fredag 22 april 2016

Uppenbarelseboken kap 6 - De rika flyr och bygger “hålor”Upp 6: 15-17 - Kungarna på jorden, stormännen och härförarna, de rika och de mäktiga, alla slavar och fria, gömde sig i hålor och bland bergsklyftor, 16 och de sade till bergen och klipporna: "Fall över oss och göm oss för hans ansikte som sitter på tronen och för Lammets vrede. 17 Ty deras vredes stora dag har kommit, och vem kan då bestå?"

Upplever vi i dag ett profetisk uppfyllande av denna profetia, där vi ser en förberedelse till den vredestid som kommer i vedermödans tid?

När människan konstaterar, och det blir uppenbart att Herrens vrede är manifisterad, kommer kungarna på jorden, stormännen och de rika att ta sin tillflykt och söka skydd i bergen och i hålor.

De rika flyr

Under den sista tiden, har vi upplevt tusentals miljonärer lämna storstäder, för att hitta tryggare platser att bo på runt om i världen. Vissa flyr på grund av skatteskäl, men många andra är ganska oroliga för att människan rusar mot en katastrofal apokalyptisk framtid, där de förbereder sig för vad som är på väg att hända medan de fortfarande har tid.

Tidningen Chicago Trubune rapporterar, att ungefär 3000 miljonärer har lämnat Chicago under det senaste året, vilket uppgår till cirka 2 procent av den förmögna befolkning. Detta är den största utvandringen av rika människor i USA, och en av de största i världen. Paris och Rom är de enda städerna som förlorat fler miljonärer än Chicago under samma tidsperiod, där Paris förlorade cirka 6 procent av sina dollarmiljonärer i 2015.

Några av de länder som man välger att ”fly” till, och där man tror på en tryggare framtid, är länder som Nya Zeeland, Australien och Canada. Nya Zeeland har tidigare varit känt som en plats, dit eliten välger att flytta och bygga bostäder

Underjordiska anläggningar

I östra Tyskland har ett företag som kallas "Vivos" spenderat en enorm summa pengar för att omvandla en underjordisk anläggning byggd av Sovjet under kalla kriget och gjort det till det största privata skyddsrummet på jorden. Det kallas "Europa One", och det annonseras som en ultra-lyxig bunker för eliten.

I det senaste projektet, har bolaget byggt en bunker på drygt 21.000 kvadratmeter, som bland annat kan stå emot en explosion från en atombomb eller en kraftig jordbävning.

Avslutning

Människan gör allt vad dom kan för att undgå domstider, och för att undgå konsekvensen av synd. Vedermödan är tiden för Guds rättfärdiga dom, där Herren dömer synd och går tillrätta med människan.

Men på trots av Guds domar i vedermödan som kommer genom naturkatastrofer, krig och svåra plågor, som gör att man kunde förvänta att människan kommer att omvända sig och söka Herren, så kommer de ändå fortsätta att stå emot Herren, och utan att göra bättring. Det är människan som djupast sett är förhärdad i sitt hjärta, i all sin synd och i allt sitt uppror.

Jesus kommer snart!

1 kommentar:

  1. Ja, det är verkligen en hemsk tid. Hjärtats förhärdelse är stor bland människorna. De kristna är inte kristna i ordets djupaste mening.
    Men det finns några få, ytterst få, som i sanning älskar Gud av hela sitt hjärta. Mitt hjärta jublar. Jag prisar Gud för dessa.
    /Stig.

    SvaraRadera