onsdag 3 juni 2015

Grekisk panik kan sprida sig i EuropaEn känsla av panik kan sprida sig i Europa. Grekerna säger själva att statskassan är tom, och att man inte kan betala kommande avdrag i juni månad.

På trots av många och långa förhandlingar de senaste par månaderna, har Grekland fortfarande inte fått en ny överenskommelse om ett ytterligare räddningspaket som kan rädda landet från att gå bankrutt. Det nästa stora avdraget ska ske senast den 5 juni, och för varje dag som går där man inte har hittat en lösning, närmar man sig i snabb takt en statsbankrutt och en grekisk exit från europasamarbetet.        

Vi står för en rejäl situation där vi kan se ett Europeiskt land gå bankrutt, och ECB (Den europeiska centralbanken) varnar för att problemen kan sprida sig till andra svaga länder i Europa.

Babylon kommer att falla

Upp 18:2 - Och han ropade med stark röst och sade: Fallet, fallet är det stora Babylon; det har blivit en boning för onda andar, ett tillhåll för alla slags orena andar och ett tillhåll för alla slags orena och vederstyggliga fåglar.

Det är mörka moln på himlen som vittnar om mörka tider för världsekonomin. Vi lever i en tid där Herren skakar mänskliga system, och allt som inte är byggt på honom. Det är människan själv som blir skakad i sina grundvalar, och vi kommer att uppleva att allt som inte är byggt på Herren kommer att falla och tillintetgöras.

Det religiösa, ekonomiska och det religiösa Babylon kommer till sist att dömas, falla och möta sitt slut.

11 tecken som pekar på en ekonomisk kollaps

Det är inte bara situationen i Grekland som visar världsekonomins sanna tillstånd, men åtskilliga tecken pekar inte bara på en ekonomisk tillbakagång men på en fullständig kollaps. Den här artikeln delar några av de tecken som vi upplever just nu, som pekar på att världsekonomin minst sagt mår dåligt.


Den beskriver 11 tecken i världsekonomin som pekar på dess sanna och egentliga tillstånd:
  1. Man räknar med att vid slutet av det här året (2015) så är hälften av alla företag i USA stängda som sysslar med ”fracking” (En metod man använder för att utvinna mer olja och gas när man borrar i underjorden)
  2. Antalet av riggar som är i drift fortsätter att falla i USA, och nu i 19 veckor i rad.
  3. McDonalds har just meddelat att man kommer att stänga 700 resturanger som ”klarar sig dåligt”. Varför skulle man stänga, om ekonomin är på väg uppåt?
  4. Vi är närmare en Grekisk bankrutt, och en euroexit än någonsin, och den grekiska statskassan kan vara tom inom ett par månader.
  5. Kol står för cirka 40 % all elproduktion i hela världen. När priset på kol börjar falla, är det ett tecken på att konjunkturen börjar avta. Strax före finanskrisen i 2008, sköts priset på kol upp dramatiskt för att därefter störtdyka. Priset på kol har redan fallit dramatiskt och är nu lägre än den var vid något tillfälle under den senaste finanskrisen.
  6. Prisen på järnmalm har också fallit drastiskt. Under de senaste nio månaderna har priset fallit med cirka 35 %.
  7. Kina står för den största delen av all världshandel. Därför är det mycket oroväckande att och alarmerande att den kinesiska importen och exporten i ögonblicket bryter ihop.
  8. Antalet av börsnoterade företag som ansökte om konkurs under det första kvartalet i 2015 var dubbelt så många som under samma period i 2014.
  9. Antalet sålda hus i USA minskade i den snabbaste takten på två år.
10.             Manufacturing data (Ett system för styrning och övervakning av produktion) har på det senaste varit överraskande svaga.


Jesus kommer snart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar