söndag 27 september 2020

Vi ser din återkomst i fjärran och vi längtar

 


När Jesus kom till jorden för 2000 år sedan, så var det inte något som Herren gjorde i skymundan. Herren hade proklamerat och utbasunerat Messias ankomst på många olika sätt. Han hade uppenbarat sin ankomst genom ängeln Gabriel till Maria. Samma ängel hade också besökt Johannes döparens mamma, Elisabeth, som också fick ett vittnesbörd genom den helige Ande, att Marias barn var Guds son. Det är också en ängel som uppenbarar sig för Josef i en dröm, och vittnade om att barnet är den som ska frälsa sitt folk från dess synder. Dom vise männen kunde tyda himlens stjärnor, som vittnade om att en konung hade blivit född. Änglar bekräftade samtidigt för hedarna på marken, och förkunnade Messias födelse.

Men det var två vittnesbörd från både gamla och nya testamentet, som på ett särskilt sätt vittnade om Jesu ankomst:

Abraham såg dagen

Joh 8:56 - Jesus sade: "Er fader Abraham jublade över att han skulle få se min dag. Han fick se den och gladde sig."

Abraham såg Jesu ankomst i fjärran. Han såg hur den kommande Messias en dag skulle frälsa miljoner av människor, över hela världen. På samma sätt som Abraham såg Jesu dag, hans fullkomliga försoningsverk och frälsning, ser vi den kommande dagen. Vi ser hur vår Herre, en dag och på en given tidpunkt, kommer att frälsa och förlösa miljoner av dyrköpta själar, när han kommer tillbaka efter sitt folk.  

Herrens löfte till Simeon

Luk 2: 25 – 26 - I Jerusalem fanns en man som hette Simeon. Han var rättfärdig och gudfruktig och väntade på Israels tröst, och den helige Ande var över honom. Av den helige Ande hade han fått en uppenbarelse att han inte skulle se döden förrän han sett Herrens Smorde

Simeon hade på samma sätt blivit lovad av Herren, att han inte skulle dö förrän han hade sett frälsaren. Herren hade lett honom in i templet, precis i den stunden då Jesus bars in. Direkt fick Simeon ett tilltal från den helige Ande, att det barn han höll i sina armar, var den utlovade Messias. Det var inte människor som uppenbarade detta för Simeon, men ett övernaturligt tilltal från Herren. Nu kunde Simeon gå hem i frid, för han hade sett Guds utlovade frälsning.

Avslutning

På samma sätt vittnar Herren om Jesu snara ankomst i dag. Herren uppenbarar det genom syner, drömmar och visioner, och han uppenbarar det genom övernaturliga tecken i himlen och på jorden. Himlens stjärnor är ”Guds klocka”, och på samma sätt som för 2000 år sedan, pekar dom i dag på både uppryckandet och Jesu återkomst. Vi ser kraftiga tecken på jorden, med övernaturliga scenarier som inte var möjligt för bara 5–10 år sedan. Det gör att vi som Abraham ser dagen, och att vi på samma sätt som Simeon vet, med full förtröstan, att den generation vi tillhör, inte kommer att utdö innan dess att Herren sätter sina fötter på Oljeberget. Vi är den generation som kommer att uppleva ändetidens löften bli uppfyllda!

Jag ser din dag

”Herre, vi ser din dag och hur den nalkas med hast. Vi ser din återkomst i fjärran, och våra hjärtan jublar och fylls med tacksägelse. Bär oss igenom denna mörka tid, och för oss tryggt hela vägen hem. Jag ser mig själv gå på gator av guld, och jag ser mig själv falla ner inför ditt heliga ansikte. Jag ser mig själv sitta vid ett underbart dukat bord, omsluten av övernaturlig glädje och salighet. Jag ser mig själv, helt befriad och frälst från denna världs tyngd och plåga – på en plats där inget ont kan nå mig mer. Jag ser mig själv omgiven av nära och kära, som jag inte har sett i mycket lång tid. Jag ser en plats där Guds härlighet bor, och allt som finns där ger ära till himlens Gud. Jag ser dagen och jag fröjdar mig – jag ser din återkomst och jag längtar.”

Jesus kommer snart!

9 kommentarer:

 1. Herren fick mig att slå upp bibeln och fick svar i markusevangeliet 13:35

  Day of atonement börjar ikväll sundown. Och vi ser att the rapture kan vara då på alla tecken som går att hitta.

  Bibeln säger you shall know the seasons. Och season betyder appointed times, minora dom sju högtiderna/sju ljusstakarna som Jesus vandrar mellan. Vi är uppmanade att fasta och inte utföra arbete under denna högtid från Levitucus 25:9

  Då börjar jag undra hur det skall gå eftersom många är inplanerade.

  Och som Herren fick mig att slå upp i bibeln igenom att bara öppna boken: mark 13:35 var därför vakna! Ni vet inte när husets herre kommer, om det blir på kvällen eller vid midnatt eller när tuppen gal eller på morgonen.
  (Herren ger här 4 olika tillfällen som lovar att att lunch skall inte ha passerat innan Huset Herre har kommit.)

  Tuppar är naturliga väckarklockor, men varför gal de i regel mest på morgonen? När en tupp gal, är det ett sätt för den att hävda sitt revir och sin äganderätt till hönorna. Så snart det är ljust, är den redo att försvara sitt område mot eventuella fiender, som smugit sig på i skydd av mörkret.

  Detta med tuppens gal av naturen är ju exakt vad Herren gör när han kommer för sin kyrka/brud.

  Vi utår ifrån att Herren utgår efter solståndet i sitt heliga land för högtiden day of Atonement.
  Israel ligger 1 timma för svensk tid och Day of Atonement startar solnedgång 27/9 17.38
  och slutar soluppgången 28/9 05.34. Vart på dygnet är vi då när tuppen kommer skrälla.
  Solen går exakt upp 11.56,  4 min ifrån exakt i mitten av högtiden 12 tim. Tuppen kanske märker i minuterna runt där när ljuset syns, detta kan vara en symbol för när himlen basun ljudar eller när watchmens på muren blåser. Klockan i Sverige kommer vara 06.38 i exakt av mitten av högtiden.

  Tredje mose 25:9 Då ska du i sjunde månaden på tionde dagen i månaden låta basunen ljuda över hela ert land.

  Tredje mose 25:13 Under ett sådant jubelår skall var och en återvända till sin arvedel.

  Guds rike är vår arvedel och Gud leder oss in till löfteslandet som han ledde Israeliterna ut ur egypten, nu ut ur världen, till nya Jerusalem kanske.
  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Victor för det du delar. Det som är intressant här, är just det att under ett jubelår firas "basunhögtiden" 10 dagar senare än normalt, och den sista basunen i dag den 28 september.

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 2. Nu är det riktigt intressant att när Herren kommer. Vi ska i alla fall vara glada att det är i månaderna för att inte överskrida denna generation innan allt är över. Dvs 80år efter Israel som
  nation 1948 14/5.

  SvaraRadera
 3. svar till Victor Israel som Nation fyllde 72 år som nation 14/5 2020 så det är drygt 7,5 år kvar innan Israel som nation passerar 80 år. Men hur som helst så har herren visat för mig att år 2020 är THE END och det stämmer dessutom väldigt bra med det som herren hade sagt till/ visat Dana Coverstone i hans 3 drömmar som han hade fått att 2020 blir det sista året för oss kristna innan herren kommer ner och hämtar hem de som tillhör honom innan våldsamheterna tar över fullständigt i vår nuvarande värld. Dessutom funderar jag lite på hur det här Gog/Magog kriget ska börja för någonstans har jag läst att det ska börja i den regionen där Armenien och Azerbadjan nu har rykt ihop och att de kan dra in många länder i det kriget som sedan herren ska sätta krokarna i käften på dess ledare för locka de att anfalla Israel men som de styrkona kommer falla på Israels berg, när herren riktar sin vrede mot de anfallande styrkorna för de ska ju ha med sig folk från så många olika länder i detta fälttåget mot Israel och med tanke på att det kriget ska ske innan det falska fredsavtalet skrivs på på 7 år som Antikrist kommer att stå bakom så lär inte Antikrist tillåta att Gog/Magog inträffar då, när hans falska fred med Israel pågår då så då är det inte helt omöjligt att det är Gog/Magog kriget som kanske har fått grönt ljus nu att sätta igång och utvecklas så småningom till en storkonflikt till sist riktad mot Israel.Den som lever får se hur det blir med det, man räknar ju kallt med att det kommer att hända mycket dramatiskt i höst med tanke på hur år 2020 i övrigt har varit världen runt hittills.

  M.V.H

  Niklas

  SvaraRadera
 4. Amen Niklas, detta är i helt korrekt linje av andra analyser och hur jag ser också. 7,5 år tidlinje kvar. Ett krig eller gog/magog bränns inte av på en vecka. Min källa säger att gog är Erdogan, magog är turkiet sen är det många alltid massa inblandade.
  Hursom Feast of tabernacles är sissta högtiden innan denna masskaos bryter ut och den är inte ämnan för Herren brud. Uppryckandet är mycket troligt. Jesus sa the first shall be last. Det gäller även högtiderna och det pekar på att om upryckandet sker tabernacles 2020 så är det exakt 2555 dagar (7år till 2027 feast of trumpets) 2555 strongs = an evildoer. Så kanske är uppryckandet starskottet för vedermödan och inte the covenant with many. I bibeln står det även if these days wouldent be shortend no flesh would survive. Det kanske menar på att Ac's 7 års deal inte hinner vara i 7år eftersom klockan börjar tickar vid uppryckandet sen kommer Ac in i storkaoset slutet i år eller början av nästa år och ändrar denna deal och petar trump.

  Kom med inputs
  Maranatha

  SvaraRadera
 5. Jag fick en ny syn idag på morgonen 2/10 som visade en stor måne där halva månen var ljus och halva månen var mörk och jag såg hur snabbt tiden tickade ner. Strax bär det av hem till vårt eviga underbara hem hemma hos herren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Niklas för att du delar denna syn med oss. Det är fantastiskt hur Herren delar med sina barn, för att förbereda för den tid som ligger framför.

   Snart bär det av - vilken nåd och vilket hopp!

   Maranatha

   Radera
 6. Im sitting and do some work on the computer and report some jobrelated things for thhis workweek,
  I look at the time and it says 15:51. 15.51 means behold, I show you a mystery. thank G-d for that, and thinking what revelation can come now? after a while when im continue my report I realixze that we are in end of week 40 and feast of tabernacles starts tonight sundown. We know that Jeusu said first shall be last and that is a pattern we can see in the feast for coming event in our watchmancalculations.
  week 40 is a normal pregnancy period to the birth. the bride and the baby is about to get born out of this world.

  2017-09-23 was the revelation 12 sign in the sky, the pregnant woman with the sun under hear feets.
  to day 2020-10-02 is 1105 days later and which is on point 3 year witch symbolise three rounds for the earth to circukate the sun. This is a picture of a wedding bride circulate around her bridegrome 3 rounds before the cermony. We belivers are the bride and Jesus is the grome, in picture we are the earth and Jesus is the sun (son). The son is coming for his bride. Amen
  between revelation 12 sign and feast of tabernacles is 157 weeks and 6 days. This symbolise 6 days (sixthosand years) has past since Adam and Eve and the sabbath milleniumkingdom is coming. The 157 weeks means: many are my persecutors and my enemies, yet I do not turn from your testimonies.
  we who are still alive and remaine waithing for our blessed hope has come to the point when we are about to meet him in the clouds. Amen

  SvaraRadera