torsdag 11 mars 2021

Vem är Gog i Magogs land?

 


Efter mitt sista inlägg om ”ett GOG/Magog krig innan pandemins slut”, fick jeg frågan om ”vem som egentligen är GOG som Herren talar om i Hesekiel 38/39”, som i detalj beskriver just detta krig?

Jag har ju själv skrivit ett inlägg i ämnet, men jag blev påmind av en kär broder, Tage Bergman, som väldigt starkt skriver om ändetiden och på det sätt den är knuten till den muslimska delen av världen, och så även GOG kriget.

Vem är Gog?

HERRENS ord kom till mig. Han sade: "Du människobarn, vänd ditt ansikte mot Gog i Magogs land, mot storfursten över Rosh, Mesek och Tubal, och profetera mot honom och säg: Så säger Herren, HERREN: Se, jag är emot dig Gog, du storfurste över Rosh, Mesek och Tubal. (Hes. 38:1-3)

Tage argumenterar för att Rosh inte är ett land, men snarare en storfurste eller ett överhuvud, på samma sätt som ordet översätts i resten av biblen. Samtidig skriver Tage om att Magog är ett rike som Herren har talat till i ”forna tider” (Hes 38:17). Det betyder att det bara finns tre ”huvuden” (rosh) som Herren tidigare har talat till – Egypten, Assyrien och Babylon. Det vill säga, att vi måste gå till profeterna för att hitta Gog.

Tage har skrivit flera intressanta inlägg som alla kan läsas på hemsidan ”Jesus kommer snart”, och jag vet att han är igång med att skriva en bok i ämnet, som jag glädjer mig till att presentera när den är klar.

Men om man vill ta del och läsa mer om just Tages tankar omkring GOG/Magog, så kan man ta del av det här:

http://jesus-kommer-snart.blogspot.com/2015/02/gog-i-magogs-land-ett-gastinlagg-av.html


Guds rika välsignelse

Mikael

 

7 kommentarer:

 1. Något som är ganska intressant är att om man går in på själva inlägget som Tage har skrivit, kan man i slutet läsa någora av de frågor som jag efterföljande ställde till Tage. Tages svar är väldigt intressanta.

  Guds rika välsignelse

  Mikael

  SvaraRadera
 2. Hur som haver så måste Kina ha en avgörande roll i ändetiden tänker jag? Det rapporterades nyligen om att Kina nu gått om självaste USA när det gäller att ha världens största militära flotta. Det är väl det landet som satsat mest pengar på militär upprustning på senare år? Plus att man via företagande lägger under sig både alltmer territorium och företag runtom i världen. Om detta fortsätter är Kina snart världens mäktigaste land, både ekonomiskt och militärt. En väldigt oroande utveckling.

  Hälsningar Björn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Björn,

   Kina har absolut en avgörande och framträdande plats i ändetiden och i det profetiska ordet.

   Upp 16:12 talar just om kungarna från östern, där vi kommer se en jättearme på 200 miljoner man. Den grekiska grundtexten kan också översättas som "soluppgångens söner".

   Jag har skrivit ett längre inlägg om just "Kungarna från öst" som du är välkommen till att ta del av här:

   https://jesus-kommer-snart.blogspot.com/2016/08/kungarna-fran-ost-reser-sig.html?view=classic

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 3. Ja det verkar som det där Gog kriget kan bryta ut precis när som helst nu Iran transporterar in så mycket vapen av allehanda slag samtidigt som Iran försöker att tvinga amerikanerna att lämna Irak, som de inte kommer att lyckas med utan amerikanerna lämnar säkert Irak tidigast den dag det står klart Irans kärnvapen ambitioner är undanröjt. Amerikanerna har ju ännu inte svarat på Iraniernas senaste attack mot Amerikanerna i Irak likaså har ju Israelerna inte heller dom har svarat på Iraniernas attack på det Israeliska tankfartyget utanför Irans kust så de tillsammans ligger eventuellt å kuckilurar ihop något tillsammans, den närmsta framtiden lär visa det men hämnd brukar ju allt som oftast följa på hämnd i retur oftast någon större skada än vad rivalen orsakade Iran i detta fallet.

  Guds frid Bröder & Systrar

  Segraren

  SvaraRadera
 4. Någonstans, här eller av Tage Bergman, skall Gog Magog börja vandra under Nethanyahus tid, stämmer det eller har jag drömt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid,

   Jag känner inte igen att jag har sett någon knytning mellan Gog och Nethanyahu, men jag kan minnas fel?

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 5. I en av Nostradamus profetior står det bla om ett krig där en gul ras skall dra över Europa. Han förutspådde även om en hungersnöd orsakad av en fruktansvärd farsot som drar sitt långa regn över norra halvklotet. Före och efter härskar kriget.

  SvaraRadera