onsdag 10 juni 2015

Med önska om en välsignad sommer!Det här är det sista och avslutande inlägget innan båda hemsidorna håller sommarlov fram till i början av Augusti.


Jag önskar verkligen att ge vidare en uppmuntran och ett ord med på vägen den här sommaren. Det är två saker som Herren har delat med mig på ett särskilt sätt under det sista året, och det ena är att han mer än någonsin önskar att vi tar tid och söker Herrens hjärta i den tid som är.

Vi behöver Jesus

Vi behöver honom mer än någonsin på varje område i våra liv. Jag kommer ständigt till korta i mig själv och i mina egna ambitioner att tjäna och följa Herren. Behovet av att överlåta och ge mig själv på nytt till Herren, och ett erkännande att jag behöver honom i allt, har bara blivit större i min vandring med Herren.

Allt eget beröm och min egen förtjänst är helt borta. Allt vad jag är, och allt vad jag har – har jag på grund av honom och i honom. Guds nåd har blivit så mycket större, och förståelsen av att utan Herren och det han en gång gjorde för mig på korsets träd är skillnaden på liv och död, ljus och andligt mörker, andlig frihet och andlig död.

Han är med dig

Samtidigt så önskar Herren så innerligt ge oss en förståelse och en uppenbarelse om hans villkorslösa kärlek, kraft och nåd.
Jesus lovade aldrig att stormen inte skulle blåsa. Han lovade inte att vi skulle gå igenom livet utan motstånd och förföljelse, och han lovade inte att fienden aldrig skulle pröva, fresta och förleda oss.

Men det han lovade var att mitt i allt detta, och mitt igenom förföljelse, hungersnöd och fara. I de tider när ångesten, nöden och omständigheter är som störst, skulle hans villkorslösa kärlek aldrig någonsin lämna, överge eller skilja oss från Jesus. 

Avslutning

Vi lever i mycket spännande tider. Den 1 augusti har ”den yttersta tiden” varit i gång i ett år. Det är ett privilegium att få peka på tidens tecken, och basunera ut budskapet om att Jesus snart kommer tillbaka.
När vi möts igen i början av augusti är det säkert mycket som redan har hänt, och sedan har vi en otroligt intressant och spännande höst som ligger framför oss.

Lyft ditt huvud och lev i en förväntning om hans tillkommelse. Lyssna efter en Guds befallning. Lyssna efter en ärkeängels röst och efter en Guds basun, för det är då han kommer!

En välsignad sommar i Jesu namn


Mikael 

2 kommentarer:

 1. Käre, dyrbare broder Mikael!
  Tack så jättemycket för detta inlägg!
  Det var så välsignat att få ta del av!

  "Vi behöver honom mer än någonsin på varje område i våra liv. Jag kommer ständigt till korta i mig själv och i mina egna ambitioner att tjäna och följa Herren. Behovet av att överlåta och ge mig själv på nytt till Herren, och ett erkännande att jag behöver honom i allt, har bara blivit större i min vandring med Herren.

  Allt eget beröm och min egen förtjänst är helt borta. Allt vad jag är, och allt vad jag har – har jag på grund av honom och i honom. Guds nåd har blivit så mycket större, och förståelsen av att utan Herren och det han en gång gjorde för mig på korsets träd är skillnaden på liv och död, ljus och andligt mörker, andlig frihet och andlig död."

  Underbara ord!

  Tack också för det du skrivit i stycket "Han är med dig"
  Dessa ord behöver vi ständigt påminnas om!

  Något som Herren så klart talat med mig om är ifrån Lukas 10:38-42. Här berättas det om hur Jesus är hembjuden till Marta och Maria. Vi läser om Maria, hur hon sätter sig vid Jesu fötter och lyssnar till Hans ord. Hon ville höra vad Jesus hade på Sitt hjärta att dela. Marta däremot var så upptagen med allt praktiskt arbeta och anklagar Maria inför Jesus, att hon inte hjälpte till. Jesus säger "Marta, Marta, du gör dig bekymmer och oroar dig för så mycket. Men bara ett är nödvändigt. Maria har valt den goda delen, och den skall inte tas ifrån henne."

  "Den ska inte tas ifrån henne." Mycket kan tas ifrån oss; hälsa, kraft, tankeförmåga, tex om vi blir gamla och senila, MEN förmågan eller möjligheten att ändå fortfarande kunna höra vad Jesus talar till oss i vårt inre, det kan ALDRIG tas ifrån oss!

  "Välj nu, välj Jesus, och välj för livet, en bättre vän kan du aldrig få. Blir Han din vän i ungdomsåren är det givet, att han är med till slut när du blir gammal, grå."

  Detta var en av min älskade, Gudfruktiga, numera hemgångna pappas älsklingssånger, som han brukade dela med mig och mina syskon när vi växte upp.

  Men vilken kamp och motstånd som det är, emot att stilla ner sig inför Jesus! Och vad ofta jag kommer till korta här, i min önskan och ambitioner att tjäna och följa Honom, precis som det du också skriver om Mikael.

  Det är precis som i barnboken om Alfons Åberg; "jag ska bara". Jag ska bara ringa det här samtalet, jag ska bara diska, jag ska bara det eller det...men SEN ska jag sätta mig ner vid Jesu fötter, för att lyssna till vad Han vill säga mig... Vad många gånger (tyvärr!), som alla mina "ska bara" gör att när det är dags för att lägga sig för kvällen, så har de fått ta min tid i anspråk, och stillheten, och lyssnandet till Jesus, och att läsa Bibeln och be det har fått stå tillbaka.

  Mikael, jag tycker verkligen att du är en person som pekar på Jesus, den kärlek du har till Honom framgår mycket tydligt i det du skriver! Man blir berörd av den kärlek och passion för Jesus som du delar.

  TACK för detta!

  Vill önska dig och din fru och döttrar en underbar och välsignad sommar nära Jesus!

  "Herren umgås förtroligt med dem som fruktar honom, sitt förbund gör han känt för dem."
  Dessa ord ifrån Psalm 25:14, vill jag ge dig.


  Din syster i Herren /Birgit


  Ps. Jag har skrivit en längre kommentar på din blogg "Jesus kommer snart" Ds

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Birgit,

   Stort tack för ditt välsignade inlägg och att du delar dina tankar. Jag blev särkilt uppmärksammad på det här som du skrev:

   "Den ska inte tas ifrån henne." Mycket kan tas ifrån oss; hälsa, kraft, tankeförmåga, tex om vi blir gamla och senila, MEN förmågan eller möjligheten att ändå fortfarande kunna höra vad Jesus talar till oss i vårt inre, det kan ALDRIG tas ifrån oss! slut citat.

   Förmågan, eller möjligheten att komma när Jesus, höra hans röst och låta den helige Ande uppenbara ordet för oss är en del av det som Herren vill ge oss. Han önskar att vi ska dra när till honom, för så har han lovat att han kommer dra när till oss.

   Ja, vi behöver honom verkligen i allt - och Herren vill vara allt i oss.

   Jag önskar också dig en välsignad sommar i Herrens närhet.
   Varma hälsningar

   Mikael

   Radera