måndag 19 juni 2017

Sommarhälsning 2017


Hemsidan ”Jesus kommer snart”, och ”Den yttersta tiden” håller sommarlov, och är tillbaka igen i mitten av augusti. 

Det som är talande för mig, är på det sätt att vi ser det profetiska ordet bokstavlig talat uppfyllas inför våra ögon. Yttre tecken, och det inre vittnesbördet pekar på att Jesus mycket snart kommer tillbaka. Vi går samtidigt mot en mycket spännande sommar och höst, om det är på det sättet att Herren dröjer. 

Klockan närmar sig tolv

Herren står bokstavligt talat vid dörren, och vi lever i den sista minuten innan dess att klockan slår tolv. Vi talar om de absolut sista sekunderna på den profetiska klockan, och den slutliga nedräkningen som närmar sig den punkt då tiden är helt slut.

Nådens dörr är på väg att stängas, och Guds domar och vrede kommer obarmhärtigt att utgjutas över varje nation. Ingen kommer att slippa undan från den här tiden, men varje land och varje människa kommer att bli berörd, och kommer att ha en förståelse av, att deras liv och den här jorden aldrig någonsin blir den samma igen. Sataniska makter kommer att förlösas, och avgrundens änglar kommer att vandra omkring på den här jorden. I deras fotspår följer krig, död och förtvivelse.   

Det ögonblick som förvandlar allt

1 Kor 15:51 - Se, jag säger er en hemlighet: Vi ska inte alla insomna, men vi ska alla förvandlas, 52 i ett nu, på ett ögonblick, vid den sista basunens ljud. Basunen ska ljuda och de döda ska uppstå odödliga, och vi ska förvandlas.

På ett helt personligt sätt visade Herren mig att han står vid dörren, och att vi lever i det ögonblick som kommer att förvandla allt.  Jag vaknade av att någon knackade på vår dörr mitt i natten, men det var ingen utanför. Klockan stod på 00:22, där tvåtalet är en symbol på själva förenandet mellan man och kvinna, Kristus och församlingen.

Paulus talar om att just detta ögonblick, då Herren väljer att hämta sitt folk, är det ögonblick som kommer att förvandla allt. I det ena stunden är vi igång med våra vardagliga göromål i vårt liv här på jorden, och i det nästa kommer en basun att ljuda. När Herren blåser i sin basun, kommer det inte finnas något tvivel, att det är stunden då Herren har stigit ner från himlen för att rycka sin brud till sig. Det är just då, i detta genuina och enastående ögonblick, att vi kommer att förvandlas. Det är då, att döden, varje sjukdom, all ångest, all fruktan och varje omständighet måste släppa sitt grepp. Våra kroppar kommer att förvandlas, och i den nya kroppen finns ingen plats för annat än Guds kärlek, evigt liv och fullkomlig frid och glädje.

Avslutning

Jag har upplevt Herrens tilltal om att nu är tiden då han kommer tillbaka. Om detta ”nu” betyder dagar, veckor eller månader, så är min personliga tro att vi är där vi kommer att se ändetidens absolut sista tid utspela sig inför våra ögon. Konungarnas konung är på väg, och han kommer för att hämta och bli förenad med sitt folk.

Jag önskar var och en av er en välsignad sommar i Herrens närhet. Samtidigt som att vi upplever att vedermödans tid närmar sig, så förbereder Herren sin utvalda brud för att möta honom på en skyn. Låt ditt huvud vara rättad mot himlen, och låt dina tankar och din blick vara fäst på Jesus. Herren förbereder våra hjärtan, och han önskar att vi ska vandra i renhet, helgelse och vara ledda av Guds nåd. Vi få dra när Herren i den tid som är, och låt Guds nåd verka i våra liv. Han står där, ständigt trofast, med en villkorslös kärlek som ingen eller någonting kan skilja oss ifrån. Han längtar mycket mer efter dig, än du någonsin kan längta efter honom. Han väntar på oss, att vi ska söka honom och dra när till Herrens hjärta.

Herrens rika välsignelse i hoppet om Herrens tillkommelse

Mikael


4 kommentarer:

  1. Jag ser med spänning fram emot nästa inlägg av dig Mikael.
    Frid
    Marcus

    SvaraRadera
    Svar
    1. Guds frid Marcus,
      Tack för din hälsning. Mitt nästa inlägg kommer först i mitten av Augusti,
      och lite senere än det brukar göra. Indtill då, önskar jag dig en fortsatt välsignad sommer.

      Guds rika välsignelse
      Mikael

      Radera
  2. Gud välsigne dig

    Amen Amen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Herren välsignelse också dig, med all sin nåd, kraft och villkorslösa kärlek.
      Hälsningar Mikael

      Radera