fredag 8 april 2016

Guds märke och Vilddjurets märke av Tage BergmanTa gärna del av Tage Bergmans senaste, och mycket intressanta inlägg om Guds märke och Vilddjurets märke.

Tage skriver:

Idéerna är många om vad vilddjurets märke är och hur det ser ut. Många tror att det är någon form av datachip som kommer inplanteras under huden. Andra menar att det är en ny form av tatuering som kan lagra mina personliga data. Båda dessa lagrar mina personluppgifter. Om vi tittar på Bibelns beskrivning av vilddjurets märke ser vi att det inte handlar om detta, utan det är istället ett märke som identifierar vilddjuret, hans namn och hans tal.

Ett högteknologiskt chip?

När vedermödan kommer, menar man, ska vilddjuret utöva kontroll med dessa högteknologiska märken. Detta trots att redan i vedermödans inledning kommer det vara krig, naturkatastrofer, svält och pest. Uppenbarelsebokens basuner säger att en tredjedel av jorden kommer att förstöras. Det första krigande parter angriper hos varandra är vattenförsörjningen och elförsörjningen. Trots utebliven el, menar man, kommer kontrollen med de högteknologiska chipen att fungera. Det tror inte jag.

Guds märke och Vilddjurets märke

Tage visar samtidigt på skillnaden mellan Guds märke och Vilddjurets märke, och på vilket sätt att dessa står i kontrast med varandra. Tage avslutar sedan sitt inlägg med detta ”statement”, som är väldigt starkt och talande:

Att komma ”I Allahs namn” eller ”I Sonens och Faderns namn” är lika långt ifrån varandra som natten är från dagen. Märkena är så långt ifrån varandra som döden är från livet. Muhammeds sigill, ger terror, död och kaos. Taw, korsets tecken, ger liv, evigt liv. Allah ser gärna att hans efterföljare dör som martyrer för honom. Jesus å sin sida kom och dog själv på korset för att vi ska få leva.

Jesus kommer snart!

1 kommentar:

  1. 2.Kor, 3,18. Det är något annat att få förvandlas till Herrens avbild i denna tid; märkt med Kristuslivet.
    Ingen skall ha makt över oss, men många vill försöka. Makt över allt och alla finns i vilddjurets intresse.
    Jesus kom för att tjäna och ge.
    /Stig.

    SvaraRadera