onsdag 2 december 2020

Betlehemsstjärnan som vittnar om Herrens komma

 


I Uppenbarelseboken hittar vi en trefaldig salighetsprisning - Salig är den som ”läser upp och lyssnar till det profetiska ordet” (1:3). Salig är den som ”vakar och bevarar sina kläder, så att han inte går naken och man ser hans skam” (16:15) och salig är den som ”håller fast i profetians ord i denna bok” (22:7).

Det finns en välsignelse som är knuten till det profetiska ordet och ändetiden. Det finns en salighet att lyfta upp det profetiska ordet och jämföra med den tid vi lever i. Vi förstår tiden genom att se den genom profetiska glasögon.  Samtidig så ger det profetiska ordet klarhet och mening, när vi upplever händelser som bekräftar och tydliggör Herrens plan för ändetiden.

Tecken i himlen – 21 decemberDen 21 december upplever vi ett ganska särskilt tecken på himlen, som jag tycker är värt att nämna. Dagarna före jul kommer vi att få uppleva en ovanlig och mycket nära konjunktion, mellan solsystemets största planet och ringplaneten Jupiter och Saturnus.

Det är första gången sedan 1623 att planeterna kommer så nära varandra, och något som heller inte kommer till att ske igen, dom närmaste 500 åren. En del menar att det var just denna konjunktion mellan dessa två planeter som är beskriven i Bibeln, när en stjärna visade sig på himlen och förkunnade Jesu födsel.

Kan det vara på det sättet, att ”samma” stjärna och himlafenomen som vittnade om Herrens födelse för 2000 år sedan, nu vittnar om hans snara återkomst?

Israel och Iran


Det finns en latent spänningen mellan Israel och Iran, och efter mordet på Irans kärnenergiförskare så har den förstärkts ytterligare. Iran anklar Israel att stå bakom dådet, där det internationella kärnavtalet hänger i bakgrunden och Iran hotar med att slå tillbaka med kraft. Förra året uppmärksammade Netanyahu forskaren genom att nämna honom när han lade fram belägg för iranska kärnvapenplaner -Kom ihåg det namnet, Fakhrizadeh, sade Netanyahu då.

Kommer en snarlig konfrontation mellan USA/Israel och Iran och kommer det i så fall att vara inledningen till GOG/Magog kriget?

Avslutning

Heb 12: - När vi har en så stor sky av vittnen omkring oss

Hebreerbrevet kapitel 11 nämner många människor - allt från Abel, Henok, Noa och Abraham till skökan Rachav i Jeriko, som tillsammans får titeln ”en sky av vittnen”.

Dessa forntida Guds män och kvinnor blir vittnen och föredömen för oss, i vår vandring med Herren. Det är vittnen som betygar att löftena håller, att Herren är trofast och att det lönar sig att hålla ut. Dessa troshjältar fick avstå från den glädje som låg inom räckhåll för dem: Abraham avstod från sin släkt och sitt hemland. Moses avstod från sin plats vid Farao i Egypten, och martyrerna från den frihet dom hade fått om dom hade förnekat sin tro.

På samma sätt så avstår vi från olika saker i vår vandring med Herren, på vår väg mot löfteslandet. Därför kommer det en uppmaning att hålla ut i vårt gemensamma lopp, att tänka på Herren och ha blicken enbart och otvivelaktigt fast på honom. Om vi har blivit trötta i vår vandring, om vi har tappat modet och blivit snärjda, om vi är fastlåsta och bundna till den här världen -  låt Herren lägga sin hand på ditt liv, så vi kan få kraft att hålla ut i vårt lopp och i vår vandring till vårt förlovade land. 

Guds rika välsignelse


Mikael

 

Källa:

https://www.theblaze.com/news/saturn-jupiter-alignment-christ-bible

https://www.di.se/live/ledande-karnforskare-mordad-i-iran/

24 kommentarer:

 1. Underbar avslutning! Ja visst är det så och alla tecken pekar på att HERREN JESUS snart är här. Kom snart, kom HERREN JESUS och led Ditt rättfärdiga rike. I JESU dyrbara namn. AMEN

  SvaraRadera
 2. Håller med Unknown ovan, underbar avslutning! Gud är GOD! Guds frid!

  SvaraRadera
 3. Tack Erica och anonym för era mycket uppmuntrade hälsningar

  Jag önskar er en välsignad december i hoppet om Herrens tillkommelse

  Varma hälsningar

  Mikael

  SvaraRadera
 4. Tack för allt du delar UPPMUNTRANDE Herren kommer mycke snart Önskar dig en fin julhelg och avslutning på detta år GUDS VÄLSIGNELSE :)

  SvaraRadera
 5. Man får be om klart väder då så man får se detta vackra skådespel eller hur man nu ska uttrycka sig på himlavalvet för det är ju helt klart något helt unikt som då kommer att ske, ett extra + hade varit om hemfärden också hade ägt rum då, den som lever får se hur det blir med det då, den dagen.

  Hälsningar

  Niklas i samarbete med herren

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför är hemfärd så viktigt? Viktigast är väl att tro på Jesus och ha honom i sitt hjärta 24/7. Är hemfärden viktigast då skall man ju vara tacksam för att dö så fort som möjligt för då är den detaljen klar, men så ser inte jag det, utan ens uppgift är att ha ett så bra liv som möjligt här liksom den dagen det blir i himmelen

   Radera
  2. Du har så rätt! Sluta tjata om hemfärden lev livet först.

   Radera
  3. Guds frid till 2 x Anonym,

   För det första så har du ju rätt i att det inte finns något viktigare än tron på Herren och ha honom i sitt hjärta. Jag har skrivit tidigare, att allt det som har med det profetiska ordet eller ändetiden att göra - inte är en frälsningsavgörande fråga.

   När det är sagt, så gör den här hemsidan bara det som stora delar av Bibeln gör, att belyasa, tala och framhäva viktigheten av det profetiska ordet. Så en stor del av det som anonym2 kallar "tjat om hemfärd", är ju det som en stor del av det som Guds ord handlar om - det profetiska ordet och löftena till Israel, Jesu återkomst, uppryckandet och vedermödan, den sista årsveckan. Så när vi vakar och bidar efter Herrens återkomst, så gör vi ju bara det som Herren uppmanar oss till - en naturlig del av kristendomen med andra ord.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 6. Svar till Anonym ni som inte törs skriva ut era namn, ert skrivande är väldigt sällan något värt att kommentera oftast bara en massa strunt håll er till apg.29 istället där kommenterar man varandra inte på denna sidan dessutom när det också bara är en massa dumt negativt snack och inget positivt som ni håller på med passar det alldeles utmärkt på apg.29 där de håller på med sådant, respektera helst detta, bara M.W. har rätt att kommentera någons kommentar precis som det har varit alla tidigare år annars bara förstörs denna hemsidan också och det är det ju ingen som vill att det ska ske.

  SvaraRadera
  Svar
  1. 178 st heter Niklas Jönsson på Ratsit, det är väl nästan anonymt, jag är ensam om mitt namn, mina närmaste accepterar inte att jag använder namnet på bloggar, det finns många olika orsaker till anonymitet, därför har många bara en signatur, jag har inte skrivit något av ovanstående, men försvarar anonymitet så länge som det som skrivs är rent och efter bästa förmåga.

   Radera
  2. Det var för mycket begärt att få ett vettigt svar från Nicklas Jönsson på min uppriktiga och vettiga fråga, istället kom svar om varför man skriver anonynymt. Svar är för att man har rätt till det hittar inget ställe här där det står att man inte får det, står väl inte heller någonstans att man inte får kommentera eller fråga heller för den delen, att ifrågasätta stärker och berikar diskussionen.

   Radera
 7. Svar till Anonym man ska vara positiv här och inte ifråga sätta vad andra skriver är det så svårt å fatta ,men det verkar vara det för er tyvärr , så låt då bli att skriva något alls här då eftersom ni inte är funtade på det viset som man ska vara här, ni hör hemma på apg.29 där sådana typer som ni hör hemma, det förstör denna sidan men det verkar vara ert mål med ert skriveri som är helt tomt och tråkigt att läsa.Vänligen Mikael W. Ta bort alla dom som skriver negativt om andra och ifrågasätter vad andra tycker det angår inte dem, då kan de hålla tyst istället å inte skriva något alls om de inte gillar det som skrivs det är bara sådant som är positivt som ska skrivas här och inte sådant som de anonyma håller på med, det bara förstör din hemsida som tillslut blir som apg.29 och det är ju inte roligt eller hur Mikael W.!!Du blev ju själv utsatt för sådana typer nyligen på apg.29 och det var ju ingen höjdare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske läge för MW att blocka visa avsändare, lite tråkig ton här, som:är det så svårt att fatta, ni är inte funtade på det viset som man skall vara här, ert skriveri är tomt och tråkigt att läsa osv,

   Radera
 8. Jag vet inte du ska uttrycka dig med orden ej funtade när du själv påstår dig ha ett sammarbete med herren.

  SvaraRadera
 9. Vänligen Mikael W. ta bort de anonyma som skriver på din hemsida/blog varje gång de skriver något du ser själv hur knasiga de är, de skriver här bara för att förstöra för alla oss andra trevliga och positiva som sköter oss. Den/de klarar inte ens av det enklaste av det enkla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du som kallar dig ett namn, skriver verkligen negativt om oss andra och Apg29, vad jag förstår vill inte MW blanda in och tycka något om andras bloggar.

   Radera
 10. Kära Syskon,

  Syftet med den här hemsidan/bloggen, är att i gemenskap med andra trossyskon, skåda efter tidens tecken och belysa frågor som har med Jesu återkomst att göra. Det är den väntande bruden, som endräktigt väntar och bidar efter Herrens återkomst. Dels för att vi ser och upplever tecken som bekräftar tiden vi lever i, och dels vår kärlek och längtan efter Herren.

  Det gör att det inte är plats till trista intriger, åsikter om andra bloggar eller sådant som inte bygger upp Kristi Kropp. Det betyder inte att man kan ha frågor (man kan ju inte vara enig i allt), men anden i det som skrivs gör en väldigt skillnad. Om man inte allt tror på att vi lever i ändetiden, eller inte menar att man gör rätt i att skriva om Jesu återkomst osv. då är den här bloggen säkert inte den rätta för personen. Så en uppmaning till att fortsättningsvis hålla fokus på det som är viktigt för just den här hemsidan - Trösten, kärleken och hoppet i vår Herrens dyrbara komma.

  Herrens rika välsignelse

  Mikael

  SvaraRadera
 11. Bra skrivet, tack mikael W. Det är precis så jag också vill att det ska vara, jag hoppas att det kan nu återgå till som det ska vara som vi har haft det förrut då kan vi fortsatt ha trevlig mellan varandra här utan negativa kommentaren om vad den och den skriver och tycker guldstjärna Mikael W.

  SvaraRadera
 12. Högmod och inställsamhet är knappast kännetecken för kristna, men vill gärna se om Mikael kan lägga in möjlighet till gillamarkering.

  SvaraRadera
 13. Tack Mikael W för att Du researchar, översätter och skriver om de olika tidstecknen i enlighet med Bibeln. Så vi hela tiden blir påminda om HERREN JESUS uppryckande av Bruden och återkommande, då Han skall ställa allt tillrätta här på jorden. Vi längtar. Kom, HERREN JESUS, kom, kom I Ditt dyrbara namn.

  Önskar er alla en kärleksfull och fridfull vandring med Herren JESUS, må vi ha kraft att hålla ut och hålla oss nära I HERREN JESUS namn. AMEN

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Heléne,

   Tack för en uppmuntrande hälsning.

   Samtidit som att många av dessa tecken är skrämmande, är det också en nåd att få leva i den tid vi gör. Vi är generationen som kommer att få uppleva Jesu dyrbara återkomst - och tiden visar att vi snart är där!

   Jag önskar dig en välsignad december månad i Herrens närhet

   Hälsningar

   Mikael

   Radera
 14. Den synen som jag fick för någon vecka sedan då en gigantisk brand uppstod framför mina ögon i en syn från herren kan eventuellt ha varit Attacken på Irans kärn fysiker med det speciella namnet som utfördes fjärrstyrt av troligen USA och Israel i samarbete.

  Hälsningar Niklas i samarbete med herren

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Niklas,

   Ja, just den händelsen är ju verkligen något som kan vara med att utlösa en brand i Mellanöstern, som både innebär terror men också krig mellan dessa länder.

   Herrens välsignelse

   Mikael

   Radera
 15. Guds frid syskon.

  Lovad är Herren som inte lät os bli rov för deras käftar. Vår själ kom undan som fågeln ur jägarens snara, snaran brast och vi kom undan. Vår hjälp är i Herrens namn, han som har gjort himmel och Jord. Pslm 124:6

  Jorden är snart överrutten och vi som tror och plockar up korset varje dag och följer Jesus är jordens salt som hämmar förruttnelsen. Jesus kommer mycket snart, men fram tills dess;

  Herren mättar den längtande själen och fyller den hungrande själen med sitt goda. Psalm 107

  SvaraRadera