tisdag 16 mars 2021

Kina och kungarna från östern

 


Kina förbereder sig till krig

Det är ofta genom frågor på hemsidan, jag blir inspirerad till att skriva nya eller hänvisa till äldre inlägg. Nyligen blev det frågat och kommenterat angående Kina och deras roll i ändetiden. När jag läser och tar del av nyheter, bekräfter utvecklingen i Kinas deras kommande roll i ändetiden. I Januari så proklamerade Kinas president, Xi Jingping, att Kina skulle vara beredda att ”handla militärt varje sekund”. Kina är landet med den största stående armén i världen, och är en av de bästa utbildade. Samtidigt lägger Kina lägger fler och fler pengar på deras försvarsbudget, och USA har gett uttryck för att maktbalansen mellan länderna kan påverkas. Kina är absolut en del av ändetidens utveckling, och är nämnda i Uppenbarelsenboken. Där kallar Johannes dem för ”kungarna från öst”.

Kungarna från öst

Upp 9:13-16 – Och den sjätte ängeln stötte i sin basun. Då hörde jag en röst från de fyra hornen på det gyllene altare, som stod inför Guds ansikte, säga till den sjätte ängeln, den som hade basunen: »Lös de fyra änglar, som hållas bundna invid den stora floden Eufrat.» Och de fyra änglarna löstes, de som just för den timmen, på den dagen, i den månaden, under det året hade hållits redo att dräpa tredjedelen av människorna. Och antalet ryttare i de ridande skarorna var två gånger tio tusen gånger tio tusen; jag fick höra att de voro så många

Upp 16:12 -  Och den sjätte göt ut sin skål över den stora floden Eufrat. Då torkade dess vatten ut, för att väg skulle beredas åt konungarna från östern.

I det profetiska ordet kan vi se att länder från öst kommer ha stor betydelse i ändetidens utveckling, där en gigantisk arme på 200 miljoner man kommer resa sig. En arme som är driven och inspirerad av onda andar, med syfte att gå in i Mellanöstern och mot det heliga landet Israel. Uppenbarelseboken refererar till denna arme som ”Kungarna från öst”. Den grekiska grundtexten av denna benämning, kan också översättas till ”soluppgångens söner”.

Östfolkets ursprung

Jes 49:12 – Se, där komma de fjärran ifrån, ja, somliga från norr och andra från väster, somliga ock från sinéernas land.

Floden Eufrat var det naturliga skiljet för Israel när man talade om folket eller riket i öst. Som troende vi vet vi, att varje människa har sitt ursprung och sitt komma från Sem, Ham eller Japeth. Men varifrån har det orientaliska folket sin avstamning?

Genesis 10:17 nämner en grupp som kallas Sinéerna eller Siniter, som härstammade från Ham genom Kanaan. Jesaja 49:12 talar om Sinim, eller sinéernas land (samma hebreiska rot), ett folk som enligt Strongs överensstämmelse var bebodda i änden av den dåvarande kända världen. (Strongs kommentar på Sinim tyder på att det förmodligen hänvisar till kinesiska.) Det är den hänvisning vi har att gå efter, till dess att Uppenbarelseboken nämner dessa kungar i öst och deras profetiska roll i ändetiden.

Asiens Harmagedon arme

Shangai Cooperation är en militär allians som blev grundlagd 1996 av Kina, Ryssland och Kasakhstan. De två sista länderna som blev medlemmar är Pakistan och Indien som båda två är kärnvapen länder.

Utan att jag har kunnat bekräfta uppgiften, så finns dom som påstår, att SCO har en arme på sammanlagt 200 miljoner soldater. Det kan i så fall vara den arme som bibeln omtalar som kungarna i öst.

När texten nämner denna arme, så är det kungar i flertal. Jag har svårt att tro, att det endast kommer vara Kina som kommer att stapla denna arme på benen, men att det i stället kommer att vara en bred koalition av asiatiska och muslimska länder, öst för Israel, som drar mot det judiska folket.

De fyra änglarna vid floden Eufrat

Upp 9: 13-15 - Den sjätte ängeln blåste i sin basun. Och jag hörde en röst från de fyra hornen på guldaltaret inför Gud. Den sade till den sjätte ängeln, han som hade basunen: "Släpp lös de fyra änglar, som är bundna vid den stora floden Eufrat." Då släpptes de fyra änglarna lösa, de som för den timmen, den dagen, den månaden och det året stod rustade för att döda en tredjedel av människorna

Fram till den dag att den sjätte ängeln blåser i sin basun, så finns det fyra änglar som är bundna vid floden Eufrat. Floden Eufrat ligger precis i samma område där IS i dag har upprättat ett islamistiskt kalifat. Dessa änglar kommer att förbli bundna fram till den dag att den sjätte ängeln blåser i sin basun.

Eufrat torkar ut

Floden Eufrat som är cirka 2800 km lång, och skapas där två grenar rinner samman, nämligen Karasu och Murat (västra och östra Eufrat). Båda floderna har sitt ursprung i Turkiet och den flyter sedan både genom Syrien och Irak. Så länge man kan minnas så har Eufrat aldrig slutat flöda. Men just nu, kan vi se en tendens till att floden håller på att torka upp.

Tidningen New York Times, hade en intressant artikel i 2013, där man just skrev om detta problem, om floden Eufrat som i dag torkar ut, och konsekvensen för människorna däromkring och särskilt de fattiga. Torka i området runt omkring Eufrat är inte ovanlig, men torkan har varit mer frekvent under de senaste åren, och i dag talar man om en katastrof.

Globala kärnvapenkrig

På sin väg mot Israel, kommer denna jättearme att orsaka död för en tredjedel av jordens befolkning.

När Johannes beskriver dessa krig som han ser, beskrivs och kännetecknas de med eld, rök och svavel och kan inte vara annat än globala kärnvapenkrig som här beskrivs. Resultatet är förödande och kommer att resultera i att en tredjedel av jordens alla människor kommer att dö. En värld som i förvägen har förlorat en fjärdedel genom de domslut som tidigare har gått ut. (Upp 6:8)

Avslutning

Kungarna fån öst har en viktig roll och del i det profetiska ordet, och under den sista årsveckan. Denna upptrappning som vi ser just nu är inte något tillfälligt, men en del i dessa profetiors uppfyllande. Till sist, handlar det om landet Israel som denna jätte arme kommer att dra ut emot, för att tillsammans med Antikrist en gång för alla tillintetgöra det judiska folket. På sin väg mot Harmageddon är denna arme förödande, och kommer att orsaka stora förluster av människoliv.

Vi är med stormsteg på väg mot denna tidens avslutning, och Jesu dyrbara återkomst.

 

Jesus kommer snart!

7 kommentarer:

 1. Ja frågan är om det fälttåget kommer att ske i år så hotfulla som Kina är först och främst mot Taiwan Indien nr2 men även USA har fått en släng av sleven eller om det kommer att dröja ytterligare något år? Det är så många rykten om krig och hot om krig nu på olika ställen i världen så det börjar att bli svårt att hålla reda på alla du räknade ju upp en 5-6 konflikthärdar för ett halvår sedan och jag vet inte om det har tillkommit några fler sedan dess eller om något/några har försvunnit/klarats upp sedan dess?

  Guds Frid

  Segraren

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Segraren,

   Jag har inte överblick hur dom har utvecklat sig, men Röda Korset har precis utgett en ny lista som jag linkar till här:

   https://www.rodakorset.se/vad-vi-gor/folkratt-och-skydd/krig-och-konflikt/varsta-krigen-och-konflikterna-i-varlden-just-nu/

   Där nämns konflikter som den i Jemen, Syrien, Sydsusan och Afghanistan.


   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 2. 200 milj soldater? Dom vill väl inte tåga in i ett område ödelagt av kärnvapen? Nu när alla kan skjuta raketer, då behövs ingen fotarme,

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kina har ju i dag världens största ståendes arme, så det behövs tydligen fortfarande och kommer också att användas i framtiden.

   Hälsningar

   Mikael

   Radera
  2. Det är 200 miljoner asylsökande på distans som Sverige försörjer tills the great reset

   Radera
  3. Det har varit underbart att följa många inlägg med en forhoppning att det skall vara sissta inlägget innan Jesus räddar sin brud sen 2017. I dag vet vi så mycket mer och ser allt komma till sitt slut.

   Luke 22:15
   Och han sade till dem: "Jag har längtat mycket efter att äta den här påskmåltiden med er innan mitt lidande börjar. 16 För jag säger er att jag inte kommer att äta det mer förrän det får sin fullbordan i Guds rike."

   Denna vers säger en hel del vart denna måltidsdag tarplats, det är även samma dag som domensdag och Jesu uppståndelse dag

   Radera
 3. Är det ett nytt kallt krig dvs 3:dje världskriget som är i startgroparna?? USA är osams med Kina om Taiwan och samtidigt är rädda för Kinas vapen arsenal som ökar samtidigt som de håller på att bli störst i världen ekonomiskt och gå om USA samtidigt som Biden kallar Putin för mördare som själv har rustat upp sin militär med mer än 10 miljarder under de senaste 15 åren dessutom är han inte kompis med Irans ledarskikt heller och i det fallet är det ju inte ett dugg konstigt så som dom ljuger fram och tillbaka om sina kärnvapen planer och förintande av Israel som nämns med jämna mellanrum.

  Guds Rika Välsignelse Bröder & Systrar

  Hälsningar

  Segraren

  SvaraRadera