lördag 13 maj 2023

Herrens sex profetiska löften till Israel

 


Dan 9:24 - Sjuttio veckor är bestämda över ditt folk och över din heliga stad för att göra slut på överträdelse, försegla synder, försona skuld, föra fram en evig rättfärdighet, fullborda syn och profetia och smörja den Allraheligaste.

När Daniel får profetian av Herren så knyter Herren sex profetiska löften till denna profetia. Löften som Herren har gett Israel och det judiska folket. Dessa 70 årsveckor som Herren ger Daniel, har ett helt bestämt syfte och mål, som har med Israels frälsning, det kommande tusenårsriket och det kommande templet att göra.

Israel fyller snart 75 år. Det var samma ”ålder” som Abraham hade när han blev kallad av Herren att dra upp mot löfteslandet. På samma sätt kommer Israel mycket snart att få en kallelse och inbjudan av Herren, att dra mot det kommande Gudsriket på jorden, där Herren kommer att fullborda dessa löften till punkt och pricka. Här delar vi dessa sex löften som Herren delade genom Daniel:

Göra slut på överträdelse

Det hebreiska ordet för överträdelse ”pesha” betyder att göra uppror eller synd mot laglig auktoritet. Aldrig mer kommer Guds utvalda folk att göra uppror mot Herren, eller följa och tjäna andra Gudar. Vid den 70:e årsveckans avslutning kommer det definitivt att vara slut på Israels överträdelser mot Herren.

Försegla synder

Det hebreiska ordet för synder ”chattath” betyder synd, eller försynda sig. Sak 12 talar om Israels kommande frälsning, som är Israels andliga pånyttfödelse. När Hesekiel ser de förtorkade benen få liv (Hes 37), är det samtidigt en profetia om både Israels nationala pånyttfödelse i 1948, deras församlande från hednafolken, och deras kommande frälsning i ändetiden.  

Försona skuld

Det hebreiska ordet för försona ”kaphar” som betyder försona eller övertäcka. Jesu seger på korset kommer då att bli en verklighet för Israel. Redan nu är Israel försonad med Herren, men precis som alla människor måste denna försoning tas emot i tro för att det ska bli en verklighet. När Israel accepterar Jesus som deras Messias, och i tro tar emot honom som deras frälsare, kommer Herren att förlåta och försegla deras synder och försona deras skuld. 

Föra fram en evig rättfärdighet

Det är den rättfärdighet som Israel och Jerusalem ska vandra i för evig tid. Detta blir konsekvensen av att de tar emot Jesus som deras frälsare, och korsets frälsande kraft.

Fullborda syn och profetia

När Jesus kommer och tar boning bland sitt folk, är det inte längre nödvändigt med profeter, syner eller profetior. Alla ska känna Herren från den minste till den störste. Profeternas syner om Israel och Jerusalem blir nu fullbordade, och därmed förseglade.

Smörja den Allraheligaste

Andra översättningar säger: ”and to anoint the Most Holy Place” (NIV). ”Och en höghelig helgedom blir smord” (Svenska 1917).

Det är inte Jesus som ska smörjas i tusenårsriket. Han är redan smord av Fadern, och kan inte smörjas av människor. Det här är templet i 1000 års riket, som kommer att byggas av Jesus själv, där templets form och inredning är beskrivet i Hes kap 40-48. I 1000 års riket kommer Herren att tillbes över hela jorden, men i Jerusalem kommer folkslagen att komma för att möta Herren personligt.

Herren bestämde alltså att han skulle uppfylla sex löften för det judiska folket och Jerusalem, under en specifik period på 490 år. Efter den här perioden skulle Israel och Jerusalem komma in och få del av dessa välsignelser som nämns i denna vers.

Avslutning

Den 70:e årsveckan är en 7-årsperiod och är ramen för Uppenbarelsebokens kronologi. Medans Daniels bok visar på de stora kronologiska ramarna för ändetiden, är Uppenbarelseboken en detaljerad beskrivning av den sista årsveckan.

Den inleds med att Antikrist sluter ett förbund med de många (Israel), och avslutas med Kristi andra tillkommelse när han sätter sina fötter på Oljeberget. Syften med den sista årsveckan är uppfyllandet av de snart 2500 år gamla profetiska löften för Israel, som har med deras kommande frälsning och upprättelsen att göra.

Dessa framtidslöften för Israel och Jerusalem kommer Herren kommer att fullborda till punkt och pricka.

Herren välsigne Israel

Mikael

 

20 kommentarer:

 1. Tack att du förklarar så att det blir klart och tydligt! Lätt att bli lite förvirrad ibland bland alla profetior och folks tyckanden när man läser om den sista tiden. Kom Herre Jesus!

  Erica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket. Allt gott och Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 2. För Hans Namn är Heligt!🙏

  https://bit.ly/3pDKK1v

  Underbart att se och lyssna på!🙏 HERREN JESUS KRISTUS LEJONET AV JUDA kommer snart tillbaka! HAN är med oss alla dagar intill tidens ände!🙏

  Guds frid!🙏

  SvaraRadera
 3. Mycket intressant läsning , var välsignad i Jesu namn ✝️

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack och jag önskar också dig Herrens underbara välsignelse

   Mikael

   Radera
 4. United States Geological Survey, (USGS) - den amerikanska motsvarigheten till svenska Lantmäteriet och Sveriges geologiska undersökning, kommer med varning om att flera vulkaner runt om i USA upplever förhöjd aktivitet.

  Denna ökade aktivet när det gäller vulkaner påminde mig om Joel 2:30 som profeterar om "blod, eld och rökpelare"

  Joel 2:30 - Och jag ska göra tecken på himlen och på jorden, blod, eld och rökpelare.

  Jesus kommer snart

  Mikael

  SvaraRadera
 5. Tycker det här med AI börjar bli otäckt, nu kan den läsa tankar också. Det går med stormsteg mot ett nytt världssystem nu.

  https://www.svt.se/nyheter/vetenskap/nu-kan-forskare-tyda-vad-vi-tanker

  Erica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, och det verkar som att just AI får väldigt mycket uppmärksamhet och det går väldigt fort. Som du skriver, stora steg på väg mot ett nytt världssystem.

   Maranatha

   Mikael

   Radera
 6. Israel fyller snart 75 år!

  Ta gärna del av Holger Nilssons inlägg, där han skriver om den profetiska händelse som hände den 14 maj 1948, när Israel blev en nation igen efter 2000 år i diasporan. Holger skriver:

  "Det var många turer innan nationen kunde återupprättas, men när det väl hände så skedde det med hast, en dag. Det var när David Ben Gurion reste sig upp på sabbatsaftonen den 14 maj 1948 i Tel Aviv och sade: ”Jag vill läsa upp Israels oavhängighetsförklaring.” På en enda dag förändrades bilden, judarna fick ett hemland att återvända till. Det judiska folket och staten reste sig ut ur historiens dunkel och steg fram på världsarenan."

  https://flammor.com/14-maj-1948-14-maj-2023-p2578.html

  Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja och nu är alla snart hemma. Löftena att den generationen som levde då när Israel fick tillbaks sitt land , skall vara med om uppryckelsen står fast
   TZ

   Radera
  2. Amen, och det löftet kommer att uppfyllas till punkt och pricka. När vi går in i 1000-års riket, kommer varje enskild jude att vara tillbaka i det forlovade landet.

   Maranatha

   Mikael

   Radera
 7. På väg mot det tredje världskriget

  Foto visar 18 ryska atombombplan nära Natos gräns. Det sker efter Storbrittaniens planer att skicka missiler till Ukraina.

  https://www.the-sun.com/news/8123379/russian-nuke-bombers-nato-border/

  Mikael

  SvaraRadera
 8. Blott en dag , ett ögonblick i sänder , vilken tröst vad än som kommer på allt ju vilar i vår faders händer , skulle jag som barn väl ängslas då …… 🌅

  SvaraRadera
 9. Guds frid, syskon.

  I morgon kommer det ett nytt inlägg, där jag delar om Herrens återkomst i år 2030. Det finns data som talar för att Herren dog och uppstod år 30. e. Kr, och skulle det stämma skulle det betyder att vi har nått 6000 år i Herrens 7000 profetiska tidsräkning med människan. Drar man sedan 7 år från 2030, hamnar vi då på 2023. Ingen känner dagen eller stunden, men vi studerar det profetiska ordet och det sätt som Herren handlar med sitt folk på.

  Vi lever i tiden och Jesus kommer mycket snart tillbaka.

  En välsignad helg i Herren

  Mikael

  SvaraRadera
 10. Föregångare till märket?: EU kommer att lansera "Digital Identity Wallet" 2024

  Den här nyheten kommer säkert att få sitt eget inlägg och något som visar hur nära den absolut sista och avslutande tiden vi är. Det är EU som kommer att lansera ett digitalt ID-system under 2024, för att skapa säkerthet och integritetsskydd för Europas 447 miljoner medborgare.

  Men det här handlar inte om att skapa säkerhet, men har enbart bara med kontroll att göra. Det kommer medföra medicinska, sociala och job-relaterade data. Det ger statliga myndigheter snabb och enkel tillgång till den enskilde individ. Det här är en föregångare till vilddjurets märke!

  Vi lever i den yttersta tiden och Jesus kommer mycket snart tillbaka.

  https://harbingersdaily.com/forerunner-to-the-mark-eu-set-to-roll-out-digital-identity-wallet-in-2024/

  Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Under denna helg börjar världshälsoförsamlingen som hålls i Genéve. Folkhälsofrågor och samordnad strategi för digital identitet är redan prioriterade från EU-kommissionen. EU-parlamentet som är den lagstiftande institutionen åtföljs av Europeiska unionens råd som beslutade att c.... intygen skulle gälla till den 30 juni 2023! Antagligen blir det något beslut under kommande vecka.

   Guds frid!

   https://www.who.int/about/governance/world-health-assembly/seventy-sixth-world-health-assembly
   Radera
  2. Efter pandemin har fler länder lättat på sina restriktioner och senast USA "12:e maj" som möjliggör för inresa! Fortfarande kräver ett par länder medicinsk status för inträde och några är stängda! Vad är era synpunkter för det här?

   https://www.kayak.com/travel-restrictions?

   Radera
 11. Jag själv är fortfarande helt övertygad om att injektionerna mot Covid 19 var ett första steg mot Vilddjurets märke. Eftersom man i ett flertal länder lät sin militär handgripligen tvinga människor att ta injektionerna. Det är ett oerhört ingrepp som man normalt skulle kunna tänka sig hända i extrema diktaturer men som nu alltså skedde i demokratier. Uppenbarligen var dessa injektioner så viktiga att man alltså tvingade människor att ta dom. Att man inte gjorde samma sak i alla länder världen över tror jag beror på att det då hade blivit alltför uppenbart att något skumt förelåg. Med det som nu skedde kunde ingen peka på något mer än teorier och tvivel. Jag tror att vi fortfarande vid dags dato inte fullt ut fått reda på vad dessa injektioner innehöll till 100%. De kan mycket väl innehållit några slags avancerade biologiska markörer som sedan aktiveras med hjälp av det du nu skriver om Mikael. Oavsett vad så är manegen krattad för Mörkrets furste att träda fram. Men det tredje världskriget måste först explodera i världen. Ett inlägg från vår broder Holger Nilsson för ett tag sedan gjorde ett oerhört starkt intryck på mig. Han hade fått nys om en kvinna i Amerika som hade fått en uppenbarelse från Ärkeängeln Gabriel där han kortfattat förklarade att Herren snart inte längre kommer hindra Vladimir Putin att skjuta mot Amerika. Vi förstår alla vad det betyder. Länken här: https://flammor.com/uppenbarelse-p2466.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att vaccineringen med eller utan innehåll handlade om att få igång ett vaccinregister över hela världen, ett register som används för att kontrollera oss alla, många äldre dog av covid, "efter sprutan" det skrämde fler att covid var farlig.

   Radera