måndag 9 mars 2015

Solförmörkelse den 20 mars - Ett tecken på en kommande dom?

 
http://endoftheamericandream.com/archives/sign-of-judgment-total-solar-eclipse-on-march-20th-falls-in-the-middle-of-the-four-blood-red-moons

1 Mos 1:14 - Gud sade: "Varde på himlavalvet ljus som skiljer dagen från natten!" De skall vara tecken som utmärker särskilda tider, dagar och år, och de skall vara ljus på himlavalvet som lyser över jorden."

Använder Gud stjärnor och planeter för att kommunicera med oss, och för att visa på betydningsfulla händelser som ska komma?

Som många vet så är vi mitt inne i en tetrad av blodröda månar som alla fyra inträffar på Judiska högtider. Den nästa och tredje blodröda månen, sker här under påsken den 4 april 2015. Den sista, som också kallas ”super blodmåne” då den är ekstra stor och även kan ses från Jerusalem, inträffar under lövhyddohögtiden den 28 september i höst.

Blodröda månar

Det som gör dessa fyra blodröda månar helt speciella och intressanta, är att alla dessa månförmörkelser inträffar på judiska högtider, och som tidigare i historien har visat sig ha stor profetisk betydelse för nationen Israel.
Under de senaste 500 åren har vi haft tre stycken ”Tetrader”, med just blodröda månar, som alla har infallit exakt på judiska högtider. Vi kommer inte att uppleva en Tetrad med blodröda månar igen för om flera hundra år.

Solen ska vändas i mörker

Apg 2:20 – Solen skall vändas i mörker och månen i blod, innan Herrens dag kommer, den stora och härliga.

Men i följe det profetiska ordet, är det inte bara månen som ska vändas i blod, men samtidigt och i kombination av den, ska också solen vändas i mörker, som tyder på en solförmörkelse.

Den 20 mars, mitt i denna tetrad och före de två avslutande blodmånar, har vi just en total solförmörkelse som inträffar exakt på den judiska dagen Nisan 1, som är den första dagen i den första månaden i den bibliska kalendern.

Denna solförmörkelse är synlig i Europa utom nordligaste Skandinavien, norra Afrika, Mellanöstern, Centralasien, Ryssland utom östra delen.

Sabbat och Shmita-år

Det som gör denna solförmörkelse intressant, är att den inte bara inträffar i mitten av denna tetrad, men också det att den sker mitt i ett sabbat eller shmita-år som vi befinder oss i just nu.

Enligt judisk tradition, är en solförmörkelse på Nisan 1, ett tecken på dom. Efter en period av sju sabbatsår följer ett jubelår. När Israel valde att inte följa och lyda Herren, blev dessa sabbatsår till dom i stället för välsignelse. Den 14 september 2015, på basunhögtiden, går vi över i ett jubelår där nästa först kommer i år 2065.

Till exempel inträffade en solförmörkelse på Nisan 1 i år 70 e.kr, och senare samma år anföll romarna Jerusalem, och totalförstörde templet.

6000 år från skapelsen


Den 20 mars är samtidigt den allra första dagen i det nya andliga året för Israel. Enligt ”torah calendar”, är det precis då att vi avslutar mänsklighetens 6000 åriga historia, och går in i det andliga året 6001.

Herren skapade jorden på 6 dagar, och vilade på den sjunde. Som vi vet så är en dag som 1000 år för Herren (2 Pet 3:8). Det betyder att Herren har en 7000 årig plan med skapelsen, där den sjunde dagen är en vilodag (1000 års riket).

Profetiskt tecken

Det betyder att denna solförmörkelse den 20 mars som inträffar på första dagen i den bibliska kalendern, under ett shmita-år, och mitt i en pågående tetrad av blodröda månar, kan vara ett profetiskt tecken på en kommande dom och peka på betydelsefulla händelser i den här världen.

Jesus kommer snart

2 kommentarer:

 1. Detta var både allvarligt och spännande att ta del av!
  Tack för allt du skriver om!
  Herren Välsigne dig och de dina, käre Mikael!
  KRAAAM!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Marguerite,
   Ja, det är verkligen en spännande tid att leva i. Det är verkligen så många tydliga tecken, på så många olika områden, men som alla pekar på Jesu dyrbara återkomst.

   Det är inga tillfälligheter det vi upplever i världen just nu, men en tydlig förberedelse till vår underbare frälsares återkomst.

   Herrens rika välsignelse
   Hälsningar

   Mikael

   Radera