tisdag 23 april 2019

Denna tidens lidande vägar lätt


Intimiteten i hans kärlek

Jag hoppas att ni alla har haft en välsignad påsk, och har upplevt Herrens närhet och välsignelse på ett särskilt sätt. Psalmisten ger uttryck för, att lyckan, glädjen och saligheten finns just där, i Herrens närhet (Psalm 73:28). Herren har redan proklamerat, att våra liv är dolt med Kristus i det himmelska.

Vår rätta plats, och där vi kan känna oss helt hemma, är framför Gud tron, i det allra heligaste, vid Faderns ansikte. Det är den plats han har skapat oss för, och det är den plats vi kommer att tillbringa evigheten i. Vi kommer aldrig att få nog av att höra Faderns röst, och märka intimiteten och kraften i hans kärlek. Om milliarder av år, kommer vi fortfarande att känna oss lika förlorade, tacksamma och tillfredsställda i hans närhet och nåd.

En plats för dig

Därför hävdar Paulus i Romarbrevet 8:18, att ”den här tidens lidande väger lätt i jämförelse med den härlighet som kommer att uppenbaras och bli vår”. Det är så lätt att förlora närheten i Herren, eller inte inse, att den plats vi många gånger kämpar för, redan är oss given. Uppmaningen från Herren är därför inte att ”vinna” denna unika plats som Jesus har för var och en av oss, men att söka, gå och träda fram inför Gud, för att få del av de välsignelser, hjälp, kraft och nåd, som Herren har för var och en av oss. Motivationen och det som drar oss, är kärleken och längtan efter honom!

En unik tid

Vi lever i en unik tid, helt olik alla andra tider som människan tidigare levt i. Skillnaden är tiden och det profetiska ordets uppfyllande. Vi har tidigare upplevt händelser i världen, men det som händer just nu, talar inte bara för en orolig värld eller en politisk spända relationer. Det pekar på en historisk händelse, som är utan jämförelse med det som tidigare har hänt – uppryckandet av Guds församling och uppståndelsen av dom döda. Här delar jag några tecken av det vi har upplevt under påsken och i april:

-Runt 300 döda och 500 skadade i terrorattacken i Sri Lanka, efter attacken mot tre kyrkor och tre turisthotell.

-Snön faller för första gången i april på 49 år i Västra Australien

-103 döda, efter en apokalyptisk storm träffar Indien och Pakistan.

-Nord Korea testar en ny form av fjärrstyrt vapen

-USA:s fredsplan bliver presenterad i juni månad, efter den muslimska högtiden ramadan.

Avslutning

”Herre, låt mig förstå och låt mig inse, tiden vi lever i och din snara återkomst. Låt mig förstå höjden, djupet och bredden i din kärlek och nåd. Visa för mig platsen du har berett framför din tron, och låt mig stanna där för att vara med dig för evigt. Vem har jag i himlen förutom dig? Du är allt jag behöver, och din kärlek och närhet är mig nog. Din kärlek omsluter mig, fyller och möter varje område i mitt liv. Den genomsyrar mig, och är fundamentet och rättesnöret för min vandring. Den dag jag står framför tronen, och får frågan, vad som gjorde den allra största skillnad i mitt liv, står svaret lysande klart – din eviga, trofasta och villkorslösa kärlek!”

Jesus kommer snart!


Källa:

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/K3rLn7/flera-doda-i-indiska-ovader

10 kommentarer:

 1. Joh 1:18
  Ingen har någonsin sett Gud; den enfödde Sonen, som är i Faderns sköte, han har kungjort vad Gud är.

  2 mos 24:9-11
  Och Mose och Aron, Nadab och Abihu och sjuttio av de äldste i Israel stego ditupp. Och de fingo se Israels Gud; och under hans fötter var likasom ett inlagt golv av safirer, likt själva himmelen i klarhet. Men han lät icke sin hand drabba Israels barns ypperste, utan sedan de hade skådat Gud, åto de och drucko.
  Efter den texten i mos 24 verkar Gud ha visat sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mikael
   Dom här texterna la jag in som en fråga för jag tycker dom är motsägande, hittade ingen mail adress till dig.

   Radera
  2. Guds frid och tack för din fråga. Jag försöker att svara så gott jag kan.

   I GT när någon hade "sett Guds ansikte", så var det ett uttryck som handlade om att man "hade kommit nära Gud". Precis som Moses kunde man leva i nära gemenskap med honom, men kunde bokstavligt talat inte se Herrens ansikte. I NT så säger Jesus själv, att den som har sett Sonen har också sett Fadern. Så Jesus är kärlekens och Guds ansikte utåt till. Vi vet också att i evigheten kommer Fadern att vara tillsammans med sina barn, och vi kommer att se honom i all sin pragt. Han kommer bo och vara bland sitt folk, och kommer att torka varje tår från vår kind (Upp 22)

   Men att "se någons ansikte" handlar mer om personen själv.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
  3. Den texten tycker jag handlar om mer bokstavlig kontakt, särskilt med tillägget . Men han lät icke sin hand drabba Israels barns ypperste,

   Radera
  4. Tack för inlägget. Ja, frågan är intressant, och det kanske är andra här i forumet som kanske är mer upplysta i ämnet än jag är, och kanske har en kommentar till frågan?

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 2. Tack för ditt fina inlägg som betydde mycket! Utkämpar just nu mitt livs kamp och att det egentligen väger lätt jämfört med evigheten hos Jesus är väldigt uppmuntrande. Gud välsigne dig!
  Mvh L

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid L,

   Tack för det du delar. Jag vill gärna uppmana alla som läser den här bloggen, att vara med till att lyfta upp dig och din situation i bön inför Herren. Jag ber att Guds nåd och kärlek på ett särskilt sätt ska göra en skillnad i din situation. Han är med dig och kommer aldrig att vika från din sida.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
  2. Tack för ditt värmande svar, jag tar tacksamt emot alla förböner just nu. Tack än en gång. Mvh L

   Radera
 3. Vilken underbar text!! Det vackraste jag hört!!

  GUD VÄLSINGNE DIG MIKAEL WALFRIDSSON !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid,

   Jag är glad för att texten uppmuntrade och välsignade.

   Jag önskar också dig, överflöd av Herrens underbara nåd och kärlek på varje område i ditt liv.

   Varma hälsningar

   Mikael

   Radera