måndag 4 januari 2021

Hjärtat i den profetiska rösten


 

Vad betyder det i att leva i profetiska tider? Det betyder att vi lever i en förväntan, förhoppning och förmodan till att det år som ligger framför oss blir ett år ut över det vanliga, där tidstecken kommer att visa sig och profetiska löften kommer att få sitt uppfyllande.

Vi förväntar att se och uppleva tecken i himlen och på jorden, som kommer att utspela sig på det sociala, andliga och politiska området. Vi kommer att få se ett stigande avfall i vårt samhälle, där lagar och beslut blir tagna som är hämtade från ondskans djupa brunn. Vi kommer att märka vedermödans andedräkt, som kommer att andas på oss och ge en försmak av det mörker som är på väg in över vår värld.

Som motpol till den andliga orkan som är på väg in över vår värld, står Herren som den eviga klippan och den eviga frälsningen. Den himmelska dörren är fortfarande inte stängd, och Herren kommer att fortsätta att sträcka ut sina sargade händer, för att nå och erbjuda varje enskild människa frälsning, upprättelse och helande.

Det profetiska ordet i våra liv

Syftet med hela ändetidens profetiska utveckling, är Jesus Kristus och Guds frälsningsplan med människan. När Herren frälste oss, lovade han samtidigt att han en dag skulle hämta oss hem, för att vi skulle vara där han är. En evighet med Herren i det himmelska Jerusalem. Samtidigt så får den oss till att återupptäcka djupet av Herrens oändliga kärlek och omsorg för våra liv. Det profetiska ordet ger oss också uthållighet, för att vi i vår vandrings ska fortsätta göra Herrens vilja och få det han har lovat (Heb 10:35).

”Till en stad jag är på vandring, synden är utanför. Livets träd står där i blomning, där som rosor aldrig dör.”

Ett ljus i mörkret

Herren är tydlig med vad det profetiska ordet åstadkommer i våra liv - det bygger upp, förmanar och förtröstar. (I Kor 14:3). Det betyder att oavsett hur kaotisk den här världen ser ut och vilket tillstånd den befinner sig i, kommer det profetiska ordet att uppmuntra och ge tröst. Det kommer att vara ett ljus i mörkret, frälsningens ark i stormen och fyrtornet som lyser upp i den sena midnattsstimmen. Den här hemsidan önskar att vara en välsignelse och en tröst till matta händer och svaga knän, till dem som bidar efter Herrens kraft på vår resa till vårt himmelska hem.

Avslutning

Jes 6:2 – Serafer stod ovanför honom, var och en hade sex vingar: Med två täckte de sina ansikten, med två täckte de sina fötter och med två flög de. Och den ene ropade till den andre: "Helig, helig, helig är Herren Sebaot! Hela jorden är full av hans härlighet.

”Herre, vi vill överlåta och ge våra liv till dig på nytt i det nya år som ligger framför. Vi böjer våra knän inför din heliga tron, och vi ger dig våra hjärtan. Vår själ och våra liv ligger blottade inför ditt ansikte, och på ett särskilt sätt ber jag om att du vill hålla din hand över ditt folk det här året. Vår plats är under ditt beskydd och under dina vingar. Låt inte pilen som flyger om dagen eller pesten som går fram i mörkret, ha någon lycka. Bär mig på händerna, så att jag inte stöter min fot mot någon sten.

På samma sätt som dina heliga änglar – täck våra ansikten, så vi inte blir distraherade eller oroliga av vad som händer omkring oss. Täck våra fötter, så vi inte går denna världs syfte men vandrar på din väg. Tillåt dina andliga vingar, att ta oss till nya höjder i dig, och låt oss uppleva en förnyad dimension av din kraft, uppenbarelse och härlighet i våra liv. Vi frambär oss själva som ett heligt offer, så du kan komma med din kraft och din eld. Krön och mätta det här året med ditt goda – och låt det bli det här året då du vänder tillbaka för att hämta ditt folk”

Guds rika välsignelse


Mikael

8 kommentarer:

 1. Ja amen halleluja Jesus skydda oss och bärga hem skörden innan det blir för svårt för oss att kunna vistas på den jorden när risken för olika sorters tvång kan komma över oss framöver som inte passar in i vad du vill att vi som hör dig ska bli utsatta för och skydda oss från Satans ökande angrepp på oss kristna ju närmre ditt uppryckande nalkas i Jesu välsignade namn AMEN.

  Guds frid & Herrens Välsignelse

  Hälsningar

  Segraren

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Segraren och tack för din hälsning.

   Herrens välsignelse och beskydd över ditt liv, i det år som ligger framför.

   Hälsningar

   Mikael

   Radera
 2. Amen amen!! Längtar så tills man får flyga in genom pärleporten :) Guds välsignelse och frid!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Amen Erica!

   Jag kommer till att tänka på följande sång:

   "Vilken dag det skall bli, när min Jesus jag får se. När för hans fot jag faller ner, han som döden för mig led. Då han tar mig i sin hand,och leder mig till löftets land. Vilken underbar dag det skall bli"

   Vi är på väg till vårt himmelska underbara land!

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
  2. Han har öppnat pärleporten så att jag kan komma in, genom blodet har han frälst mig och bevarat sig som sin:)

   Radera
  3. Amen Sportcarl - Bara genom det underbara och dyrbara blodet!

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 3. Svar
  1. Guds frid Marianne,

   Jag instämmer i din bön. Må detta bli året då Herren kommer för att hämta de sina till sig själv.

   Guds rika välsignelse över dig i det nya året.

   Hälsningar

   Mikael

   Radera