torsdag 7 september 2017

Den 21 september – FN´s internationella fredsdag


Vi närmar oss den 21-23 september, som pekar på hög intressanta och profetiska händelser, som uppfyller bibliska profetior. Jämte det tecken som kommer visa sig på himlen den 23 .september, har vi den judiska högtiden Rosh hashanah, som inleder de tio botdagarna och avslutas med försoningsdagen Jom kippur.

Samma dag den 21 september avhåller samtidigt FN deras internationella fredsdag. Där har FN proklamerat, att det kommande året 2017/2018, är ett år med fokus ”fred och säkerhet”. Är det en bokstavlig uppfyllelse av den profetia som vi ser i  1 Thess 5, som är knuten till vedermödans tid? Vi lever bokstavlig talat i tidens avslutning, där budskapet om Jesu dyrbare återkomst måste vara tydligare och klarare än någonsin.

Tecken i himlen

Den 23 september kommer vi att uppleva ett unikt och mäktigt tecken i himlen, som bara sker en gång på 7000 år, och är omtalat i Upp kap 12. Det är ett tecken som är förbundet med vedermödans tid, antikrist och det judiska folket. Då kommer kvinnan, som är stjärnbilden Jungfrun att vara klädd  i solen, med månen under sina fötter, där hon har samtidigt har tolv stjärnor vid sitt huvud , precis som uppenbarelseboken beskriver det. Kvinnan är Israel, som är i födslovånda, som Herren snart kommer att fortsätta sitt handlande med.

USA med Trumps svärson, den judiska affärsmannen Jared Kushner i spetsen, är i full gång med att övertala Netanyahu, till att ingå ett fredsavtal med Israel. Många anser att just Jared Kushner, kan vara den person som slutligen får till ett avtal mellan Israel och arabländerna runt omkring.

FN:s fredskonferans

1 Thess 5:1 – Om tider eller stunder, bröder, behöver vi inte skriva till er. Ni vet själva att mycket väl att Herrens dag kommer som en tjuv om natten. När folk säger: ”Fred och trygghet”, då drabbas de av undergång lika plötsligt som smärtan kommer över en kvinna som skall föda, och de slipper inte undan.

Före terrorattacken den 11 september 2001, avhöll FN den internationella fredsdagen samma dag, men efter 2001 blev fredsdagen flyttad, och infaller varje år den 21 september. I år faller fredsdagen exakt på samma dag som den judiska högtiden Rosh Hashanah, där fredstemat för 2017/2018 är respekt, säkerhet och värdighet för alla. Fred och säkerhet är i fokus, och något som kommer att arbetas på för högtryck för att få igenom.

Vi har denna fantastiska profetia i Thess 5, som just talar om, att när den tid kommer då människor har fred och trygghet högst upp på agendan - det är just då, att Herrens dag är alldeles nära, på samma sätt som en födslovånda som kommer plötsligt och snabbt och utan förvarning. I flera år har vi balanserat på kanten av det vi kallar vedermöda, och vi är på tröskeln av detta totala mörker som kommer över världen.

Avslutning

När vi ser himmelska tecken som faller samman med judiska högtider, och FN som proklamerar ”fred och säkerhet” som högsta prioritet. Hur kan vi annat än att bejaka dessa händelser, som tillsammans med allt annat som händer i världen på en och samma gång, bara konstatera att vi lever i den tid, där vi är närmare Jesu dyrbara återkomst än någonsin.

Jesus är vid dörren, och han kommer mycket snart tillbaka. Herren kommer snart att evakuera sin brud, och ta henne hem, innan dess att Herren kommer utlösa 21 domar över jorden, genom sigill, basuner och vredesdomar. Herren kommer ner, så att vi kan komma upp – hem till vår himmelska boning, hem till vårt eviga himmelska hem.

Jesus kommer snart!


Källa:4 kommentarer:

 1. Guds Frid Mikael

  Mycket tänkvärd läsning. Tecknen som beskrivs är viktiga för framtiden.

  En sammanträffande sak hände tidigare i veckan. Jag hade en tydlig dröm där det knackade på dörren
  jag öppnade ytterdörren och där såg jag en man stående på farstubron han hade bruna
  skor och långbyxor och vill komma in och prata. Jag hann inte uppfatta hur han såg ut i ansiktet
  förrän jag vaknade till och drömmen stannade.

  Vänliga Hälsningar
  J och G

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid syskon,

   Tack för att du delade din dröm som du hade.

   Det är väldigt viktigt att bejaka, och vara lyhörda för de tecken som händer runt omkring oss. Dessa tecken ska ju vara "fyrtorn" som ska peka och visa på Jesu dyrbara återkomst. Dessa tecken ska ge hopp, och ge oss en förvissan om att Herren mycket snart kommer tillbaka.

   Guds rika välsignelse i hoppet om Herrens tillkommelse

   Hälsningar

   Mikael

   Radera
 2. Vi lever i profetisk tid. Tidigare i mitt liv hade jag blivit rädd. Nu känner jag , ja kom Herre kom.
  En god vän skickade en video från Israel där man ser en molnring på himlen och man kan höra ljud av trumpeter.
  Lyssna gärna.
  Guds frid bröder och systrar i Herren!

  https://youtu.be/JCHsqSdMV-4

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Marcus,

   Tack för det du delar med dig.
   Jag har sett youtube filmen tidigare, och det är flera personer som har inpelat samma händelse i Israel tigare, och det visar ju på dess trovärdighet. Det är helt fantastiskt, och något som visar att Herren är igång med att få Israels uppmärksamhet på ett helt särskilt sätt.

   Det är underbart att höra att du har det på det sättet med tanke på tidstecken. Det ska verkligen vara något, som gör att vi längtar, bidar och glädjer oss efter Herrens tillkommelse. Egentligen väntar vi ju inte på tidstecken, men på Herren. Tidstecken är bara en bekräftelse på att vi lever i den tid, där Jesus kommer tillbaka. Det är ett underbart och fantastiskt hopp, mitt i en mörk och turbulent tid.

   Guds rika välsignelse över dig och din familj,

   Hälsningar

   Mikael

   Radera