lördag 28 januari 2023

Den Globala Eliten varnar för världsomspännande kriser!


 
World Economic Forum har precis haft sitt årliga möte. 2600 av världens ledare var samlade för att tala in i den globala agendan. Inför konferensen har det utgivits en "global riskrapport", och där har eliten skapat en ny term för att beskriva det kaos vår värld befinner sig i just nu - Det ordet är "Polykris". 

World Economic Forums Global Risks Report 2023 använder termen för att förklara hur "nuvarande och framtida risker också kan interagera med varandra för att bilda en "polykris" - ett kluster av relaterade globala risker med sammansatta effekter, så att den totala effekten överstiger summan av varje del”. Oavsett vad vi tycker om den globala eliten, så beskriver ordet ganska bra det vi upplever just nu.

Ordet "Poly" betyder ”många” och vi upplever helt precis "många" och ovanligt stora kriser i vår värld på en och samma gång. I rapporten så nämns kriser som: energiförsörjningskrisen, stigande inflation, skuldkrisen, kemiska och biologiska vapen och fortsatta utbrott av covid.  

Livsmedelskrisen blir också nämnd i rapporten, där vi samtidigt ser ett erkännande från den här världen, att vi just nu upplever "den värsta matkrisen i modern tid". 

Den värsta matkrisen i modern tid

Det är framför allt effekten av kriget i Ukraina, pandemin och extremt väder som gör att FN nu beskriver det som en "katastrofal livsmedelskris". Länder i Afrika som Somalia, men också Pakistan är väldigt utsatta. Efter det att Pakistan har varit översvämmat i 2022, har det orsakat skador för mer än 80 % av landets skördar. Men det här är också något som sprider sig, där vi ser liknande hända över hela jorden. Antalet östafrikaner som upplever akut brist på mat har ökat med 60 % bara i det senaste året, och nästan 40 % i Västafrika.

I Sverige är vi fortfarande ganska sparade men på andra platser i världen sprider sig en global hunger och en matkris som vi inte tidigare i historien har sett maken till. Vi har tidigare använt ord som apokalyptiska tillstånd, men det här är verkligen det.

Ett närmare steg mot ett kontrollsamhälle

Det nästa som Tony Blair presenterade under detta forum är så otroligt och så profetiskt, att jag har markerat en del av det som sägs, för att framhäva viktigheten i det.

Under World Economic Forum, så efterlyste Tony Blair digitala bibliotek, som kan registrera vaccinationsstatus för människor runt om i världen i framtida pandemier. (!) Blair sa att "digitalisering inom vården är en av de stora spelförändrarna" och att "vi borde hjälpa länder att utveckla en nationell digital infrastruktur som de kommer att behöva med dessa nya vacciner".

För att begränsa nästa stora virussjukdomsutbrott, sa den tidigare premiärministern, att alla länder behöver en "riktig digital infrastruktur" för att identifiera vem som har fått vaccin (och med andra ord vem som inte har fått det)

Blair har länge efterlyst utbyggnad av teknik för att registrera vaccinstatus över hela världen. I en artikel från 2021 om "hur man vaccinerar hela världen" sa Blair att "systematisering av all information som är involverad i vaccinutbyggnaden kommer att tillhandahålla viktiga data" och "tillåta regeringar att fokusera exakt [på] utbyggnaden av vacciner och spåra framsteg"

Ett generalprov för vedermödan

Det här är otroliga nyheter, som borde få alla varningsklockor att ringa, och något som borde ge oss förståelsen för hur nära vedermödans tid vi är. För vi är med stora steg på väg mot det system, vi kan se i Uppenbarelseboken. Vilddjurets märke kommer att vara det yttersta steget i detta kontrollsamhälle som covid har banat vägen för.

Den här pandemin har gjort det legitimt att tala om identifikation och att få möjlighet att registrera vem som har fått vaccin eller inte. Det vi upplever just nu är stora tecken på Jesu återkomst och ett generalprov på vilddjurets märke och vedermödans tid.

Avslutning 

Vi måste ställa oss en allvarlig fråga. Förstår vi tidens allvar och hur nära Jesu återkomst vi är? 

Vi måste förstå att dessa "polykriser" endast är ett tecken på det som sker just nu. Scenen är är på gång att bli satt, och vi upplever en förberedelse för att vedermödan kan få sin början, och syndens människa kan träda fram på världsscenen. Allt är förberett och allt är klart. Den här världen är mogen för att syndens människa kan träda fram på världsscenen och att vilddjurets rike kan bli en verklighet.

Men samtidigt är det tecken på att uppryckandet av Guds församling snart kommer ske. Vi är så nära vedermödans tid, att det inte kan vara långt tid tillbaka. Jag tror på fullt allvar att Jesus kommer mycket snart tillbaka.

Jesus kommer snart!

Mikael

  

37 kommentarer:

 1. Ja det kan inte dröja länge till. Därför behöver vi använda tiden rätt och försöka vinna så många som möjligt innan Jesus hämtar oss. Vilket hopp vi har!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är så sant! Vår dyrbare Frälsare, Herre och Gud är vårt och den här världens enda hopp. Vår frälsnings ark där dörren fortfarande står öppen för människor som vandrar i mörkret utan hopp.

   Snart ska vi möta vår älskade och underbare Jesus

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 2. WHO uppmanar länder att börja lagra läkemedel för "nukleära nödsituationer"

  Bara timmar efter att EU har varnat för att Ryssland "är i krig med väst", så har Världshälsoorganisationen (WHO) har precis utfärdat en vägledning om hur man överlever en kärnkraftskatastrof. Inkluderat i vägledningen är en lista över läkemedel som nationer bör lagra för "radiologiska eller nukleära nödsituationer".

  https://finance.yahoo.com/news/urging-countries-start-stockpiling-medicines-170330234.html

  Mikael  SvaraRadera
  Svar
  1. Lyssna på den amerikanska nyhetskanalen Redacted!

   https://bit.ly/3kOxvbF

   Radera
 3. Bed för Israel som har precis har upplevt dessa fruktansvärda terrordåd som har kostat många människoliv.

  Psaltaren 122:6 - "Be om frid för Jerusalem!"

  https://www.svt.se/nyheter/utrikes/fem-doda-i-skjutning-vid-synagoga-i-jerusalem

  Mikael

  SvaraRadera
 4. China fortsätter sin agression mot Taiwan och provokerar med militära flyg och skäpp runt landet. Hittills denna månad har Peking skickat 346 militärflygplan och 104 marinfartyg runt Taiwan. (!)

  https://www.taiwannews.com.tw/en/news/4794459

  Rykten om kring är ett tecken för Jesu underbara återkomst. Han kommer snart.

  Mikael

  SvaraRadera
 5. Israel har utför militära räder i Iran med hjälp av droner, något som bland annat Ryssland på det kraftigaste har fördömt. Herren håller på att sätta krokar i GOGS käftar för att dra dem mot Israel och det heliga landet.

  https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/flash-iran-under-attack

  Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. I analysen av Hal Turner står det: "Jag noterar också att både ryska och iranska statliga medier rapporterar, nästan från gitgo, att kvällens attacker " misstänks vara från ett NATO- eller NATO-kopplat land." Skulle det vara Azerbajdzjan?"Slut citat!

   Turkiet stödjer Azerbajdzjan och en del olika religiösa grenarna i islam har Iran som fiende! Tänk om det i själva verket är Turkiet som ligger bakom och vi ser snart ett krig mellan Turkiet och Iran?

   Radera
 6. Sammandrabbningar mellan kristna armenier och judar i Jerusalems gamla stad!

  https://bit.ly/40l2Gfc

  Tragiskt att detta sker och man undra varför judarna har emot kristna från Armenien? Under kriget mellan Azerbajdzjan och Armenien stödde Israel det muslimska Azerbajdzjan mot det kristna Armenien vilket jag tycker är märkligt! Israel stod alltså här på samma sida som Turkiet! Vore intressant att höra en utläggning från dig Mikael eller någon annan som är väl insatt i frågan, om varför förhållandet mellan Israel och Armemien är på så sätt då det istället borde vara tvärtom!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är inte så insatt i frågan, men som jag förstår det, så är Azerbadzjan en av Israels närmaste alliereade, som då är fiende med Armenien. Israel ligger också lågt med att erkänna det armeniska folkmordet, kanske för att inte stöta sig med Turkiet, en relation som också är viktigt för Israel.

   Mikael

   Radera
  2. Tack för ditt svar Mikael! Hittade mer om denna konflikt som förklarar en hel del!

   https://sverigesradio.se/artikel/7569704

   Iran stödjer kristna Armenien mot shiadominerande Azerbajdzjan av politiska skäl! Här ser vi en tydlig konflikt mellan Turkiet och Iran, som än så länge inte är akut, men kan snabbt blossa upp! Det finns profetior i Bibeln som talar om bocken och väduren i ändens tid där Turkiet och Iran drabbar samman där Turkiet kommer segra! Mycket intressant det som händer nu som kan vara profetiskt!

   Guds frid!🙏

   Radera
 7. Jag vill tacka HERREN JESUS KRISTUS för vad HAN har gjort för mig och vad HAN gör för mig! Utan HONOM kan jag ingenting göra! Med HONOM som styr mina steg går allting bra! HAN är Alfa och Omega, den förste och den siste!🙏

  Vill skicka en hälsning till alla bröder och systrar att be och lovsjunga HERREN JESUS KRISTUS varje dag och läsa Bibeln! Även om det ibland kan kännas tungt är HAN alltid med oss! Vi skall varje dag lovprisa HONOM oavsett omständigheterna och vara uthålliga! Ingen människa klarar av att följa lagen, men genom att försöka följa och lyda 10 Guds bud innebär det välsignelse mer än vi förstår!

  Israels Gud är vår Gud vilket snart kommer visa sig och jag hoppas och ber att många fler kristna börjar förstå hur pass viktigt Israel är inte bara i ändens tid utan alltid har varit det sedan Gamla Testamentets tid!

  Mikaels hemsida är ett föredöme som talar väl om Israel och Jerusalem! Jag skickar här en musikvideo från Elihana Elia, en judinna som är kristen!
  Psaltaren 24:8
  Vem är då ärans konung? Det är HERREN, stark och väldig. HERREN, väldig i strid. Amen!🙏

  https://bit.ly/3wEiQ5x

  Guds frid!🙏

  SvaraRadera
  Svar
  1. Underbart och tack för det du delar. Allt vi har och är, har vi på grund av Herren. Vår underbare frälsare är verkligen allt för oss (Apg 17:28) och Han är med oss alla dagar med sin kraft, nåd och kärlek till tidens ände.

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
  2. Uppmaningen att följa 10 Guds bud splittrar, Gal 3 11Och att ingen i kraft av lag bliver rättfärdig inför Gud, det är uppenbart, eftersom det heter: ”Den rättfärdige skall leva av tro.” 12Men i lagen beror det icke på tro; tvärtom heter det: ”Den som gör efter dessa stadgar skall leva genom dem.” 13Kristus friköpte oss från lagens förbannelse, när han blev en förbannelse för vår skull. Det är ju skrivet: ”Förbannad är var och en som är upphängd på trä.” 14Vi friköptes, för att den välsignelse som hade givits åt Abraham skulle i Jesus Kristus komma också hedningarna till del, så att vi genom tron skulle undfå den utlovade Anden.
   I ett annat inlägg uppmanades vi att fylla våra skafferiet och handla av kristna bönder, så att vi klarar vedermödan, men om jag förstår din blogg rätt då är inte kristna bönder kvar😇, och inte vi heller, det hade varit bra om du uppmärksammade liknande inlägg som avviker från bloggen, och själv visa var du och bloggen står.   Radera
  3. Om du läser tydligt så skriver jag att ingen människa klarar av att följa lagen! Med det menar jag 10 Guds bud! Men jag vet själv att det blir välsignelse genom att lyda Gud och försöka följa 10 Guds bud! Har du någonting emot tio Guds bud?

   Radera
  4. Guds frid,
   Tack för din kommentar. Jag gör mitt bästa för att vara uppmärksam på alla inlägg, men ibland kan det säkert komma igenom inlägg som jag inte själv delar allt innehåll i. Men jag tänker efter många års skrivande, att de flesta är ganska trygga i vad bloggen representerar och står för. Det finns ändå en röd tråd i de inlägg jag delar här.

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
  5. Till anonym! 10 Guds bud skall fungera som ett rättesnöre för landet! Jag skrev som sagt att ingen människa klarar av att följa 10 Guds, men Gud ser till hjärtat! Ur 10 Guds bud om alla länder följde detta hade vi inga krig och kriminalitetn hade varit noll! Vad i tio Guds bud tycker du inte om eftersom du reagerar väldigt negativt på det?

   Radera
  6. Är det så svårt att förstå?
   Gal 3:23-29
   Men förrän tron kom, voro vi inneslutna under lagen och höllos i förvar under den, i förbidan på den tro som en gång skulle uppenbaras.

   Så har lagen blivit vår uppfostrare till Kristus, för att vi skola bliva rättfärdiga av tro.

   Men sedan tron har kommit, stå vi icke mer under uppfostrare.

   Alla ären I Guds barn genom tron, i Kristus Jesus;
   ty I alla, som haven blivit döpta till Kristus, haven iklätt eder Kristus.

   Här är icke jude eller grek, här är icke träl eller fri, här är icke man och kvinna: alla ären I ett i Kristus Jesus.

   Hören I nu Kristus till, så ären I därmed ock Abrahams säd, arvingar enligt löftet.

   Radera
 8. Varken NATO eller Ryssland ser ut till att backa när det gäller kriget i Ukraina, och Putin mobiliserar ytterligare 200 000 soldater för en ny massiv attack. Många frågar sig om det kommer en ny våg omkring 1-års dagen för kriget?

  https://www.the-sun.com/news/7262455/putin-200k-russia-ukraine-nato/

  Profetiska tecken är vår ledstjärna som lyser på den profetiska himlen. Den visar väg och profeterar om att vi lever i den sista tiden i denna tidsålder. När de vise männen såg stjärnan så visste de att det var en stor händelse på gång. När vi ser dessa överbevisande tecken så vet vi samtidigt att Jesus kommer mycket snart och att Herren förbereder sin väntande brud.

  Anden och bruden, säger Kom!

  Jesus kommer snart

  Mikael

  SvaraRadera
 9. Israels framtid

  Väldigt intressant uttalande från Netanyahu, som blir frågad om de tre viktigaste fokusområden när det gäller Israel och framtiden. Det är ett profetiskt uttalande av Netanyahu, som både har med Iran och ett kommande fredsavtal att göra:

  1. Stoppa Iran (Kan vara knutet till GOG kriget)
  2. Fredsavtal som bygger på Abraham Accord (Antikrist förbund med de många)
  3. Fortsätta att utveckla innovativa lösningar för världen

  https://www.youtube.com/shorts/DRO8wkznGaE

  Mikael

  SvaraRadera
 10. I judendomem finns det väldigt många lagar och regler! Detta menas med lagens förbannelse! Ingen kristen kan eller orkar följa alla dessa lagar som Gud gav till Moses! Men HERREN JESUS KRISTUS själv sa att HAN inte har kommit för av avskaffa lagen utan för att fullborda den!

  SvaraRadera
 11. Vad är det för fel att köpa av kristna bönder? Snart har vi inga bönder alls kvar i Sverige! Alla borde stödja bönder na i Sverige! Vid en större kris eller än värre ett krig är det oerhört viktigt att svenska bönder finns kvar! Att anlita kristna bönder först vore det bästa enligt min mening!

  SvaraRadera
 12. Guds frid, Syskon

  Vi avslutar samtalen om lag/nåd. Det är lätt att tala förbi varandra och det kan snabbt bli en del misstörstålser.

  En välsignad dag i Herren

  Mikael

  SvaraRadera
 13. Iran hotar USA

  Det kommer nyheter om att Iran skickar krigsfartyg till Brasilien och Panamakanalen för att skrämma och varna USA. Iran har tidigare hotat med att varje handling och inblanding från USA, när det gäller Iran/Israel konflikten kommer att uppfattas som en krigshandling. För inte så länge sedan har precis USA och Israel haft en stor gemensam militärövning, där de ska simulterade en attack mot just Iran.

  https://www.foxnews.com/world/warning-sign-irans-military-reportedly-sending-warships-brazil-panama-canal-challenge-us

  Jesus kommer snart

  Mikael

  SvaraRadera
 14. Guds frid,

  Du som har kommenterat en anonym kommentar som du kallar "släng". Jag har läst det du skriver och är uppmärksam på det.

  Herrens rika välsignelse över dig och din familj

  Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. 🌻 https://youtu.be/txv77WDWqZo

   Radera
  2. Underbart att lyssna på!😊

   Guds frid!🙏

   Radera
 15. Pentagon spårar misstänkt spionballong över USA.

  https://edition.cnn.com/2023/02/02/politics/us-tracking-china-spy-balloon/index.html

  USA spårar en misstänkt kinesisk övervakningsballong på hög höjd över det kontinentala USA, sade försvarstjänstemän på torsdagen, en upptäckt som riskerar att lägga ytterligare påfrestningar på de spända relationerna mellan USA och Kina.

  Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kina ursäktar nu för ballongen och säger att det inte var hänsikten att den skulle flyga över USA

   https://finance.yahoo.com/news/1-china-says-balloon-over-141556652.html?guccounter=1&guce_referrer=aHR0cHM6Ly93d3cuZ29vZ2xlLmNvbS8&guce_referrer_sig=AQAAABpP1M4uGzdDxKbPVAl6AePwdAOdVhzVnhes7BdCVWE_elUaIAI9gzn1g0Q8I2L6Vq3SNMqUMgjLdFXUfhft9l5lmPi-tzGN-8TX4_aJbr0jkqFgdtS59oNk1wuGSrAP8JDS95WaWoSD1qiNCsUBD3qm0X2efepJO1_-vPPlic5p

   Mikael

   Radera
  2. Målet sägs vara att skämma ut USA!

   https://bit.ly/3wRWZrp

   Jag köper inte ursäkten från Kina! Det kommer fram nu att Kina visste att den så kallade spionballongen skulle bli upptäckt! Dessutom har den synts över Montana som har en militärbas med kärnvapen!

   Radera
 16. Här i helgen kommer jag att dela några av de tecken vi upplever i himlen just nu. Tecken som kan vara vägmärken och tecken på att Herren mycket snart kommer tillbaka.

  En välsignad helg i Herren

  Mikael

  SvaraRadera
 17. Tack Mikael för all tid du lägger ner på denna sidan. Det är så tacksamt. Idag fick jag till mig i bön Malaki 3:16-18. Guds Helige Ande kom stark till mig i bönestunden. Att det blir ett svårt år 2023. Det var ju inte svårt att förstå , men vilken nöd jag fick , jag grät hela förmiddagen idag över allvaret
  Kunde knappt prata när jag delade det med vänner , syskon
  Och så fick jag bibelordet , löftet 🙏 Fick höra sen av en syster i Herren att en pastor nyligen fått samma budskap från Gud.
  Fridshälsning
  TZ

  SvaraRadera
  Svar
  1. Slog upp min gamla bibel, normalt läser jag numera på nätet, ser att jag streckat rader på just den texten för många år sedan, ringat dessutom in (då åter få se)

   Radera
 18. Guds frid, TZ

  Stort tack för dessa allvarliga ord givet i nöd. Man kan märka Herrens hjärta i det och vi förstår, att vi lever i denna mycket allvarliga och avgörande tid. Det är samtidigt tröstande ord i dessa löften och vid Jesu återkomst kommer vi att se skillnaden på den som tillhör Herren och inte. Jag delar detta bibelord så man kan ta del av det.

  Herrens underbara nåd och rika välsignelse

  Mikael

  Malaki 3:16-18

  16. Men då talade de som vördar Herren med varandra, och Herren hörde och lyssnade. En minnesbok skrevs inför honom för dem som vördar Herren och respekterar hans namn.

  17 De ska vara min dyrbara egendom, säger Herren Sebaot, den dag jag utför mitt verk. Jag ska förbarma mig över dem så som en man förbarmar sig över sin son som tjänar honom.

  18 Då ska ni åter se skillnaden mellan den rättfärdige och den gudlöse, mellan den som tjänar Gud och den som inte tjänar honom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket intressant med alla kapitel i Malaki och där HERREN JESUS KRISTUS skickar profeten Elia innan HERRENS stora och fruktansvärda dag kommer! Malaki 4:5

   Guds frid🙏

   Radera
 19. Jag vill dela denna underbara sång på engelska.

  https://www.youtube.com/watch?v=kGN31A0__4U

  En del av texten går så här:

  Take, my heart, as broken as I am, as fragile as I stand
  Take, my hand, and show me once again, the life I'm meant to live.

  Ta mitt hjärta, bruten som jag är, så skör som jag står
  Ta min hand, och visa mig igen, det liv jag är menad att leva.

  Herren helar dem som har förkrossade hjärtan och förbinder deras sår. Herrens ögon överfar jorden för att han med sin kraft skall hjälpa dem som med sina hjärtan ger sig hän åt honom. (Psaltaren 147:3 + 2 Krön 16:9)

  Ständigt närvarande med sin nåd och kärlek för att styrka, hela och ge kraft till sina barn. Alltid älskande, alltid helande och alltid redo att sträcka ut sina stårmärkta händer. Den levande, älskande och omsorgsfulla Jesus

  Mikael

  SvaraRadera
 20. Jag tycker det Matteus återger av Jesu ord i sitt evangelium kapitel 24 vers 7 stämmer mycket bra med den tiden vi lever i just nu. "Folk skall resa sig mot folk och rike mot rike, och det skall bli hungersnöd och jordbävningar på den ena platsen efter den andra. 8 Men allt detta är bara början på 'födslovåndorna'." Vi ser detta överallt numera. Land efter land blir alltmer polariserat bland befolkningen när det gäller både politiska och religiösa frågor. Länder hotar varandra med krig alltmer och hungersnöden börjar breda ut sig i världen. Den är inte längre enbart begränsad till i huvudsak Afrika utan får fäste även på andra kontinenter i åtminstone enskilda länder. Den nu eskalerande ekonomiska -och livsmedelskrisen i världen kan ytterligare spä på detta. Jordbävningar har vi haft gott om de senaste åren. Återigen, jag förundras över det faktum att något som skrevs för 2000 år sedan kan gå så exakt i uppfyllelse i våra dagar. Jag som en enkel människa kunde lätt tänka såhär, att om bara alla människor kände till vad Bibeln säger så hade man lätt kunnat besluta att agera annorlunda för att undvika det Bibeln förutsäger. Enkelt egentligen, eller hur? Jag är ganska övertygad om att många av världens makthavare faktiskt känner till vad Bibeln säger om den yttersta tiden. Varför skulle dom inte? Ändå agerar man istället exakt som Bibeln säger. Det väcker eftertanke. Ett exempel, jag har personligen stångat min panna blodig genom sakliga inlägg både på sociala medier där jag varnat för ett tredje världskrig, både som kommentarer på inlägg från politiker och som direkta inlägg till exempelvis Nato. Inget hjälper utan det är övertydligt att mänskligheten följer en karta och kompass som är utstakad av Herren. Visst, även jag är fullt medveten om att detta måste ske men som människa blir första reaktionen med det som nu händer att man känner att man måste varna människor och särskilt makthavare i hopp om att det inte skall gå dithän. Men nej, ingen lyssnar utan det är som sagt tydligt att det som måste ske skall ske.

  Ta vara på er bröder och systrar och Guds nåd till er.

  Hälsningar Björn Ekholm, Grimsås

  SvaraRadera