lördag 29 juli 2023

Vi upplever början till ändetidens extrema väder och naturkatastrofer

 


2 Pet 1:19 - Så mycket fastare står nu det profetiska ordet för oss, och ni gör rätt i att hålla er till det som till ett ljus som lyser på en dyster plats tills dagen gryr och morgonstjärnan går upp i era hjärtan. 

Jag hoppas att ni har haft en välsignad sommar i Herrens närhet. Vi fortsätter där vi slutade genom att peka på profetiska tidstecken, som sprider ljus som ett fyrtorn omringat av mörka vatten. Det är ljusvidden hos en fyr som avgör vilket avstånd den kan ses i mörker. Petrus andra brev vittnar om att det profetiska ordet ”lyser på en dyster plats tills dagen gryr och morgonstjärnan går upp i våra hjärtan”. Ljusvidden i det profetiska ordet är stort och bred, och det lyser upp horisonten, vilket gör att vi kan fortsätta att färdas framåt till vårt himmelska hem, tills Herren kommer tillbaka.

Bara här i juli månad har vi upplevt avgörande händelser som vittnar om denna tidens slut.

Natos toppmöte i Vilnius

Turkiet säger ja till Sveriges Nato-ansökan, och därmed är vägen öppen för Sveriges medlemskap. Men vad kommer det att betyda för Sveriges säkerhet, och på vilket sätt kommer Ryssland att reagera? Är det här knutet till utombibliska profetior som talar om en rysk attack på Sverige?

Min kommentar: Vi lever i avslutningen av denna tidsålder, där ändetidens pusselbitar faller på plats. Allt pekar på Jesu återkomst och profetiors uppfyllande.

WHO varnar för föregående extrema väderhändelser

Världshälsoorganisationens (WHO) generaldirektør Tedros Ghebreyesus har precis sagt att klimatförändringar kommer att leda till en ökning av ”extrema väderhändelser” under 2023, vilket pekar på rekordstora temperaturer runt om i världen. På en pressträff sa Tedros att ”klimatkrisen nu är en av de viktiga faktorerna som bestämmer människors hälsoresultat” och varnar för att den globala uppvärmningen i slutändan kan producera en våg av hunger, migration och sjukdomar.

”Under de kommande månaderna förväntar vi oss en rad extrema väderhändelser, inklusive torka, översvämningar, orkaner och värmeböljor, som alla skadar människors hälsa”, sade han och noterade också att vi hade en dag i juli som markerade den ”varmaste dagen någonsin” i genomsnittstemperaturer runt om i ändetidens väder och naturkatastrofer världen.

Min kommentar:

Jag tror att det vi ser och upplever av extrema och apokalyptiska väderförhållande är inledningen till. Det är med andra ord ett tidstecken på Jesu återkomst och denna tidens slut.

Avslutning

Något som jag upplever att Jesus har uppmuntrat mig till här under sommaren är att ”fokusera på honom och inte bli störd eller missmodig av allt det som sker runt omkring”. Det är lätt att bli missmodig och frukta när änden börjar närma sig, där vi ser att allt skakar på ett sätt som vi aldrig tidigare har upplevt. Det vi får göra att dra närmare Jesus för att finna ro och trygghet under hans vingar.

Varje gång en människa har sett Gud i Bibeln, så har man sett och upplevt Jesus. Jesus är en del av den treeniga Guden, och i Jesus bor ”gudomens hela fullhet i kroppslig gestalt”. Det betyder att allt det Gud består av, finns i Jesus - all härlighet, Guds frälsande kraft, liv och övernog. Jesus är Guds uppenbarelse här på jorden.

Han är mer än nog och allt vi behöver i våra liv. När vi är svaga kan vi viska hans namn, och han har lovat att vara med oss och verka i våra liv. I den korta tid som är kvar önskar jag att dra när Jesus, fästa mina ögon på Herren och se allt det han är och har. Var uppmuntrade i att han kommer snart för att hämta oss och för att frälsa oss från den kommande vreden.

Maranatha

Mikael

22 kommentarer:

 1. Tack Mikael för dina uppmuntrande ord!!🙏 Maranatha!! /Y.A

  SvaraRadera
  Svar
  1. Amen och tack, Y.A

   Herrens rika nåd och välsignelse

   Mikael

   Radera
 2. För flera år sedan skrev jag ett inlägg om möjligheten för att astronomer har hittat en nionde planet i vårt solsystem - Planet X

  Nu blir det igen uppmärksammat och man frågar sig om dessa extrema väderförhållande och naturkatastrofer kan vara knutet till denna planet?

  Om forskarna har rätt, så kan det betyda att den här planeten har ett extremt magnetiskt fält som skulle skapa obalans i vårt gravitationsfält och skapa elektromagnetiska störningar som skulle påverka jorden.

  Kan det vara på det sättet att Herren kommer att använda planeter av det här slaget för att utlösa domar på jorden i vedermödans tid?


  http://denytterstatiden.blogspot.com/2016/01/

  https://www.sciencealert.com/a-giant-planet-seems-to-be-lurking-unseen-in-our-solar-system

  Jesus kommer snart

  Mikael

  SvaraRadera
 3. Tack Mikael! Jag upplever detsamma som dig.
  Samt Jesus talar så klart till oss nu
  Inre röst.
  Men oxå i bibeln. Verserna man läser nästa hoppar så levande dom är:) Rema ord. Det är sånt ljus över dom Som jag knappt upplevt tidigare
  Ju mörkare det är
  Ju mer ljus kommer Herren med . Det är bara Sveriges församlingar som inte undervisar så mycket om denna tid. Lyssnar man på you tube finns så många klipp från tex USA där dom tror att Jesus kommer och kan komma när som nu.
  Låt oss be att våra kära vaknar som har somnat i väntan
  TZ

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stort Amen till det du skriver, TZ. Låt oss be för ett andligt uppvaknande där det profetiska ordet blir levande igen, och att vi förstår allvaret i den tid vi lever och att Jesus mycket snart kommer tillbaka.

   Maranatha

   Mikael

   Radera
 4. Härom natten drömde jag om en stor vacker sal. Adventstiden stod för dörren och jag tände flera adventsljus i den mörka salen.
  Det kom många barn dit som jag skulle undervisa om advent och att advent är här.
  Det låg glädje och förväntan i luften.
  Advent betyder ankomst, Jesu ankomst.
  Jesus kommer snart!
  Vi har allt i Jesus Kristus och lyfter blicken och gläder oss över att frälsningen är nära.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid

   Tack för att du delar denna underbara och välsignade dröm. Ja det är så rätt. Advent, och Herrens dyrbara återkomst står för dörren. Undrar om inte den stora vackra salen du drömde om är den kommande och himmelska salen där vi ska hålla en underbar bröllopsfest.

   Maranatha

   Mikael

   Radera
 5. Amen Herren återkomst närmar sig Shalom över dig broder Mikael / Yvonne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Amen Yvonne. Det är så sant. En av historiens största händelser kommer snart att inträffa - Herren kommer att rycka sin församling till sig innan den kommande vreden här på jorden.

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 6. Kära Syskon

  Detta inlägg delades av syster S i det förra inlägget här i sommar. Jag lägger det ut, så det också kan läsas här. Även här kommer en varning om en kommande attack på Sverige:

  "Guds frid! Nu var det längesen jag läste något inlägg här men jag ville bara dela en sak med er. Igår berättade min man att han haft en dröm häromnatten. Innan jag berättar om den ska tilläggas att han alltid varit väldigt naiv när det gäller att Sverige ska invaderas och han läser aldrig sådana här bloggar eller liknande om den yttersta tiden. Han tror att Jesus ska komma tillbaka men han är inte säker på om det kommer hända snart. Han brukar heller inte drömma några profetiska drömmar eller andra starka drömmar. Därför tyckte han själv att det var märkligt att just han fick denna dröm. Han drömde att han satt inomhus (han tror det var hemma men det såg inte ut så i drömmen som för övrigt var ganska rörig som drömmar brukar vara men den kändes väldigt verklig ändå, sa han. När han tittar ut genom fönstret ser han soldater som springer förbi vår trädgård (han vet inte om det var svenska eller ryska soldater). När han går ut så får han veta att Ryssland attackerat Sverige och han tänker att han genast måste leta upp våra söner. Han befann sig sen i en kyrka som fungerade som en slags uppsamlingsplats med många människor.
  Att just min man skulle drömma en sådan dröm kanske inte är någon tillfällighet tänker jag… Men det känns läskigt. Man vill ju inte gå omkring och vara rädd. Samtidigt är jag glad eftersom vi har börjat be mer tillsammans. Det var det jag ville dela. Guds välsignelse!
  /S"

  Tack igen för att du delade detta inlägg. Herren har allt i sin hand och hela ändetidens händelser under kontroll. Jesus kommer mycket snart tillbaka och vi vet att han är den som är med oss.

  Herrens rika välsignelse

  Mikael

  SvaraRadera
 7. Kära Syskon

  Med tanke på den dröm Syster S man som hade om en kommande attack på Sverige, så skrev jag för ett tag sedan ett inlägg, där jag har samlat några av dessa aktuella profetior:

  https://denytterstatiden.blogspot.com/search/label/Birger%20Cleassons%20profetia

  Där finner ni bland annat varnade ord från Birger Cleassons, Ingvar Harknäs, Yonggi Cho och syskon som delar en profetisk dröm från alla. Gemensamt för dessa är att det är varnande och profetiska ord från Herren som talar om en dom över Sverige. Det är allvarstider för vårt land.

  Mikael

  SvaraRadera
 8. Det kommer också profetior om ett nådens regn över Sverige. Kanske har pendeln svängt och fler börjar vakna? Bara Herren vet vad som väntar Sverige, nåd eller dom. Kanske förbarmar sig Gud en gång till över oss

  https://www.varldenidag.se/nyheter/profetior-om-nadens-regn-over-sverige/repwgj!ja2Zg25d3wKdNvGoZnT0g/

  Erica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid, Erica.
   Ja, det får vi be om. Att Herren förbarmar sig över vårt land och i stället skickar en genuin väckelse där många själar blir frälsta och räddade för evigheten.

   Maranatha

   Mikael

   Radera
 9. Abraham accords: Saudiarabien på väg att gå in i det förbundet med Israel. Har i flera år upplevt denna spelare i sluttiden som mycket mörk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har du rätt i. Det är en mörk tid och särkild över Mellanöstern. Därifrån tolkar jag det som att Antikrist kommer ifrån, och detta Abraham accord kan vara förspelet och inledningen till det kommande aftalet som Daniels bok talar om.

   Jesus kommer snart!

   Mikael

   Radera
 10. Juli blev den varmaste månaden någonsin och FN uttalar sig och kommer med ett skrämmande scenario: -"Vi har nått en era av global kokning".

  FN:s generalsekreterare António Guterres kommenterade beskedet på en presskonferens och sa att det inte längre är tal om global uppvärmning utan att ”en era av global kokning har inletts”, rapporterar The Guardian.

  – Klimatförändringen är här. Det är skrämmande. Och det är bara början, sa Guterres.

  Vi är på väg in i ändetiden med alla dess väder och naturkatastrofer. Det vi ser och upplever nu är bara något som kommer att tillta i kraft och styrka.

  https://www.theguardian.com/science/2023/jul/27/scientists-july-world-hottest-month-record-climate-temperatures

  Mikael

  SvaraRadera
 11. Golfströmmen kan kollapsa redan 2025

  Här är en fortsättelse med samma typ av profetiska nyheter:

  En ny rapport varnar för att Golfströmmen, den havsström som drar med sig varmt Atlantvatten norrut och ger Europa ett varmt klimat, kan avta och kollapsa redan så snart som 2025

  https://www.smithsonianmag.com/smart-news/a-vital-ocean-current-system-could-collapse-as-soon-as-2025-study-predicts-180982605/

  Mikael

  SvaraRadera
 12. Israel är närmare än någonsin ett fredsavtal med Saudiarabien, sade Israels utrikesminister Eli Cohen på måndagen.

  I en intervju med Channel 12 sa landets högsta diplomat att dörren för ett USA-förmedlat avtal mellan Jerusalem och Riyadh skulle förbli öppen tills valsäsongen i USA startar på högvarv i mars.

  Samtidigt som han sa att det var för tidigt att kommentera specifika eftergifter som Israel kan behöva göra för ett avtal, noterade han att att övertyga Saudiarabien att ansluta sig till Abrahamsavtalet inte bara var ett israeliskt intresse, utan också ett amerikanskt intresse.

  Det här är också en stor profetisk nyhet. Saudiarabien kan med andra ord vara nästa länd som sluter fred med Israel och kommer att tillsluta sig Abrahamsavtalet. Det är det avtal som jag tror kan vara föregångaren till Antikrists fredsavtal mellan Israel och arabvärlden.

  Jesus kommer snart!

  Mikael

  https://unitedwithisrael.org/israeli-foreign-minister-saudi-deal-closer-than-ever/?utm_source=MadMimi&utm_medium=email&utm_content=6+Wounded+in+Terror+Attack+Near+Jerusalem%3B+Saudi+Deal+%E2%80%98Closer+Than+Ever%E2%80%99%3B+IDF+Ready+for+War%2C+Enemies+Looking+to+Exploit+%27Weakness%27%3B+Israel+Busts+Iranian+Campaign&utm_campaign=20230801_m175001067_6+Wounded+in+Terror+Attack+Near+Jerusalem%3B+Saudi+Deal+%E2%80%98Closer+Than+Ever%E2%80%99%3B+IDF+Ready+for+War%2C+Enemies+Looking+to+Exploit+%27Weakness%27%3B+Israel+Busts+Iranian+Campaign&utm_term=Israeli+Foreign+Minister_3A+Saudi+Deal+_E2_80_98Closer+Than+Ever_E2_80_99

  SvaraRadera
 13. Ta gärna del av denna underbara lovsång:

  https://www.youtube.com/watch?v=pHqAs5dBiOA

  If faith can move the mountains. Let the mountains move
  We come with expectation. We're waiting here for You
  Waiting here for You. You're the Lord of all creation
  And still You know my heart, The author of salvation
  You've loved me from the start

  Waiting here for You. With our hands lifted high in praise
  And it's You we adore. Singing alleluia. Alleluia"

  Upp 19: 4 – Och de tjugofyra äldste och de fyra väsendena föll ner och tillbad Gud som sitter på tronen. De sade: "Amen. Halleluja!"

  När de äldste faller ner på sina knän och tillber Herren så ropar de ”Amen, Halleluja!” Ordet ”Halleluja” består av två oöversatta hebreiska ord, ”Prisa Jah” som tillsammans betyder ”Prisa Herren”.

  Halleluja är et utryck som oftast är använt och på ett speciellt sätt är knutet till församlingen och de människor som är troende och födda på nytt. Vi hittar ordet Halleluja 24 gånger i det gamla testamentet, alltså samma antal som de äldste omkring tronen.

  Maranatha

  Mikael

  SvaraRadera
 14. På lördag delar jag en profetisk nyhet som pekar rakt in i det tid som ligger framför. Jeg har tidigare delat ett inlägg som heter "På väg mot vilddjurets märke". Där här blir del 2 av det.

  Det är centralbanker som planerar att introducera CBDC-mikrochipimplantat i handen som ska användas i förbindelse med handel. Det är med andra ord vilddjurets märke som redan finns och planeras att införas.

  Vi lever i den absolut avslutande tiden och Guds folk kommer mycket snart att ryckas upp. Var vid gott mod för Jesus kommer mycket snart tillbaka.

  https://theleadingreport.com/2023/07/19/central-banks-planning-to-introduce-cbdc-microchip-implants-according-to-top-economist/

  Maranatha

  Mikael

  SvaraRadera
 15. Tack Mikael! För ett bra inlägg!
  Ja! Jesus kommer snart! Uppryckelsen alltså innan Antikrist träder fram. Och alltn det som sker nu är ju begynnelsen, precis före vedermödan! Men det är också så att det finns människor som vill skapa kaos för att skrämma folk och se till att människor blir oroliga och rädda! Varför? Jo! för att då är det lättare att kontrollera människor och införa nya ordningar, dvs ”NY VÄRLDSORDNING” och det är det som pågår! Därför är det så viktigt att vi som troende, kristna är vakna och förstår vilken tid vi lever i dvs Ändens Tid!
  Och nu är det verkligen tid för oss, Församlingen att börja koncentrera oss på uppdraget, att börja sprida evangeliet! Och inte gå in under denna världens ande och börja frukta och bli rädda. Nej! Tvärtom! Vi vet ju att snart kommer vi att få möta Jesus! Så vi har en underbar och ljus framtid att gå till mötes mycket snart! Min uppmaning nu är att läsa Paulus bön till alla troende utifrån. Efesbr. 1:17. Som är en bön från Paulus där han ber om att vi skall VAKNA och förstå vår POSITION i Kristus och vilken MAKT det är på oss som TROR! ! Och vilken AUKTORITET vi har i NAMNET JESUS !!!

  SvaraRadera
 16. Det kommande avtalet med Saudiarabien och Israel får stor uppmärksamhet:

  "I en betydande utveckling har Israels utrikesminister Eli Cohen antytt ett potentiellt fredsavtal med Saudiarabien, förmedlat av USA, som kan vara närmare än någonsin. Denna historiska allians, en förlängning av Abrahamsavtalet, skulle inte bara tjäna Israels och USA:s intressen utan också främja regional stabilitet. Trots komplexiteten kring den palestinska frågan och förbindelserna mellan Saudiarabien och Iran är engagemanget för att förbättra
  palestiniernas livskvalitet ett gemensamt mål. De stärkta banden mellan Israel och Saudiarabien bevisas ytterligare av ett joint venture mellan det israeliska företaget SolarEdge Technologies Inc. och Saudiarabiens Ajlan & Bros Holding, som syftar till att implementera smarta förnybara energilösningar i Saudiarabien. Denna potentiella allians understryker Israels engagemang för fred, samarbete och ömsesidig respekt i regionen."

  https://www.zenger.news/2023/08/01/israel-nears-peace-deal-with-saudi-arabia-says-foreign-minister/

  Vi närmar oss "avtalet med de många". Avtalet som startar den sista 7-åriga perioden, som också är vedermödans tid.

  Jesus kommer snart!

  Mikael

  SvaraRadera