lördag 14 mars 2020

Världsekonomin och börserna rasarSamtidigt med att världens uppmärksamhet och fokus ligger på att begränsa spridningen av coronaviruset, så har det stora konsekvenser för världsekonomin. Vi upplever en kollaps i oljepriset och det är mörkröda siffror på Europas börser. En global fruktan håller på att föra världen in i en ny recession. Jag blir påmind av David Wilkersons profetia från boken synen, där han ser den ekonomiska utvecklingen i den sista tiden:

Det kommer utbryta ett kaos, en ekonomisk förvirring breder ut sig, som först drabbar Europa och sedan påverkar Japan, USA, Kanada och alla andra nationer. Världens ekonomer kommer att stå rådvilla. 

Ser vi början på dessa profetiska ord, där denna ekonomiska förvirring vi upplever, till sist kommer bytas ut med fullständig upplösning av det ekonomiska system vi känner till i dag?

Historiska händelser

Michael Snyder sammanfattar det ekonomiska läget, där han delar varningstecken vi upplever just nu. Några skrämmande fakta är att på bara en enskild dag såg vi bland annat ett fall på över 2000 börspoäng, vilket är det största enskilda fall på en dag i historien. Samtidigt förlorade fem stora företag mer än 320 miljarder dollar tillsammans, och oljan föll mer än 24 % på en gång. Det är den näst största nedgången i oljepriset som någonsin har registrerats. Samtidigt varnar experter för att det bara är början och lång ifrån är över ännu.

Avslutning

Vi har inte har sett något liknande sedan krisen i 2008, och det finns en obeskrivlig rädsla runt om i världen över denna utveckling som var otänkbar för bara ett par månader sedan. Tidens tecken och denna världens utveckling sker på en och samma gång, i en rasande fart och med en hastighet så man nästan inte kan följa med. Vi lever i en ”för tid”. En tid före den kommande vreden, och en tid före det som Jesus kallar den stora nöden. Det betyder också att det fortfarande finns tid. Tid att söka, ge och överlåta sitt liv till Herren. Men denna dyrbara tid är snar och den är begränsad. Herren är nämligen på väg för att hämta sitt väntande folk.

Jesus kommer snart!


Källa:

5 kommentarer:

 1. Ja vi får allt se till vilken sommar som Herren kommer att hämta hem oss frälsta som herren talade om för mig en december morgon 2011 men det kan ju knappast dröja så länge till så som världen ser ut idag, dessutom är det ju en hel kedja av olika slags händelser som kommer att inträffa innan herrens slutgiltiga uppryckande inträffar så det som har inträffat hittills är bara början på alltihop som ska ske innan det riktigt roliga inträffar. guds frid och rika välsignelse. varma hälsningar från Niklas till er alla som skriver på denna hemsidan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Niklas,

   Ett uppryckande här i sommar låter fantastiskt i mina öron. Om Herren skulle välja att hämta sitt folk under det här året, ville det vara den bästa händelsen man kunde önska och tänka sig.

   Guds underbara och rika välsignelse

   Mikael

   Radera
  2. Jag var inne på tanken med det globala kaos som kan uppstå, nu skrivs det om att flygbolag kan gå i konkurs, genom det kommer många flyg stå på marken, underbar lösning av Herren för att dämpa kaoset, så att släkt och vänner som ännu inte tror, slipper trilla ner på någon annan.

   Radera
 2. Men enligt vad jag förstått ska väl uppryckningen ske när allt är precis som vanligt? Nu är ju livet inte alls som vanligt, helt plötsligt.. man kanske måste skjuta upp sitt bröllop, affärer stänger etc. Det rimmar ju illa med versen där det står att folk gifte sig och blev bortgifta och man sålde och köpte, etc?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid,

   Jag tycker att man får två olika bilder av tiden innan uppryckandet. Dels så kommer vi se födslovåndor och tidstecken som visar att vi är väldigt nära uppryckandet och själva vedermödan. Vi kan nog alla bli eniga om, att den tid vi lever i, är långt i från normalt. Just det onormala är på väg att bli just det vanliga. Samtidigt säger bibeln, att i tiden innan Herren kommer, kommer människor att leva som dom brukar, genom att gifta sig och arbeta m.m.

   Jag tänker att det stämmer väldigt bra med människan i den tid vi lever i. På trots av väldiga tidstecken, så vaknar människan inte ändå, och inser den tid vi lever i, men fortsätter sitt liv som inget hade hänt. När uppryckandet kommer, kommer det att förrändra allt - då kommer människan inte att fortsätta att leva sina liv som vanligt. Då kommer omständigheter och mörkret bli så konkret att ett vanligt liv blir omöjligt.

   Guds rika välsignelsen

   Mikael

   Radera