söndag 6 januari 2019

Vittnar blodmåne den 21 januari om kommande domstider?


Psaltaren 19: 2–7 - Himlarna vittnar om Guds härlighet, himlavalvet förkunnar hans händers verk. Dag berättar för dag, natt ger kunskap till natt, utan tal och utan ord, utan att man hör deras röst. Deras röst når ut över hela jorden, deras ord till världens ände. I himlen har han gjort en hydda åt solen. Den liknar en brudgum som kommer ut ur sin kammare, den jublar som en hjälte över att löpa sin bana. Vid himlens ena ände går den upp och följer sitt kretslopp till den andra. Ingenting är dolt för dess hetta.

Herren proklamerar i psaltaren 19, att vi kan skåda Guds storhet genom att se på himlarna. Det betyder, att solen, månen och stjärnorna vittnar om Herrens härlighet, men också det att Herren talar igenom dem. Dom pekar på särskilda tider, och vittnar samtidigt om händelser på jorden. Här i januari, har vi flera tecken på himlen, som kan vara en tidvisare, som kan peka på profetiska händelser och Jesu dyrbara återkomst.

Talet 19 vittnar om Guds dom

Vi går som sagt in i år 19 i det tjugonde århundrade. Talet 19 är sammansatt av talet 10 och 9, och brukar betecknas som ”Guds perfekta ordning med avseende till Guds domar”.

Exempelvis namnet Job och Eva, blir talet 19, om vi ersätter bokstäverna med tal. Efter Salomons död, blev Israel uppdelat i två delar. Israel regerades efter det av 19 kungar, innan dess att Herren tillät att landet erövrades av assyrierna på grund av deras synder, och judarna blev förda ut ur landet som fångar. Men just talet 19 ser vi samtidigt, i två händelser och i himmelska fenomen som sker här under januari.

Venus och månen

Upp 22: 16 - Jag är Davids rotskott och ättling, den klara morgonstjärnan

Venus och månen är en symbol på Herren och församlingen. Guds ord säger, att Herren, och på samma sätt som Venus, är ”den klara morgonstjärnan”. Men Venus kan både vara morgon och aftonstjärnan, beroende på, vilken tid på året det är. Det tar Venus 19 månader att fullända sin bana runt om solen, och här i vinterhalvåret, är Venus är synlig som morgonstjärnan, som förespråkar och pekar på solens snara uppgång. Den 1. Januari 2019, är Venus synlig som morgonstjärnan, och då sker det samtidigt en ”konjunktion” mellan Venus (Herren) och månen (församlingen). Venus vill då efter solen och månen, vara den stjärna som lyser mest starkt och klart på himlen. 

Den 20 blodmånen

Den 21/22 januari, sker det samtidigt en total månförmörkelse, som betyder, att månen rör sig in i jordens skugga, där den inte blir svart med röd och blir en så kallad ”blodmåne”. Förra gången det inträffade, var i september 2015.
En broder har gjort ett jättestort arbete, och har undersökt och kartlagt alla blodmånar som världen har upplevt från Jesu tid och till nu. Arbetet pekar på två intressanta saker.

Ett sammanhang med tecken i världen

Det första är, att man kan se ett sammanhang mellan intensiva och täta blodmånar, och viktiga händelser i världen och då särskilt för Israel. Det var exempelvis många blodmånar på Jesu tid, vid reformationen, vid första världskriget och vid Israels pånyttfödelse i 1948. Dom sista åren, har det på samma sätt varit ett omlopp av blodmånar som avslutas här i januari. 

Det nästa som kan vara intressant att nämna är, att under Jesu tid på jorden, var det 19 blodmånar i allt. Det är precis samma antal, som har varit totalt i det tjugonde hårhundradet från år 2000 till 2018. Denna blodmåne, om vi då får uppleva den här den 21 januari, skulle då vara den 20 blodmånen i raden.

Blodmåne – ett tecken på dom

Joel 3:4 – Solen ska vändas i mörker och månen i blod innan Herrens dag kommer, den stora och skrämmande

Det är över USA, Västeuropa och Nordafrika, att denna blodmåne kommer att bli synlig på kvällen den 21 januari. Det är den sista totala månförmörkelse, och sker först igen i maj 2021. Det är samtidigt samma dag som den judiska högtiden Tu Bishvat, trädens högtid börjar.

Judarna har alltid tolkat månförmörkelser som ett dåligt tecken för Israel som nation, men om det är en blodmåne det är tala om, så pekar det på krig och domstider för världen. En framträdande rabbin uttalar sig med tanke på denna blodmåne, där han förutser att kommande domshandlingar kommer att utspela sig på jorden. Han uttalar sig:

”Det kommer att bli en markant ökning av jordbävningar och vulkanutbrott, ännu mer vi har sett under det gångna året. På samma sätt som att en förmörkelse är en konflikt mellan månen och solen, kommer det också att vara en konflikt på jorden. Vissa regeringar som verkar kraftfulla just nu, kommer att falla och andra kommer att ta deras plats”

Avslutning

Himlen vittnar om Guds storhet, på tider och profetiska händelser som vi ska lägga märke till. Vi har möjlighet att beskåda, tolka och ta till oss det som kan vara tecken som pekar på Jesu återkomst. På samma sätt som dessa himmelska tecken i januari, pekar talet 19 på domstider i världen. Det är våndor som är knutna till både tiden före och under Herrens dag och vedermödans tid. Vårt hopp står den symboliska konjunktion mellan Venus och månen, som är en bild på församlingens återförenande mellan brud och brudgum. Jag tror, att vi lever i den tid där vi kan förvänta att det sker. Når jag skådar tidens tecken ropar mitt hjärta ett rungande Halleluja och Maranatha.

Jesus kommer snart!


Källa:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1TOSbBxk9Ru75rUqDQrdEB4p3K_jQXllot_Vu2R0np28/htmlview#

4 kommentarer:

 1. Spännande tider vi är inne i nu, Guds rika välsignelse Mikael,tack för allt intressant som du delar med dig av.Som vi alla får glädjas av.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Niklas, och tack för en välsignad hälsning. Det är verkligen spännande tider, där allt pekar på att vi lever i "säsongen" och i tiden omkring Herrens komma.

   Herrens rika välsignelse över dig i det nya året.

   Hälsningar

   Mikael

   Radera
 2. Svar
  1. Ja, kom, underbara och dyrbara frälsare och Herre! Din brud längtar efter dig, att få vara med dig och se dig som du är i all din härlighet och skönhet.

   Radera