lördag 3 december 2022

De fyra apokalyptiska hästarna är klara till att träda fram

 


Upp 5: 1-5 - Och jag såg i högra handen på honom som satt på tronen en bokrulle med skrift både på insidan och utsidan, förseglad med sju sigill.

Snart en dag, och på en given signal kommer Herren att resa sig upp och gå fram till Fadern, för att ta bokrullen ur hans högra hand. På denna bokrulle är hela ändetidens scenario och allt det som är bestämt ska ske nedskrivet. Den är samtidigt förseglad med sju sigill.

När Herren i tur och ordning bryter dessa sju sigill, kommer det att vara början och startskottet på vedermödan och den sista årsveckan. Den tiden sträcker sig helt fram till Harmagedon, där Jesus själv griper in, och avslutar den stora nöden genom att sätta sina fötter på Oljeberget och besegra sina fiender

Men redan nu ser vi nyheter som bekräftar att vi mycket snart kommer att se de fyra apokalyptiska hästarna träda fram och kommer orsaka kaos, krig, sjukdomar och en fruktansvärd nöd. Här visar jag fyra nyheter som pekar på att den vita, röda, svarta och gula hästen är klara till att rida som en stormvind över jorden

Vi behöver en enda världsordning

UPP 1:2 - Jag såg, och se: en vit häst, och han som satt på den hade en båge. Han fick en segerkrans, och han drog ut som segerherre för att segra.

Emmanuel Macron var talare på Apec – Asia Pacific Economic Cooperation, där han mitt i handelskonflikten mellan USA och Kina uppmanade till ”en enda global ordning”. Presidenten beskriver den nuvarande världsordning som en djungel, och framställer USA och Kina som ”två stora elefanter som blir mer och mer nervösa”. Han uppmanade till samarbete mellan ”många andra djur” och krävde en enda världsordning.

Min kommentar:

I 2017 skrev ett media att ”Macron är det största hoppet om en ny världsordning”. Även om jag personligen inte tror att han är antikrist, så kommer han med all säkerhet att vara en av dem som kommer att tillsluta sig och stödja denna nya världsordning, med en global ledare i spetsen.  

Den vita hästen är på väg

Det tredje världskriget

UPP 6:4 - En annan häst kom ut, en eldröd, och han som satt på den fick makt att ta bort freden från jorden så att människor skulle slakta varandra. Och han fick ett stort svärd.

Ryska och kinesiska stridsflyg kränker Sydkoreas luftförsvarszon. Ukraina anklagar Ryssland för att mobilisera 5 millioner soldater som ska användas för att vinna kriget. Vilka länder förväntas stödja Ryssland i konflikten som bara tilltar och på vilket sätt kommer denna från början lilla konflikt att utveckla sig till det tredje världskriget. Kina närmar sig en invasion av Taiwan och flera syskon vittnar om Herren som genom syner och drömmar talar om ett uppryckande i förbindelse med den. Jag läste en kommentar på en youtube kanal där personen vittnade om denna syn:

”Gud gav mig en vision för ungefär ett år sedan som visade mig att Kina attackerade Taiwan på min tv. Kommentatorn säger högt:

"Och USA har blandat sig!" Det hände på min tv på natten. Sedan hoppar visionen till vad jag tror är nästa morgon, jag går ut i mitt garage, öppnar min garagedörr, kliver ut på min uppfart, tittar upp och till höger mot himlen långt borta och ser ett mindre starkt vitt ljus blir större och större och större tills jag känner hur min kropp börjar kollapsa.” (han ser uppryckandet)

Den röda hästen är på väg

Världshistoriens största bubbla

UPP 1:5 - När Lammet bröt det tredje sigillet, hörde jag den tredje varelsen säga: "Kom!" Och jag såg, och se: en svart häst, och han som satt på den hade en våg i sin hand. 

Författaren Robert Kiyosaki som har skrivit boken ”Rik pappa, fattig pappa – vägen till ekonomisk frihet uttalar sig om världsekonomin och säger ”Ekonomin är den största bubbla i världshistorien, Gud förbarme dig över oss alla”

Uttalandet kom eftersom många ekonomer förutspår en lågkonjunktur 2023 för den amerikanska ekonomin efter en serie räntehöjningar av Federal Reserve för att bekämpa inflationen.

Min kommentar: Ekonomer står på rad där man förutser och kommer med dystra prognoser. Precis som den vita och röda hästen står klar, gör den svarta hästen på samma sätt. Vi kan se hyperinflation och en ekonomisk krasch i horisonten.

Den svarta hästen är på väg

En ny och värre Covid-våg

UPP 1:8 - Och jag såg, och se: en gulblek häst, och han som satt på den hette Döden, och helvetet följde honom. De fick makt över en fjärdedel av jorden, att döda med svärd och med svält och med pest och genom jordens vilda djur.

Labbstudier visar nu att nästa covid-virus kan vara farligare, än det vi tidigare har upplevt. Något som skapar stor oro. Det är bland annat dessa dystra prognoser som G20 länderna precis har diskuterat vid senaste möte.

För 14 år sedan möttes G20-länderna för första gången med syfte att tackla globala utmaningar. G20 skulle vara det främsta forumet för ett globalt ekonomiskt samarbete. Nu har länderna mötts igen på grund av ”oöverträffade multidimensionella kriser” Där nämns bland annat Covid-19, klimatförändringar, ökad fattigdom som allt samman har orsakat ekonomisk nedgång. En av punkterna i den långa rapporten omfattar ”digitala och pålitliga hälsonätverk och digitala covid-certifikat. Det står följande:

”Vi stöder fortsatt internationell dialog och samarbete kring etableringen av pålitliga globala digitala hälsonätverk som en del av ansträngningarna att stärka förebyggande och svar på framtida pandemier, som bör dra nytta av och bygga vidare på framgången med befintliga standarder och digitala covid-19-certifikat.”

Min kommentar: ”Covid-vågen” efterföljt av ett kontroll-samhälle är inte över. Den gulbleka hästen kommer att föra med sig nya virusarter och den här världen har bestämt sig för att tvinga människan till globala digitala åtgärder, för att få kontroll och säkerhet.

Den gulbleka hästen är på väg

Avslutning

I förra inlägget delade syster TZ en uppmuntrande syn hon fick av Herren. Hon såg en dukat och klart bröllopsbord, som var så långt att det inte fanns något slut.  

Vilken underbar och välsignad hälsning! Det är dit vi är på väg och det är vid denna himmelska fest vi mycket snart kommer träffas för att hålla en himmelsk bröllopsfest och för att fira att brud och brudgum äntligen förenas. Festen kommer att hållas i en underbar härlighet och Jesus själv är huvudpersonen. Detta bröllopsbord är dukat och klart och färdigt för de himmelska gästerna. Vid detta mäktiga bröllopbord finns en särskild plats som är reserverad för just dig och mig. En plats som Herren beslutade och utvalde att vi skulle ha, innan dess att jorden skapades och blev till.  

Vi är på väg till den himmelskas bröllopsfesten och Herrens utvalda brud har gjort sig redo.

Maranatha

Mikael  

 

 

50 kommentarer:

 1. Broder Björn Ekholm delade denna tänkvärda reflektion i förra inlägget. Den delar jag igen här:

  Jag börjar undra om kriget i Ukraina, (starten på det tredje världskriget), Nordkoreas hot mot Sydkorea, Irans hot mot Israel och Kinas hot om invasion av Taiwan endast är en gemensamt planerad skenmanöver för att locka amerikanska styrkor från hemlandet och därmed lämna USA hyfsat sårbart. Där ryska och kinesiska ubåtar som ligger gömda utanför USA:s kuster sedan kan göra ett gemensamt massivt anfall med kärnvapenmissiler som bombar landet till stenåldern. Det skulle kunna ske på minuter och utan att USA skulle kunna ha en chans att reagera. Landet skulle bli helt lamslaget och chockverkan skulle lamslå även EU/NATO som helt plötsligt skulle förlorat sin store ledare. Ett sådant scenario skulle ge Ryssland/Kina med allierade fullt världsherravälde efter det. Ukraina har aldrig varit Rysslands stora fiende lika lite som Taiwan varit Kinas, lika lite som Sydkorea varit Nordkoreas. Israel vs Iran är mer komplicerat då religionen är central där men likafullt är USA Irans fiende nummer ett jämte Israel. Alla länderna har alltså gemensamt att USA är fienden nummer ett och hatet eskalerar. Kan man då eliminera USA är det fritt fram för världsherravälde. Ingen nation eller union har någonting att sätta emot. Kanske en möjlig teori?

  SvaraRadera
 2. Heb 11:13

  "I tron dog alla dessa utan att ha fått det som var utlovat. Men de hade sett det i fjärran, hälsat det och bekänt sig vara gäster och främlingar på jorden. 14 De som säger så visar att de söker ett hemland. 15 Hade de tänkt på det land som de lämnat, så hade de haft tillfälle att vända tillbaka dit. 16 Men nu längtade de till ett bättre land, det himmelska. Därför skäms inte Gud för att kallas deras Gud, för han har förberett en stad åt dem."

  Denna underbara himmelska stad. Den byggs ovanifrån och bekrivs som en strålande och glänsande stad som också är vår tröstefulla framtid. Det finns ett bättra land för oss, en himmelsk stad, där vi inte längre är gäster och främlingar med det som är vårt rätta hem.

  Jesus kommer snart

  Mikael

  SvaraRadera
 3. En intressant artikel som visar det som kan vara vilddjurets märke och hur det fungerar. Ett mikrochip som ett implantat i handen och som är knuten till handel, köp m.m. Man behöver inte längre sitt kreditkort eller mobiltelefon, men kan du bara ta sin hand och föra över betalningsmaskinen.

  Redan i 1998 var det första microchip inopererad i en människa och sedan har tekniken utvecklats. När Antikrist och den falske profeten kommer att införa ett tvångssystem som är knuten upp på handel osv, så är tekniken redan på plats.

  Det kommer och det kommer att få fort. Först frivilligt och sedan med tvång.

  Ett av de största bevis för att vi närmar oss den sista årsveckan är när vi med egna ögon redan nu ser dessa saker redan är i funktion och klara att införas vid lag.

  https://www.bbc.com/news/business-61008730

  Jesus kommer snart

  Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klaus Schwab säger att alla kommer ha ett chip inopererat i hjärnan inom 10 år. Lite otäckt att se att odjurets märke är här.

   https://www.instagram.com/reel/CilDYIGgvSf/?igshid=YmMyMTA2M2Y%3D

   Radera
 4. Efter att världen införde en prisgräns på olja har ex presidenten och Putins propaganda mininister Medvedev lagt ut en bild där han efterliknar skräckfilmen "Shing" med Stephen King där han står med ett gevär och säger "Isen väntar på dig"

  https://www.tellerreport.com/news/2022-12-04-after-the-west-imposed-a-price-limit-on-russian-oil--medvedev-posted-a-still-photo-of-%22the-shining%22---.rkepE4qFwj.html

  Den stora frågan är naturligtvis hur detta ingrepp kommer att påverka den ryska ekonomin

  Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ryssland säljer dyrare olja efter EU:s pristak!

   https://bit.ly/3XR8tYq

   Radera
 5. Jag hade en dröm en natt nyligen att jag var bjuden på bröllop. Jag började direkt tänka på vad jag skulle ha för bröllopskläder på mig. Jag kände mig osäker om jag ens hade något passande att ha på mig för att kunna vara med. Då såg jag plötsligt i drömmen att jag hade alldeles passande o vackra kläder till festen. Jag blev lycklig o glad. Att jag hade exakt passande att ha på mig och kunde gå på detta bröllop. Drömmen kändes mycket speciell. Tänker på bröllopsfesten i himlen snart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken underbar dröm.
   Ja jag såg ju nyligen en syn på bröllopsbordet. Det härliga är att jag kan framkalla synen igen så fort jag tänker på den.
   TZ

   Radera
  2. Vilken underbar dröm och tack för att du delar. Herren har förberett de mest underbara bröllopskläder till oss, och i grundtexten så heter dessa kläder "Himation", som är församlingens klädnad. När Herren talar till församlingen i uppenbarelseboken, så är det dessa kläder han lovar församlingen. Han längtar till att möta oss till bröllopsfesten och ge oss dessa eviga härlighetskläder till oss.

   Maranatha

   Mikael

   Radera
 6. Nu börjar stressen runt ett RS virus, men vaccinet är snart på väg sägs det, blir det vaccinet efter samma grundidé som covidvaccinet, med insprutade levande virus, allt för att människor från vaggan till graven skall stå med i vaccinregistret?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dörren till digitalt slaveri har öppnats och någon lättnad eller förbättring kan jag inte se just nu! Med kännedom om nya påbud som börjar gälla om ett par veckor kan vi väl glädjas över levande ljus som lyser upp under denna adventstid!

   Gud frid

   Radera
  2. Vi får tacka Gud att covidvaccinet kom fram fort, annars hade vi suttit i karantän fortfarande och världsekonomin varit i absoluta botten.

   Radera
  3. Då får du möjlighet att fortsätta tacka, för det kommer snart ny covid, för vaccinregistret är inte fullt, min uppfattning är att det handlar om att registrera alla, genom registret kan vi kontrolleras och styras, tråkigt nog reagerade våra kyrkor sämre än människor i snitt.

   Radera
 7. Vill minnas att angåebde Bröllopskläder så är det Fadern som kommer att ge oss dem. Vi har alltså ”inga egna i garderoben” att ta fram.
  Därav kommer att våra egna kläder kommer inte att bli godkända på Bröllopsfesten.

  SvaraRadera
 8. Explosioner skakar två ryska flygbaser, långt från Ukrainas frontlinje. Ryssland bekräftar sprängningar mot militära anläggningar

  https://www.theguardian.com/world/2022/dec/05/explosions-russia-airbases-far-from-ukraine-frontline-bombers

  Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska också sägas att ett av målen - "Engels flygbas" - innehåller strategiska kärnvapen. Så det är en ganska allvarlig situation, så det sker ganska långt inne i Ryssland, men också att det är ett attentat mot en bas som innehåller kärnvapen.

   Mikael

   Radera
 9. Det är mycket allvarligt med det som händer med energiförsörjningen runtom i hela världen! Alla minns ni kanske att Biden tidigare pratade om The Dark Winter! The New World Order styr som är ledd av djävulen själv! Det gäller för alla kristna att ta sin tillflykt till Gud och leva nära HONOM! Rent praktiskt bör alla nu investera i en fotogenkamin eller gaskamin för dem som inte ännu har gjort det och bunkra upp mat och vatten!

  Det har kommit rapporter om att ryska ministeriet bekräftar att den ukrainska attacken träffat två ryska baser och enligt ryska medier är Moskva i farozonen!

  https://bit.ly/3F5gYGJ

  Detta pekar på en eskalering av kriget där kärnvapen i värsta fall kan komma att användas! Bibeln säger att vi ska be så att vår flykt inte kommer ske under vintern när denna händelse inträffar!

  HERREN JESUS KRISTUS är med oss alla dagar intill tidens ände och HAN kommer snart tillbaka!🙏

  Guds frid!🙏

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bilder från några förorter utanför Paris, där gatubelysning och annan infrastruktur var helt mörka! Temperaturberoende, men helt avsiktligt från NWO som kontrollerar.

   Radera
 10. Heb 11

  Vad mer ska jag säga? Tiden räcker inte för att berätta om Gideon, Barak, Simson och Jefta, om David, Samuel och profeterna. 33 Genom tron besegrade de kungariken, skipade rätt, fick löften uppfyllda, stängde lejons gap, 34 släckte rasande eld och undkom svärdets egg. De var svaga men fick kraft, de blev starka i strid och drev främmande härar på flykten. 35 Kvinnor fick sina döda tillbaka genom uppståndelse.
  Andra blev torterade och accepterade ingen befrielse, för de ville nå en bättre uppståndelse. 36 Andra fick utstå hån och piskrapp, ja, även bojor och fängelse. 37 De blev stenade, söndersågade, dödade med svärd. De gick runt i fårskinn och gethudar, nödlidande, plågade och misshandlade. 38 Världen var inte värdig att ta emot dem. De irrade omkring i öknar och bergstrakter, i grottor och hålor. 39 Och fast alla dessa hade fått vittnesbörd för sin tro, fick de inte det som var utlovat. 40 Gud har nämligen förberett något bättre för oss: först tillsammans med oss ska de nå fram till målet.

  Vi har dessa vittnen som blir nämnda i Heb kap 11. Men samtidigt säger Herren att "Gud har förberett något bättre för oss". Det är församlingen som är i tankarna här, och det som är något bättre är själva uppryckandet och församlandet hos Herren. Dessa vittnen i GT, skal först tillsammans med oss, nå fram till målet (1000 års riket där dessa kommer att uppstå till liv)

  Vi väntar på uppryckandet, som är något bättre. En fantastisk välsignelse, som Herren har förberett för sin kropp och församling.

  Herrens rika välsignelse

  Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Mikael! Kan du förklara det som jag skickar här ur Daniel 12?

   (1917)
   1 På den tiden skall Mikael träda upp, den store fursten som står såsom försvarare för dina landsmän; och då kommer en tid av nöd, vars like icke har funnits, allt ifrån den dag då människor blevo till och ända till den tiden. Men på den tiden skola av ditt folk alla de varda frälsta, som finnas skrivna i boken. 2 Och många av dem som sova i mullen skola uppvakna, somliga till evigt liv, och somliga till smälek och evig blygd.

   Här talas det om att många av dem som är döda skall uppstå under den stora vedermödan! Är detta en uppståndelse som sker enbart för det judiska folket eller är den världsomspännande? Har aldrig hört någon tagit upp detta!

   Kan det vara så att om nu den är världsomspännande att uppryckandet sker i samband med denna händelse då vedermödan blir förkortad för de utvalda? I annat fall om den är enbart för det judiska folket blir det ju mer än en uppståndelse! Bibeln säger vidare att på den yttersta dagen skall människan uppstå! Den yttersta dagen tolkar jag som den sista dagen under vedermödan!

   Guds frid🙏

   Radera
  2. När jag läste texten reagerade jag för att bara 35 kvinnor fick sina döda tillbaka, här en idé för att göra texten lättläst, jag tar själv gärna bort siffror vid versen.

   Heb 11:33-40

   Vad mer ska jag säga? Tiden räcker inte för att berätta om Gideon, Barak, Simson och Jefta, om David, Samuel och profeterna.

   33 Genom tron besegrade de kungariken, skipade rätt, fick löften uppfyllda, stängde lejons gap,

   34 släckte rasande eld och undkom svärdets egg. De var svaga men fick kraft, de blev starka i strid och drev främmande härar på flykten.

   35 Kvinnor fick sina döda tillbaka genom uppståndelse.
   Andra blev torterade och accepterade ingen befrielse, för de ville nå en bättre uppståndelse.

   36 Andra fick utstå hån och piskrapp, ja, även bojor och fängelse.

   37 De blev stenade, söndersågade, dödade med svärd. De gick runt i fårskinn och gethudar, nödlidande, plågade och misshandlade.

   38 Världen var inte värdig att ta emot dem. De irrade omkring i öknar och bergstrakter, i grottor och hålor.

   39 Och fast alla dessa hade fått vittnesbörd för sin tro, fick de inte det som var utlovat.

   40 Gud har nämligen förberett något bättre för oss: först tillsammans med oss ska de nå fram till målet.

   Vi har dessa vittnen som blir nämnda i Heb kap 11. Men samtidigt säger Herren att "Gud har förberett något bättre för oss". Det är församlingen som är i tankarna här, och det som är något bättre är själva uppryckandet och församlandet hos Herren. Dessa vittnen i GT, skal först tillsammans med oss, nå fram till målet (1000 års riket där dessa kommer att uppstå till liv)

   Vi väntar på uppryckandet, som är något bättre. En fantastisk välsignelse, som Herren har förberett för sin kropp och församling.

   Radera
  3. Dan 12: 1-2 – På den tiden skall Mikael träda upp, den store fursten, som står som försvarare för dina landsmän. Det kommer en tid av nöd, som inte har haft sin like ända från den dag då människor blev till, ända till den tiden (vedermödan). Men på den tiden skall alla bland ditt folk bli frälsta som finns uppskrivna i boken(de utvalda judarna). De många som sover i mullen skall vakna, några till evigt liv (det messianska riket), andra till förakt och evig skam (den slutgiltiga domen, de skall inte få del av det messianska riket). De förståndiga skall då lysa som himlavalvets ljus och de som har fört många till rättfärdighet, som stjärnor, alltid och för evigt.

   Se mina kommentarer i parantes. När Daniel beskriver ändetidens uppryckande, så beskriver han händelser som sker under vedermödans tid helt till domen framför den vita tronen, som är den slutliga domen. Men det är faktiskt 1000 år mellan dessa händelser.

   Detta är skrivet till de rättfärdiga judarna i GT. Samma människor som Jesus talade om ska uppstå på den yttersta dagen. Det är inte lämpat på församlingen, dvs. du och jag. Det är enbart för det judiska folket. Församlingens hemligheter, som innebär uppryckande för vedermödan, blev först predikat genom Paulus som fick uppgiften att predika församlingens hemligheter.

   1. Församlingen uppstår innan vedermödan (frälsta människor av alla nationer från korset och fram till uppryckandet

   2. De rättfärdiga judarna uppstår efter vedermödan för att få del av det messianska riket. Det var det här som Herren omtalar som den yttersta dagen, livets uppståndelse osv

   3. De orättfärdiga judarna som inte har fått lov att ärva riket, kommer att uppstå efter 1000-års riket och kommer dömas vid den stora vita tronen. Församlingen kommer att "dömas" vid Kristi domstol, som kommer att ske direkt efter uppryckandet.

   http://jesus-kommer-snart.blogspot.com/2012/10/de-rattfardigas-och-de-orattfardigas.html

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
  4. Hej Mikael! Tack för ditt svar och klargörande att det handlar om de rättfärdiga judarna som återuppstår till evigt liv gällande Daniel 12, men detta underbara som jag tolkar det sker under den stora vedermödan! Du sätter likhetstecken mellan vedermödan och den stora vedermödan vilket måste vara fel då den stora vedermödan är 3,5 år!

   Denna stora vedermöda kommer bli förkortad för de utvalda och de utvalda som jag tolkar det är församlingen inklusive de rättfärdiga judarna som måste vara minst de 144 000!

   Det står ju på den tiden skall Mikael träda upp som sker 3,5 år in i vedermödan och i vers 2 och många av dem som är döda skall uppstå! Det står ju inte att de skall uppstå på den yttersta dagen utan som jag tolkar det någon gång under den stora vedermödan!

   HERREN JESUS KRISTUS uppväckte Lazarus och när HAN dog för oss på korset står det att döda stod upp och gick på gatorna! Matteus 27:52-53 Så varför skulle detta underbara inte kunna ske under den stora vedermödan och egentligen vilken tid som helst när det har skett tidigare?

   Guds frid🙏

   Radera
  5. Läs Upp 7, den vita skaran är inte församlingen, det står vilka är dessa varifrån har dom kommit, ( dom är frälst under vedermödan)

   Radera
  6. Var någonstans i Bibeln står det att de först blir frälsta under vedermödan? Johannes såg en stor vitklädd skara som ingen kunde räkna, av alla folk och stammar och länder och språk (Upp 7:9). Och han fick också veta att "dessa som är klädda i vita kläder... är de som kommer ut ur det stora lidandet" (Upp 7:13-14), dvs troende som befunnit sig i det stora lidandet, kristna som genomlidit vedermödan före Messias ankomst.

   Radera
  7. När det gäller Israels frälsning som Daniel 12 omtalar, så kan jag inte se någon annan frälsning än den som är omtalad i Matt kap 24:31, som avslutar den stora nöden, när Herren sätter sina fötter på Oljeberget. Samtidigt kommer profetian att fullbordas, där "de många som sover i mullen ska vakna, några till evigt liv."

   Även om den sista årsveckan, eller den stora nöden kommer att förkortas, så betyder det inte att uppståndelsen sker mitt inne i vedermödan. Judarnas frälsning kommer i förbindelse med Messias återkomst till Israel.

   När man sätter församlingen i de 144 000 ställe så är det inget annat än ersättningsteologi, som dessvärre har fått mer plats under senaste åren. Det är helt plötligst inte Israel Herren kommer tillbaka till, och de 144 000 eller de två profeter är också helt plötsligt församlingen. Israel ska förstås som den andliga kristenheten och Herrens löften till Israel gäller inte längre - Allt det tar jag stort avstånd från. De 144 000 är de utvalda från Israels stammar, som Herren på ett särskilt sätt kommer använda under den sista årsveckan.

   När det handlar om Guds vrede så påpekar ofta människor att det inte är det samma som den stora nöden, och de har helt rätt. Den stora nöden är på 3,5 år som startar med förödelsens styggelse och Guds vrede eller vredesdomen varar i hela vedermödan på 7 år.

   När man påstår att Guds vrede, eller vredesdomen först blir uppenbarad i slutet av den stora nöden, är det helt enkelt inte sant och obibliskt.
   1 Tess 1:10 – Och vänta på hans Son från himlen, honom som Gud har uppväckt från de döda, Jesus, som har frälst oss från den kommande vredesdomen.

   Herren har gett församlingen ett tydligt löfte, inte det att bli bevarad igenom, eller mitt i, eller under själva vreden, men från själva vredens tid. Alltstå distanserad och tagen från tid och plats. Församlingen har ingen del och är inte ämnad för Guds vrede som går ut genom de 21 domarna i den sista årsveckan.

   1 Tess 5: 9 – Ty Gud har inte bestämt oss till att drabbas av vredesdomen utan till att vinna frälsning genom vår Herre Jesus Kristus.

   Här är ordet kanske ännu tydligare och bekräftar föregående bibelord. Här talar ordet om att församlingen inte ska träffas eller drabbas av vredesdomen som uppenbaras genom sigill, basuner och vredesskålar. För att man inte ska drabbas av något, eller att något inte ska ha någon inflytande på dig, så kan du helt enkelt inte vara en del av den tidsperiod där domarna går ut i världen.

   fortsättning....

   Radera
  8. Det ser ut som att många andra har en uppfattning om att det endast är de avslutande domarna, eller vid Jesu synliga återkomst som är uppenbarelsen av Guds vrede, men det stämmer inte. Upp kap 15:1 visar oss att de sista sju plågorna är själva fullbordan och avslutningen på Guds vrede.

   Upp 6: 17 – Ty deras vredes (Orge) stora dag har kommit, och vem kan bestå.

   Det grekiska ordet i grundtexten för vrede är orgé, och har på engelska betydelsen ”anger, wrath, passion och punishment. Det är alltså den tid då Guds vrede och straff blir utgjuten över den här jorden.

   Grundtext ordet för Guds vrede som vi läser om i 1 Tess 1:10 är samma ord som blir använt här, nämligen ordet Orge. Alltså den vrede som Herren lovar att frälsa oss ifrån.

   Första gånge vi möter detta ord vrede (orge) i Uppenbarelseboken är vid sjätte sigillet. Verbet ”har kommit” är ett verb (Aorist) som betyder och visar på något som redan har funnits till tidigare, men som nu konstateras finnas till vid sjätte sigillet.

   När man ser tillbaka på de tidigare sigill som har varit före det sjätte, är det heller inte svårt att se att denna vrede också har genomsyrat de första fem sigillen, som bland annat har resulterat i globala krig, ekonomisk hyperinflation, hungersnöd och virus utbrott, som har orsakat att en fjärdedel av jordens befolkning har omkommit.
   Vedermödan är ramen för den kommande vreden

   Den sista årsveckan är med andra ord ramen och tiden då Guds vrede blir manifesterad och utgjuten över hela jorden, och den uppenbaras genom sigill, basuner och vredesdomar. Hela den sista årsveckan är ett utryck för Guds vrede, och inte enbart den sista delen av den.
   Det är denna tid som Herren har lovat att distansera församlingen ifrån så att vi inte drabbas eller träffas av dessa domar. Herren bekräftar detta och lovar församlingen i Filadelfia att bevara dem från hela denna prövningens tid.

   Mikael

   Radera
  9. Har alltid reagerat på den bokstavliga uppräkningen av stammarna i upp 7, jag har från barndomen fått lära mig, Ruben, Simon, Levi, Juda, Dan, Naftali, Gad, Asher, Isaskar, Sebulon, Josef och Benjamin.
   Men upp 7 har med Manasse.

   Radera
  10. Jag tror att det viktiga och tanken är att de 12 stammarna symboliserar helhet och fullkomlighet. Men i vissa fall nämns inte Levi stam, dem som stod för gudstjänsten. I stället så delas Josefs stam i två, genom hans två söner Efraim och Manasse.

   Mikael

   Radera
  11. Hej Mikael. En fråga.
   Är det bara församlingen Filadelfia som blir räddade undan / ifrån vedermödan? De andra församlingarna då?
   Visar inte det på att inte alla kristna kommer bli uppryckta eller tolkar jag det fel? Jesus säger ju bara till Filadelfia församlingen att han ska rädda dom undan prövningen som kommer över hela jorden.

   Tack för din fina blogg återigen!
   Allt gott 🌸
   /Anonym

   Radera
  12. Guds frid,

   Jag ser de 7 församlingarna i Uppenbarelseboken som en profetisk och en historisk tidslinje för församlingen, som sträcker sig allt ifrån dess födelse på pingstdagen och fram till Jesu återkomst. Då får vi en profetisk bild av församlingens historia, dess nutid, och den tid som ligger framför oss.

   I dag finns det bara två församlingar - Filadelifa församlingen, Herrens väntande församling som kommer att bli uppryckta vid hans komma. Dessa människor är alla troende kristna.

   Laodicea representerar den döda församlingen. Herren är inte längre i församlingen, men står nu utanför deras hjärtans dörr och klappar på. Att Herren står utanför dörren och klappar på är en bild på det oomvända hjärtat, och på människor som inte är en del av Kristi kropp och hans liv.

   Dessa människor kanske kallar sig själva kristna men de har ingen personlig relation med Jesus. Han vänder sig inte längre till hela församlingen men manar och söker den enskilde till omvändelse och frälsning, ”Om någon hör min röst”.

   Så antingen tillhör man Filadelfia eller Laodicea församlingen. Den som blir uppryckt, eller som Herren kommer att spy ut och in i vedermödan.

   Mikael

   Radera
 11. Tack Mikael för att du oförtröttligt fortsätter med att sprida uppmuntran om vårt saliga hopp och enda hopp- att få bli hämtade hem till Herren Jesus Kristus.
  Det behövs mer än någonsin i denna mörka tid men efter mörker kommer ljus och efter tårar kommer jubel.

  Guds frid och rika välsignelse, Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid, Maria. Tack för din uppmuntrande hälsning.

   Ja, Herrens återkomst är verkligen vårt hopp i en fördärvad och mörk värld. Man kan förstå att till och med skapelsen suckar och längtar efter Herrens uppenbarelse. Som du säger så finns och kommer det ett underbart och obeskrivligt ljus. Det kommer inte bara att förändra våra liv, men kommer också en dag att genomsyra hela världen. Men innan Herren sätter sina fötter i Israel för att upprätta skapelsen, så hämtar han sin brud för att ta oss hem till sig. Vårt saliga hopp!

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 12. Marockos muslimske kung uppmanade judar att be om regn! Regnet kom!

  https://bit.ly/3UHjVmJ

  Halleluja! Prisad vare Jehova! För HONOM är ingenting omöjligt!🙏Amen

  Guds frid🙏

  SvaraRadera
 13. Jag har svensk text i mina tankar, men det ser ut på sångarna här, att budskapet i grunden är samma.

  https://youtu.be/WwuUHtRXDFE

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för att du delar denna underbara och välsignade sång om Herrens återkomst.

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera


 14. Josua 1

  Jeriko var stängt och tillbommat för Israels barn och ingen gick ut eller in. 2 Och Herren sade till Josua: ”Se, jag har gett Jeriko med dess kung och dess tappra stridsmän i din hand. 3 Tåga runt staden med alla stridsdugliga män, gå runt staden en gång. Så ska du göra i sex dagar. 4 Sju präster ska bära sju basuner gjorda av bagghorn framför arken. På sjunde dagen ska ni tåga runt staden sju gånger, och prästerna ska blåsa i basunerna. 5 När de blåser i baggens horn med utdragen ton och ni hör basunljudet ska hela folket höja ett kraftigt härskri. Då ska stadsmuren störta samman och folket ska storma in över den, var och en rakt fram.”

  Det här är en underbar berättelse, som samtidigt är en skuggbild på det löftesland och den himmelska stad vi är på väg till.

  I dag är den himmelska dörren stängd, och ännu har vi inte upplevt vår kropps förlossning. Israels barn skulle gå sju dagar runt om staden och på den sjunde dagen skulle man tåga sju gånger. Sedan skulle prästerna blåsa i hornen och allt folk skulle ge upp ett kraftigt härskri. I det ögonblick skulle staden vara öppen för dem.

  1 Tess 4: 16 - När en befallning ljuder, en ärkeängels röst och en Guds basun, då ska Herren själv komma ner från himlen, och de som har dött i Kristus ska uppstå först. 17 Därefter ska vi som lever och är kvar ryckas upp bland skyar tillsammans med dem för att möta Herren i rymden. Och så ska vi alltid vara hos Herren. 18 Trösta därför varandra med dessa ord.

  Talet 7 står för fullkomlighet och Herrens perfekta vilja. I ett givet ögonblick, och då Herren har bestämt det, kommer vi att höra en mäktigt basun och en härskri från en överängels röst. Från det ögonblicket kommer den himmelska staden och dörren därtill att vara öppen för oss.

  Det är vårt tröst, lindring och uppmuntran. Det är vår vederkvickelse, balsam och hugsvalelse i en mörk tid!

  En välsignad tid och helg i Jesu namn

  Mikael

  SvaraRadera
 15. Ny bok från Holger Nilsson - "det förtigna budskapet".

  https://flammor.com/ny-bok-p2437.html

  Holger skriver själv om boken:

  "En bok för alla som förstår behovet av en förändring i frikyrkan när det gäller budskapet om Jesu återkomst.

  ”Hur frikyrkan i Sverige tystade ner förkunnelsen om Jesu återkomst” – så står det på bokens framsida. Det är den stora och viktiga samt den brännande frågan. Varför tystnade budskapet? Det är den avgörande frågan om vi skall ha en vaken kristenhet när Jesus kommer! Kanske det är en av de mest angelägna böckerna som nu kan läsas i vårt land.

  I boken ges svar på varför budskapet om Jesu återkomst tystat ner i svensk frikyrka, det finns en del anledningar och dessa avslöjas och belyses boken."

  Hälsningar

  Mikael

  SvaraRadera
 16. Ja vi får inte tystas. För ca 20 pr sen fick jag i bön från Herren att det kommer en tid då det blir samlingar i hemmen inte i dyra byggnader . Jag bad Gud stadfästa detta . Och efter en tid på ett bönemöte sa en broder att han fått från Gud precis det jag fått. Han visste inget om detta . Många år har gott. Men nog första ggr jag börjar undra när jag nu ser hur många församlingar börjat att ändra Guds ordet . Idag läste jag oxå att Putin hotar igen med kärnvapen o att utplåna Land som skadar Ryssland
  TZ

  SvaraRadera
  Svar
  1. Länder som attackerar Ryssland med kärnvapen kommer att ”utplånas från jordens yta”.Källa dagens Expressen

   Radera
  2. Samtliga länder med kärnvapen kan svara från ubåtar, det innebär att Ryssland utplånas själva, undrar om Putin har problem, med sitt hjärnkontor.

   Radera
  3. USA var det första landet som använde kärnvapen mot Japan under andra världskriget! Det är Nato som skapar de flesta krigen! Om Ryssland blir angripet med kärnvapen kommer Ryssland svara med kärnvapen! Ryssland och Kina har ubåtar som är kärnvapenbärande utanför USA:s kust och kommer med stor sannolikhet slå till hårt mot USA om Ryssland blir angripet med kärnvapen! Nato som är styrt av USA kommer bli handlingsförlamade när USA inte längre styr! Ryssland har också EMP där Natos militära utrustning slåss ut elektroniskt!

   Radera
  4. Varför gjorde USA det, det var för att stoppa kriget, annars kanske det pågått än idag.
   Alla kärnvapenländer ligger runt om i världshaven med sina bestyckade ubåtar, ett sådant krig finns ingen vinnare, om Ryssland drar in kärnvapen i ett anfallskrig som dom själva startat, innebär bara en total ödeläggelse av allt som dom har kärt, används ubåtar då vet ingen vem som angriper, såg att ryska ubåtar kan nå 200 mil från ubåtar i östersjön.

   Radera
  5. USA hade vunnit kriget mot Japan utan kärnvapen! Över 230 000 människor dog direkt efter USA hade släppt atombomber över Hiroshima och Nagasaki! Ryssland kommer enligt Putin aldrig vara det första landet som anfaller med kärnvapen! Nato har utvidgat sina gränser trots tidigare löften om att inte göra det! Det framkommer i dag att ett nytt amerikanskt bombplan som är kärnvapenbärande kommer tillåtas flyga över Sverige! Hade aldrig fått hända om Sverige inte ansökt om Natomedlemskap!

   Radera
  6. Ingen kan idag säga att USA kunde vunnit kriget, med så kallade reguljära vapen, mycket var utslaget, vapnen var enkla mot idag, många vapen skapades under pågående krig.

   Radera
 17. Man har gjort en bedömning om att det är låg risk för anfall och invasion av Sverige. Det prövas kontinuerligt tillsammans med övriga länder och det säkerhets samarbete underrättelse tjänsten utgör. Man analyserar inhämtade underrättelser och prövar informationen om den är saklig och tillförlitlig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken eller vilka är källorna?

   Radera
  2. Den samlade hotbilden mot riket är fortfarande låg, blir bekymrad över era kommentarer, men förstår att media påverkar!
   https://www.di.se/nyheter/forsvarsmakten-lag-risk-for-attack-mot-sverige/

   Maverick

   Radera
  3. Länken är 10 månader gammal och är inte relevant! Den publicerades 24 februari!

   Radera
  4. https://www.forsvarsmakten.se/sv/var-verksamhet/forsvarsmakten-i-sverige/sakerhetslaget-i-naromradet/

   Radera