lördag 1 juli 2023

En välsignad sommar i Herren – Jesus Kommer Snart!

 


Maranatha, eller midnattsropet, ljuder klarare och starkare än någonsin! I Uppenbarelseboken kap 3 så visar Herren församlingen i Sardes att de kan känna stunden och tiden för hans återkomst, om de är vakna och håller sig nära honom. Den stunden som Herren talar om är väldigt nära och tätt inpå oss.

Mycket snart kommer den sista basunen att ljuda och vi kommer att ryckas Herren till mötes. Vi möts på himlens sky för att sedan åka till det himmelska för att få vår belöning vid Kristi domstol. Efter det väntar en underbar bröllopsfest, tillsammans med de heliga. Jag tänker att det är många, på samma sätt som jag, som längtar till den dag då vi kan omfamna, tillbe, se och möta vår älskade Jesus.

Hemsidan håller sommarlov

Upp 3: 10 - Eftersom du har bevarat mitt ord om uthållighet ska jag bevara och rädda dig ur prövningens stund som ska komma över hela världen för att pröva jordens invånare.

Som vanligt så håller hemsidan uppehåll här i juli månad. Om Herren dröjer så kommer det nya inlägg i augusti igen. Men det känns som att det antal inlägg som är kvar att skriva, är ganska få. Om vedermödan är runt om hörnet, så är uppryckandet likaså. Innan antikrist framträdande och avtalet med de många, så kommer Herren att ta hem sina ambassadörer och brud. Prövningens stund är på väg ut över jorden, en tid som Herren bevarar och räddar oss från.

Det ligger inte i Herrens natur att döma de rättfärdiga tillsammans med de orättfärdiga. Precis som att domen först kom när Lot hade lämnat Sodom, så kommer vedermödans domar att komma över jorden när Herren har frälst och räddat sitt folk. Men sigillen är klara att brytas och änglarna är klara till blåsa i trumpeter och tömma vredesskålar över jorden. De apokalyptiska hästarna med dess ryttare är klara att träda in på världsscenen.

På väg mot det tredje världskriget 

Nordkorea har precis haft massmöten över hela landet, som markerar "kampens dag mot USA-imperialismen". På mötet lovade och proklamerade regeringenledare att "förinta fienden". Samtidigt så fortsätter Nato med en militär upprustning och Tyskland flyttar 4000 soldater till Litauen, precis vid Rysslands gräns. Nato ändrar samtidigt flygvapnets status till "strid", så man nu är klara till en konfrontation.  Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov är också tydlig i sitt uttalande och proklamerar att "vi är redo för krig". Samtidigt förbereder sig Kina för "extrema" scenarier, inklusive konflikt med väst.

Vi upplever och ser ett skrämmande scenario där det tredje världskriget kommer närmare och profetiors uppfyllande. Två personer och hästar är klara till att träda fram på världsscenen. Den första är den vita hästen som är antikrist och den andra röda hästen, som är GOG. Bägge två kommer att orsaka krig och födärv på ett sätt som den här världen aldrig tidigare har upplevt. 

Som jag ser det, så kommer den här världen först att uppleva ett totalt kärnvapenkrig, och sedan, och i kölvattnet på det, kommer GOG att vända sig mot Israel. När är församlingen borta, vänder Herren sina ögon mot Israel och kommer rädda sitt egendomsfolk från GOG´s hand. Denna storfurste, som själv kommer att gå under i detta krig. 

North Korea holds rally with promise to 'annihilate' US | Fox News

Germany ready to put 4,000 soldiers permanently in Lithuania – POLITICO

Xi Prepares China for ‘Extreme’ Scenarios, Including Conflict with the West - WSJ

Belarus: If NATO 'against freezing conflict in Ukraine' and wants to go to war, 'we are ready' - Russian FM Lavrov | Video Ruptly

Avslutning

Jag önskar er alla en välsignad sommar i Herrens närhet. Om vi drar när till Herren, så kommer han att dra när till oss. Även om det inte kommer nya inlägg i juli, så kommer jag att fortsätta att skriva och kommentera på dessa enorma tidstecken som vi upplever. Tidstecken som vittnar om en tid av mörker, men också om vårt kommande uppbrott, hemresa och församlande hos Herren.

Jesus älskar och längtar efter oss, mycket mer än vi någonsin kan föreställa oss.

Mikael

 

 

72 kommentarer:

 1. Amen,tack för allt du delar ,önskar dig och din familj en fin sommar och all Guds välsignelse över dig din familj /Yvonne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid, Yvonne.
   Jag önskar också dig en välsignad sommar och Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 2. Ha en fin och avkopplande semester , tack för allt du delar med dig , Jesu frid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid och tack för hälsningen. Allt gott och Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 3. Vad tror ni om det som sker i Frankrike? Verkar nästan vara nära inbördeskrig. Tänker på Anton Johanssons profetia om att tredje världskriget börjar med upplopp i Paris 🤔

  Önskar en välsignad sommar
  Erica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid, Erica.
   Det är en intressant tanke. Det behöver ju inte vara upploppet i Paris som utlöser det tredje världskriget, men att det som händer nu är en milstolpe som då kan peka på, att när det sker, så är vi nära det tredje världskriget. Det stämmer ju bra in i allt det som händer just nu, där diplomatiska förbindelser verka bryta ihop.

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 4. Rom 16:25

  Gud har makt att styrka er genom mitt evangelium och förkunnelsen om Jesus Kristus. Han har avslöjat den hemlighet som i oändliga tider varit dold 26 men som nu har uppenbarats och gjorts känd genom profetiska Skrifter på den evige Gudens befallning för att föra alla folk till trons lydnad. 27 Han är den ende vise Guden, och hans är äran genom Jesus Kristus i evighet. Amen.

  Den hemlighet som Herren uppenbarade genom Paulus, kallar han för "mitt evangelium". Församlingen, det nya frälsningsgruppen, där vi, människor från alla folk och stammar, är en del av Kristi dyrbara kropp.

  Den kroppen kommer snart att bli uppryckt för att vara tilsammans med huvudet för kroppen - vår älskade Herre och Konung.

  Mikael

  SvaraRadera
 5. Natos toppmöte i Vilinius den 11/12 juli kan bli en avgörande faktor för kriget. Bland annat Sveriges medlemsskap kommer diskuteras, men också om Nato en tillräckligt stark närvaro på sin östliga flank? Och hur säkrar alliansen produktionen av vapen och ammunition till Ukraina?

  Det kan allstå betyda att Nato kommer att ta beslutningar som för Nato ännu närmare kriget och en konfrontation mot Ryssland. Nato ser nog Ryssland som försvagat och kommer kanske att försöka utnyttja det. Men hur reagerar Ryssland på det och vad betyder det för världsutvecklingen?

  Mörka moln på den andliga himlen som vittnar om allvarliga tider av förödelse, men också uppryckandet av Herrens brud. Vårt saliga hopp och tröst.

  https://www.nato.int/cps/en/natohq/news_208802.htm

  Mikael

  SvaraRadera
 6. En mycket känslig situation just nu och något som kan tvinga eller vara en ursäkt för Nato att gå in i kriget är kärnkraftverken Zaporizjazja som Ryssland har ockuperat. Ukraina anklagar Ryssland för "farliga provokationer" och för att ha placerat ut sprängämnen.

  Det är många beskylningar åt varje håll, men det är ett steg åt fell håll och närmare en mycket farlig situation.

  Jesus kommer snart

  https://sverigesradio.se/artikel/zelenskyj-ryssland-planerar-provokation-mot-zaporizjzja

  Mikael

  SvaraRadera
 7. Globalt värmerekord för andra dagen i rad. Dvs. vi har aldrig någonsin tidigare haft så hög genomsnittstemperatur på jorden som vi har haft de senaste dagarna.

  Globala klimaförrändringar är tidstecken!

  https://www.dn.se/varlden/globalt-temperaturrekord-andra-dagen-i-rad/

  Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken temperatur var det? Det framkommer inte då artikeln är låst! På vilken plats uppmättes temperaturen?

   Radera
  2. Jag hittade följande information:

   "Därmed sattes nytt temperaturrekord för andra dagen i rad. Genomsnittstemperaturen på jordens yta var under tisdagen den 4 juli i år 17,18 grader Celsius. Det gamla rekordet från måndagen var 17,01 grader."

   https://stonyheter.se/globalt-temperaturrekord-andra-dagen-i-rad-stonyheter-2/

   Mikael

   Radera
  3. Tack för information! Det är 0,17 graders ökning! Men om medeltemperaturen nu är 17,18 grader vore det intressant att veta vad medeltemperaturen var för 500 år sedan och nedåt vid denna tid på året! Frågan är om medeltemperaturen har ökat nämnvärt de senaste 500 år sedan! För 3000 år sedan var det varmare än det är idag!

   Radera
 8. 1 Kor 3:10

  Med den nåd som Gud gett mig har jag som en kunnig byggmästare lagt grunden, och nu bygger en annan vidare på den. Men var och en måste tänka på hur han bygger. 11 Ingen kan lägga en annan grund än den som är lagd, Jesus Kristus. 12 Om någon bygger på den grunden med guld, silver och ädelstenar eller med trä, hö och halm, 13 så ska det visa sig hur var och en har byggt. Den dagen ska visa det, för den uppenbaras i eld och elden ska pröva hur vars och ens verk är. 14 Om det verk som någon har byggt består, ska han få lön. 15 Men om hans verk brinner upp ska han gå miste om lönen. Själv ska han dock bli frälst, men som genom eld.

  Det är många som undrar, om den som har tagit emot Jesus och är född på nytt kommer att ställas inför Kristi domstol på den yttersta dagen, och vad det innebär? Att man är osäker på den tanken, är att man förbinder domstol med något negativt och något som automatiskt utlöser en dom. Men låt oss slå fast att Jesu Kristi domstol inte är till doms för de rättfärdiga.

  För att förstå föremålet med Kristi domstol så måste vi förstå vad Paulus menar. Det grekiska ordet för domstol som Paulus använder är ”Bema”. Denna domstol som Paulus använder som exempel, var en domstol för segervinnare. Där blev sportsutövare som hade vunnit eller gjort något speciellt framställda, för att man skulle bestämma vilken belöning denne skulle få.

  Kristi domstol är helt enkelt Guds möjlighet för att belöna sina barn för deras trofasthet och goda gärningar här nere på jorden.

  Belöningen vid Kristi domstol, ges i förhållande till det material vi har valt att bygga våra liv med.

  Om vi har byggt våra liv med guld, silver och dyrbara stenar eller om vi har byggt med trä, hö och strå. Herren prövar våra liv för att se om vi valt att vandra i de gärningar han redan har berett för oss, eller om har vi valt att vandra vår egen väg och bygga vårt liv utan honom?

  Den dagen kommer våra liv att bli prövade genom eld som då kommer att förtära allt som inte är byggt på honom eller har evighetsvärde.

  Mikael

  SvaraRadera
 9. En intressant artikel från Holger Nilsson om vilddjurets märke. Holger skriver bland annat:

  "Låt oss inte förledas att tro att det handlar om symbolik, det är något som kommer att bli en verklighet. Tiden för att detta kommer att genomföras, kan vara mycket närmare än många tror. Därför behövs kunskap om detta.

  Under den kommande Antikrists tid kommer det att vara ett stort och omfattande kontrollsystem. Detta kommer att utformas genom den kontroll som kommer att ske för att få köpa eller sälja.

  Det systemet handlar om är att vara lojal mot den person som kommer att finns i toppen av det antikristliga systemet, Antikrist."

  https://flammor.com/vilddjurets-mrke-p2629.html

  Mikael

  SvaraRadera
 10. I dag såg jag en skylt som talade starkt till mig och som påminde mig om den allvarliga tid vi lever i. På skylten stod det "VARNING" med stora bokstäver och under det ett nummer. Numret var 44 226 226. Talet 4 betyder dörr och är en symbol på uppryckandet och den dörr Herren snart kommer att öppna för sitt folk. Talet 226 i strongs betyder "ett tecken". Så en varning för den tid vi lever i, där alla tecken pekar på uppryckandet och vedermödans tid.

  En fortsatt välsignad sommar i Herrens närhet

  Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det stämmer inte!
   Granskar man ordet 44 och inte 4 betydet det:
   agkistron
   ang'-kis-tron
   From the same as G43; a hook (as bent): - hook
   Böjd som en krok
   Granskar man ordet 4 betydet det viktlös
   226 betyder aletheyo att tala sanning.

   Radera
  2. Jag tar utgångspunkt i det hebreiska strongs och alfabet.

   Det fjärde talet är ordet "Dalet" som betyder "door, gate". Talet 226 i hebreiska strongs är "a sign".

   Jag önskar dig en välsignad helg

   Mikael

   https://biblehub.com/hebrew/226.htm
   https://gabrielelevy.com/pages/the-letter-dalet

   Radera
 11. 1 Kor 6:11

  "Men ni har tvättats rena, ni har blivit helgade, ni har förklarats rättfärdiga i Herren Jesu Kristi namn och i vår Guds Ande."

  Tack, Herre, för din underbara nåd, kraft och kärlek i våra liv. Helt utan egen förtjänst och bara på grund av din stora nåd, står vi rena, rättfärdiga och helgade i dig. Nåd utöver nåd!

  Mikael

  SvaraRadera
 12. Holger Nilsson argumenterar för något av det samma som jag själv har gjort i tidare inlägg, nämligen det att året 2023 kan vara då Herren vänder tillbaka:

  https://flammor.com/vakna-upp-p2632.html

  Endast Herren känner tiden men både fikonträdets profetia och Herrens död och uppståndelse för 2000 år sedan kan vittna om det år och den tid vi lever i.

  Jesus kommer snart!


  http://denytterstatiden.blogspot.com/2023/01/pekar-fikontradets-profetia-pa-ar-2023.html

  http://denytterstatiden.blogspot.com/2023/05/jesu-synliga-aterkomst-till-israel-ar.html

  Mikael

  SvaraRadera
 13. Läste det igår som Holger skrev. Blev så full av glädje o hopp att Jesus kanske kommer detta året . Längtan ökar till bröllopsfesten. Gav vår äldste son Jonas en bibel i fredags. Han sa han skulle läsa en stund var kväll. Han är inte frälst än. Men jag såg som nyfrälst en syn av han och hans två bröder vid korset. Våra två döttrar är troendedöpt och frälsta. Yngsta sonen oxå. Tacksam att ni är med o ber för Jonas och vår andra son Ola. Ola tror på Jesus men behöver gå vidare och lära känna Jesus som sin personliga frälsare
  TZ

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid, TZ.
   Tack för det du delar. Vi är med att be för dina barn och din familj.

   Herrens rika välsignelse
   Mikael

   Radera
 14. Abraham blev kallad 75 år gammal år 2023

  1 Mos 5:11 - Abram gav sig i väg som HERREN hade sagt till honom, och Lot gick med honom. Abram var sjuttiofem år när han lämnade Harran.

  Något annat intressant som också pekar på Israel och år 2023 är historien om Abraham. Abraham, Israels förfader, som på ett särskilt sätt är en symbol och bild på Israel. Abraham är född 1948 år efter skapelsen, samma årtal som Israel blev en nation. 75 år senare, 2023 år efter skapelsen fick Abraham kallelsen från Herren att dra upp mot löfteslandet. Då var Abraham 75 år gammal.

  På samma sätt kommer Israel att få en kallelse av Herren den dag då församlingen är borttagna från jorden. Herren kommer använda de 144 000 och de två vittnena i Jerusalem, för att bjuda in Israel till det kommande bröllopet och det messianska riket (1000-års riket). Israel kommer då att få välja mellan den äkta Messias och Antikrist.

  I år blir Israel 75 år i år. Det är samma ålder som Abraham var när han fick kallelsen från Herren. Kommer Herren på samma sätt som Abraham, bjuda in och kalla sitt utlovade folk 2023 år efter "den andra Adam", när nationen är 75 år gammal?

  Herrens rika välsignelse

  Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter underbart exakt med 2023 och 75 år. Herrens planer kan mycket väl vara så exakta. Men för de som inte är så bekanta med alla delar av bibeln kanske Du kan skriva en kompletterande kommentar med bibelhänsvisning om Herrens återkomst medan den generationen fortfarande lever. Önskar er alla HERREN JESUS underbara närhet kärlek och frid. Kom HERRE JESUS kom! Amen amen Hallelujah

   Radera
 15. Jesaja 41:10

  Var inte rädd, för jag är med dig, se dig inte ängsligt om, för jag är din Gud.
  Jag styrker dig, jag hjälper dig, jag stöder dig med min rättfärdighets högra hand.

  Herren är vår styrka, den som upprätthåller oss. Vi behöver aldrig att frukta och ångest behöver inte gripa våra hjärta. Vår förtröstan, styrka och hopp finns i honom. Vi är kända av Gud, tillhör och förenade i Honom.

  Jesus kommer snart

  Mikael

  SvaraRadera
 16. WHO varnar för förestående extrema väderhändelser

  Världshälsoorganisationens (WHO) generaldirektör Tedros Ghebreyesus har precis sagt att klimatförändringarna kommer att leda till en ökning av "extrema väderhändelser" 2023, vilket pekar på rekordstora temperaturer runt om i världen.På en pressträff sa Tedros att "klimatkrisen"" nu är en av de "viktiga faktorerna som bestämmer människors hälsoresultat", och varnar för att den globala uppvärmningen i slutändan kan producera en "våg av hunger, migration och sjukdomar."

  "Under de kommande månaderna förväntar vi oss en rad extrema väderhändelser, inklusive torka, översvämningar, orkaner och värmeböljor, som alla skadar människors hälsa," sade han och noterade också att vi hade en dag i juli, som markerade den "varmaste dagen någonsin" i genomsnitt temperaturer runt om i världen.

  https://www.who.int/news/item/06-11-2022-health-must-be-front-and-centre-in-the-cop27-climate-change-negotiations

  Mikael

  SvaraRadera
 17. Turkiet säger Ja till Sveriges Nato ansökan och därmed är vägen öppen för Sveriges medlemskap. Vad kommer det att betyda för Sveriges säkerhet och på vilket sätt kommer Ryssland att reagera?

  Vi lever i avslutningen av denna tidsålder där ändetidens pusselbitar faller på plats. Jesus kommer mycket snart tillbaka.

  https://www.dn.se/sverige/forhandlingar-fortsatter-ikvall-efter-forsta-motet/

  Mikael

  SvaraRadera
 18. Kommer svenska folket vara berett att gå ut i krig? Stora kostnader kommer nu läggas på Nato istället för att gå till folket!

  SvaraRadera
 19. Är i kris -situation, behöver förbön.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi är med och ber för din situation i Jesu mäktiga namn

   Efe 3:20

   Han som förmår göra långt mer än allt vi ber om eller tänker, genom den kraft som mäktigt verkar i oss, honom tillhör äran i församlingen och i Kristus Jesus

   Mikael

   Radera
 20. Svar
  1. Jag är säker på att det är många i forumet som ber för din situation. I Kristi kropp är vår uppgift att lyfta upp syskon i Herren när det behövs. För vi vet att vi tjänar en levande Gud som gör det omöjliga möjligt. Varje berg får jämnas och varje dag får höjas. Vi förmår inte i oss själva, men HAN kan.

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 21. Tack broder,
  Betyder så mycket för mig.
  Guds välsignelse.

  SvaraRadera
 22. Be snälla för min äktenskap och familj alla negativitet skall försvinna och att gud ingriper så skillsmässa stoppas och alla falska anklagerser ska upphöra i jesu namn och alla onda makter krafter förbanelser skall krossas i jesunamn amen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid,

   Vi ber också för er situation och lyfter det inför Herren. Vi ber att Herren ska hela, upprätta och göra något nytt i ert äktenskap och att Herren ska bevara er i honom.

   Herrens frid, nåd och kärlek på varje område i era liv. I Jesu mäktiga namn.

   Mikael

   Radera
 23. 1 Joh 3:2

  Mina älskade, nu är vi Guds barn, och än är det inte uppenbarat vad vi ska bli. Men vi vet att när han uppenbaras ska vi bli lika honom, för då får vi se honom sådan han är.

  Mikael

  SvaraRadera
 24. Orsakar bisarr aktivitet på solen katastrofala katastrofer över hela världen?

  Den här artikeln på engelska så undrar man om "aktiviteter på solen orsakar bisarra katastrofer över hela världen"?

  Jag tror att det vi ser och upplever av extrema och apokalyptiska väderförhållande är inledningen till ändetidens väder och naturkatastrofer. Det är med andra ord ett tidstecken på Jesu återkomst och denna tidens slut.

  http://themostimportantnews.com/archives/is-bizarre-activity-on-the-sun-causing-catastrophic-disasters-all-over-the-globe

  Mikael

  SvaraRadera
 25. Döden berövas sin makt

  Döden kan ta våra kroppar till graven, men den har ingen verklig makt över oss. För flera tusen år sedan gav Herren oss hopp, när han profeterade genom Hosea:

  Hos 13:14 - Från dödsrikets våld skall jag friköpa dem, från döden skall jag återlösa dem. Du död, var är dina plågor? Du dödsrike, var är din ödeläggelse? Ånger är fördold för mina ögon.

  På korset besegrade Jesus döden, och tog nycklarna till dödsriket. Men det betyder inte att döden inte finns eller inte existerar. På samma sätt som med Satan, kommer döden stegvis att mista sitt inflytande, för att till sist besegras och mista all sin makt:

  1. Jesus övervann döden på korset där han klädde av och triumferade över väldena och makterna och förevisat dem offentligt. Kol 2:15

  2. Vid uppryckandet av församlingen, ”då detta dödliga kläs i odödlighet”, kommer ”döden att bli uppslukad och segern vunnen” (1 Kor 15:54)

  3. Efter 1000 årsriket kommer döden att kastas i eldsjön (Upp 20:13), och Jesus överlämnar riket åt Gud, Fadern, sedan han gjort slut på varje välde, varje makt och kraft. Som den siste berövas döden all sin makt. (1 Kor 15: 24-27)

  Döden är besegrad, men kommer till sist att helt mista sin kraft. Den kommer att kastas i eldsjön, som då blir slutet för döden. Men redan vid uppryckandet får församlingen evighetskroppar, som döden aldrig någonsin rår på.

  Mikael

  SvaraRadera
 26. https://newsvoice.se/2023/07/regeringen-erik-slottner-digitala-identiteten/

  SvaraRadera
 27. Tsunamivarning i Alaska efter skalv

  Ett jordskalv på 7,2 har inträffat utanför Alaska i USA. En tsunamivarning utfärdades i de södra delarna av delstaten och på Alaskahalvön, men drogs snabbt in igen

  https://www.svt.se/nyheter/utrikes/tsunamivarning-i-alaska-efter-skalv

  Mikael

  SvaraRadera
 28. Vad är uppryckandet egentligen?

  1 KOR 15:51 - Se, jag säger er en hemlighet: Vi ska inte alla insomna, men vi ska alla förvandlas, 52. i ett nu, på ett ögonblick, vid den sista basunens ljud. Basunen ska ljuda och de döda ska uppstå odödliga, och vi ska förvandlas

  ”Uppryckandet är den förvandling som levande troende upplever, när Herren vänder tillbaka för att hämta de troende till himlen. Människor kommer då att uppleva att bli förvandlade, utan att uppleva döden.”

  Uppryckandet är inte det samma som uppståndelsen av de döda. Uppståndelsen omfattar de syskon som redan har avsomnat i tron på Kristus. Dessa kommer att uppstå, och ryckas bort samtidigt och tillsammans med de levande troende, för att möta Herren på skyn. Uppryckandet är en världsvid händelse som kommer att ske för levande människor, som tror och bekänt Jesus som Herre i sina liv.

  Se till att ditt namn är skrivet i Livets bok, för uppryckandet sker mycket snart!

  Mikael

  SvaraRadera
 29. Det är inget tvivel att vi ska hålla ögonen på Ryssland och Kina. Det finns många utomblibliska profetior som pekar på en kommande rysk och kinesisk attack mot USA.

  Bland annat Henry Gruver, en Herrens tjänare, som gick hem till Herren i 2019, fick en vision av Herren i 1986. I den så ser han en gemensam rysk och kinesisk blixtattack mot USA, där kärnvapen blir använda.

  Henry fick bland annat se en invasion av Amerika, och dess totala förstörelse av ryssarna och kineserna. Han såg Ryssland kom från sjöss och från luften i norr, för att förstöra USA med nervgas och kärnvapen. Ryssarna kommer stjäla material och kommer sedan att förstöra USA efter ödeläggelsen. Dödssiffran kommer att nå 120 miljoner människor eller 60 % av befolkningen. I Astoria (nord västra USA) så han en kinesisk invasionsstyrka från sjöss som invaderade landet. När kineserna gick i land i Amerika, sköts och dödades omedelbart alla civila de såg. I synen svarade USA igen med gamla vintage-flygplan. Något som representerar Amerikas svaghet i deras nationella försvar.

  https://denytterstatiden.blogspot.com/2023/02/det-tredje-varldskriget-usavast-mot.html

  Jesus kommer snart

  Mikael

  SvaraRadera
 30. Be för oss akut situation

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid,

   Vi är med och ber för dig och er situation. Han som gör det omöjliga möjligt förmår. Han är den som lyfter varje börda från våra axlar och ger oss vila. I Jesu namn ber vi för Guds kraft i er situation.

   Matt 11: 28 - Kom till mig, alla ni som arbetar och är tyngda av bördor, så ska jag ge er vila. 29 Ta på er mitt ok och lär av mig, för jag är mild och ödmjuk i hjärtat. Då ska ni finna ro för era själar, 30 för mitt ok är milt och min börda är lätt.

   Mikael

   Radera
 31. Temperaturerna i Europa har ökat snabbare än på någon annan kontinent de senaste 30 åren, enligt en ny rapport. I morgon väntar Sardinien väntar temperaturer på hela 49 grader som då är nytt Europa-rekord.

  https://www.hbl.fi/artikel/2b56ecb8-12e4-4bbb-9010-a5b2c9a7c9fd

  Mikael

  SvaraRadera
 32. Bibelsk röd kviga kan dra miljoner besökare till Samaria

  Hundratals besökare strömmade till Shiloh i Samarias Binyamin-region på torsdagen för att välkomna en bibliskt ren röd kviga. Den 22 månader gamla kon, som fördes till Israel från USA, hittade ett nytt hem på det antika Shiloh-arvet, där det bibliska tabernaklet en gång stod.

  Vi ser tydliga förberedelser till det kommande templet i vedermödans tid. Ganska kort inne i vedermödan kommer Israel att bygga sitt tempel. Det kommer att stå klart 3,5 år inne i vedermödan, där Antikrist kommer att sätta sig och förklara sig för gud.

  https://www.jns.org/archeology/shiloh/23/7/16/302800/

  Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Templet kanske kommer stå klart innan Antikrist sätter sig i templet och utropar sig själv till Gud!

   Radera
  2. Hörde nyligen en pastor som besökt tempelinstitutet .Där hade dom sagt att templet byggs bitvis och att stora delar var klara att sättas ihop
   Kunde byggas ihop på någon månad. Mäktigt tidstecken på Jesus snara återkomst o framför allt först uppryckelsen.
   Antikrist kommer att sätta sig där efter halva vedermödan vad jag förstått
   Jag undrar om vi kommer hinna avslöja han innan vi rycks upp
   TZ

   Radera
 33. När FN presenterar agenda 2030, så är målen att utrota fattigdom, stoppa klimatförändringar och skapa fredliga och trygga samhällen fri från fattigdom och hunger, jämställdhet mellan könen och ett slut på miljöförstöring. Många menar dessutom att målet för 2030 är en global världsregering för att skapa fred och trygghet. År 2030 är 7 år från och med nu.

  Det här visar människans försök på att skapa fred och trygghet i egen mänsklig kraft utan Gud. Talet 6 är människans tal och talet 666 är därmed människan i centrum, utan Gud, i både ande, själ och kropp.

  Om uppryckandet sker år 2023, så betyder det att vedermödans tid är 7 år och slutar därmed år 2030. Det som kommer att ske då, är att Gud själv kommer att införa något som kommer att få "agenda 2030" att blekna och något som kommer att betyda verklig fred, slut på hungernöd och miljöförstörning. Det sker då Herren kommer att sätta sin tron i Jerusalem och kommer att skipa rätt och styra folket med järnspira. Då får vi en äkta fred och trygghet skapad av Herren själv.

  Mikael

  SvaraRadera
 34. Joh 1:1 - I begynnelsen var Ordet, och Ordet var hos Gud, och Ordet var Gud

  Joh 1:14 - Och Ordet blev kött och bodde bland oss

  1 Tim 3:16 - Och erkänt stor är gudaktig­hetens hemlighet: Gud blev uppenbarad i köttet, rättfärdigad i Anden, sedd av änglarna, predikad bland hedningarna, trodd i världen, upptagen i härlighet (reformationsbibeln)

  Reformationsbibeln tar på samma sätt som den engelska översättningen King James utgångspunkt i "majoritetstexten". Alla översättningar utom ett fåtal före 1917 översätter det grediska ordet med "Gud" i 1 Tim 3:16 och inte "Han"

  Det var Gud själv som i Kristus hängde på korset, han som är från evighetens dagar, Mäktig Gud och Evig Fader. I Sakarja 12:10 proklamerar Gud att judarna en dag, ska se upp till MIG, som de genomborrade.

  Jesus är Gud och representerar hela gudomen. Han är inte bara vår Herre och Konung, men också Mäktig Gud och Evig Fader i våra liv. Jesus är Guds hela fullhet och i Honom har vi allt vi behöver.

  Vi fortsätter att be för varje bönämne som har skrivits här på hemsidan, men också dem som inte är nämda. Vi kan proklamera namnet Jesus, som är över alla andra namn. I det namnet har vi frihet, seger och fullständig frid och helande.

  Mikael

  SvaraRadera
 35. Uppenbarelseboken 16:8
  Parallella Vers
  Svenska (1917)
  Och den fjärde göt ut sin skål över solen. Då fick denna makt att bränna människorna såsom med eld.
  Är vedermödan på ingång ?
  TZ

  SvaraRadera
 36. Något intressant är att i judendomen firas faktiskt tre olika "shavuot" eller pingst, nämligen vete, vin och olja. Den jag ofta nämner är den första som har med veteskörden att göra. Det är också den pingst vi firar i den vanliga kalendern i Sverige. Men den nästa judiska högtiden är också väldigt intressant och infaller den 26 juli i år. När församlingen föddes och den helige Ande blev utgjuten över lärljungarna så blev de anklagade för att "vara druckna av sött vin" (Apg 2). (King James översättning skriver "new wine", "nytt vin".

  Det kan vara ett tecken på att församlingen föddes under denna högtiden, som har med vinskörden att göra. Det skulle stämma med de anklagelser som folket kom med. Det nya vinet skördas alltid under den fjärde och femte månaden. Vi har precis gått in i den femte judiska månaden. Kan det vara så att församlingens tid avslutas på samma tid som den började? Det är väldigt intressanta tider och Jesus kommer mycket snart tillbaka.

  https://www.thetorah.com/article/the-three-shavuot-festivals-of-qumran-wheat-wine-and-oil

  https://torahcalendar.com/Calendar.asp?PYM=Y2023M5

  Maranatha

  Mikael

  SvaraRadera
 37. Putin säger att varje aggression mot Belarus är samtidigt en attack mot Ryssland. Vi vet att Wagnergruppen och Belarus håller militärövning tillsammans och bara 5 km från polska gränsen. Putin sedan tidigare har flyttat kärnvapen till landet. Kan det betyda att Vitryssland/Belarus på väg in i kriget som nästa land tillsammans med Ryssland? Jag tror att vi skal hålla ögonen på Belarus och det som sker där över just nu.

  Jesus kommer!

  https://www.reuters.com/world/europe/putin-tells-poland-any-aggression-against-belarus-is-attack-russia-2023-07-21/

  Mikael

  SvaraRadera
 38. Den Orange färgade har fått sin krona! Vad kan det här innebära? Templet nästa?

  SvaraRadera
 39. Den ekonomiska krisen fortsätter. Om man ska tro denna artikel, så kan vi förvänta att över 98 bankkontor som stänger inom några veckor. HSBC, Barclays, NatWest och Halifax är några av de stora som kommer att påverkas.

  Världsekonomin pekar på Jesu snara återkomst!

  https://www.thesun.co.uk/money/23147540/full-list-banks-closing-weeks-hsbc-barclays-local/

  Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Artriklen handlede om bankkonto och inte banker som kommer att stänga. Inlägget är rättat till.

   Mikael

   Radera
 40. Samtidigt med att vi upplever värmerekord i stora delar av Europa, så drabbas norra Italien av storm med jättelika hagelkulor.

  https://www.dn.se/varlden/norra-italien-drabbat-av-storm-med-jattelika-hagelkulor/

  Mikael

  SvaraRadera
 41. En australiensisk underrättelsetjänst finansierar forskning som försöker slå samman artificiell intelligens med mänskliga hjärnceller. Den mänskliga kroppen och teknik smälter ihop och kommer att vara på samma sätt med vilddjurets märke.

  Det är ingen tillfällighet att vi ser en otrolig utveckling på det här området. Allt leder upp till vilddjurets rike och märke.

  Maranatha

  https://www.theblaze.com/news/ai-human-brain-cells-intelligence-agency

  Mikael

  SvaraRadera
 42. Tänker på fötterna på bildstoden i Daniels bok. De var av järn och lera, människa och datorteknik? Är vi där nu, blandat, men som ska krossas av vår Herre och Kung?
  Hälsningar Anki

  SvaraRadera
 43. Detta har även jag tänkt på en tid- lera/stoft blandat med AI/robot/järn.
  Herren har segrat och segrar för evigt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är det kärnvapen som menas?

   Radera
 44. Nordkorea avfyrade två ballistiska missiler i havet utanför sin östkust sent på måndagen, sade Sydkoreas militär, timmar efter att en amerikansk kärnvapenubåt anlände till en flottbas i söder.

  Uppskjutningarna sker mitt i ökade spänningar på den koreanska halvön när Sydkorea och USA vidtar åtgärder för att öka sin militära beredskap mot Nordkoreas vapenprogram med utplacering av amerikanska strategiska militära tillgångar.

  Tiden är kort!

  https://www.reuters.com/world/asia-pacific/north-korea-fires-ballistic-missile-yonhap-2023-07-24/

  Mikael

  SvaraRadera
 45. Nordkorea, Ryssland och Kina möts

  Nordkorea firar på torsdagen 70-årsdagen av Koreakrigets slut och får samtidigt besök av både Rysslands försvarsminister och en delegation från Kina.

  Inför försvarsminister Sergej Sjojgus besök i Nordkorea skrev det ryska försvarsdepartementet att det skulle bidra till att ”stärka militära band mellan Ryssland och Nordkorea och kommer att bli ett viktigt steg i utvecklingen av samarbetet mellan de två länderna”. (citat Aftonbladet)

  Min kommentar: Det är ingen tillfällighet att just Ryssland, Kina och Nordkorea möts när vi nu ser inledningen till det tredje världskriget.

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/76Mrn4/rysk-minister-moter-kim-jong-un

  Mikael

  SvaraRadera
 46. Profetiska nyheter!

  Det här inägget kommer säkert att få sitt "eget inlägg" om Herren dröjer och vi fortfarande är kvar. Jag har tidigare skrivit inlägg som pekar på att vi med stora steg är på väg mot vilddjurets märke:

  http://denytterstatiden.blogspot.com/2021/09/pa-vag-mot-vilddjurets-marke.html

  Här är ännu en bekräftelse på det. Det är toppekonomer som varnar för att centralbanker planerar att införa mikrochipimplantat!!

  "Jag fick lära mig av en centralbankman [att] CBDC ser ut som ett litet riskorn som de vill lägga under din hud", sa Richard Werner i en intervju med podcastern Ivor Cummins. Werner är känd för att utveckla den numera vanliga bankpraxis med kvantitativa lättnader."

  Vedermödan och vilddjurets märke är på väg och vi har tekniken till att införa den. Ett system som gör att "ingen kan köpa eller sälja utan det"

  Upp 13 - Och det tvingar alla – små och stora, rika och fattiga, fria och slavar – att ta emot ett märke på högra handen eller pannan, så att ingen kan köpa eller sälja utom den som har märket, vilddjurets namn eller dess namns tal. Här krävs vishet. Den som har förstånd ska räkna ut vilddjurets tal, för det är en människas tal. Och dess tal är 666.

  https://www.naturalnews.com/2023-07-18-central-banks-to-introduce-cbdc-microchip-implants.html

  Kan vi förstå och tyda tidens tecken och ser vi hur profetiska tecken lyser upp på den mörka andliga himlen och visar på Jesu snara återkomst.

  Mikael

  SvaraRadera
 47. Upptrappning i kriget fortsätter

  Uppgifter: Wagnerarméns nya rekryter skriver kontrakt om att strida mot Natoländer, Polen och Litauen.

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/O824bk/uppgifter-wagnerarmens-skriver-kontrakt-om-att-strida-mot-natolander

  Mikael

  SvaraRadera
 48. Guds frid! Nu var det längesen jag läste något inlägg här men jag ville bara dela en
  sak med er. Igår berättade min man att han haft en dröm häromnatten. Innan jag berättar om den ska tilläggas att han alltid varit väldigt naiv när det gäller att Sverige ska invaderas och han läser aldrig sådana här bloggar eller liknande om den yttersta tiden. Han tror att Jesus ska komma tillbaka men han är inte säker på om det kommer hända snart. Han brukar heller inte drömma några profetiska drömmar eller andra starka drömmar. Därför tyckte han själv att det var märkligt att just han fick denna dröm. Han drömde att han satt inomhus (han tror det var hemma men det såg inte ut så i drömmen som för övrigt var ganska rörig som drömmar brukar vara men den kändes väldigt verklig ändå, sa han. När han tittar ut genom fönstret ser han soldater som springer förbi vår trädgård (han vet inte om det var svenska eller ryska soldater). När han går ut så får han veta att Ryssland attackerat Sverige och han tänker att han genast måste leta upp våra söner. Han befann sig sen i en kyrka som fungerade som en slags uppsamlingsplats med många människor.
  Att just min man skulle drömma en sådan dröm kanske inte är någon tillfällighet tänker jag… Men det känns läskigt. Man vill ju inte gå omkring och vara rädd. Samtidigt är jag glad eftersom vi har börjat be mer tillsammans. Det var det jag ville dela. Guds välsignelse!
  /S

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid, S.
   Tack för att du delar den dröm din man har haft. Särskilt när han inte har dessa drömmar normalt. Vi är på väg in i den absolut avslutande tiden, där det profetiska ordet och utombibliska profetior går i uppfyllelse. När det gäller en attack mot Sverige, så vet vi att det sedan länge finns profetior om just en kommande rysk attack mot Sverige. Vi ber och hoppas att Herren på samma sätt som med staden Nineve, såg i nåd till den och därmed inte utlösta domen över staden. Vi vet helt enkelt inte, men vi får lägga den kommande tiden i Herrens hand och veta, att han har 100 % kontrol i allt det som sker.

   Tack igen för att du delade detta och jag lägger ditt vittnesbörd in i det senaste inlägget.

   Herrens rika välsignelse över dig och din familj

   Mikael

   Radera
  2. Tack Mikael! /S

   Radera
 49. Kära Syskon

  Med tanke på den dröm Syster S man som hade om en kommande attack på Sverige, så skrev jag för ett tag sedan ett inlägg, där jag har samlat några av dessa aktuella profetior:

  https://denytterstatiden.blogspot.com/search/label/Birger%20Cleassons%20profetia

  Där finner ni bland annat varnade ord från Birger Cleassons, Ingvar Harknäs, Yonggi Cho och syskon som delar en profetisk dröm från alla. Gemensamt för dessa är att det är varnande och profetiska ord från Herren som talar om en dom över Sverige. Det är allvarstider för vårt land.

  Mikael

  SvaraRadera
 50. Om Ryssland attackerar Sverige militärt bör kristna förbereda

  SvaraRadera
 51. Om Ryssland attackerar Sverige militärt bör kristna förbereda sig förutom andligt även praktiskt och mentalt! T ex bör alla ta reda på var närmaste skyddsrum finns!

  SvaraRadera