fredag 11 mars 2016

Nådens dörr stängs


Psalm 27: 5- Han gömmer mig i sin hyddapå olyckans dag,han beskyddar mig i sitt tält,han för mig upp på klippan.
Jag vill gå genom dödskuggans dal för dig, min brud. Jag vill bryta igenom helvetesportar, och gå genom ondskans slagmark för dig mitt folk. Det finns inget mörker, och ingen plats dit jag inte vill gå för din skull. Jag har förberett en plats åt dig i min Faders hus. Väntetiden är snart slut – Jag kommer för att hämta dig hem till mig min brud, för att ta dig ut ur den här världen till en plats där du kan känna dig trygg, så att vi kan vara tillsammans för evigt."

Vi är den generation
Vi lever i en mycket allvarlig tid - I flera år har Herren talat om den tid vi lever i, och pekat på den tid som ligger framför.

Guds Ande har talat och profeterat genom tidens tecken till sin församling, och Herren har varnat om det mörker som är på väg in över vår värld. Det har varit en upptrappning, och en tydlig förberedelse till den allra sista och avslutande tiden i denna tidsålder, som också är vedermödans tid. Vi är den generation, och vi är det folk som kommer att få se ändetidens löften bli uppfyllda. Vi är den utvalda generation som kommer att få uppleva det, att Herren hämtar och rycker sin brud till sig.
En väntande brud

Samtidigt med, och mitt i detta mörker, har Herren gjort i ordning sin brud. Han har dragit i våra hjärtan, och han har förberett sitt folk.
På trots av avfall och en förlorad första kärlek, finns det ett väntande folk och en väntande brud. En brud som inte har kompromissat med den här världen, och som inte har förlorat sin oskuld. Mitt i en värld av omoral och eskalerande synd, har hon bevarat sin renhet, sin oskuld och sitt oskyldiga hjärta. Hennes åtrå, begär och enda längtan, är att vara sin brudgum värdig. Hon lever för att se honom, och hon gör sig klar.

Jag kommer och hämtar dig
Tecknen i den här världen är tydliga. Vi närmar oss en tidpunkt där det inte längre finns någon återvändo. Vi lever i födslovåndornas tid, och smärtan över den här världens tillstånd blir större, och mörkret blir allt mer kompakt. Herren talar och tröstar oss mitt i allt detta, att han mycket snart kommer för att hämta oss hem.

På samma sätt som Lot och hans familj, som blev borttagna ut ur Sodom innan Guds domar blev utlösta, kommer Herren att flytta sitt folk, bort från den här världen som kommer att bli utsatta för Guds domslut. På samma sätt som att Noa och hans familj blev upplyfta upp över vattnet för att dom inte skulle gå igenom syndafloden, kommer Herrens församling lyftas upp Herren till mötes innan domen går ut över den här världen.
Herrens älskade brud

Varför skulle Herren låta sin älskade och utvalda brud gå igenom den domstid som vedermödan är, där han både dömer och går tillrätta med den här världen? Varför skulle Herren låta sin älskade och trofasta brud prövas tillsammans med den orättfärdige, och varför skulle hon straffas när jorden döms för sina synder?

Vilken brudgum ville lämna sin brud i ödemarken eller i ett levande helvete, exponerad och omsluten av ondskans värsta faror? Han ville aldrig lämna henne eller överge henne, och han ville göra allt för att rädda henne. Han ville gå genom dödsskuggans dalar och helvetets platser för henne, och han ville hämta henne och föra henne till en plats där hon kunde vara trygg.
Nådens dörr stängs

Jag är säker i min tro, och fullständigt överbevisad att vi snart står inför en av tidernas största och mäktigaste händelse. Herren själv kommer att stiga ner på skyn för att rycka upp och hämta sin församling och brud till sig, för att vi ska vara tillsammans med honom för evigt. Generationer före oss har längtat och suckat efter att få uppleva den dagen, men vi är det släkte som kommer att få nåden att se och uppleva Guds ord gå i fullbordan.

Samtidigt så börjar tiden ta slut, och vi börjar närma oss en tidpunkt då det inte längre finns någon återvändo. Vi närmar oss det ögonblick då Herren själv, och på samma sätt som på Noas ark stänger nådens dörr. Herren har vädjat till den här världen att omvända sig, och han har manat och kallat syndare. Den dörr står på glänt och är på väg att stängas, och alldeles strax kommer den att vara fullständigt stängd. Herrens ord, om att ta vara och ge akt på frälsningens dag och inte förkasta Herrens inbjudan, är i dag är mer aktuellt än någonsin.

Heb 3:7: Därför säger den helige Ande: I dag, om ni hör hans röst, så förhärda inte era hjärtan, som när era fäder väckte min förbittring på frestelsens dag i öknen.

2 Kor 6:2 – Han säger ju: Jag bönhör dig i nådens tid, jag hjälper dig på frälsningens dag. Nu är den rätta tiden, nu är frälsningens dag.

Jesus kommer snart!

5 kommentarer:

 1. Ja, amen, måste vi leva vår brudgum värdig. Mitt i en värld som är full av ljumma kristna, som beundrar det vackra i världen. Man hör nog alltför lite om vad som krävs för att bli uppryckt. Därför så mycket slapphet och likgiltighet.
  /Stig.

  SvaraRadera
 2. Tack, Mikael!
  Herrens Välsignelse över dig och de dina!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Marguerite,

   Jag önskar också dig Herrens rika välsignelse, och att Herren må omsluta dig och hela din familj med sin kärlek, nåd och kraft.

   Hälsningar

   Mikael

   Radera
 3. Hej
  Jag undrar om jag dör nu innan Herren möter mig i rymden, var kommer jag hamna?
  När Herren kallar på sin kyrka, kommer jag också befinna mig med kyrka hoa Fader?
  Hälsar Shamret som väntar på Jesus rup! " kom upp"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Shamret,
   Tack för din hälsning.

   Alla dom som dör i tron på Herren, innan dess att han kommer tillbaka, är i Parasidet och väntar på uppståndelsen. Så den som dör och går hem till Herren kommer att vara i Paradiset till dess att Herren kommer tillbaka. Då kommer han att uppstå, och ryckas upp tillsammans med de levande troende för att möta Herren på skyn.

   Hälsningar
   Mikael

   Radera