fredag 8 mars 2019

Trumps fredsförslag presenteras efter valet!Mellanöstern kokar just nu, och allt rör sig på en och samma gång. Det är inte bara valet i Israel här i april som kan ha avgörande betydelse för Israels framtid, men också det kommande fredsavtalet, som Trumps svärson, Jared Kushner står i spetsen för.

En valfråga

”Århundradets avtal” som Trump kallar det, har blivit en valfråga, där många tittar framåt för att se vilket Israel som kommer att forma sig här efter valet. Det var den israeliske politikern, Naftali Bennett, som har gått ut i media och uttalat sig om situationen. Naftali påstår, att just nu, arbetar både Trump och Netanyahu på en tvåstatslösning, som kommer att presenteras direkt efter valet i Israel den 9 april. Det är delade meningar i Knesset, där andra menar, att fredsavtalet inte kommer bli en valfråga.

Herrens förbund med Israel

Upp 11:19 - Och Guds tempel i himlen öppnades, och hans förbundsark blev synlig i hans tempel, och det kom blixtar, dån och åska, jordbävning och stora hagel.

Jag kanske skriver lite extra om Israel i ögonblicket, men det är naturligtvis en orsak till det. Men egentligen är det inte ”det kommande förbundet” som är det mest väsentliga här, men Herrens eviga förbund med Israel och det judiska folket. När Johannes i uppenbarelseboken, får lov att se in i himlen, ser han förbundsarken ståendes i det himmelska templet.

Det jordiska templet som judarna hade på jorden, var en förebild på det fullkomliga templet som är i själva himlen. Moses skulle bygga tabernaklet efter den förebild han fick av Herren på berget (Heb 8:5). Den jordiska är därmed en skugga av den himmelska helgedomen.

Avslutning

Förbundsarken är en symbol på Herrens eviga löften till Israel, och visar oss, att det är just det som den sista årsveckan handlar om. Israel ska få lov till att välja, mellan Kristus och Antikrist. De 144 000 judarna, kommer snart att bli utvalda och förlösta, och dom kommer att få en särskild uppgift att varna och väcka det judiska folket. Efter det att Johannes ser förbundsarken, kommer 7 änglar ut ur templet med vredesskålar i sina händer. I kontrast till Guds löften och hans trofasthet mot sitt folk, kom det blixtar, dån, åska, jordbävningar och stora hagel från Guds tron, som är en symbol på det som vedermödan också handlar om – Herrens vredesdomar över den här världen.  


Jesus kommer snart!


Källa:

8 kommentarer:

 1. Tack för att du delar med dig Guds rika välsignelse över dig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Syster, och Herrens rika välsignelse över dig också.

   Radera
 2. Är vi i detta år inne i det sista årsveckan Är det sista årsveckan som Jesubrud får lämna jorden komma hem till Herren ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väldigt svårt att svara på, men när vi ser och prövar att tyda tiden utifrån allt det vi upplever, så tror jag personligen på ett snartligt uppryckande. Det kan absolut betyda, att uppryckandet sker i 2019, och att vi därefter se den sista årsveckan utspela sig här på jorden. Men vi får se, när och på vilket sätt att Herren kommer att fullborda sitt ord.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 3. Är fredsförslaget undertecknat??eller är det bara fredsförslag de ska diskutera sinsemellan med motparten om de kan acceptera det! För innan skrevs det ju att fredsavtalet var klart och då kan man ju inte kalla de fredsförslag nu längre om fredsavtalet är klart.Blev plötsligt osäker när du skrev att Trump ska lägga fram ett fredsförslag efter det Israeliska valet.Guds rika frid Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Niklas,

   Så vitt jag vet, så är inte fredsavtalet underskrivet ännu. Det kommer först att bli präsenterat efter valet i Israel den 9. april, och så får vi ser hur lång tid det går, innan dess att avtalet blir underskrivet. Vi vet ju inte heller helt säkert, om det är just detta avtal som Antikrist kommer att få på plats mellan arabvärlden och Israeal, men vi är på väg dit och vi ser hur pusselbitarna faller på plats. Hoppas att det ger mening?

   Hälsningar

   Mikael

   Radera
 4. Vilken tröst förlossningen är nära Jesus skall hämta hem sin brud
  Oerhört spännande tider vi lever i
  Hälsningar Ebbe

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Ebbe.
   Stort tack för din hälsning.
   Ja, det är verkligen spännande och så intressanta tider vi befinner oss i. Vilken nåd, att just vi, är den generation som får lov till att uppleva Herrens dyrbara och mäktiga återkomst. Allt gott och Guds rika välsignelse över dig.

   Hälsningar

   Mikael

   Radera