torsdag 27 juni 2019

En god och välsignad sommar!Det är tid att hålla semester, och även när det gäller skrivandet på ”den yttersta tiden”. Det betyder inte, at jag slutar att vaka och vänta, men mer att det inte kommer fler planlagda inlägg här i juli månad.

Det har varit en fantastisk utveckling det senaste halvåret, och det är två saker som är särskilt framträdande. Dels det kommande avtalet som Kushner och USA-administrationen är igång med att presentera, och sedan den oroliga situationen i Mellanöstern, där vi bland annat upplever en väldigt spänd situation mellan USA, Israel och Iran. Skulle vi på något sätt uppleva en extraordinär utveckling här under sommaren, så kommer jag naturligtvis att göra mitt bästa för att skriva och uppdatera om jag får möjlighet för det.

I Herrens närhet

I mina sommarinlägg kommer det ofta en uppmaning att använda tiden på att söka och dra när till Herren på ett särskilt sätt här i semestertiden. Extra tid är ofta dyrbart, och tänk att få lov till att ge Herren en del av den.

Herren älskar och önskar verkligen att hans barn är i hans närhet. Både för att han önskar att välsigna och ge oss det vi behöver, men också bara för att få lov till att vara tillsammans med oss. Herrens tankar för oss är hopp och en frid som övergår allt mänskligt förstånd. Fördömelsen och alla anklagelser är utbytta mot fullständig accept och Herrens villkorslösa kärlek och nåd.

Du sjunger över mig

Psaltaren 42: 9 - Om dagen sänder HERREN sin nåd och om natten är hans sång hos mig, en lovsång till mitt livs Gud.

När solen går ner och ljuset mister sin kraft. När skymningen sakta faller, och månen intar sin plats. När dagens händelser och oväsen ger vika, och stillheten infinner sig. När jag lägger ner mitt huvud för att få ro och vila, då hör jag en avlägsen röst som stilla kallar mitt namn. Rösten bryter tystnaden, och fyller min själ och mitt hjärta med sång. Det är en sång som sjungs, av ett annat slag, en evighetens och kärlekens fullkomliga sång. Om natten är den hos mig, och den tystnar först, när dagens ljus bryter fram. Du sjunger de ömmaste och vackraste ord jag någonsin har hört. Ord som når dit ingen annan människa når eller känner till. Det ger trygghet och ro i mörkret, och jag vet att du är mig när.

”-Sluta aldrig sjunga för mig, Herre. Sluta aldrig att hålla mig i din famn, och tala ömma ord i mitt liv. Sluta aldrig att sjunga om himlen och den himmelska staden, om mitt kommande hopp och din villkorslösa kärlek till mig. Sluta aldrig att sjunga om din nåd och din frälsande kraft – och på det sätt att du längtar, älskar och väntar på att förenas med mig.”

Med önska om en välsignad sommar i Herrens närhet!

Mikael

9 kommentarer:

 1. Guds frid Mikael!

  Jag önskar dig en skön sommar! Och passar på att tacka för dina väckande inlägg under våren. Spännande inlägg om Iran häromdagen, och spännande kommentar från Niklas. (Tack för den Niklas.) Jag längtar och väntar på Jesu underbara återkomst!

  Vänligen
  Emanuel

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Emanuel,

   Tack för din hälsning till både mig och Niklas.

   Jag vill också önska dig en under sommar, med önska om att Herren på ett särskilt vill uppmuntra och välsigna. Samtidig så får vi se på profetiska tecken och vad som händer den närmaste tiden.

   Precis som du, så längtar jag efter vår underbare Herres återkomst och ropar "Maranatha" från djupet av mitt hjärta.

   Hälsningar

   Mikael

   Radera
 2. Jag önskar dig också en god och välsignad sommar! Det har varit en händelserik vår och det blir spännande att se vad som sker under hösten.
  Guds frid och en härlig sommar! Mvh L

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din hälsning L,

   Jag önskar också dig Herrens rika och underbara välsignelse här i sommar. Vi får leva med och i förväntningar till vår frälsares återkomst.

   Varma hälsningar

   Mikael

   Radera
 3. Tack Mikael för det du delar.
  För mig betyder det mycket och jag delar oftast din uppfattning, speciellt de du skriver om Israel och den yttersta tiden.
  Önskar dig Guds frid
  Mvh Magnus

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Magnus,

   Tack för din hälsning.

   Ja, särskilt Israel är ju ett av de största tecken när det gäller just den yttersta tiden. Så när vi vakar, så är Mellanöstern väldigt intressant att följa med i utvecklingen.

   Jag önskar dig en välsignad sommar

   Hälsningar

   Mikael

   Radera
 4. Tack för ett underbart inlägg! Speciellt den andra delen från Ps. 42:9 och ner kändes som balsam för min själ... Guds rika Välsignelse. Mvh Maja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Maja,

   Beklagar det långa svaret. Har haft semester, och har inte haft möjlighet för att besvara inlägg osv. Dag och natt omsluter Herren oss, och han har öga för oss hela tiden.

   Allt gottt och Herrens rika välsignelse för dig.

   Hälsningar

   Mikael

   Underbart att höra att inlägget välsignade!! Det känns som att Herren verkligen vill uppmuntra oss i denna tid, och vill att vi ska vara helt säkra på hans kärlek och fullkomliga stöd till oss.

   Radera
 5. Kära Syskon,

  Jag hoppas att sommaren har varit välsignat och att ni känner er stärkta i Herren. Det första inlägget efter semestern kommer en gång i nästa vecka.

  Guds rika välsignelse

  Hälsngingar

  Mikael

  SvaraRadera