onsdag 7 november 2018

Maranata – du vår Herre, kom!Upp 22:17 – Och Anden och bruden säger: ”Kom!” Och den som hör det må säga: ”Kom!” Och den som törstar må komma. Ja, den som vill, må ta emot livets vatten för intet. 

Ordet Marana´ta är armeiska och betyder ungefär ”Du vår Herre, kom!” Råbet och bönen efter vår Herre Jesu Kristi återkomst har funnits och hörts genom alla tider. Den föddes på apostlarnas tid, och vi kan uppleva den genom hela församlingens historia. Vi ser det genomgående i apostlarnas förkunnelse, och det är en röd tråd genom hela NT, att Herrens folk ska vara vakande, väntande och leva i en ständig förväntning på Honom som ska komma.


Ett rop från ändetidens församling


Ännu i denna tid finns det ett rop och en bön som kommer från Guds vakande och väntande församling. Det ropet kunde vara en bön och ett uttryck för många saker som ligger på församlingens hjärta, men det här ropet kommer från ändetidens församling som har sett den tid vi lever i. Ett folk som kan se att den värld vi känner till är på väg mot upplösning, och som samtidigt kan känna att förlossningens dag är nära. Det är en bön som kommer från församlingens hjärta, och som handlar om en enda sak: Att Jesus snart må komma och hämta sin församling till sig.

Församlingen är född med en nedlagd längtan efter den dag då vi kommer att få se och möta vår frälsare och konung. Den längtan och det ropet växer sig starkare allt eftersom att vi kan se och uppleva att vi med hast närmar oss denna tidsålders slut. Vi lever i en tid då bruden gör sig redo i väntan på sin brudgum. Det är en tid av väntan och en tid av förberedelse på det som snart ska komma.      

Driven av kärlek till sin brud


Höga Visan 2:8 – Hör min väns röst! Se, där kommer han! Han springer över bergen, han hoppar fram på höjderna.

Höga Visan 2:10 - Min vän börjar tala, han säger till mig: Stå upp, min älskade, du min sköna, och kom. 


Jesus kommer, och det som driver honom är hans villkorslösa kärlek till sitt folk, och sin längtan att förenas med sin brud. Vi måste förstå att Jesus längtar långt mer efter oss, än vi någonsin kan längta efter honom. Dagen kommer, då han kommer över bergen och över höjderna. Han kommer springandes emot oss med en kärlek som inte kan beskrivas med ord, och han kallar på oss att stå upp, och komma honom i möte.


1 Tess 4: 17 – Därefter skall vi som lever och är kvar ryckas upp bland moln tillsammans med dem för att möta Herren i rymden.


Löftet från Herren är, att vi och tillsammans med våra syskon som har gått före oss, ska ryckas bort för att möta Herren i skyn. Han lovade att han ville gå bort för att förbereda plats åt oss, för att han skulle komma tillbaka och ta oss dit han är. Så vi lyssnar efter Guds befallning, och vi lyssnar efter en ärkeängels röst och Guds mäktiga basun. För det är då han kommer, för att hämta sitt utvalda och himmelska folk, hem till den plats han har förberett för oss. 

Jesus kommer mycket snart!

6 kommentarer:

 1. Guds frid! Ja varje dag får vi längta efter Honom. Tänk att Gud inte vill att vi skall veta dagen, timmen eller stunden.

  Idag hör vi röster som säger att han dröjer. Det är inte Guds Andes röst. Jesus säger att han kommer plötsligt och snart och i en stund då vi inte väntar det.

  En gång kommer den stunden. Då flyttar vi Hem till Honom, Han själv hämtar oss.

  Hälsningar Kristian

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för en underbar hälsning Kristian. Det är precis som du skriver. I Upp kap 3:11 - basunerar Herren ut att han kommer snart. Detta ord "snart", kan också betyda "hastigt" och mycket plötsligt och snabbt. Bara Herren vet precis när, och vi kan bara bida, vänta och längta efter Herrens tillkommelse.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 2. Vilken härlig kommentar till artikeln Kristian!

  Jag tackar Gud för alla med andlig klarsynthet som du!

  Och tack Mikael att du fortsätter mana och peka på HERRENS snara ankomst.

  Guds frid!
  Emanuel

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Emanuel för din uppmuntrande hälsning.

   Jag önskar också dig Herrens underbara nåd, kraft och kärlek på ett överflödande sätt.

   Hälsningar

   Mikael

   Radera
 3. Amen! Inte när allt är helt kaotiskt utan ” I en stund när vi inte väntar det”.... när allt är precis som vanligt... sover, äter, arbetar....då!!!!! ”Anden och bruden säger Kom!”(Upp 22:17,20)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Barbro,
   Tack för att du delar dina tankar.
   Ja, det är ju precis så det är just nu. I en i förvägen kaotisk värld, där ingenting mer är sig lik, där fortsätter vi att leva som vanligt, och som vi brukar. Man kan nästan säga, att oavsett hur mycket det stormar runt omkring som det gör nu, så fortsätter människan att vandra som man brukar, utan att ställa allt för många frågetecken på det som sker. Men den som är vaken vet - att det "kaotiska" tillstånd vi upplever nu, är ingenting jämfört med det som ska komma.

   Maranatha - och Guds nåd och kraft i en tid av väntan på vår frälsare Jesus Kristus.

   Hälsningar
   Mikael

   Radera