torsdag 21 januari 2021

Efter mörker kommer frälsning

 


Genom historien har Herren visat oss, att i tider när det är som mörkast, så är frälsningen på samma sätt, påtagligt nära.

När synden ropade inför Gud på Noas tid och Herren sände syndafloden, så var arken en symbol på en ny början och en ny tidsålder för människan. När Jesus hängde på korset och himlen bokstavligt talat blev svart, tolkade människan det som Faderns totala frånvaro. Det dom inte kunde veta, var att tre dagar senare uppstod Jesus i kraft och styrka, med dödsrikets nyckar i sin hand. När sedan lärjungarna kände sig ensamma och övergivna efter Kristi himmelfart, så föll och utgöts Guds Ande kort tid efter, och församlingen föddes. Efter mörker kommer alltid frälsning!

Det känns som att mörkret i den här världen är väldigt stor just nu, och många syskon runt om, upplever tider av kamp, frustration och ensamhet. Där tror jag att Herren vill uppmuntra oss, genom att visa oss, att den frälsning som Herren har lovat, uppryckandet av Jesu brud, känns väldigt nära. Då kommer detta mörker att förvandlas till ljus, och kaos kommer att utbytas med fullständig frid.

Vart är USA på väg

Joe Biden har precis blivit insatt som USA:s 46 president, och många frågar sig hur USA kommer att utvecklas och i vilken riktning landet kommer att gå.

I dag är USA världens förande land när det gäller politisk, militär och ekonomisk makt. Är det ett scenario som kommer att fortsätta, eller är stora förändringar på väg till USA som nation? Vi vet sedan länge, att det finns många profetior som pekar på att landet kommer att uppleva prövningar som stora och förödande jordbävningar, tsunamis på östkusten och militära attacker från länder i östra delen av Asien. USA som nation fanns ju inte riktigt när varken Daniels bok eller Uppenbarelseboken skrevs, så USA är med andra ord inte en del av det profetiska ordet. I stället ser vi på ett särskilt sätt hur länder i Mellanöstern som Israel, Turkiet, Irak, Egypten, Iran osv., har en framträdande plats.

En intressant detalj är att just precis på själva ”Inauguration Day” den 20 januari, det vill säga samma dag som Joe Biden insätts som president, flyger 6 asteroider förbi jorden, som ett varslande tecken på himlen. Hade det nu varit 7 asteroider, hade det stått för något gott, då talet 7 står för det fullkomliga. I stället är det 6, som är människans tal. Betydelsen av talet 666 är ju människans tal, det vill säga utan Gud, i ande, själ och kropp.

Källa: http://theeconomiccollapseblog.com/6-asteroids-will-make-close-approaches-to-earth-on-inauguration-day/

Den smala vägen

”Min vandring med dig går på den smala vägen. Den här vägen är oansenlig, obetydlig och utan den här världens prakt. På den vägen finns människor med olika bakgrunder och förutsättningar, men som alla har omfamnat Guds nåd, och gripit frälsningens hopp. Det är en vandring, som inte alltid är den lättaste och ibland går den genom dödsskuggans dal.

Ensamhet, synd, mörker och fruktan, försöker att ta modet från dom som vandrar på den vägen. Missmodiga tankar prövar att bita sig fast, att jag är övergiven, och står helt själv och överlämnad i stridens kamp.

På varje sida av den smala vägen är det bara mörker, som bara beskrivas som svart. Herren ber mig ömt om att bli mitt på vägen, och vara lyhörd för hans röst. Han ber mig om att inte lockas av från den väg som jag en gång har börjat på, och inte se mig tillbaka. Han har ju tagit min hand, och han upprätthåller mig. Han har lovat att hålla hårt fast i min hand, utan att släppa taget.

Varje steg jag tar närmare löfteslandet, och i varje situation jag befinner mig i, viskar Herren med sin milda och uppmuntrande röst: ”Jag är med dig”. ”Jag kommer aldrig att svika eller överge dig”. ”Lita helt och fullt på mig. ”Jag är med dig alla dagar intill tidensände”.

Jag kan inte alltid se vart vägen bär hen, men ljuset från himlen, Herrens röst och glansen från den gyllene staden, är där alltid för att leda mig. Hoppet om att vi snart är där, bär oss framåt, och ger oss mod på vår resa.

Men jag har blicken fäst på dig, och mot mitt eviga hem. Tanken om en evighet med dig, gör att denna tids lidande väger lätt. Jag är en främling i den här världen, på väg mot mitt hemland, det himmelska Jerusalem.”

Guds rika välsignelse


Mikael

 

11 kommentarer:

 1. Det kommer att bli spännande att följa detta år 2021 än mer när man vet hur händelserikt 2020 var och med tanke på det herren visade mig i sin syn med en mörk bakgrund som jag tolkade som 2020 för att det var ett ovanligt mörkt och svårt år så kan ju herren visa det med att han kan visa det på mer än 1 st sätt som oftast att den dag herren återkommer och rycker upp oss som tillhör honom då kommer det året att vara minst lika mörkt och svårt som 2020 om inte t.o.m. svårare så därför är det väldigt troligt att corona pandemin kommer fortsätta fram till dess att vi blir uppryckta för sedan upphöra när Antikrist träder fram och visar vem den verklige onde gestalten är då vaccinsprutan som ges till alla idag och snart kanske t.o.m. med tvång när vi inte själva får bestämma hur vi vill göra längre, byts ut mot en chipspruta som alla då måste ta för att få köpa /sälja var de än är men tack och lov så är guds barn bortryckta från denna jorden till vårt eviga och verkliga hem paradiset. Men dess för innan kommer det att hända minst lika mycket spännande av alla möjliga sorters händelser som år 2020 och säkert mycket mer än det vi fick uppleva under 2020 ju närmre herrens ankomst/uppryckande som nalkas.

  Guds rika frid och kärlek bröder och systrar

  Segraren

  SvaraRadera
  Svar
  1. Segraren kan jag komma i kontakt med dig

   Smsa mig Holger 076 20 68 943

   Radera
 2. Fria fantasier och tolkningar, man kan skriva vad som helst på internet och bloggar, och se antikrist i allt, det värsta är ju att folk som är svaga kan gå på vad som helst och luras in falskheter och falska profeter, obs detta är bara ett påhittat påstående: jag hade en dröm i natt att antikrist och den onda sidan spred covid och vill stänga ner allt och då stängs ju kyrkorna ned, men Gud och den goda sidan ser detta och kommer inte acceptera det utan vaccinet kommer göra mirakel och inom ett halvår är detta med covid ett minne blott

  SvaraRadera
 3. Mycket fint och uppmuntrande text, detta må vara det avslutande inlägget.

  Det är så mycket tecken, händelser och saker som händer nu, men i just detta allt kommer Herren i stormens öga och plockar upp sin brud.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Broder,

   Många gånger när jag skriver mina inlägg, tänker jag om just detta blir det sista jag kommer till att skriva innan Herren kommer. Jag hoppas att du har rätt. Jag längtar till himlens underbara land.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 4. Ja det gjorde du nu, det är ju inte sant i alla fall att satans vaccin ska göra mirakel när den ene efter den andra blir ju sjuk eller t.o.m dör undan för undan ju längre de håller med denna vaccinspruta så tror du på det själv då har blivit helt lurad. Denna grova falska påståendet gick i vart fall inte jag på den drömmen var inte från gud för han ger inga falska syner eller drömmar till de frälsta.

  SvaraRadera
 5. Nej varför skall man ta vaccin mot polio, mässling, påssjuka eller covid, det kan ju ge biverkningar, bättre vi smittar varann,vad gör det om några tusen till dör, det skapar ju jobb inom vården i alla fall

  SvaraRadera
 6. Jag fick en syn av herren 22/1 som visade en jordglob med ett smutsigt munskydd på som ersattes med en helt ny ren jordglob utan munskydd på som kolliderade med en annan ny och ren jordglob också den utan munskydd på.

  SvaraRadera
 7. Ja nu har man ju läst här att pandemin kommer Fortsätta tills vi blir uppryckta, stämmer inte det så har vi falska profeter här som får ställa sig i skamvrån

  SvaraRadera
 8. Så fint och berörande. Blir så uppmuntrad av ditt inlägg!
  Tack för alla inlägg du skriver, var välsignad!
  Mvh L

  SvaraRadera
 9. Svar till Sport Carl varsågod å stig då in i skamvrån då din plats verkar ju vara där du har ju alltid något att klaga å gnälla över och sådant gillar inte vår herre och du kommer så småningom att få din dom utmätt var så säker.

  SvaraRadera