fredag 7 oktober 2016

NASA förutser asteroidnedslag av bibliska proportioner


NASA förutser ett kommande jordnedslag av en asteroid i en när framtid. Det är enligt NASA bara en fråga om tid, innan vi upplever ett nedslag av bibliska proportioner. Uppenbarelseboken bekräftar detta, då det ser ut som att jorden träffas av en jättestor meteor eller en asteroid, när den andra ängeln blåser i sin basun. Det kommer vara ett nedslag som kommer ha stora konsekvenser för både människor och djur på jorden.

Asteroider

Hundratusentals asteroider har upptäckts i solsystemet, och det upptäcks cirka 5000 nya varje månad. Det betyder samtidigt att man långt ifrån har full överblick på alla asteroidsvärmar i vårt solsystem, och att vi många gånger blir överraskade.

I 2013 exploderade en meteroit över Ryssland, och skadade över 1000 personer. NASA uppskattade, att den hade en diameter på cirka 17 meter, och kraften i den motsvarar cirka 30 stk atombomber. Men det är inte första gången det händer. Nedslagskraterna vittnar och är konkreta bevis, för att jorden tidigare har träffats hårt av asteroider.

Den andra basunen

Upp 8: 8-9 - Den andra ängeln blåste i sin basun. Då var det som om ett stort brinnande berg hade kastats i havet. En tredjedel av havet blev till blod, och en tredjedel av allt liv i havet dog, och en tredjedel av alla fartyg gick under.

Vid den här domen kan det se ut som att jorden träffas av en jättestor meteor eller en asteroid. Den slår ner i havet och orsakar död för en tredjedel av allt liv i havet, en tredjedel av vattnet förvandlas till blod, och en tredjedel av alla fartyg går under.

Förödelsen av en meteor

Vi har svårt att förstå kraften och förödelsen av en stor meteor eller en asteroid som träffar jorden. Bara en 40 meter stor meteor av järn och nickel, som kommer med en hastighet på cirka 70 000 km/h, friger lika mycket energi som 1600 atombomber av samma slags som föll i Hiroshima och Nagasaki i Japan under 2 världskriget. Om den skulle träffa jorden bildar den en krater på cirka 1,2 kilometer och skulle totalförstöra en mindre stad. 

En större asteroid med en diameter på 1,75 km skulle orsaka en stor krater på cirka 24 km och skulle totalförstöra en större stad i Sverige. Den skulle ses som en enorm eldkula på himlen, och skulle lysa upp himlen som en extra sol. Värmestrålningen från denna eldkula skulle vara så kraftig att de mesta av allt brännbart material skulle brännas upp. Människor som befinner sig utomhus skulle få en tredjegradsförbränning. Det ville samtidigt utlösa en jordbävning på cirka 8,3 på richterskalan, där hus skulle skaka, fönster blåsas in och träd vältas omkull.

NASA varnar för år 2017 och framåt

Ett tidigare okänt asteroidbälte har lokaliserats i rymden, som enligt NASA är på väg mot vår del av solsystemet. Nya och skrämmande data visar att mellan år 2017 och 2113 förväntas cirka 400 nedslag eller asteroider, som kommer in i jordens atmosfär. Bekymrade vetenskapsmän varnar samtidigt för större asteroider som kan vara på väg mot jorden inom de sex närmaste åren (ett uttalande som kom 2014).

Brian Cox, en brittisk partikelfysiker och professor vid University of Manchester, uttalar sig att ”det bara är en tidsfråga innan en asteroid stor nog att utplåna den mäskliga rasen kolliderar med jorden”.

Avslutning

Asteroider utgör ett stort hot mot livet på jorden, och en kollision med en större asteroid kan orsaka katastrofer. Det är samtidig det scenario som uppenbarelseboken bekräfter.  Asteroider eller meteornedslag, kommer att vara en del av de domar som kommer att gå ut över jorden, och något som kommer att ha förödande effekt.

Tidens tecken pekar på Jesu dyrbara återkomst. Har vi vår relation klar med Herren? Är den första kärleken levande och våra klädnad obefläckad av denna världen? Våra huvuden är rättade uppåt, och vi lever i en förväntning om att Herren mycket snart kommer för att hämta sitt folk. Lyssna efter den sista basunens ljud, för det är då att Herren kommer för att hämta sitt folk.

Jesus kommer snart!

Källa:5 kommentarer:

 1. Hej Mikael! Du skriver sista basunens ljud.. menar du då att du ändrat din uppfattning om uppryckandet innan vedermödan? Tycker der vore mkt intressant att få höra om du ändrat din syn på det eftersom du varit en högljudd röst i ämnet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej,

   Tack för din kommentar och din fråga.
   Nej, jag har inte ändrat uppfattning i fråga om tidspunkt för själva uppryckandet gentemot vedermödan. Jag är fortfarande lika övertygad om att Jesus kommer att rycka sin församling till sig innan vedermödan och innan dess att Guds domar kommer att gå ut över jorden.

   När jag nämner den sista basunen, så är det citerat från 1 Kor 15:52 som just talar om att uppryckandet kommer ske vid den sista basunens ljud. Det tror jag är den sista basunen i raden av andra.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 2. Lyssnade på en kinesisk pastor, han fick frågan när tror du vedermödan börjar? Han svarade vi har redan levt i den länge här i Kina. Våra spädbarn kastas ut från klipporna och de kristna kvinnorna våldtas inför sina män...
  De kristna i Haiti, tror du även dom har samma uppfattning som du i frågan? Eller det är endast de skandinaviska folket som ska slippa vedermödan? Eller du tänker att alla väderkatastrofer inte kommer från Gud? Att Gud inte skulle ha makten att bevara de syriska kristna om det inte var så att det är deras själar som ligger under hans altare, o Gud svarar ännu en liten tid...?
  Måste en vedermöda vara fysisk för alla? Nej. Titta på vårt land hur det vittrar sönder varje dag faller instans efter instans, vård, omsorg, skola, lag, nu även posten. En dom kan vara villfarelser. Därför att de inte stod ut med den sunda läran...osv. En vedermöda kan vara svårare utanför orkanens öga. Att hålla olja i lampan i fred o trygghet kan nog va minst lika svårt som att sitta i en storm o lämna sitt liv i Jesu händer. I evighetsperspektiv! Det tyckes mig mycket märkligt att de som talar för uppryckande innan vedermödan inte halshuggs, inte lider av 2 m vatten i sitt hus, inte har familjen i kolera på dödsbädden... märkligt att Gud väljer att skona vissa. Och det märkligaste av allt är ju att Gud isåfall skulle skona svenska folket som efter amerika är de mest Gudsfrånvända folk på jorden i mångt och mkt. Orkar inte ens rabbla upp detta lands synder... Ja du Mikael, du har gått ut hårt och fått många med dig. Jag kan bara be att det inte kommer påverka deras framtid och det som väntar oss så att de i prövningens stund faller i tron på Herren Jesus. Det man inte väntar- har man ju sällan förberett sig för. Vad du sått kommer du få skörda. Som vi alla. Men sök Herren med uppriktigt hjärta i frågan ännu en gång, för den som förleder en av mina minsta... Det är min bön över dig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Linda,

   Och tack för ditt inlägg och dina frågor. Jag ska göra mitt bästa för att besvara dom.

   Ett av de påståendes och motargument som gör mest ont är när man påstår att Pre-trib läran är en flyktteologi. Det är helt enkelt ett hån mot våra kära syskon som ger sina liv och lider för namnet Jesu skull runt om i världen. Jesus har aldrig lovat eller gett församlingen löften om att slippa för lidande för evangeliets skull. Omvänt så talar Herren om att det är en nåd om vi får lida för Herrens skull, och att Herren förhärligas genom våra liv när vi lider för evangeliets skull.

   Smyrna den förföljda församlingen i Uppenbarelseboken (Upp 2:10) fick på samma sätt starka löften (som är generella löften till alla kristna) att vara trogen intill döden, så skulle Herren ge dem livets krona som belöning. Med andra ord så har millioner av människor fått gett sina liv för Herrens skull igenom församlingens 2000 åriga historia, och det väntar en stor belöning för dessa trossyskon i himlen.

   Den enda lidande som Herren har lovat att bevara församlingen ifrån, är inte det generella lidande jag talar om, men för den lilla men ändå så betydningsfulla sju-årsperioden som är den sista årsveckan. Det är den enda tidsperiod som inte har något med församlingen att göra, och därför ger Herren löften till församlingen om att inte vara närvarande eller vara en del av den.

   Så svar på din fråga är att jag inte tror på att kristna ska slippa för lidande, men att alla kristna inklusive det skandinaviska folket, kommer att få slippa för det lidande som hör till den sista årsveckan, där Guds domar blir utgjutna över jorden.

   För mig personligt, har Herren bekräftat detta både med sitt eget ord, och genom den helige Andes tillskyndelse, så både yttre och inre tecken pekar och överbevisar mig om att det inte finns någon plats för Herrens rena och utvalda brud i vedermödan.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 3. Önskar att du ska lyssna mer på biblen än inre tecken. Inre tecken och känslor är farligt att bygga på. Biblen är dock alltid fast!

  Herren vet dock tiden och stunden då det är dags att få möta honom på skyarna.
  Och fram till dess behöver vi be för varandra enormt mkt. Då vi med - eller utan vedermöda kommer få lida för vår tros skull. Där utelämnade Jesus ingen! Sen just nu ser det olika ut i olika delar av vår värld för Guds barn. Det är en tid med stora skiften o tvära kast. Inget är säkert. Vilket även människor i detta land nog börjat ana (om man inte helt stuckit huvudet i sanden). Nåväl Nöd är Nåd, och kanske även detta land kan få under nöd ett nådens höstregn där människor söker sig till Jesus o omvändelse innan han kommer på skyarna.
  Den svåraste prövningen är medgång, det har väst blivit bevis på. Avfallet från den sanna sunda läran har väl aldrig gått så fort som när människor får bättre egna förutsättningar att styra sina liv.
  Ja, vi må fortsätta be för vårt folk och syskon som lider i världen.
  Tycker du många gånger har bra sammanfattade artiklar om div världsläge. Intressant!
  Ta hand om dig Mikael! Snart får vi möta konungen antingen före eller efter. Gud vet. Det är nog.

  SvaraRadera