lördag 15 februari 2020

Coronaviruset – en kommande global pandemi?”Virusangrepp var något som de flesta människorna inte kände speciellt mycket till för ett par år sedan. Men varför händer allt detta just nu, och är det ett tidstecken som pekar på att vi är på väg mot vedermödans tid?”

Viruset är världens fiende nummer ett

Luk 21: 11 - Det skall bli stora jordbävningar och svält och pest på den ena platsen efter den andra. Fasansfulla ting och stora tecken skall visa sig från himlen.

Upp 6:8 – Och jag såg, och se: en gulblek häst. Och han som satt på den hette Döden, och helvetet följde efter honom. Och åt dem gavs makt över en fjärdedel av jorden, makt att döda med svärd och med svält och med pest och genom jordens vilda djur.

Uppenbarelseboken visar oss att i den yttersta tiden kommer det finnas sjukdomar som människan inte kommer att rå på. Det kommer att vara en del av de straffdomar som Herren sänder genom sigill, basuner och vredesskålar över den här jorden. Men redan i dag ser vi allvarliga virusutbrott och resistenta bakterier, som vi helt enkelt inte har något motgift eller vaccin mot. Det är ett globalt stigande problem som skördar tusentals människoliv varje år. Just nu ser vi utbrott på ett virus som WHO kallar ”världens fiende nr 1”

Ett allvarligt hot

Det var världshälsoorganisationen WHO som kom ut med en kraftig varning, där dom gav uttryck för att coronaviruset är ”ett mycket allvarligt hot” för hela världen, som kan orsaka större skada än terrorism”. Även om vi upplever många andra hot runt om i världen, så är viruset i följe WHO, just nu världens fiende nummer ett. Pest eller virusutbrott är en del av ändetidens utveckling, och är ett av de tecken som pekar på ändens och denna avslutnings tid. När Lammet bryter det fjärde sigillet, ropar och kallar det fjärde väsendet fram en gulblek häst, och den person som rider hästen är döden själv. Så det vi upplever just nu är en förvarning för apokalyptiska tider som är på väg i den här världen, som till sist kommer att bli ett globalt hot mot hela mänskligheten.

Global pandemi

En Harvardprofessor kommer med en skrämmande uttalande, där han berättar för tidningen Wall Street Journal, att det är troligt att coronaviruset kommer att utveckla sig till en global pandemi, där upp till 70 % av världens befolkning kommer att bli smittade under det kommande året. Andra har också förutspått att viruset kommer att infektera mellan 60 och 80 % av hela världen. 

Har vi fått en varning tidigare?

Något som bör uppmärksammas är att i en bok, skriven och utgiven av författaren Dean Koontz i år 1981, beskrivs ett coronavirusutbrott från Whuhan, som är precis samma område som det verkliga coronaviruset stammar från. Den fiktiva romanen berättar historien om ett militärlaboratorium som skapar ett nytt virus som kan användas som biologiskt vapen i krigstider. I romanen kallas viruset ”det perfekta vapnet”, då det bara drabbar och sprids genom människor. Så det vi upplever just nu, är en skrämmande och precis bild ett virus, från samma område som sprids genom människor. Vi är snart på väg mot cirka 70 000 smittade och cirka 1500 som har omkommit.

Tecken ger oss hopp

Vi ser dessa tecken och signaler som visar att vi är på väg mot ”ett lidande som den här världen aldrig tidigare har sett eller upplevt”. Tidens tecken måste ge oss hopp, och ge oss en daglig förväntning till att Herren hämtar oss hem. Vi blåser i basun för att väcka och göra människor uppmärksamma på den tid vi lever i, och att vår frälsare snart kommer tillbaka. Tidens allvar och hoppet om hans tillkommelse går hand i hand, och Guds Ande talar om en kort tid och att vi är på väg mot denna tidens avslutning.

Min vän – Jesus kommer snart!


Källa:5 kommentarer:

 1. Så sant, slutets profetior händer nu. Herren talar till oss alla nu och det är starkt och samridigt underbart att vänta p the blessed hope i denna hopplösa värld som vi vandrar på nu.
  Angående corona viruset kommer ingen verklig sanning till oss via fiendens mediakanaler. Här är 2-3 youtubevideos från ett äkta kristet ministry driver, broder werks och hans fru. Riktigt lärorik stark pastor och predikare. Han levererar mycket om Corona virusets sanna bakgårdar och delvis vad som igentligen händer i kina och wuhan som vi inte får veta via mainstream.

  Fortsätt skriva bra artikar och uppdatera till vakande bröder och systrar.

  Vaka och Be säger Herren

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid,

   Tack för din hälsning och ser fram till att se det du delar.

   Faktum är ju att det är på det sätt som du skriver, att vi ofta inte får hela bilden eller sanningen genom vanlig media.

   Jag lovar att fortsätta dela tidens tecken och det vi upplever i dag. Något som är viktigare än någonsin, när vi ser och upplever

   att vi närmar oss denne tidens slut.

   Hälsningar

   Mikael

   Radera
 2. https://m.youtube.com/watch?v=AklgUzN9TcA&t=477s

  SvaraRadera
 3. Tack älskade Jesus din ankomst närmar sig med hast nu den ena födslovåndan efter den andra staplas nu på hög, tack Jesus för att vi får tillhöra dig snart nalkas bröllopet i himlen där alla frälsta är samlade klädda i skinande vita kläder i en enda stor familj med en evig underbar framtid att avnjuta där allting är underbart tack älskade Jesus för att du har förberett allt detta till oss som tror på och älskar dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Herre. Tack för frälsningen och den underbara vissheten, att du har allt under kontroll och du håller oss i din hand.

   Vi vet, att vi snart skal vara tillsammans med dig för evigt – hemma, hos
   dig, i din härlighet.

   Halluluja!

   Radera