onsdag 21 januari 2015

Uppryckandet - Ett gästinlägg av Tage Bergman


 
Var varmt välkomna att ta del av Tage Bergmans senaste och mycket intressanta inlägg på sidan ”Jesus kommer snart”. Tage delar här frågeställningen om när uppryckelsen sker, och ger svaret genom att visa på det fantastiska bildspråk som bibeln ger i ämnet.

http://jesus-kommer-snart.blogspot.dk/2015/01/uppryckandet-ett-gastinlagg-av-tage.html
 
Tage skriver: Israels firande av högtiderna visar oss profetiskt på den sista stora skördetiden vid tidens slut, vedermödan. Det förstår vi av Jesu liknelse om ogräset i åkern.

Tage för oss igenom GT principer om skördetiden som är direkt knutna till Herrens högtider, och visar att förstlingsfrukten skulle bäras fram i början av skördetiden till prästen. Församlingen är förstlingsfrukten som skärs av eller ”rycks upp”, för att sedan förvaras i speciella kamrar i direkt anslutning till templet.
Silvertrumpeterna

Tage delar också om silvertrumpeterna, som till skillnad från Basunhögtidens basun kan blåsa när som helst. Dessa trumpeter användes när Israels folk vandrade i öknen, och var ett tecken på när folket skulle församla sig eller bryta upp.
Tage skriver: Silvertrumpeterna (chatsotsĕrah) kan blåsas när som helst. De är inte de horn som Joel skriver om, de som blåses vid Hösthögtiden. Hösthögtidens horn (showphar) kommer från en bock och de används framför allt vid högtiderna.

Jesus kommer snart!

5 kommentarer:

 1. Tack för detta läsvärda gästinlägg "Uppryckandet"

  Det är märkligt att så många kristna inte kan se skillnaden mellan hednaförsamlingen och Guds egendomsfolk Israel. Därför blir den sista vedermödan svår att se för dem.

  Alla kan vi se hur Israels folk lider bedrövelse i denna sista tid och hur världens ledare och nationer riktar uppmärksamheten mot Israel. Att den sista vedermödan gäller för Israel och att församlingen då redan är bortryckt, är helt i ordning med Guds Ord.

  Det man kan nottera är att de som inte ser detta, gör sig iordning för att mottaga antikrist. De företräder antikrist lära.

  Frid Mikael
  lärjungen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lärjungen, jag kan bara hålla med dig om att många inte ser helheten i Guds frälsningsplan.

   Jag vill även passa på att tacka Mikael för möjligheten att få skriva gästinlägg här hos dig.

   Tage

   Radera
  2. Hej Tage,

   Det är jag som säger stort tack för ditt mycket välsignade och berikande inlägg! Det är en förmån att få lägga ut dina inlägg som jag vet många läser och tar del av med stort intresse.

   Även detta inlägg du delar med oss är så välsignat. Du var faktiskt den första som introducerade undervisningen om skördetiden som en symbol på bland annat uppryckelsen och vedermödans tid, vilket har varit en ögonöppnare för mig, och något som bekräftar det jag själv är helt överbevisad om - nämligen församlingens uppryckande före den kommande vedermödan.

   Så ännu en gång tack, och jag med flera ser fram till flera välsignade inlägg i framtiden, om vi får leva och Herren dröjer

   Varma hälsningar
   Mikael

   Radera
 2. Tack Tage och Mikael

  Tänk att vi ska få vara i Herrens hydda på olyckans dag. Vi ska bli bortryckta dit för Jesus gick före och beredde rum för oss hos Fadern. Världen kommer inte se detta, för Han kommer i sin Faders härlighet (Anden). Våra köttsliga kroppar förvandlas i ett nu, till himmelska kroppar, våra eviga kroppar.

  Psaltaren
  Psalm 27: 1-5
  ” HERREN är mitt ljus och min frälsning;
  för vem skulle jag frukta?
  HERREN är mitt livs värn;
  för vem skulle jag rädas?
  När de onda draga emot mig
  och vilja uppsluka mig,
  då stappla de själva och falla,
  mina motståndare och fiender.
  Om ock en här lägrar sig mot mig,
  så fruktar ändå icke mitt hjärta;
  om krig uppstår mot mig,
  så är jag dock trygg.
  Ett har jag begärt av HERREN,
  därefter traktar jag:
  att jag må få bo i HERRENS hus
  i alla mina livsdagar,
  för att skåda HERRENS ljuvlighet
  och betrakta hans tempel.
  Ty han döljer mig i sin hydda
  på olyckans dag,
  han beskärmar mig i sitt tjäll,
  han för mig upp på en klippa.”

  Frid
  lärjungen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack lärljungen för din kommentar, och dina tankar kring ämnet.

   Som du själv skrev lite tidigare i ditt inlägg så är problemet när man inte skiljer på Guds löften och kallelse för det jordiska folket Israel, och det himmelska folket förssamlingen. När vi sätter in bägge på sin rätta plats och ser den unika plan som Herren har för både församlingen och Israel så ger ändetidens utveckling sig själv. Den sjuttionde och sista årsveckan är för Israel och det judiska folket. Jesus har däremot lovat oss att komma tillbaka för att hämta oss hem, till den plats där han redan är (Joh 14:1-3) för att vi ska vara tillsammans med honom för evigt. Som Tage skrev om så är vi, på samma sätt som Jesus, förstagrödan i ändetidens skördetid, och utvalda före den här världens grundval blev lagd.

   Vi är Herrens sändebud och ambassadörer i den här världen, och på samma sätt som i alla länder blir ambassadörerna hemkallade först innan man går i krig. Herren kommer att döma den här världen, och förbereda Israel för 1000 årsriket genom de domar som kommer att gå ut. Men innan dess kommer att han kalla hem sina sändebud, och sin väntande brud.

   Herrens välsignelse
   Mikael

   Radera