måndag 18 januari 2021

Jesu återkomst före vedermödan

 


För mig finns inget tvivel, när det gäller tidpunkt för själva uppryckandet av Guds församling. Jesus kommer att upprycka sin församling, före vedermödan och den sista och 70:e årsveckan börjar. Här vill jag dela fem argument som jag tycker talar starkt för det.

1. Vedermödan är för Israel och judarna.

Dan 9:24 – Sjuttio veckor är bestämda över ditt folk och över din heliga stad för att göra slut på överträdelse, försegla synder, försona skuld, föra fram en evig rättfärdighet, fullborda syn och profetia och smörja den Allra heligaste.

Den 70:e och sista årsveckan har med Israel och det judiska folket att göra, och inte församlingen. I Dan 9:24 kan vi se, att alla 70 årsveckor har med det judiska folket och Jerusalem att göra.

Precis som de första 69 veckorna inte hade något med församlingen att göra, så har heller inte den sista årsveckan med församlingen att göra. Den sista årsveckan, som också är vedermödan som är beskrivet i Upp kap 6-19, har med Guds handlande med Israel och denna värden att göra – inte församlingen.

2. De 24 äldste är på plats innan första sigillet bryts

Vi får en bild i Uppenbarelseboken kapitel 4 och 5, som visar oss situationen i himlen efter det att församlingen är uppryckt, men före det att den 70:e och sista årsveckan med alla dess domslut får sin början.

Församlingen blir inte nämnd efter kap 3, och efter församlingens tidsålder, som är representerad genom de 7 församlingarna i uppenbarelseboken. I stället möter vi denna skara runt om tronen, som är köpta från varje tungomål och stammar. De är köpta med Jesu blod, och ska vara kungar och präster på jorden. Ingen får kronor eller sitter på troner förens efter uppståndelsen, och därför måste det ha skett en uppståndelse före det att sigillen bryts och vedermödans domslut startar. Deras ord, funktion, kläder och attribut visar att denna skara inte kan vara annat än församlingen, Jesu förlösta församling, som är på plats innan det första sigillet bryts.

3. Vi är frälsta från den kommande vreden (Orge)

1 Tess 1:10 – Och vänta på hans Son från himlen, honom som Gud har uppväckt från de döda, Jesus, som har frälst oss från den kommande vredesdomen. 

Upp 6: 17 – Ty deras vredes (Orge) stora dag har kommit, och vem kan bestå.

Den sista årsveckan är med andra ord ramen och tiden då Guds vrede blir manifesterad och utgjuten över hela jorden, och den uppenbaras genom sigill, basuner och vredesdomar. Hela den sista årsveckan är ett utryck för Guds vrede, och inte enbart den sista delen av den. Det är denna tid som Herren har lovat att distansera församlingen ifrån så att vi inte drabbas eller träffas av dessa domar.

Det är alltså den tid då Guds vrede och straff blir utgjuten över den här jorden. Grundtext ordet för Guds vrede som vi läser om i 1 Tess 1:10 är samma ord som blir använt här, nämligen ordet Orge, och har på engelska betydelsen ”anger, wrath, passion och punishment. Första gången vi möter detta ord vrede (orge) i Uppenbarelseboken är vid sjätte sigillet. Verbet ”har kommit” är ett verb (aorist) som betyder och visar på något som redan har funnits till tidigare, men som nu konstateras finnas till vid sjätte sigillet. 

4. Apostasia tyder på avgång i stället för avfall

2 Tess 2: 3 - Låt ingen bedra er på något sätt. Ty först måste avfallet komma och laglöshetens människa, fördärvets son, öppet träda fram

Det ord som i grekiskan blir översatt avfall, svek och uppror är ordet ”apostasia”. Substantivet ”apostasia” kommer från verbet ”afistämi” vars huvudbetydning är ”att flytta sig” eller ”att flytta något från ett ställe till ett annat”. Ordet används

Speciellt i förbindelse med at någon flyttar från ett ställe till ett annat, eller om man går bort eller skiljer sig från någon.

Vi hittar ordet apostasia endast två gånger i NT, där det andra finns i Apg 21:21 där det talas om att ”överge Mose”, eller avfalla från Mose. Medan substantivet apostasia är sällsynt i NT, förekommer verbet afistämi som ordet härleds av femton gånger. Endast i tre tillfällen syftar det på religiöst avfall från tron. (1 Tim.1, Heb 3:12 och 2 Tim 2:9). De första sju engelska översättningarna från 1394 – 1608, blev alla översatta med ordet ”departure”, (avgång) som syftar på uppryckelsen.

5. Vi är förstlingsfrukten i ändetidens skörd

Matt. 13:36-43 - Sedan lämnade Jesus folket och gick hem. Hans lärjungar kom då fram till honom och sade: "Förklara liknelsen om ogräset i åkern för oss." Han svarade: "Den som sår den goda säden är Människosonen. Åkern är världen. Den goda säden är rikets barn, ogräset är den ondes barn. Fienden som sådde det är djävulen. Skörden är tidens slut, och skördemännen är änglar.

Jak 1: 18-19 - I kraft av sin vilja födde han oss på nytt genom sanningens ord, för att vi skulle vara en förstlingsfrukt bland dem som han har skapat. Detta vet ni, mina älskade bröder.

När Jesus undervisar om ändetiden, och denna tidsålders slut så liknar och jämför han den med skördetiden som judarna så väl kände till. Skördetiden innehåller olika faser som vi kan jämföra och överföra till ändetiden och vedermödans tid. Herren är tydlig med att församlingen är förstlingsfrukten eller förstlingskärvan. Innan man använde eller tog något av skörden skulle förstlingskärvan först bäras in till prästen.

Bär fram förstlingsskörden till prästen

Det första som alltså händer innan man skördar något av den mogna skörden, är alltså att man bär fram förstlingsskörden till prästen, som är en bild på uppryckandet av församlingen som sker innan vedermödans början. När vedermödan börjar, är förstlingsfrukten framburna till Herren, och göms i hans kamrar till dess att vreden har gått förbi (Jes 26:19).

Om Jesu ord stämmer, att ändetiden är en skördetid, och vi är förstlingsfrukten, hur är det då möjligt att församlingen först skördas till sist, eller i slutet av vedermödan?

 

Jesus kommer snart!

11 kommentarer:

 1. Går det att få ett sista datum?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid,

   Jag är inte helt säker på om jag förstår frågan, men jag tänker, att du frågar till själva dagen för uppryckandet eller början på vedermödan?

   Där måste jag desvärre säga nej. MEN, Paulus säger i 1 Tess 5:4 att den dagen (vedermödan) inte kan komma som en överraskning för oss, då vi är ljusets barn. Så vi känner inte dagen, men vi kan känna tiden eller säsongen vi lever i.

   I UPP 3:3 får församlingen veta att om dom inte håller sig vakna, kommer Herren som en tjuv, och dom ska då INTE veta i vilken stund. Så Herren vill med andra ord, att den vakande och väntande församlingen ska tyda, känna och veta om tiden man lever i. Men den bestämda dagen vet ingen, så därför "väntar vi medan vi arbetar, och arbetar medan vi väntar".

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
  2. Apg 2:17

   Och det skall ske i de yttersta dagarna, säger Gud,

   //att jag skall utgjuta av min Ande över allt kött//??

   och edra söner och edra döttrar skola profetera,

   och edra ynglingar skola se syner,

   och edra gamla män skola hava drömmar !

   21 versen står det var och en som åkallar Herrens namn skall vara frälst.

   (Utguta Anden över allt kött? Menas det både kristen och inte kristen, och att ropa i sin nöd på Herren gör nog de flesta)


   Radera
 2. Ja vi har ett spännande år 2021 framför oss som säkert kommer att erbjuda överraskningar som vi inte har tänkt på ska ske/ och andra händelser som många inte hade räknat med skulle ske i år redan utan längre fram i tiden och vad som nu kommer att hända i jätte landet USA nu när den största fuskaren genom alla tiders amerikanska presidenter nu ska styra ett USA delat mitt itu och hur ska det gå med Israel som aldrig verkar det i alla fall som de ska få någon regering, hur kommer det att sluta till sist och ska profetian om Bibbi hinna gå i uppfyllelse innan Bibbi slutar som president för Israel?? Iran är ju på vippen att bli en kärnvapen makt det är där profetian om Bibbi i så fall skulle komma att gå i uppfyllelse den som lever får se hur det blir med den profetian.

  Guds frid och guds rika välsignelse
  Bröder och Systrar

  Hälsningar

  Segraren

  SvaraRadera
 3. Jag fick en dramatisk och kort dröm i morse 19/1, jag var och handlade i en stor livsmedelsbutik det var tidigt på eftermiddagen jag hade inte riktigt handlar färdigt när vi som var i affären fick ett brådskande meddelande att butiken måste stänga i förtid kl 14.00 mot vad vi annars hade stängt p.g.a att något allvarligt kunde hände om vi inte lydde ordern som gick ut via högtalarna i butiken och butiken tömdes snabbt på folk som handlade och jag skyndade mig plötsligt på att få i tag i det jag skulle ha när meddelandet gick ut och ställde mig i kassan. Vi får se vad det var herren ville varna oss för/vara uppmärksamma på som kan ske, håll ögonen öppna alla syskon i herren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Segraren för att du delar det Herren ger dig. Det blir spännande och profektiskt högaktuelt att se hur allting utvecklar sig!

   Herren kommer mycket snart

   Maranatha

   Mikael

   Radera
 4. Det stämmer bra in på mig Anonym vad herren ger mig i form av varningar och förberedelser för vad som strax kommer att ske. Att vi syskon ska vara förberedda hela tiden.

  SvaraRadera
 5. Kram till Dig också älskade Broder Segraren (som svar till sista kommentar i förra artikeln)! Låt oss be en bön för varandra och våra syskon ikväll kl 20.

  Jag hade också en dröm i natt, var i en simhall med Trump och hans fru. Simbassängen skulle nu tömmas på vattnet. Jag och bl.a. the First Lady var i bassängen. Vi samtalade. Blev lite rädd att någon skulle sugas ut i den kraftiga strömmen. Såg sedan att det bara var ett litet hål och bara några färgade kläder sögs ut. Ingen fara med andra ord. Vaknade och var lugn.

  Önskar Dig och alla andra syskon en fridfull och kärleksfull vandring med Herren JESUS i hans dyrbara namn. AMEN

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för att också du delar din upplevelse och dröm. Jag tror att det är så viktigt att dela det som Herren lägger på våra hjärtan, så det kan vara till välsignelse och uppmuntran till andra. Sedan är det var och ens pusselbit som ger den stora bilden om det som ligger framför.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
  2. Mikael kan jag Holger komma i kontakt med dig
   Smsa mig Holger på 076 20 68 943

   Radera
 6. Ja Mikael det som också är positivt med detta är att de som eventuellt inte är frälsta och läser detta om vad herren lägger hos sina barn de kan få de ofrälsta att också vilja bli frälsta när de ser vad herren kan lägga i de frälstas hjärtan att det kan de ofrälsta och så vara med om att uppleva när de tar emot Jesus i sina hjärtan och få uppleva hur underbar Jesus är sedan vill de alltid vara hos honom garanterat.

  Guds frid och en välsignad kram till er alla

  Segraren

  SvaraRadera