söndag 7 mars 2021

GOG/Magog kriget innan pandemin är slut?

 


”I det år som Messias kommer att uppenbaras, kommer alla nationernas ledare att provokera varandra. Kungen i Persien (Iran) kommer att provocera kungen i Arabien (Saudiarabien), och kungen i Arabien kommer att gå till Edom (USA/Västvärlden) för att få råd från dem.”

800 år gammal profetia

Jag hittade en intressant artikel på ”Israel 365 news”. Det är en rabbiner i Israel som hävdar att det existerar en 800 år gammal dold profetia, som visar att GOG/Magog kriget kommer att inträffa, innan den pågående pandemi vi upplever just nu har nått sitt slut.

Genom att använda metoder som avkodar denna 800 år gamla källa, träder en Torah-kod fram som hävdar just det att innan pandemin försvinner, kommer ett krig att bryta ut mellan USA, Saudiariabien och Iran. Denna konflikt kommer att orsaka stort mörker i världen, men genom mörkret kommer Messias att bli förlöst.

Det år Messias kommer

Denna profetia kan finnas i en bok, Yalkut Yishayahu, som är utgiven år 1939 i Brooklyn. Där skrivs det bland annat:

”I det år som Messias kommer att uppenbaras, kommer alla nationernas ledare att provokera varandra. Kungen i Persien (Iran) kommer att provocera kungen i Arabien (Saudiarabien), och kungen i Arabien kommer att gå till Edom (USA/Västvärlden) för att få råd från dem.

Persiens kung ska gå och förstöra hela världen (kanske genom kärnvapen), och alla världens nationer kommer att skaka, gå i panik, falla på deras ansikten och känna sammandragningen på samma sätt som dem som föder (födslovåndornas tid). Dom kommer att fråga ”-Vart ska vi gå”? Och Gud kommer att säga till dem –”Mina barn, frukta inte, för allt jag gjorde, gjorde jag för er. Varför är du rädd? Var inte rädd. Det är tid för din förlösning”

Sammanfattningsvis visar profetian, att det finns ett sammanhang mellan detta året 2021, buskapet för 800 år sedan och coronaepedemin. Det skulle resultera och leda upp till GOG/Kriget, som skulle komma innan denna epedemi är över.

Afslutning

Personligt tycker jag det är intressant att ta del av utombibliska profetior, som naturligtvis alltid ska prövas, där tiden kommer att utvisa deras äkthet. Det som är intressant här, är just det sammanhanget att vi upplever en pandemi, samtidigt med att det är spänningar mellan länder som Iran, USA och Saudiarabien. Sedan vet vi att det är det många tecken som tyder på att GOG/Magog kriget inte alls är långt borta. 

Guds rika välsignelse


Mikael

7 kommentarer:

 1. Det är ju inte alla profetior som slår in, det märkte man ju tex om Ben Juda profetian från 1200- talet tex att det skulle hända något alldeles särskilt år 2017 enligt den profetian men det hände inget särskilt alls då och nu går jag tex och funderar på om profetian om Bibbi Netanyahu ska gå i uppfyllelse gällande Iran att de ska tvingas anfalla Iran själva eller åtminstonde påbörja det innan USA känner sig manade och tvugna att hjälpa sin vän i Mellanöstern för att vara helt säkra på att det inte går illa för Israelerna på något vis. Man har ju fått betydligt mindre tilltro till profetior efter alla dessa profeter och de var ju inte lite de i USA och Rabinerna i Israel som förutspådde att Donald Trump skulle få 4 nya år som president och det vet vi ju hur det blev med det, ingenting.Så nu är man desto försiktigare med att tro på sådant, dessutom står det ju i bibeln att det ska dyka upp extra mycket falska nyheter då i den absolut sista tiden som är nu som kan bedra/vilseleda guds utvalda folk att gå och tro på sådant som är fel, med eventuellt efterhandskonstruerade profetior och budskap som kan påstås komma från herren för att det ska låta trovärdigt för alla att lita på/ta till sig.

  Guds Frid & Rika Välsignelse bröder & Systrar

  Hälsningar

  Segraren

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Segraren,

   Ja, det är alltid med försiktighet jag delar utombibliska profetior, för det är som du säger, inte allt som händer eller uppfylls. Till skillnad från Guds ord, så ska vi pröva profetior och tiden kommer att visa deras trovärdighet.

   Samtidigt kan man inte låta bli att lyfta ögonbrynen, när det finns gamla profetior, som pekar på den tid vi lever i, och som i ögonblicket inte alls verkar otrovärdig.

   För det första vet vi med all säkerhet, att ett krig mellan Iran och Israel kommer, men om det sker innan corona får sitt slut vet ingen.

   Igen - tiden får visa på vilket sätt att Herren kommer att fullborda sitt profetiska ord och uppfylla ändetidens utveckling.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 2. Vi vet ju inte om Trump kommer att sitta igen som president
  Vad som helst kan hända dom närmaste åren

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Titti,

   Ja, det är precis så det känns. Vad som helst kan hända inom den närmaste framtiden av stora avgörande händelser i världen. Det vi tror och hoppas, är att en av dessa händelser kommer att vara uppryckandet av Guds folk.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 3. Själv har jag läst Hesekiel de sista dagarna, i princip allt han sa inträffade i närtid och redan under hans livstid. Underbart, halleluja

  SvaraRadera
 4. Intressant, mycket intressant, Går det få klarhet vilka Gog/Magog är idag Mikael? 2 länder? Eller 1 furste Gog i landet Magog? När man växte upp på 60 talet var det mycket tal om att det var Sovjet/Kina till idag kanske mer landet i norr Turkiet eller Iran. Har googlat en hel del på det men inte blivit klokare, Guds kärlek systrar och bröder
  Amen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid,

   Just den frågan om vem som egentligen är GOG/Magog är väldigt intressant och högaktuel. Man faktum är, att man får svar efter vem man frågar, och det är inte helt historisk enighet i vilket land vi pratar om. Det finns med andra ord många olika utläggningar.

   Men det är två länder som sticker ut och det ena är Ryssland, och det andra är Turkiet. Landet i Norr är ju precis Turkiet som du skriver, men för tiden så flätade dessa länder i hop, och det är svårt att skilja om vem det egentligen är.

   På hemsidan "Jesus kommer snart", har både jag och en kär broder skrivit ett inlägg om just GOG/Magog som du är välkommen till att ta del av om du vill:

   Tage Bergmans:

   http://jesus-kommer-snart.blogspot.com/2015/02/gog-i-magogs-land-ett-gastinlagg-av.html

   Mitt eget inlägg:

   http://jesus-kommer-snart.blogspot.com/2012/11/gogmagog-kriget-ett-ryskt-anfall-mot.html

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera