onsdag 29 april 2015

Uppryckelsen och Kristi domstol


Jag är säker i min tro, och fullständigt överbevisad att vi snart står inför en av tidernas största och mäktigaste händelse. Herren själv kommer att stiga ner på skyn för att rycka upp och hämta sin församling och brud till sig, för att vi ska vara tillsammans med honom för evigt.

Generationer före oss har längtat och suckat efter att få uppleva den dagen, men vi är det släkte som kommer att få nåden att se och uppleva Guds ord gå i fullbordan.

Den nästa stora händelsen

Jag tror att den nästa stora begivenhet eller händelse i Guds profetiska kalender, är uppryckelsen av församlingen.

Det finns med andra ord inga profetior som måste ha sin fullbordan innan uppryckelsen av församlingen kan ske. Det betyder inte, att vi inte kommer att fortsätta att se profetiska ord bli uppfyllda, men mer att det inte finns några som kvarstår att uppfyllas innan Jesus kan hämta sin församling. Det betyder att nästa stora händelse i ändetidens tidslinje är uppryckelsen av hans brud, församlingen.

Omedelbart efter uppryckelsen av församlingen, kommer Herren att visa fram sin brud inför Fadern, och vi kommer därefter att bedömas inför Kristi domstol.

Kristi domstol

2 Kor 5:10 - Ty vi måste alla träda fram inför Kristi domstol, för att var 
och en skall få igen vad han har gjort här i livet, gott eller ont.

Det är många som undrar, om den som har tagit emot Jesus och är född på nytt kommer att ställas inför Kristi domstol på den yttersta dagen, och vad det innebär? Att man är osäker på den tanken, är att man förbinder domstol med något negativt och något som automatiskt utlöser en dom. Men låt oss slå fast att Jesu Kristi domstol inte är till doms för de rättfärdiga.

För att förstå föremålet med Kristi domstol så måste vi förstå vad Paulus menar. Det grekiska ordet för domstol som Paulus använder är ”Bema”. Denna domstol som Paulus använder som exempel, var en domstol för segervinnare. Där blev sportsutövare som hade vunnit eller gjort något speciellt framställda, för att man skulle bestämma vilken belöning denne skulle få.

Kristi domstol är helt enkelt Guds möjlighet för att belöna sina barn för deras trofasthet och goda gärningar här nere på jorden.

Materialet vi har byggt med

Belöningen vid Kristi domstol, ges i förhållande till det material vi har valt att bygga våra liv med.

Om vi har byggt våra liv med guld, silver och dyrbara stenar eller om vi har byggt med trä, hö och strå. Herren prövar våra liv för att se om vi valt att vandra i de gärningar han redan har berett för oss, eller om har vi valt att vandra vår egen väg och bygga vårt liv utan honom?

Den dagen kommer våra liv att bli prövade genom eld som då kommer att förtära allt som inte är byggt på honom eller har evighetsvärde.

En daglig påminnelse

På insidan av min garderob står det följande text: One life, it will soon be past. Only what´s done for Christ will last.

Det är för mig en daglig påminnelse om att fortsätta ha evighetsperspektiv i mitt liv, med vetskapen om att jag en dag kommer att stå inför Kristi domstol och kommer att få göra räkenskap för mitt liv.

För vad betyder det att vara en gäst och en främling i ett land? Det att inte bli för uppslukad eller för hemmastad, utan veta att man är på väg någon annanstans, till sitt rätta hemland. Låt oss fortsätta ha våra ögon fästa på Jesus, och låt oss gå och sträcka oss efter det som verkligen betyder något i det här livet, och för själva evigheten.


Jesus kommer snart!

6 kommentarer:

 1. Tack käre Mikael för det du delar! Det är så bra det du skriver om att vi är gäster och främlingar, och hur viktigt det är att evighetsperspektivet är levande för oss! Denna bild som du har här visar på det som Paulus skriver om i 2 Tim 4:7, 8 "Jag har kämpat den goda kampen, jag har fullbordat loppet, jag har bevarat tron. Nu ligger rättfärdighetens segerkrans i förvar åt mig. Den skall Herren den rättfärdige domaren, ge åt mig på den dagen, och inte bara åt mig utan åt alla som älskar hans återkomst."

  Hebr 12:2, 3 "Och låt oss ha blicken fäst vid Jesus, trons upphovsman och fullkomnare... Tänk på honom..."

  Gud välsigne dig! /Birgit

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Birgit,
   Vi ska nästan berätta att samma dag som jag lägger in detta inlägg, har du tidigare samma morgon skickat en mejl där du uppmuntrar med detta underbara bibelord från 2 Tim 4.

   Herren vill uppmuntra oss och styrka oss i vår vandring genom att visa på den dagen vi kommer att stå inför honom, och han kommer att ge oss segerkransen. Vilket underbart hopp och nåd! Vi får fortsätta i vår vandring på vår väg till det himmelska och veta att Herren har något mycket gott i beredskap åt oss.

   Tack för det du delar
   Hälsningar

   Mikael

   Radera
 2. Delar här en sång som en vän delade med mig i dag.
  Ifall det inte funderar att bara trycka på länken, skriv isåfall av länken under sökfunktionen i Youtube, viktigt att skilja på små och stora bokstäver.


  DU MOR SOM BER (gäller lika mycket du far som ber):

  https://m.youtube.com/watch?v=KJlo6BVkXe0

  Birgit

  SvaraRadera
 3. Det går lika smidigt att under sökfunktionen i Youtube skriva in Du mor som ber, och sen välja det klipp där det står Sång Lindbergs Du mor som ber. Detta klipp är utlagt av Siwert Jakobsson.

  Birgit

  SvaraRadera
 4. Tack för det. En god påminnelse.

  Maranata - Herren kommer!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Zebastian,

   Ja, det är ju vårt barnaskap och vårt saliga hopp som ska vara vår glädje och tröstan på vår vandring. Vilken nåd att få leva i det hoppet!

   Maranata!
   Hälsningar

   Mikael

   Radera