tisdag 11 augusti 2015

Ta Jesus till folket - till vår generation


”Ta Jesus till folket, till min generation. Till de slagna till marken, till de bundna med ok. Gud visa dig själv. Kom med ditt härlighets regn. Uppenbara din kraft, och kom över vårt land som du sagt. Jesus rör vid vårt land.”

Något som jag upplevar att Herren allt mer har lagt på mitt hjärta, och något som har blivit allt mer levande i takt med att vi ser och upplever tidens tecken som pekar på Jesu återkomst, är nöden och förståelsen för att Herren önskar att frälsa och förvandla denna generation med sin genomgripande kraft.

Herren önskar att uppenbara sin kraft och sin härlighet, och han önskar att förvandla människor i den sena tid som är. Herren har ett specifikt budskap till sitt folk, och ett specifikt budskap till den här världen.

Personligt vittnesbörd

Det här är ett vittnesbörd som jag upplevde under sommaren som vittnar om att Herren både kan och vill möta människor överallt där vi är och ställer oss till hans förfogande:

Vi var på semster utomlands och jag fick hälsat på en annan svensk på hotellet. Jag upplevde i mitt hjärta att jag någon gång under uppehållet skulle få lov till att dela Jesus och mitt vittnesbörd med mannen.

Mycket riktigt kom mannen över en dag för att prata. Vi kom ganska snabbt in på vem vi var, och jag kunde berätta av jag och min familj var kristna. Resten av samtalet blev ett vittnesbörd om vem Jesus är, och vad hans kärlek har gjort och betytt i mitt liv. Några dagar tidigare hade jag i mitt inre fått en bild av mannen som jag delade med honom. Jag såg honom stå i ett ökenområde omringad av svart sand. Den bilden berättade jag för honom, och han bekräftade att han hade haft en mycket mörk och tuff barndom som präglat hans liv.

Så mitt där under semesten, fick jag nåd att dela Jesus med mannen och vårt samtal slutade med att jag fick lov till att be och välsigna honom med önska om att Herren skulle möta och uppenbara sin godhet och kärlek för honom och hans familj.

Kan du höra plasket från helvetet

Jag hittade följande tekst som är skrivet av James Smith, 1802-1862 som är översatt till svenska som jag tycker var väldigt talande och stark:

Jer 9:1 - O, att mitt huvud vore en vattenbrunn och mina ögon en källa av tårar! Då skulle jag gråta dag och natt över de slagna hos dottern mitt folk.

”Bör det inte istället sägas om många av oss - "Utan att någon märker det, går de under?" Själar går under varje dag, varje timme - men vem märker det? Helvetet fylls - men vem märker det? Satan skördar en enorm skörd - men vem märker det? Varje timme, varje minut, varje sekund, dalar själar ned i helvetet - men vem märker det?

Vänner, gråter ni någon gång över syndare som går under? Är det inte märkligt, att vi kan gå till Guds hus och gå förbi mängder av ogudaktiga, aningslösa varelser som trängs på våra gator - och aldrig fälla en tår! Är det inte ännu mer märkligt, att vi kan predika om de förlorades plågor, och de frälstas fröjder - och se den stora folkmassan omkring oss förkasta det, ja, vägra att lyssna på det - och inte gråta bittra, bittra tårar!

Vi tror inte hälften av vad vi predikar - eller vad vi hör! Vi tror inte hälften på den Heliga Skriftens ofelbara påståenden när det gäller den rysliga verkligheten om det eviga helvetet - annars skulle vi känna djupt, och även gråta ofta.

Det ohyggliga plasket

Den helige aposteln Paulus, när han talar om sitt slit i Efesus, säger: "Håll er därför vakna och kom ihåg att jag ständigt i tre års tid natt och dag har varnat var och en av er under tårar." (Apg 20:31 SFB). Vår bedårande Herre och Frälsare, när Han kom närmare Jerusalem just före Sin död "och såg staden, brast Han i gråt över den!" Åh, att känna som Paulus kände! Som Jesus kände! Om vi insåg syndarnas fara, och helvetets fasor som de gjorde - skulle vi gråta som de grät!

Vi borde känna för syndare - som om vi såg dem upphängda över helvetets brinnande sjö, och en efter en falla i! Vi borde känna för syndare - som om vi kunde höra det ohyggliga plasket, när den förlorade själen får sitt förskräckliga dopp i det flytande glödande svavlet!

"O, att mitt huvud vore en vattenbrunn och mina ögon en källa av tårar! Då skulle jag gråta dag och natt över de slagna hos dottern mitt folk!"

Hela översättningen kan läsas på följande hemsida:


Utsträck din hand
 
Apg 4:29 – Och nu, Herre, se till deras hotelser, och giv dina tjänare att de med all frimodighet må förkunna ditt ord, i det att du uträcker din hand till att bota de sjuka, och till att låta tecken och under ske genom din helige tjänare Jesu namn.

Samma bön som låg på apostlarnas hjärta för 2000 år sedan måste vara församlingens rop i dag.

Herren önskar att visa sin härlighet, och han önskar att utsträcka sin hand till under och tecken. Herren vill göra sitt namn känt, och att hans villkorslösa kärlek ska bli uppenbarad för en döende värld på väg mot evig förtappelse.

Himmelsk kallelse

Vi har fått en himmelsk kallelse, där vi är på en mission från Gud. Här på jorden är vi ambassadörer för hans kärlek, kallade att älska människor och förmedla nådens budskap. Den kärlek som Fadern har gett oss, önskar han ska bli uppenbarad genom våra liv precis där vi är.

Vi är öppna Kristus-brev, skrivna av den helige Ande och en Kristi välluktande rökelse i den här världen.  Vi har blivit rörda av Herren själv och vi är drivna av hans kärlek och manande röst – En vädjan till människor att försona sina liv med Gud.

Jesus kommer snart!

4 kommentarer:

 1. Gläds med dig Mikael! Hela ens inre jublar när man får hjälpa en människa att finna vår älskade Jesus. Du är den rätta personen också i denna tjänst. Gud välsigne dig i fortsättningen.
  Glädjen i himlen blir stor: ”Och när han kommer hem, kallar han tillhopa sina vänner och grannar och säger till dem: 'Glädjens med mig, ty jag har funnit mitt får, som var förlorat.' Jag säger eder att likaså bliver mer glädje i himmelen över en enda syndare som gör bättring, än över nittionio rättfärdiga som ingen bättring behöva.” Lukas 15:6-7

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack käre syster!

   Det finns inget större eller viktigare än att ge Jesus till vår generation. Jag tror att Jesu ord om att skörden är mogen gäller lika mycket i dag som på Jesu tid. Ibland gör vi det mer kompliserat än det är. Det handlar ju inte om oss och det vi förmår, men att vi ställer oss till Herrens förfogande och låter honom verka igenom våra liv.

   Vi får be att Herrens mäktiga hand blir synlig över vårt land i den sena och korta tid vi har tillbaka innan Herren kommer tillbaka.

   Herrens rika välsignelse
   Mikael

   Radera
  2. Mycket stark och gripande artikel, ja låt oss vänner föra folket till Jesus Kristus. Natten kommer då ingen kan verka och den kan snart vara här. Är tacksam för denna
   oerhört väckande hemsida och önskar ALLA Guds underbara välsignelser.


   Conny W.


   Conny Wiberg.

   Radera
  3. Gud frid Conny,

   Tack för din hälsning, och jag instämmer i din bön. Må vi alla vara med att föra folket till vår underbare frälsare. Han är i sanning både vägen, sanningen och livet.

   Herren rika välsignelse
   Mikael

   Radera