lördag 14 januari 2023

Kina och USA är på kollisionskurs för krig mot Taiwan

 


När vi vakar, väntar och bidar efter Herrens återkomst är det inte det specifika datumet vi tittar efter. Det vet vi, att det bara är Herren som känner till. Men vi är väldigt intresserade av de profetiska tecken som visar sig på den andliga himlen, för de gör oss ”väl medvetna om tiden” och det överbevisar oss om att frälsningens dag är nära (Rom 13:11).

Om vi förstår detta, så vet vi också att inte bara vedermöda och mörker är på väg, men framför allt den dag då gravarna ska öppnas och de avsomnade ska uppstå. Men vi förstår också att vårt uppryckande, ett evigt liv och en himmelsk glädje tillsamman med Jesus, är närstående. Jag vet att jag mycket snart kommer att se Honom, och han kommer att torka varje tår på min kind.

Vi som delar denna glädje och har våra namn skrivna i Livets bok, kommer snart att församlas och träffas till en underbar fest, och till en evig gemenskap i det himmelska Jerusalem.

Kina och USA är på kollisionskurs för krig mot Taiwan

I ett tag nu har vi varnat för en kinesisk invasion av Taiwan. Det är intressant av flera orsaker. Dels för att en invasion skulle skada världsekonomin väldigt hårt, och det skulle vara ett stort steg mot en ekonomisk krasch. Sedan är det intressant ur ett profetiskt perspektiv, då det både finns starka bibliska förutsägelser om ”kungarna från öst” och hela den arme som ska komma därifrån. Samtidigt finns det flera utombibliska profetior som talar om en kinesisk invasion, i förbindelse med Jesu återkomst.

Om uppryckandet kommer före en kinesisk invasion eller omvänt, vet jag inte? Men skulle det vara på det sättet att vi fortfarande är här på jorden när det sker, så skulle det för mig vara ett starkt tecken på att uppryckandet är närstående. Därför håller vi ett extra öga på Kina och skriver gärna när det sker något nytt i konflikten med Taiwan.

Det här kommer Kina att göra när de invaderar

I slutet av 2022 så skickade Kina över 40 stridsplan nära Taiwans gräns på bara 24 timmar. Efter den händelser, så säger Taiwans president:

”Vi kan bara undvika ett krig genom att förbereda oss för ett krig. Ingen vill ha krig, men fred kommer inte att falla ner från himlen. De avfyrade missiler till vattnet nära Taiwan. De genomförde mycket storskaliga luft- och sjöövningar. De genomförde cyberattacker. Lägg samman allt det här, för detta är vad de vill göra, när de invaderar Taiwan.”

USA fortsätter med att lova landet stöd och skicka militär utrustning till landet. USA och Kina är därmed på kollisionskurs för krig mot Taiwan.

När det gäller världsekonomin, så "profeterar" denna världens "visa" om det scenario vi kan förvänta oss under det kommande året:

Stora förändringar i världsekonomin 2023

Aktiernas fall på börsmarknaden gör att Wall Street avslutar året som det sämsta år sedan 2008.

I 2020 varnade och förutsåg börsmäklaren Larry Benedict utvecklingen i världsekonomin, där allt gick i uppfyllande. Nu kommer han igen med en förutsägelse och varnar för det år som ligger framför. Det innebär en massiv förändring av marknaden som han tror kommer att överraska de flesta.

Min kommentar: Han är inte ensam i sin tro om våldsamma kommande ekonomiska ändringar. Världsekonomin kommer att skaka i sina grundvalar, och uppryckandet och det tredje världskriget kommer att vara de avgörande händelserna som får ekonomin och det nuvarande ekonomiska systemet i knä.

Avslutning

Jag har tidigare delat ett personligt vittnesbörd där jag hade en dröm från Herren. Jag upptäckte att jag körde och befann mig på en väldigt bred väg, med många blinkande lampor på var sida av vägen. Sedan såg jag att det inte alls var en bil, men att det var ett flygplan jag satt i. Jag befann mig på den bana som flygplanen åker på precis innan de lättar. Jag accelererade med väldig hög hastighet och vaknade precis i det ögonblick innan flygplanet skulle lätta.

Det ögonblick vi lättar är synonymt med uppryckandet för mig, och det är precis så nära, jag tror vi är.

Vi är mitt på den förutbestämda körbanan och lamporna, profetiska tidstecken, visar väg. Den himmelska dörren är på väg att öppnas och bara ett ytterligare kort litet ögonblick, och Guds folk kommer att lätta och bli hemtagna av Herren.

Vår underbara Frälsare och Herre kommer mycket snart. 

Mikael

 

 

31 kommentarer:

 1. Herren kommer inom kort, ingen tvekan om det! Väckelsen kommer i Sverige men bara i den utsträckning vi är villiga att gå & göra Herrens vilja. Det börjar med dig & mig! Alla Är kallade! Var välsignade i Jesus namn! ❤️✝️❤️

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den kommer i samma utsträckning som vi Ber & Fastar. Inget annat. Period.

   Radera
  2. Vi ber om en genuin väckelse i vårt land och att Herren må frälsa dyrbara själar i den korta tid som är kvar

   Maranatha

   Mikael

   Radera
 2. Uncle Joe har lång erfarenhet av politiken och kanske reder han ut världssituationen till det bättre!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Särskild utredare tillsatt efter Joe Bidens dokumenthärva!

   https://www.svt.se/nyheter/utrikes/tidigare-aklagare-ska-utreda-joe-bidens-dokumentharva

   Radera
  2. Vem tipsade om att det fanns dokument i garaget, var det möjligen dom som placerat dokumenten där, det är ett ständigt rävspel i USA.

   Radera
  3. Hemligstämplade dokument har alltid presidenten yttersta ansvaret för! Bidens egna rådgivare hittade dokumenten! Det pågår utredning! Det finns ingen misstanke om att de skulle placerats av Joe Bidens politiska motståndare! Det kommer säkerligen även bli utredning kring Hunter Bidens laptop längre fram och hans affärer i Kina och Ukraina! För uppdatering sök Joe Biden nyheter på olika sökmotorer!

   Radera
  4. Det ser ut som att det var liten uppslutning inför Davos mötet! Vad kan det här tyda på, medvetet eller någonting annat som händer?

   Radera
  5. Du får ställa den frågan till Mikael eftersom han har lagt upp ämnet om WEF! Personligen tycker jag det låter märkligt det du skriver att det skulle vara en liten uppslutning! Var har du läst det? Ange källa!

   Radera
  6. Det är svårt veta vad som händer under veckan, nonsens kommer till pressen, resterande det som är väsentlig mötes sammanträde publiceras aldrig.

   https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/first-schwab-then-soros-now-50-of-invitees-to-wef-davos-canceled

   Radera
  7. Klaus Schwab dök upp till slut! Läste på Twitter efter den länken du hänvisar till att eliten inom WEF kräver ovaccinerade piloter annars vågar de inte flyga! Därav kan förklara varför många inte dök upp, men vi får avvakta och se vad som händer! Ett rykte gick först att Klaus Schwab hade drabbats av en hjärtattack vilket senare visade sig var falskt eller kanske inte!

   Radera
  8. De bolag som flyger in VIP gäster till forumet använder sig av obesprutad personal och det gäller i synnerhet stat och regeringschefer, det finns extra kabin personal på varje rutt! Nu är det inte säkert att HT Show har fått exakta uppgifter om deltagarantal, det kan vara en minskning eller normalt medverkande i Davos. De kommer i alla fall gå vidare med digital plånbok m.m.
   https://newsvoice.se/2023/01/regeringen-digital-identitet-great-transition/

   Radera
  9. Tack för länken! Någonting som alla kristna borde läsa igenom och vara ytterst vaksamma på vad som kan komma att ske nästa år!

   Radera
 3. Den Globala Eliten möts

  World Economic Forum som bland nämns här på hemsidan håller sitt årliga möte i dessa dagar. Det är 2600 av världens ledare som är samlade med fokus på den globala agendan. Förutom horder av vanliga poliser kommer den schweiziska militären att tillhandahålla "upp till 5 000 soldater" för att stärka säkerheten. Dessa möten har alltså stor fokus och hög prioritet.

  Inför konferensen har det utgivits en "global riskrapport" och har samtidigt skapat en ny term för att beskriva det kaos vår värld befinner sig i just nu - "Polykris"

  World Economic Forums Global Risks Report 2023 använder termen för att förklara hur "nuvarande och framtida risker också kan interagera med varandra för att bilda en "polykris" - ett kluster av relaterade globala risker med sammansatta effekter, så att den totala effekten överstiger summan av varje del”.

  Oavsett vad vi tycker om den globala eliten, så beskriver ordet ganska bra det vi upplever just nu. Ordet "poly" betyder många och vi upplever många och stora kriser i vår värld på en och samma gång.

  Det som är fantastiskt och uppmuntrande i dessa mörka tider är att dessa "polykriser" endast är ett tecken på det som sker. En förberedelse för vedermödans början och ett tecken på att uppryckandet av Guds församling snart kommer ske.

  Herrens rika välsignelse

  Mikael

  http://themostimportantnews.com/archives/the-world-economic-forum-has-invented-a-new-word-to-describe-the-extreme-chaos-that-is-gripping-our-planet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det framkommer att WEF blockerar media! Ingenting får komma ut vad de planerar för mänskligheten utan allt hålls bakom lyckta dörrar!

   https://bit.ly/3H8vyQa

   Radera
 4. En religiös iransk ledare som samtidigt är en framstående kritiker av den islamska regimen, möttes i all hemlighet med den israeliska premiärministern. Enligt rapporten är han samtidigt före detta elev till den högsta ledaren Ali Khamenei

  https://worldisraelnews.com/iranian-religious-leader-secretly-visits-israel-meets-with-netanyahu-official/

  Mikael

  SvaraRadera
 5. Varning - Jesus kommer och vedermöda inleds

  Här är en broder som kommer med en skarp varning till den här världen om den tid som ligger framför. Vedermöda kommer och den här världen är totalt oförberedd för det som helt plötsligt kommer hända. Uppryckandet av Guds församling och vedermödans början. Videon är bara 1 minut lång och på engelska.

  https://www.youtube.com/watch?v=mllj5FVjDeM&t=2s

  Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Måste man kunna engelska för att få veta när det är dags😇

   Det var länge sedan man hörde något om Bildebergsgruppen, är det möjligen samma folk i alla dessa grupper,?

   Radera
 6. Kriget utvecklar sig på väg mot WW3

  Det ser ut som att kriget i Ukraina går in i ännu ett nytt skeende. Och det ser ut som att Ryssland kommer att sätta in allt på att vinna kriget mot Nato. Nu förstärker Ryssland trupperna och utökar armén til 1,5 miljoner soldater (!). Det är alltså en jättearme som är på väg, som visar att Ryssland inte kommer att ge sig.

  Det nästa som sker nu är att Natos översta generaler kommer att mötas inom de närmaste dagarna, där de bland annat kommer att diskutera situationen i Ukraina.

  Det här stämmer bra överens om det som Herren visade och talade till mig om i början av kriget och det som tecknen i himlen pekade på. Jag är överbevisad om att det här är början på det tredje världskriget, och inom en kort tid kommer all form för diplomati att bryta ihop och den här världen kommer att se en väpnad konflikt mellan öst och väst.

  Jesus kommer mycket snart!

  https://www.msn.com/en-us/news/world/russia-to-boost-troops-in-west-expanding-army-to-1-5-million-people/ar-AA16qHhG

  https://www.nato.int/cps/en/natohq/news_210690.htm

  Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag instämmer helt och hållet i det du skriver Mikael. Timman är sen för den här världen så som vi känner den. Mycket snart tror jag det sista som kvinnan i Valdres fick se i budskapet från Herren kommer att hända. Det är för övrigt det enda i hennes syn som ännu inte har hänt. Allting annat har gjort det. Det är bara att konstatera att i kriget mellan Ryssland och Ukraina så är det David mot Goliat. Vissa av medias egna skribenter har börjat invända mot den hittills rådande uppfattningen om att Ryssland kommer förlora mot Ukraina. Glädjekalkyler kallar dom det. Och det är precis vad det är. Ryssland har en mångdubbelt större arme och vapenarsenal än Ukraina. Ryssland verkar nu ha taktiken att undan för undan mala ner Ukraina till grus och till slut kan inte den ukrainska armen stå emot. Manskapet och vapnen räcker helt enkelt inte till. När detta har gått tillräckligt långt, vad gör USA då? Jag tror inte dom stillatigande kommer se på till slut. Det är oacceptabelt för USA att landet förstörs fullständigt och att Kreml kommer åt regimen i Kiev så dom kan byta ut den mot återigen en ryssvänlig sådan. Ukraina har för stor militärstrategisk och politisk betydelse för USA för att dom kan låta detta hända. Och om USA svarar till slut så tror jag att då väcker man nog den ryska björnen på riktigt.

   Guds rika välsignelse.

   Björn

   Radera
  2. Guds frid, Björn och tack för din kommentar. Jag tror som du, och blir allt mer överbevisad om att den välkända profetian är knuten just till detta krig, som började som en liten konflikt i 2014, men som nu är på väg till att utveckla sig till något helt annat. Vi upplever tider av profetiors uppfyllande.

   Herrens rika välsignelse
   Mikael

   Radera
 7. Guds frid!

  I bön för Sverige
  2 Krön.7:14,
  Men om det folk som är uppkallat efter mitt namn, ödmjukar sig och ber och söker mitt ansikte och omvänder sig från sina onda vägar, då vill jag höra det från himlen och förlåta deras synd och skaffa läkedom åt deras land.

  Det är fortfarande församlingens tid och bara Gud vet när uppryckandet sker och varje själ som blir frälst är så dyrbar.

  Låt oss inte såras eller sänkas- låt inte vår glädje i Herren Jesus stjälas från oss. Förlåt de som gör så.

  Håll fast vid tron och håll fast i kronan.

  Kom Herre Jesus kom!

  Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Underbar uppmaning till förbön för vårt land. Låt oss lyfta upp Sverige för Herren och be om dyrbara själars frälsning.

   I Jesu mäktiga namn

   Radera
 8. 3:e världskriget är snart här!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid,

   Jag tror desvärre att du har rätt. Det vi upplever just nu är hur fundamentet och själva förarbetet till vedermödan byggs upp. Många av de saker som den här världen kommer att uppleva i vedermödans tid, förbereds och sker nu. Det är med andra ord en tid av förberedelse för det som ska komma. Och när det gäller kriget i Ukraina, är det en förberedelse till ett kommande världskrig.

   Men vi har en trygghet i att innan dessa domar kommer gå ut över jorden, så kommer att hämta sin barn hem till sig. Nästa inlägg kommer att ta utgångspunkt i historien om Rut och Boas, och hur Rut blev räddad genom sin förlösare Boas.

   En välsignad helg i Herren, som mycket snart kommer tillbaka

   Mikael

   Radera
 9. Med den politik som förs i Sverige gällande Nato kan Sverige vara det land som orsakar tredje världskriget! Utan tanke på vilka konsekvenser för Sverige som går i USA:s ledband och tvingas stå i första ledet för att försvara Baltikum kommer kriget får väldigt svåra konsekvenser för Sverige! Majoriteten av svenska folket verkar inte ha en aning om vad som händer och vad som kan hända då information från riksdag och regering är helt och hållet missvisande! Det är hög tid att hela svenska folket vaknar upp och söker Gud medan tid finnes, då endast Han är räddningen för folket och för landet!

  Vidare så tycks Polen vilja skicka tyska leopardstridsvagnar, som inte ses med blida ögon från Tyskland! Om så blir fallet ökar risken att Tyskland vänder sig emot Polen och Nato och EU kommer skakas om rejält med stor risk för svåra förvecklingar mellan Tyskland och Polen! Det gamla går igen! EU=Europas Undergång! Sverige ut ur EU och Nej till Nato medan tid finnes!

  SvaraRadera
 10. Försvaret förbereder rysk kärnvapenattack!

  https://bit.ly/3XKICAz

  Ryssland säger att på grund av Sveriges ansökan till Nato ökar hotet mot Ryssland!

  SvaraRadera
 11. Det ryska hotet mot Sverige stiger, men också mot resten av Nato och västvärlden. Den tidigare ryska presidenten Dmitry Medvedev uttalar sig om att ett ryskt nederlag kan utlösa ett kärnvapenkrig. Det betyder att ett pressat Ryssland kan föra världen ut i en mycket farlig situation. Och precis som de svenska medier skriver, så har Ryssland det med att hålla det de lovar.

  Jesus kommer mycket snart

  Mikael

  SvaraRadera
 12. Ilskan i Turkiet: Det här måste få ett slut!

  https://bit.ly/3HmQtPu

  Kommer riksdag och regering lyda Erdogan bara för att komma med i Nato eller kommer riksdag och regering stå fullt upp för yttrandefriheten? Intressant! Om regering och riksdag står fullt upp för yttrandefriheten ökar chansen att Sverige inte kommer med i Nato!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är det en chans? Snarare en stor risk när Sverige släppt neutraliteten, den får vi inte tillbaka.

   Radera
  2. Regering och riksdag måste återkalla ansökan till Nato och omedelbart sluta att leverera vapen till Ukraina! Dessutom måste det nordiska militära samarbetet stärkas och förklara neutralitet både mot Nato och mot Ryssland! Detta skulle gagna freden i vårt närområde!

   Radera