tisdag 26 maj 2015

Är den Saudiska fredsplanen det kommande förbundet?
I 2002 framlade Saudiarabien ett fredsförslag som samtliga 22 stater i Arabförbundet, inklusive Palestina står bakom.

Förslaget går ut på att Israel ska acceptera en palestinsk stat inom de gränser som rådde före 1967 års krig, att östra Jerusalem ska vara den nya statens huvudstad, samt en rättvis och rättfärdig lösning för de palestinska flyktingarna uppnås.

Den Saudiska fredsplanen

Nu höjs röster i Mellanöstern som pressar på, och manar Israel till att ta emot och acceptera Saudiarabiens fredsförslag, som skulle säkra Israel trygghet och erkännande från dessa länder. I dag är det i princip bara Egypten och Jordanien som har accepterat och har ett fredsfördrag med Israel.

Kung Salman, som blev ny kung i Saudiarabien i början av 2015, uttalar sig:

”Det är dags för Israel att acceptera det (förbundet) också. Det finns inget alternativ fredsplan”.

Israel hotas på flera fronter

Det kan till sist vara det press som Israel upplever på flera fronter och på samma gång, som till sist kan bli för mycket för den lilla nationen. Det kan göra att man till sist inte har något annat val, än att ingå en form för allians eller förbund med arabvärlden för att överleva och säkra sin existens.

I dag slåss Israel på flera fronter på samma gång, med både Hizbollah i Libanon med stöd av Iran, Hamas i Gaza, och hotet från Syrien där IS kommer allt närmare den Israeliska gränsen. Sedan har man det allt mer stigande hotet av en kärnvapen attack från Iran, om landet får möjlighet för att fortsätta sitt kärnenergiprogram.

Det kommer ett förbund

Dan 9: 27 - Han skall stadfästa förbundet med de många under en vecka, och mitt i veckan skall han avskaffa slaktoffer och mato0ffer. Och på styggelsers vinge skall förödaren komma, till dess att förstöring och oryggligt beslutad straffdom utgjuts över förödaren."

Det vi vet med all säkerhet är att det kommer ett förbund. Ett förbund som kommer allt närmare, och som blir allt mer svårare för Israel att undgå och se bort ifrån.

Även om uppryckelsen föregår den sjuttionde och sista årsveckan, är det ”förbundet med de många” som kommer att sätta i gång vedermödans tid. När Antikrist ingår förbundet med Israel, så börjar den sista årsveckan och uppenbarelsebokens första sigill bryts.


Jesus kommer snart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar