tisdag 25 april 2017

Nedräkning till uppryckande och sammanbrott


Normalt försöker jag att blanda inläggen jag skriver lite grann, för att ge ett brett perspektiv på det som händer i världen, och det som är relaterat till Jesu återkomst och vedermödans tid. Men det är svårt att inte ge extra uppmärksamhet på det som händer just nu kring den spända situation vi har med hänsyn till USA, Nordkorea, Ryssland, Syrien och Israel.

Den senaste utvecklingen visar oss, att vi praktiskt taget är enskilda händelser ifrån ett öppet atomvapenkrig mellan Nordkorea och USA, och Ryssland som efter USA:s raid i Syrien, är mer taggade än någonsin. Situationen är svår att blunda för, och allt talar för att svåra krig är på väg, både i Mellanöstern och i resten av världen.

Krig står för dörren

USA har lovat ombedelbart gensvar, om Nordkorea skulle fortsätta med sina kärnvapen test. Men det et ser ut som att Nordkorea, och på trots av USA:s hot, kommer att fortsätta sina kärnvapen test och kanske redan i den här veckan.

USA har skickat iväg krigsfartyg med kärnvapen som är på väg mot Koreahalvön, som förväntas att vara på plats inom ett par dagar. Nordkorea har proklamerat ännu en gång, att landet har kärnvapen och att dom är klara att använda dessa, om den amerikanska militären visar tecken på att vilja angripa landet.

Ryssland utmanar

Ryssland fortsätter samtidigt att utmana USA, genom att flyga väldigt nära gränsen i Alaska. Hela fyra gånger de senaste fyra dagarna har USA sett de ryssiska militärflyg utanför USA:s kust.

USA påpekar, att dom inte har upplevt en såg hög amerikansk aktivitet sedan 2015.

Ändetidens skördetid

Matt. 13:36-43 - Sedan lämnade Jesus folket och gick hem. Hans lärjungar kom då fram till honom och sade: "Förklara liknelsen om ogräset i åkern för oss." Han svarade: "Den som sår den goda säden är Människosonen. Åkern är världen. Den goda säden är rikets barn, ogräset är den ondes barn. Fienden som sådde det är djävulen. Skörden är tidens slut, och skördemännen är änglar.

När Jesus undervisar om ändetiden, och denna tidsålders slut så liknar och jämför han den med skördetiden som judarna så väl kände till. Skördetiden innehåller olika faser som vi kan jämföra och överföra till ändetiden och vedermödans tid. Den ger oss samtidigt en tydlig indikation på uppryckandet av Guds församling, gentemot vedermödans tid.

Den sista skörden

Upp 14: 14-16 – Och jag såg, och se: ett vitt moln, och på molnet satt en som liknade en människoson. På sitt huvud hade han en krona av guld, och i sin hand en skarp skära. Och en annan ängel kom ut från templet och ropade med stark röst till honom som satt på molnet: "Räck ut din skära och skörda, för skördetiden har kommit och jordens skörd är mogen." Han som satt på molnet lät då sin skära gå över jorden, och jorden skördades.
 
Ände- och skördetiden avslutas med den stora skörden, då Herren skär över jorden och jorden skördas. Det är en beskrivning av troende judar och hedningar som församlas inför Jesu tron i Jerusalem. Det här är den sista insamlingen som sker, innan dess att vi går in i tusenårsriket.

Förstlingskärvan

3 Mos 23:10 - När ni kommer in i det land som jag ger er och ni bärgar in dess skörd, skall ni ta den kärve som är det första av er skörd och bära den till prästen.

3 Mos 23:14 - Ingenting av den nya skörden, varken bröd, rostade ax eller korn av grönskuren säd, skall ni äta förrän på den dagen, inte förrän ni har burit fram offergåvan åt er Gud.

Jak 1: 18-19 - I kraft av sin vilja födde han oss på nytt genom sanningens ord, för att vi skulle vara en förstlingsfrukt bland dem som han har skapat. Detta vet ni, mina älskade bröder.

Herren är tydlig med att församlingen är förstlingsfrukten eller förstlingskärvan. Innan man använde eller tog något av skörden, skulle förstlingskärvan först bäras in till prästen. På samma sätt måste församlingen, som är förstlingsfrukten först skördas, innan något annat.

Den 16 april 2017, började tiden för förstagrödan i förbindelse med Jesu uppståndelse från de döda. Det betyder att vi lever i en särskild tidsperiod, då förstagrödan normalt brukar skördas. Den tiden sträcker sig 50 dagar framåt och avslutas med Pingst eller högtiden Shavout den 4 Juni 2017. Dessa 50 dagar mellan Pesach och Shavuot (Påsk och Pingst) kallas för Omerdagarna. Vi är med andra ord inne i en tidsperiod, där vi räknar ned från Påsken till högtiden Pingst som avslutar högtiderna på våren.

Avslutning

Är vi redo för Jesu återkomst, och lever vi i en förväntan till Herrens komma?
Jag vill appellera till ditt hjärta, då jag verkligen tror och lever i en överbevisning om att själva nedräkningen till uppryckandet har kommit, och att vi som är förstlingsfrukten på själva ändetidens skörd, kan förvänta att bli skördade och hämtade när som helst.

Den överlåtna bruden, Herrens förstlingsfrukt, som har bevarat kronan på sitt huvud och inte låtit någon stjäla den första kärleken, ropar ut efter brudgummens återkomst. Tidens tecken vittnar om att tiden är mycket kort, och att Herren bokstavligt talat står vid dörren. När Herren reser sig upp från Faderns tron för att hämta oss hem, så kommer hans kropp att resa sig med honom. Vi kommer snart att bli förenade med vår brudgum, frälsare och Herre.

Jesus kommer snart!


Källa:4 kommentarer:

 1. Tack för det du skriver Mikael ! Det är så viktigt att belysa den tiden som vi lever i,och hur nära vår Frälsare Jesus Kristus är för att hämta de sina hem. O att alla församlingar på sina gudstjänster ville tala mycket mera om detta,, allvaret att vara redo. Det oerhört viktiga att vara ren, att varje dag överlåta sig på nytt till Gud , att be om rening. Vi måste frukta Herren Gud, vi måste förstå mera vem Gud är,, Han hatar synden och ska döma den med sin vredes dom. Vi måste vakna, vilja komma närmare Jesus, be om att inte uppslukas av världens hets och annat. Det står ju att i den sista tiden ska tron svalna hos många,,detta ser vi ju. Sverige har avkristnats,men vi ,, Guds brud vi måste mera be om kraft och hängivelse till vår Gud. jag längta och väntar så på att få träffa Jesus , men samtidigt ligger mina bönebarn på mitt hjärta . Men vi får fortsätta be för dem som vi har nöd för och veta att Gud ser dem och att Han knackar på deras hjärtas dörr. Gud välsignar dig och din familj , och det du delar här på nätet. Din syster i Herren, Inga-l

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stort tack Inga-lill för din hälsning och det du delar.

   Det är verkligen allvarstider, och den dörr av nåd som vi har haft, håller på att stängas. Natten där ingen kan verka, är med andra ord på väg, och viktigheten av att ha olja i våra lampor och hålla oss nära Herren i allt, är viktigare nu än någonsin.

   Jag ber också om Herrens nåd och kraft över ditt liv

   Hälsningar

   Mikael

   Radera
 2. Guds Frid Mikael,
  Tack för att du så tydligt förklarar och sammanfattar Texten i denna tid.
  Vi ser varje dag att oron och våldet ökar i världen. Men vi vet samtidigt hur viktigt det är att inte förlora fotfästet och den fasta övertygelsen på att Herren ger oss kraft och mod att stå emot dessa hemska prövningar. Så att vi varje dag är vaksamma och kan se tecknen som herren visar oss på olika sätt.
  Vi känner kraften i Herrens stöd. Och ber för Dig och din Familj

  Vänligen
  J och G

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid syskon,

   Tack för en uppmuntrande och välsignad hälsning.

   Ja, vi får stå fasta i den tid vi lever i, både i tron, hoppet och i Herrens kärlek till oss. Vi får lita på att Herren har allt under kontrol, och att hans nåd räcker för varje område i våra liv.

   Snart, mycket snart, kommer vi syskon att samlas på himlens skyar för att tillbe och hylla Konungarnas Konung och Herrarnas Herre. Vilken underbar och fantastisk dag det blir.

   Hälsningar

   Mikael

   Radera