lördag 1 april 2023

Israel sluter ett 7-årigt avtal, bankkollaps och en närstående kinesisk invasion - Jesus Kommer!

 


Kära Syskon, 

Det blir allt mer tydligt och uppenbart att den tid vi lever i, inte bara är en tid med turbulens och tillfälliga utmaningar. Vi upplever att det extrema och avvikande och det som tidigare kallades för ovanligt och bisarrt, har nu blivit normen för det normala. Vi ser det genom laggivning som handlar om de oföddas rätt, och vi ser det genom etiska normer och gränser som hela tiden blir flyttade. Millioner av människor är beroende och slavar av alkohol och olika droger. Perversiteter som man tidigare inte ens visste existerade är nu endast ett klick väck på nätet.

Apokalyptiska naturkatastrofer är inte längre något enastående, men gör att skapelsen nu mår så dåligt att man nästan kan höra ropet och vädjan om Herrens uppenbarelse. Djurarter dör med en rasande fart och de sista 50 åren har haft kolossala konsekvenser för djurarten. Solen bränner jorden på ett sätt den tidigare inte har gjort, och man undrar hur man kan beskydda jorden för dessa farliga utbrott. 

Vi ser en politisk spänning som till och med övergår kalla kriget på 60-talet, och en demonisk synkretism sprider sig, där skökokyrkan tar form och gör sig klar till att inta världsscenen.

Jesaja profeterar

När Jesaja beskriver denna tid av mörker som kommer att gå ut över jorden, så skriver profeten i Jesaja 24:

”Se HERREN tömmer jorden och ödelägger den. Han omvälver dess yta och skingrar dess invånare”

”Jorden blir helt utplundrad och fullständigt ödelagd. Ty HERREN har sagt detta.”

”Därför förtär en förbannelse jorden, de som bor på den måste straffas för sin skuld. Därför tynar jordens invånare bort, bara några få är kvar”

Det är den tiden som får händer till att sjunka och människohjärtan till att bli uppgivna. Ångest och kval griper människan, som våndas som en barnaföderska (Jesaja 13) Och tidens tecken pekar på att vi är på väg därhän.

Kina planerar ett ”Taiwankrig” med USA

Det är USA som varnar för att ”Kina representerar den största utmaningen under 2000-talet” och att Kina planerar ett Taiwankrig med USA. I augusti 2022 simulerade Kina en blockad av Taiwan och det var en väckarklocka för västvärlden. Sedan har Kina fortsatt med att omringa Taiwan, och bara här i mars så har Peking skickat hela 315 militära flygplan och 86 marinfartyg som ett uppenbart hot mot landet.

Min kommentar: Allt tyder på en kinesisk invasion av Taiwan. Det som är spännande här är profetiska ord och utombibliska profetior, att samtidigt med Jesu återkomst sker en invasion.

Bankvärlden skakar

Sedan den amerikanska banken SVB övertogs av myndigheterna i USA har globala banker förlorat nästan en halv triljon dollar i marknadsvärde. Utsäljningen var så stor att banker tappade 459 miljarder amerikanska dollar i värde i börshandlar i Europa, Japan och USA. Det är ungefär 16 procent av det totala marknadsvärdet.

Min kommentar: Det är svindlande summor, och visar att världsekonomin är inne i en ond spiral. Ett tidstecken som pekar framåt mot ett nytt valutasystem, knutet till vilddjurets märke.

Israels undertecknar ett 7-årigt avtal med England

Avtalet mellan Israel och England syftar på att stärka teknik, handel och säkerhetsband mellan länderna under de kommande sju åren.

Min kommentar: Det som är intressant är att många avtal som sluts, ser ut till att vara just 7 år. Nästa stora 7-åriga avtal som Israel kommer att ingå, kan vara det som antikrist kommer att sluta mellan Israel och arabländerna.

Avslutning

Men mitt i detta mörker finns ett hopp, och det hoppet har ett namn – Jesus, Kristus. Han är ett ljus och räddning för alla som tar sin tillflykt till honom. Han står med utsträckta händer och önskar att leda och föra människor in i arken för att frälsa alla dem som påkallar Herrens namn.

För Guds församling så är Herren vår tröst och hopp, för han har lovat att "bevara oss från denna prövningens stund som ska övergå den här världen". Herrens ambassadörer blir borttagna från tid och rum från den vrede som kommer att slå jorden genom 21 domslut. Sigill, basuner och vredesskålar är klara till att bli utgjutna över den här jorden. 

Maranatha

Mikael

19 kommentarer:

 1. Amen..kom Herre Jesus!! 🙏/Y.A

  SvaraRadera
 2. Sju års avtal skriver du Mikael har skrivits nu mellan Israel o England
  Kan det vara att detta är början på vedermödan vi går in i snart
  Att efter halva tiden sätter sig antikrist i templet
  Då är förmodligen templet byggt o färdigt
  Bara en tanke jag fick. Kan det gå så fort nu.
  TZ

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid, TZ
   Jag tror inte att detta avtal är det förbund som Daniels bok talar om, men det kommer inte att gå länge före det att vedermödan och den 70:e och sista årsveckan får sin början. Det går väldigt snabbt!

   Det enda som håller Antikrist och ändetidens mörker tillbaka är den helige Ande i församlingen. När den helige Ande träder till sida och församlingen är borta, då är det fritt fram för Satan, Antikrist och den falske profeten.

   Så nära vårt himmelska hem och så nära den avslutande mållinjen. Vi är snart hemma.

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
  2. Tack för svar Mikael
   Ja så har jag oxå uppfattat det
   Att församlingen skall ryckas upp först innan antikrist träder fram. Blev bara lite undrande när jag läste om ett avtal på sju år.
   Vi väntar Jesus , inte antikrist. Jesus skall ta hem församlingen när som helst. Längtar varje dag
   TZ

   Radera
 3. I morgon, söndag, är det palmsöndagen. Det är en vigtig dag, när vi talar om profetiska skeenden som också har med ändetiden att göra. Det var på palmsöndagen att den 69:e årsveckan avslutades, då Jesus red in i Jerusalem på en åsna och blev hyllad som Messias.

  Dan 9: 26 – Men efter de sextiotvå veckorna skall den Smorde förgöras, helt utblottad.

  Efter de 69 veckorna skulle denne smorde Furste förgöras, helt blottad, som är en beskrivning av Jesus död på korset. När Jesus bär all värdens synd på korset är den 69:e veckan över, och han är bokstavligt talat helt utblottad.

  Dan 9:27 - Han skall stadfästa förbundet med de många under en vecka

  Den sista och 70:e årsveckan kommer att inledas med att ”en kommande furste”, kommer att sluta och stadsfästa ett förbund med de många. För Israel kommer det här att vara ett förbund med döden, som först kommer att brytas 3,5 år senare när Antikrist invaderar Jerusalem. Messias har aldrig lovat Israels barn någon form av ett sjuårigt förbund, och det finns heller inte nämnt i evangelierna. Jesu förbund med Israel är för evigt och inte begränsat till en vecka.

  Med utgångspunkt i Daniels 70 årsveckor kan vi se att efter den 69:e årsveckan stannade Guds profetiska klocka för en kort tid för Israel, och vi fick en paus eller en parantes i Israels profetiska tidslinje. Guds fokus flyttades från Israel till församlingen, hans kropp. Den parentesen har varat i cirka 2000 år nu, men utifrån tidens tecken och Guds ord kan vi se att den parantesen, som också är församlingens tid på jorden snart är slut. Då är vi klara till att uppleva den 70:e och sista årsveckan för Israel som också är vedermödans tid.

  Mikael

  http://jesus-kommer-snart.blogspot.com/2014/05/daniels-70-arsveckor-och-andenstid.html

  SvaraRadera
 4. Nordkorea förbereder sig för att skicka 50 000 soldater för att stödja Rysslands invasion av Ukraina, rapporter The Eurasian Times

  Här hävdas att minst 50 000 nordkoreanska trupper är redo att hjälpa den ryska militären. Nordkorea har utfärdat en uppmaning till frivilliga som är villiga att kämpa i kriget, och man hävdar att omkring 800 000 människor har uttryckt sitt intresse för att deltaga i kriget

  Mikael

  https://news.abplive.com/news/world/russia-ukraine-crisis-russia-actively-seeking-more-arms-from-north-korea-commandos-prepare-to-join-special-military-operations-1592185

  SvaraRadera
 5. Ännu en kraftfull jordbävning med magnituden 7,0 drabbar Papua Nya Guinea

  Jordbävning är ett tidstecken som pekar på Jesu återkomst

  https://bnonews.com/index.php/2023/04/powerful-7-0-magnitude-earthquake-hits-papua-new-guinea/

  Mikael

  SvaraRadera
 6. En sak i dessa tider man skall vara vaksam för nu är AI, det går extremt fort nu. Elon Musk och andra experter uppmanar till paus i utvecklingen. Stephen Hawking varnade för AI långt före sin död. Tror detta kan vara mycket farligt och banar vägen för antikrist och märket.

  SvaraRadera
 7. Hej.
  Tack återigen för ev mycket bra blogg, Mikael.
  En fråga till anonym; vad är AI och hur tror du det kopplas ihop med antikrist ? Så intressant att få veta.
  Tack på förhand. 🌸
  /Anonym

  SvaraRadera
 8. 1 Tess 4:13

  Bröder, vi vill att ni ska veta hur det blir med dem som har insomnat, så att ni inte sörjer som de andra, de som inte har något hopp. 14 Eftersom vi tror att Jesus har dött och uppstått, så ska Gud på samma sätt genom Jesus föra fram de insomnade tillsammans med honom.

  15 Vi säger er detta enligt ett ord från Herren: vi som lever och är kvar till Herrens ankomst ska alls inte komma före de insomnade. 16 När en befallning ljuder, en ärkeängels röst och en Guds basun, då ska Herren själv komma ner från himlen, och de som har dött i Kristus ska uppstå först. 17 Därefter ska vi som lever och är kvar ryckas upp bland skyar tillsammans med dem för att möta Herren i rymden. Och så ska vi alltid vara hos Herren. 18 Trösta därför varandra med dessa ord.

  Påsken är runt hörnet och nästa inlägg kommer att handla om vår dybare frälsare och de löften han har gett oss i förbindelse med hans död och uppståndelse.

  Herren dog för oss på korset och lovade samtidigt att han en dag vill hämta oss för att vi ska vara tillsammans med Honom för evigt. Vårt uppryckande är en tröst i en mörk tid och snart en dag kommer vi att höra den mäktiga basunen ljuda.

  Jesus kommer snart!

  Mikael

  SvaraRadera
 9. Från Holger Nilssons hemsida:

  Nu har allt fler förstått vem Putin är och vad han kan tänkas göra.
  Det är många som oroar sig för det som sker i Ryssland med Putin i ledningen.

  Så här säger Rysslandsexperten Hugo von Essen säger om Putin: ”Villig att göra vad som helst.”

  En sådan hårdhet är farlig och när den sådan person kommer till makten finns det anledning för länder och dess folk att bäva."

  https://flammor.com/en-despot-har-trtt-fram-p2540.html

  Mikael

  SvaraRadera
 10. Turkiet jämför Sverige med Nazityskland!

  https://www.expressen.se/nyheter/efter-domen-turkiet-jamfor-sverige-med-nazityskland/

  SvaraRadera
 11. En glad och välsignad påsk

  Påsken handlar både om det eviga offer vår Herre gjorde som gjorde att vi i dag har frälsning och hopp om evigheten. Men påsken vittnar också om Herrens uppståndelse och vår uppståndelse. Jesu seger över döden och Herrens uppståndelse ger oss hopp om att en dag, så kommer vi på samma sätt att uppstå. De döda ska bli levande, ooch dem sor bor i stoftet kommer jubla och jorden ska ge igen de avsomnade. Vilken seger och vilket hopp vi har i Jesus

  Jesaja 26:19

  Dina döda ska bli levande, mina dödas kroppar ska uppstå. Vakna upp och jubla, ni som bor i stoftet, för din dagg är ljusets dagg, och jorden ska ge igen
  de avsomnade.

  20 Kom, mitt folk, och gå in i dina kamrar, stäng igen dörrarna efter dig. Göm dig ett litet ögonblick tills vreden har gått förbi.

  21 För se, Herren kommer ut ur sin boning för att straffa jordens invånare
  för deras missgärning. Jorden ska blotta sina blodskulder och inte längre dölja
  sina dräpta.

  Jesus kommer snart

  Mikael

  SvaraRadera
 12. BRICS-nationer erbjuder en ny världsordning som alternativ till väst

  BRICS är förkortningen för det organiserade samarbetet mellan fem av världens största och mest växande statsekonomier: Brasilien, Ryssland, Indien, Kina och Sydafrika.

  Men nu sätter BRICS-nationerna upp sig själva som ett alternativ till befintliga internationella finansiella och politiska forum och erbjuder en ny världsordning som ett alternativ til väst.

  Mikael

  https://frontline.thehindu.com/news/brics-nations-offer-a-new-world-order-as-alternative-to-the-west/article66667657.ece

  SvaraRadera
 13. Stor raketattack från Libanon mot Israel just nu!

  Be för beskydd över Israel och det judiska folket

  Mikael

  https://www.gp.se/nyheter/v%C3%A4rlden/stor-raketattack-fr%C3%A5n-libanon-mot-israel-1.96461194

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ber för Israel och skickar med Sefanja 3:17-20 . Men läs gärna hela Sefanja kap 3 . Jesus kommer snart, mycket snart när vi ser vad som händer i Israel nu
   Frid
   TZ

   Radera
 14. En bild av Jesus från Nasaret hittades gömd i Turinsvepningen! Hur kom den dit?

  https://bit.ly/3ZUw4Hn

  Ett Guds mirakel inträffade så att bilden av Jesus kom fram i svepningen!🙏 Ära vare Gud i höjden! Prisad varde HERREN JESUS KRISTUS!🙏

  https://bit.ly/3ZUw4Hn

  HAN som är och var och snart kommer tillbaka!🙏

  Guds frid!🙏

  SvaraRadera
 15. Ta gärna del av denna underbara sång, som handlar om Herrens brud, som snart kommer att bli förenad med sin brudgum. Den är väldigt gripande

  https://mail.google.com/mail/u/0/?zx=itd8ksq2t5ax#inbox/FMfcgzGsltSgSbDGsVmBhqhbkTXtBCQV?projector=1

  Mikael

  SvaraRadera