söndag 13 december 2015

Oljepriser kan falla till 20 dollars – Tecken på ekonomisk katastrof


Fallande oljepriser är en klar signal och ett tydligt tecken på en ny akut finanskris. I början av året så varnade experter om att vi kunde förvänta att se oljepriser helt nere på 20 dollars per fat, något som skulle ha fatala konsekvenser och följder för den i redan skröpliga världsekonomin.

I de senaste åren har överproduktion av oljan gjort att priserna har störtdykt, samtidigt har länder som Saudiarabien har fortsatt att överproducera olja. Om sanktionerna mot Iran lättas eller tas bort, kan det betyda ytteligare överflöd av olja på marknaden, som också skulle göra att priserna skulle falla.

Goldmans Sachs varnar för ras på oljepriser

Det är bland annat Goldman Sachs som går ut och varnar sina kunder och klienter om ytterligare stora ras på oljemarknaden. Tidningen The Telegraph skriver följande:

”Världen har ont om lagringsmöjligheter för stigande leveranser av olja, där experterna varnar för risken för en våldsam djupdykning i råoljepriserna under de närmaste veckorna. Goldman Sachs har kommunicerat till sina klienter om att den ökande överflöd av olja på världsmarknaden kan få priserna till att rasa till $ 20 per fat. Det betyder att vi får den så kallade "cash cost" som tvingar borrare att överge produktionen”.

Konsekvensen för fallande oljepriser

Kan världsekonomin hålla till ytterligare och fallande oljepriser? Vart går smärtgränsen för vad marknaden kan hålla till, och när kommer vi att se dessa skakningar som förväntas komma?

Michael Snyder som skriver på bloggen ”The Economic Collapse” skriver följande om smärtgränsen och konsekvensen för fallande oljepriser:

”I måndags föll priset på amerikans olja till under 38 dollar per fat första gången på sex år. Förra gången att oljepriset var så lågt, var då att det globala finansiella systemet smälte och den amerikanska ekonomin upplevde den värsta lågkonjunkturen sedan den stora depressionen i på 1930-talet.”

”I månadsvis har jag varnat att kraschen i oljepriset skulle vara extrem deflationistisk, och skulle få allvarliga konsekvenser för den globala ekonomin. Nationer som Japan, Kanada, Brasilien och Ryssland har redan störtat in i en recession, och mer än hälften av alla stora globala index på aktiemarknaden har fallit med minst 10 procent hittills i år. Den första stora globala finanskrisen sedan 2009 har börjat, och saker och ting bara kommer att bli värre när vi beger oss in i 2016”.

Världsekonomin är ett av de områden som vittnar om den tid vi lever i. Fallande oljepriser har stor betydelse för tillståndet för den samlade världsekonomin. Den här världen skakar, och även på det finansiella området där vi kommer att fortsätta att se skakningar och osäkra tider. Tidens tecken vittnar om att Jesus kommer mycket snart tillbaka.

Källa:
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar