lördag 26 augusti 2023

Jesus är Aleph och Tav - Alfa och Omega - som snart kommer tillbaka!

 


Upp 1:8 - "Jag är A och O," säger Herren Gud, "han som är och som var och som kommer, den Allsmäktige."

Upp 12:13 - "Jag är A och O, den förste och den siste, begynnelsen och änden."

I Uppenbarelseboken kallar både Fadern och Sonen sig för Alfa och Omega. Alfa och Omega är den första och sista bokstaven i det grekiska alfabetet, vilket betyder att Herren är alltings början och fullbordan. Denna titel visar på Sonen och Faderns gudomliga natur och att denna enighet är den evige Guden som inte har någon början eller något slut.

Men Jesus talade inte grekiska som det Nya testamentet är skrivet på. Herren talade hebreiska och arameiska, så det Jesus egentligen säger på hebreiska är - "Jag är Aleph och Tav".

Aleph och Tav

"Aleph" och "Tav" är den första och sista bokstaven i det hebreiska alfabetet. Namnet "Aleph" kommer från det västsemitiska ordet för "oxe", vilket betyder "auktoritet" och "ledare". I det forna hebreiska språket är "Tav" den sista bokstaven, skrivet som ett kors, och betyder "märke", "tecken" och "signatur".

När dessa bokstäver symboliseras och skrivs som en oxe och ett kors, ser vi evangeliet beskrivet på ett fantastiskt sätt. Oxe-symbolen för "Aleph" representerar auktoritet och ledarskap, medan kors-symbolen för "Tav" står för märket, tecknet och signaturen. Denna representation visar på det mäktiga budskapet att ledaren, som är Jesus Kristus, ger sitt liv på korset för världen som han älskar så högt. Det visar på evangeliet om frälsning genom Jesu död och uppståndelse, och att han är början och slutet på allting, den evige Guden som bär märket av frälsning för alla som tror på honom.

I begynnelsen skapade Gud himmel och jord.

1 Mos 1:1 - "I begynnelsen skapade Gud himmel och jord."

Om man tar utgångspunkt i den absolut första versen i Bibeln så består versen av 7 hebreiska ord, där det i grundtexten står "b'rasheet bara Elohim et HaShamayim v'et HaEretz."

Ordet ”B'rasheet” översätts "i början". ”Bara” översätts "skapad". ”Elohim” återges som ”Gud”. ”HaShamayim” översätts med "himlen". ”V'et HaEretz” översätts med "och jorden". Men det mittersta ordet "et" blev aldrig översatt av varken rabbiner eller andra språk. Anledningen till att det inte översattes är att rabbinerna och de skriftlärda aldrig har känt till betydelsen av detta ord. Anledningen till att den inte togs bort ur texten är för att den hebreiska texten också är en komplicerad matematisk formel, och ingenting kan läggas till eller tas bort. Det har med andra ord varit oöversättbart i tusentals år. 

Det står självständigt, i mitten, utan att få plats i något språk. Men det som gör det här fantastiskt är att ordet "et" skrivs med två bokstäver på hebreiska, nämligen bokstaven "Aleph" och "Tav".

Jesus i den sjuarmade ljusstaken

Upp 1:12 - "Jag vände mig om för att se rösten som talade med mig. Och när jag vände mig om, såg jag sju ljusstakar av guld 13 och mitt bland ljusstakarna en som liknade en människoson, klädd i en hellång dräkt och med ett bälte av guld runt bröstet."

När Johannes i en syn ser Jesus i Uppenbarelseboken, står Herren mitt i församlingen, representerad av de sjuarmade ljusstakarna. Om Herren står i mitten av ljusstakarna, så är det på plats nummer fyra, där han har tre stakar på varje sida av sig själv.

Det vill säga, på samma sätt som i den absolut första bibelversen, står Herren i mitten av ljusstakarna och visar på ett mäktigt sätt att han för evigt är "Aleph" och "Tav", början och slutet på allting

Avslutning

Joh 1:1-3 - "I begynnelsen var Ordet, och Ordet var hos Gud, och Ordet var Gud. 2 Han var i begynnelsen hos Gud. 3 Allt blev till genom honom, och utan honom blev ingenting till av det som är till.

Joh 1:14 - "Och Ordet blev kött och bodde bland oss, och vi såg hans härlighet, den härlighet som den Enfödde har från Fadern. Och han var full av nåd och sanning."

När Jesus sa "Jag är Aleph och Tav," betydde det samtidigt att han var "JAG ÄR" Ordet som var i begynnelsen, som var med tillsammans med Gud i den första versen i 1 Mosebok. Han fanns i begynnelsen, och genom honom skapades allt.

Ordet blev människa, kom till jorden och blev frälsning för människan. Men ordet inte bara var med Gud, det var självt Gud. Så förstår vi att Jesus inte bara hänvisade till sig själv som bokstäver i alfabetet, utan han sa tydligt att han var det skrivna Guds ord som fanns i begynnelsen tillsammans med Gud!

Herren är ”Aleph” och ”Tav”, den förste och den siste som mycket snart kommer tillbaka!

Mikael

 

20 kommentarer:

 1. Tänk så underbart att Ordet blev kött och bodde mitt ibland oss-att Jesus är både 100% människa och 100% Gud!
  Jesus Kristus är Herre!
  Jesus kommer SNART!
  Maranatha!
  Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Amen! Han är vår Mästare, Herre och Gud. Den förste och den siste, Alfa och Omega, Aleph och Tav, som mycket mycket snart kommer tillbaka.

   Maranatha

   Mikael

   Radera
 2. Vi är just nu i den judiska månaden Elul, som är den sista månaden innan basunhögtiden och Rosh Hahanah.

  Ordet Elul betyder precis det som månaden är - "skörd" och en skördemånad. Det som är särskilt för den här månaden är att ifölje den judiska traditionen är det då att "kungen kommer ut på fälten" för att vara tillsammans med människan. Vid Yom Kipur är kungen på plats i sitt palats, men i den här månaden som kommer "Kungen ut på skördemarken" för att möta oss.

  När Herren kommer tillbaka för att hämta sin församling, så är det precis där han önskar att finna oss. Herren önskar att vi ska fortsätta verka till dess att han kommer tillbaka, så när Jesus kommer, så är vi ute på skördemarken och arbetar för att få in skörden.

  Luk 10:2 - Han sade till dem: "Skörden är stor, men arbetarna är få. Be därför skördens Herre att han sänder ut arbetare till sin skörd.

  https://www.youtube.com/watch?v=7hELpF-jN5g

  Maranatha

  Mikael

  SvaraRadera
 3. Eufratfloden är nu historiskt låg där vi ser en förberedelse för ändenstid.

  Vattennivån vid Tabqadammen vid Eufratfloden i Syrien har sjunkit till historiska bottennivåer under de senaste tre veckorna, vilket orsakat flera kriser i regionen.

  https://www.israel365news.com/374919/euphrates-river-hits-historic-lows-preparing-for-end-of-days/

  Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för att du delar. Det händer så mycket nu på en och samma gång. Och de stora profetiska tidstecken har med Israel och det judiska folket att göra. Det är en nåd att få leva i den tid vi gör och få se ändetidens profetiors uppfyllande.

   Jesus kommer snart!

   Mikael

   Radera
  2. Enligt media är det nära, ritualen och reningen. Tror du kvigan är offrad fastän ingenting sägs?
   https://allisrael.com/almost-everything-is-ready-for-the-third-temple-claims-israeli-tv-report-on-red-heifers-brought-to-israel-last-year

   Radera
 4. Libyen i Nordafrika är nästa land som närmar sig Israel för att tala fred och fredsavtal Vi kommer snart uppleva ett historiskt möte mellan Israel och Libyen där man närmar sig varanda.

  Avtalet med de många är på väg!

  Jesus kommer snart!

  Mikael

  https://worldisraelnews.com/in-first-ever-meeting-israeli-and-libyan-fms-talk-normalization/?utm_source=MadMimi&utm_medium=email&utm_content=FIRST-EVER%3A+Libyan+FM+Talks+Peace+with+Israel%3B+GOP+Rising+Star+Changes+Tune+on+Israel+Aid%3B+Qatar+Says+%27Not+at+War%27+with+Israel+but+Here%27s+the+Issue&utm_campaign=20230827_m175468039_FIRST-EVER%3A+Libyan+FM+Talks+Peace+with+Israel%3B+GOP+Rising+Star+Changes+Tune+on+Military+Aid+to+Israel%3B+Qatar+Says+It%27s+Not+at+War+with+Israel+But+Here%27s+the+Issue&utm_term=_0D_0A_09_09_09_09_09_09_09_09_09_09Read+Now_0D_0A_09_09_09_09_09_09_09_09_09

  SvaraRadera
 5. Kina startar upp ett större projekt som handlar om att omskriva Bibeln

  Som en del av en strävan att "sinicisera" religion, har det kinesiska kommunistpartiet inlett ett 10-årigt projekt för att skriva om Bibeln och andra religiösa texter.

  https://www.foxnews.com/opinion/chinese-communist-party-rewriting-bible

  Mikael

  SvaraRadera
 6. På lördag kommer ett inlägg som pekar på den judiska månaden Elul som vi är inne i nu. Elul betyder skörd och är knuten till skördemånaden. I den judiska traditionen så sitter kungen i sitt palats och blandar sig aldrig med folket. Men en gång om året reser sig kungen från sin tron för att komma ut på fältet för att möta människan. Mitt i skördetiden så kommer kungen själv människan i mötes. Det här är både en bild på att Herren önskar att möta sitt folk mitt i vår uppgift att bärga in skörden men också för att visa på en intressant tid, som kan peka på uppryckandet där "kungen kommer ut på fältet" för att möta sin brud.

  Maranatha

  Mikael

  SvaraRadera
 7. En " blå supermåne" ikväll/inatt. Kallas så när det är två supermånar på en och samma månad.
  Det är väldigt ovanligt och sker inte igen förrän 2037.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då får vi ta fram kikaren och spana in. Vi har en partiell månförmörkelse lördagen den 28 oktober och en solförmörkelse lördagen den 14 oktober! Solen skall vändas i mörker och månen i blod innan Herrens dag kommer.

   Radera
 8. Det är många tecken i himlen just nu, och särskilt i månaden september som vi snart går in i. Tecken i himlen och på jorden pekar på Herrens underbara återkomst.

  Maranatha

  Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Spännande tider vi lever i .Var dag händer något som pekar på Jesus skall hämta sin brud .Tänkte igår på just detta med tecken skall visa sig på himlen.För några år sen fota jag upp mot himlen en kväll. Inte förrän jag tittade på fotot efteråt, såg jag att det såg ut som en kungakrona.Lyste i guld . Visa den på facebook. Någon sa att en ängel under håller upp kunga kronan. Har aldrig sett något
   TZ liknande

   Radera
  2. Underbart! Herren kommer snart att sätta en krona på våra huvden och vi har fullbordat vårt lopp. Fantastiska bekräfteler på Herrens snara återkomst.

   Maranatha

   Mikael

   Radera
 9. Kommer den svenska ambassaden snart att flytta till Jerusalem?

  https://www.i24news.tv/en/news/israel/diplomacy/1693228930-netanyahu-hails-swedish-lawmakers-hinting-at-an-embassy-move-to-jerusalem

  Mikael

  SvaraRadera
 10. Taiwans nationella försvarsministerium har varnat för en möjlig "skarp ökning" av militära spänningar efter att ha rapporterat om förnyad kinesisk militär aktivitet, inklusive stridsflygplan som korsar den känsliga medianlinjen i Taiwansundet.

  https://www.aljazeera.com/news/2023/8/29/taiwan-warns-of-surge-in-tensions-as-chinese-fighter-jets-cross-median-line

  Mikael

  SvaraRadera
 11. Den här underbara sången kom till mig så starkt häromdagen. Herren förbereder sin brud och han manar oss att vara vakande, väntande, bedjande i hoppet om hans tillkommelse. Jesus kommer och han har sin väntande brud i sinne, att förenas med den han älskar så högt och har givit sitt liv för. Han uppmuntrar oss och säger att han kommer mycket snart!

  ”Snart tiden är inne då Jesus ska komma och hämta sin rena och väntande brud. Var redo min broder, var redo min syster och du ska få stå i den snövita skrud.

  Kör: Åter och åter jag manas av Anden att söka ett djupare liv i min Gud. Till dess att hans bild här igenom mig strålar och världen får se, jag är frälsarens brud.”

  Mikael

  SvaraRadera
 12. Kriget i Ukraina har alltmer förflyttats till Ryssland. Bara här under morgonen har det ryska luftförsvaret skjutit ned en drönare som försökt flyga in i Moskva.

  Kommer vi att se den här utvecklingen intensifieras där till Ryssland till sist kommer att utföra större attackar av ren rädsla och för att de är trängda?

  Jesus kommer snart!!

  https://www.dn.se/varlden/michael-winiarski-bilden-av-fastkord-offensiv-stammer-inte-langre/

  Mikael

  SvaraRadera
 13. Ja, nog kommer Jesus snart. Nu är de ute efter barnen på ett alldeles groteskt sätt. Ännu en gräns passeras som jag är övertygad om att Herren ser mycket allvarligt på. /Magnus.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds ögonstenar. Ja det blir en hård dom över dom som förför dessa minsta.
   TZ

   Radera