fredag 22 mars 2019

Herrens nästa proklamation: -Kom hit upp!”Kom til mig, kom til mig! Kom hit upp, och in i min härlighet. Kom till mig, till min heliga tron och till mitt heliga tempel. Kom hit upp, så jag kan löna din möda och din trofasthet. Kom till mig, så jag kan få lov till at styrka dina händer och torka tårarna från din kind. Kom hit upp, så jag kan hålla om dig och utgjuta olja över ditt huvud. Kom hit upp, så jag kan byta din sorg med glädje. Kom till mig, mitt dyrbara och älskade barn.”

Nästa proklamation

Vi väntar på detta förlösande ord ”kom”. För i samma ögonblick att Herren uttalar detta kraftfulla ord, måste gravarna öppna sig och vi som fortfarande lever, kommer ryckas upp, för att mötas tillsammans med Herren på himmelens sky. Det är detta ord som kommer att förvandla våra liv för evigt, för ett evigt liv med Herren.

Men före detta underbara ”kom”, som betyder härlighet, förlösning och hopp, har sedan Golgata kors, där Herren proklamerade korsets fullbordade verk, funnits en tystnad och en väntan på Herrens nästa proklamation. Sedan Herren proklamerade ”att det är fullbordat”, där lärjungarna förväntat den, och den första församlingen väntade och tröstade varandra med den. I dag, 2000 år senare, är vi närmare denna nästa proklamation och detta ”kom”, än vi någonsin har varit.

Herren har rest sig upp

Är det på det sättet, att hela skapelsen faktiskt känner den tid vi lever i, där ropet och förgängelsens suckan, bara har stigit i takt med att jorden skakar? Är det på det sättet, att ondskans härsmakter har sett Herren resa sig från sin tron, och gjort allt, för att förlösa så mycket ondska och förvirring på jordens som möjligt? Kan det vara på det sättet, att den glädje, förväntning och iver vi känner i våra hjärtan, är den helige Ande i oss, som vet, att bruden är på väg att ryckas upp, för att vara tillsammans och bli förenad med sin brudgum?

Bekräftande tecken

Jag läser nyheterna och blir bekräftad i min tro. Jag lyssnar till det som Herren talar till sitt folk, och blir bekräftad i mitt antagande. Jag ser tecken efter tecken, där allt, och på ett fullkomligt sätt vittnar om, att vi är så nära det nu. Nära det som generationer före oss har längtat efter, tröstat varandra med, och gett sina liv för – Jesu underbara återkomst!

Det är tid till att göra sig redo, och det är tid till att överlåta ditt liv i Herrens hand. Det är tid till att böja våra knän, lyfta svaga händer och räta på våra huvuden, för din och min förlossning, frälsning och förlösning närmar sig.

Jesus kommer snart!

4 kommentarer:

 1. Jag är redo herren att bli hämtad Jesus, jag längtar och ser fram emot ditt uppryckande och få vara tillsammans med dig i himlen tillsammans med alla andra frälsta som älskar dig. Guds frid Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Underbart broder! Vi är redo och vi är klara! Tvättade med Jesu dyrbara blod, under Guds nåd, tillsammans med den köpta brudeskaran. Jag hoppas att vi snart ses på himmelens skyar.

   Varma hälsningar
   Mikael

   Radera
 2. Amen jag längtar Guds frid allt gott i Herren önskar jag dig Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, och Guds underbara och villkårslösa kärlek och nåd över ditt liv Syster. Vi längtar, vi hoppas och vi bidar efter det förlösande ögonblicket, då Herren i sin nåd välger att ropa -Kom!

   Maranatha

   Hälsningar
   Mikael

   Radera