lördag 10 december 2022

Hör, ni himlar! Lyssna, du jord, för Herren talar - Jag kommer snart!

 


Det är en tid där Herren tömmer jorden och ödelägger den, och den kommer till sist att lämnas fullständig utblottad och utplundrad. En förbannelse kommer att förtära den, och man kommer se den vissna och tyna bort. Man kommer att sörja över att den jord som en gång var, är nu borta (Jesaja 24)

Ett högprofetiskt 2022

Vi närmar oss slutet på detta otroliga och högprofetiska 2022. I nästa vecka, och om Herren dröjer, så försöker jag uppsummera något av det som vi har upplevt under det här året. Vem hade kunnat ana eller förutse den otroliga och ofattbara utveckling vi har tagit del av. Orden i Jesaja kap 1 lyser starkt på den profetiska himlen, där Herren förkunnar: ”Hör, ni himlar! Lyssna, du jord, för Herren talar!”

En utblottad och utplundrad värld

Herren talar om en kort tid, och han tröstar oss med sin snara återkomst. Han varnar och förkunnar, att den tid vi känner går mot sitt slut. Herren kommer själv att stänga arkens dörr bakom oss, och han kommer att föra in oss i sina kamrar, så vi kan vara gömda och trygga, till dess att vreden har gått förbi.

För det är både en himmelsk härlighet på väg, men också en vredes tid, som den här världen aldrig tidigare sett maken till.

Det är en tid där Herren tömmer jorden och ödelägger den, och den kommer till sist att lämnas fullständig utblottad och utplundrad. En förbannelse kommer att förtära den, och man kommer se den vissna och tyna bort. Man kommer att sörja över att den jord som en gång var, är nu borta (Jesaja 24)

Födslotecken

När vi pratar om födslovåndor, så måste vi samtidigt tala om ”födslotecken”. Tecken som pekar på den smärtans tid som ligger framför, till dess att barnet har blivit förlöst. För oss handlar denna förlösning om vårt barnaskap och vår uppryckande till Herren. För det messianska judarna i vedermödan handlar det om det kommande gudsriket på jorden.

Med smärta skulle kvinnan föda sina barn, var löftet från Herren. Det är bokstavligt talat det vi upplever just nu. Kraftiga födslovåndor som bara talar och pekar på en enda sak – en födsel som är igång och det är ett barn på väg.  

Nato är ett allvarligt hot mot Ryssland

Det är Rysslands utrikesminister, Sergej Lavrov, som uttalar sig om att ”Nato är ett allvarligt hot mot Ryssland”, och att ”västvärlden riskerar en direkt sammandrabbning mellan kärnvapenmakter med katastrofala konsekvenser”. Lavrov säger samtidigt att ”utan direkta samtal mellan världens två största kärnvapenmakter skulle risken för global säkerhet bara växa”.

Attack mot en rysk flygbas med kärnvapen

Vi upplevde en attack mot en rysk flygbas med kärnvapen. En flygbas som ligger ganska långt inne i Ryssland. Det är med andra ord ganska allvarligt och något som Ryssland reagerar kraftigt över.

Nato är på väg in i kriget

Hundratals stridsvagnar är på väg från USA till Rumänien och Polen, där allt påminner om förberedelser inför ett storkrig. Det är bland annat 700 stridsvagnar och ett ospecificerat antal amerikanska enheter i Rumänien.

Min kommentar:

Det existerar ingen förhandling mellan Nato och Ryssland och situationen blir bara värre dag för dag, timme för timme. Flera börjar nu spekulera i när, och inte om, en direkt konfrontation mellan Ryssland och Nato kommer ske. Det ser ut som att det inte längre finns någon återvändo, och att varken Nato eller Ryssland kommer ge sig. Vi är med stora steg på väg mot ett tredje världskrig, där atomvapen kommer användas. Profetior kommer att uppfyllas!

Prövningens stund

Upp 3:10 – Eftersom du har bevarat mitt ord om uthållighet ska jag bevara och rädda dig ur prövningens stund som ska komma över hela världen för att pröva jordens invånare.

Att prövningens stund är ett utryck för Guds vrede och det som ska komma över världen, är de flesta eniga om. Men varför kommer denna prövning? Är det för att pröva och rena församlingen? Herren ger själv svaret, att den kommer ”för att sätta dess invånare över hela värden på prov”. Detta riktar sig till människor som är kvar på jorden efter uppryckandet, och som har anslutit sig till Antikrist.

Ordet ”dess invånare” (katoikeo), som är använt här är ett starkt ord. Ordet handlar om något varigt och konstant. Det betyder att domen gäller dem som har gjort jorden till deras riktiga hem, och identifierar sig med jordens handel och religion. De har gjort jorden till sitt permanenta hem, vilket omöjligt kan referera till församlingen.

Den sanna kyrkan består av främlingar och gäster på denna jord. (1 Pet 2:11), människor som söker det som är därovan (Kol 3:1-2), och som har deras medborgarskap och hem i himlen (Efe 2:19) (Joh 14:2).

Jesus kommer snart!

26 kommentarer:

 1. Du skriver messianska judarna, men om dom idag är kristna som du och jag, då gäller väl uppryckelsen för dom också, det står varken Jude eller Grek träl eller fri, vi är alla ett i Jesus Kristus vår Herre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I församlingens tid, mellan korset och uppryckandet består församlingen av både "judar och greker" dvs. alla nationaliteter. Det jag skriver om här är de heliga efter uppryckandet. Dvs. judar som har tagit emot Jesus efter församlingen är borta.

   Mikael

   Radera
 2. https://www.expressen.se/nyheter/ryska-militarplan-kraschar-mystiskt/

  SvaraRadera
 3. Första väpnade konflikten mellan amerikanska och ryska styrkor i Bakhmut! Amerikanska styrkor faller i bakhåll och amerikanerna tvingas till reträtt!

  https://bit.ly/3Fle0y7

  SvaraRadera
  Svar
  1. Amerikansk??? En privatarme.

   Radera
  2. Om du inte kan översätta texten till svenska så lyder den så här gällande armén: Ordern som gavs till amerikanska styrkor var att hålla staden tills ukrainska brigader kunde anlända från Cherson. Chefen för styrkorna "Mozart" hittades också i området, som gick för att inspektera situationen och rapportera till amerikanska Pentagon. Det är knappast en privatarme' utan en amerikansk armé underställd Pentagon!

   Radera
  3. Jag har översatt, ser att det är en pensionerad amerikansk överste som startat denna armé, då är det inte Amerika mot Ryssland.
   Om USA eller Nato stått bakom då hade världskriget varit igång.

   Radera
  4. Men han rapporterar till Pentagon vilket han inte hade behövt göra om det hade varit i helt privat regi! Även om amerikanska och ryska styrkor drabbat samman är det inte den utlösande faktorn till det tredje världskriget!

   Radera
 4. Farväl USA till Afrika och Mellanöstern! Egypten gick med i Bricks strategiska avtal med Kina och Saudiarabien!

  https://bit.ly/3FHDpn5

  SvaraRadera
 5. Bejamin Netanyahu får fram till den 21 december till att bilda en regering

  https://www.reuters.com/world/middle-east/israels-netanyahu-gets-extension-until-dec-21-try-form-government-2022-12-09/

  Det här blir en regering som kan ha stor betydning i den tid som ligger framför Israel, med bland annat stigande hot från Iran och Ryssland.

  Mikael

  SvaraRadera
 6. En intressant undersökelse i USA som visar att hela 39 % av de frågade tror att vi lever i ändens tid Det är kanske inte så konstigt med tanke på dessa tydliga och kraftiga tidstecken vi ser runt omkring oss, som vittnar om Jesu snara återkomst

  Maranatha

  Mikael

  https://www.israel365news.com/363358/39-of-us-believes-we-are-currently-in-the-end-of-times-pew-survey-suggests/?utm_source=ActiveCampaign&utm_medium=email&utm_content=39++of+US+Believes+We+are+Currently+in+the+End-of-Times%2C+Pew+Survey+Suggests+and+Today+s+Top+Stories&utm_campaign=I3N+-+AM+-+December+11%2C+2022&vgo_ee=VHeoWxNIkyTbYRdtgWqB%2B1NYP%2BG3fIJnIeFFfFGb6PM%3D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja på you tube ser man fler och fler klipp om rapture / uppryckelsen . Många delar drömmar dom haft om uppryckelsen. Mest utomlands, på Engelska. Men oxå många predikar om uppryckelsen här i Sverige. Många är förberedda o längtar.
   Samtidigt ser vi avfallet i Sverige. Skolor som förbjuder lucia och det bytts ut mot ljusfester. Jesus får inte nämnas i sånger längre på dessa skolor.
   TZ

   Radera
  2. Ja, det vi upplever nu är varning, på varning på varning. Herren har talat starkt till mig personligen och jämför med Noas tid. Det vi upplever nu är precis som det var under Noas dagar, innan floden kom. Herren tröstar sitt folk att arkens dörr snart stängs, men varnar den här världen att en andlig syndaflod är på väg. Allvarliga och ändå uppmuntrande tider.

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 7. Jens Stoltenberg, Natos generalsekreterare, ger uttryck för den bekymmer som många har just nu att kriget i Ukraina kan gå fel och kan utveckla sig till ett krig mellan Nato och Ryssland.

  "Det är ett fruktansvärt krig i Ukraina. Det är också ett krig som kan bli ett fullfjädrat krig som sprider sig till ett storkrig mellan Nato och Ryssland”. Vi jobbar på det varje dag för att undvika det."

  https://apnews.com/article/russia-ukraine-jens-stoltenberg-government-f01121d32693881920b1fe5e8c75b22d

  Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Senaste nytt från broder Paul!

   https://bit.ly/3WdLdT3

   Angela Merkel erkänner att EU, USA och Nato planerade kriget i Ukraina 2014!

   Radera
  2. Ryssland har påverkat området under lång tid, flottbasen och azovska sjön med mycket ryskt militärt har, genom Rysk påverkan, orsakat att Rysk militär bosatt sig i den östra delen, ständiga bråk från utbrytargrupper orsakade att polisen inte klarade sitt jobb då fick militären ta över, men landet är Ukraina, precis som Sverige är Sverige, här skulle inte accepteras om finnar eller norrmän skulle kräva att få en bit av landet.

   Ryssland säger att dom är rädd för Nato, därför flyttar dom kärnvapen närmare oss, det menar jag är ett svepskäl, Norge är i Nato, men har
   inga utplacerade kärnvapen, fast Kirkenäs ligger nästan granne med Norra ishavsflottan, som Norge i så fall kunnat hota, då är det större risk att någon stat som är hatisk till väst, ville påverka världsfreden genom ett dolt angrepp på Ryssland.

   Radera
  3. Nu handlade det ju inte i första hand om vad som kan hota världsfreden utan att Merkel har erkänt att EU, USA och Nato ligger bakom kriget mellan Ryssland och Ukraina! USA har alltid tjänat pengar på krig! Dessutom blir alltfler länder fattigare bland annat Sverige som ger bort stora summor pengar till militärt material utan egentligen har en aning var dessa vapen hamnar! Under tiden måste svenska folket spara på el medan europa samtidigt stänger ner energiförsörjningen! Kan knappast vara en tillfällighet!

   Tusentals ryssar har dödats och torterats i östra Ukraina sedan 2014! Väst sa nej till Minskavtalet! Ukraina blev självständigt först 1991 och dess historia berättar att området Ukraina tillhörde Polen och Litauen på 1200-talet! Ännu längre tillbaka var området iranskt och även Khazarer har haft landområde där! Ukrainas historia är mycket komplicerad! Ryssland känner naturligtvis rädsla för Nato eftersom Ryssland i praktiken har gräns snart mot alla Natoländer i väst! Löftet från Bill Clinton att inte utvidga Nato bröts genom senare presidenter! Ryssland lyckades i sista hand stoppa och avslöja en smutsig bomb! Sabotaget mot NordStream2 är det tyst om nu!

   Radera
 8. Klassisk Julgransflygning över delar av landet!

  https://www.forsvarsmakten.se/sv/aktuellt/uppvisningar-och-evenemang/julgransflygningar/

  SvaraRadera
 9. Det är inte bara solen som med sina kraftiga utbrott påverkar jorden i ögonblicket. Vi har på det senaste sett kraftiga utbrott som har varit utöver det vanliga.

  Nu är det också andra händelser från en annan galax som gör att jorden är utsatt för en energi som vi aldrig tidigare har upplevt. Det kan vara tala om en högst ovanlig explosion orsakat av en kollision mellan två supertäta stjärnor.

  https://www.dailystar.co.uk/news/latest-news/earth-hit-intense-blast-energy-28680190

  Mikael

  SvaraRadera
 10. Jag förstår inte att man kan rättfärdiga Rysslands olagliga krig mot Urkraina. Är det någon som startade detta så är det Putin. Var glad att Nato försöker att i bästa förmåga inte eskalera detta krig till ett globalt krig. Jag tror inte för en sekund att Gud hr sanktionerat

  SvaraRadera
 11. Biden bjöd in dragqueens för att fira äktenskap mellan samma kön! Avskyvärt! Washington har blivit som Sodom och Gomorra och dessa perversa lagar gäller i hela USA!

  https://bit.ly/3uQtg0Z

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är fruktansvärt!
   Får sådan nöd över att så många idag har tappat Guds respekten.
   Men vi tror på hoppet! Jesus löften i Johannes 14 :1-3 . Han gick hem för att förbereda plats åt oss , för att komma tillbaks och hämta oss.. Uppryckelsen närmar sig
   TZ

   Radera
  2. För varje dag som går är vi en dag närmare HERREN JESUS KRISTUS återkomst!😊🙏

   Radera
  3. Amen! Det är precis så det är. Vi är med med all säkerhet på väg mot två stora händelser. Uppryckandet och den andliga syndaflod som är på väg över den här världen. Vi väntar och läntar efter vårt underbara hopp.

   Maranatha

   Mikael

   Radera
 12. Den nya israeliska regeringen förväntas underteckna fredsavtal med Saudiarabien inom ett år säger ambassadören!

  https://bit.ly/3V1e23Z

  Mycket intressant rent profetiskt! Det är inte omöjligt att MbS då kommer vara Saudiarabiens kung och få en betydande roll vid fredsavtalet som kommer visa sig vara ett dödens förbund för Israel! Blir det nästa år vi kommer få se den sista årsveckan tar sin början?

  Det är mycket som kommer hända 2023! Agenda2030 har blivit Agenda2023! Det är inte osannolikt att FN bildar världsregering nästa år! FN är en stor del av Babylon! Erdogan utropar det ottomanska imperiet nästa år! Den falske Messias väntas framträda öppet i Israel!

  Mycket stora saker är på gång i hela världen! Det som kommer hända kommer chockera en stor del av mänskligheten! Fler kommer inse och förstå att Bibeln har rätt och att HERREN JESUS KRISTUS dog på korset för oss, återuppstod och mycket snart kommer tillbaka!🙏 Amen

  Guds frid🙏

  SvaraRadera
 13. Jag råder Er att lyssna till Marcus Blooms undervisning om den yttersta tiden. Finns på youtube. Mycket sund och Bibeltrogen

  SvaraRadera