fredag 13 oktober 2023

Vi är mycket nära en av historiens största händelser - Uppryckandet av Guds församling!

Överskriften är ingen överdrift. Vi står på kanten till vedermödan men också till en av historiens största händelser. I rätt tid kommer Herren att förändra tidens gång och göra något som aldrig tidigare har hänt. Miljoner människor över hela världen kommer samtidigt och ögonblickligt att försvinna från den här jorden. Den Helige Anden kommer att träda åt sidan och ge plats åt avgrundens mörker, vilket betyder Antikrists framträdande och vedermödans dom. 

En chockerad värld 


Denna händelse kommer att lämna världen i ett chocktillstånd. Var har alla människor tagit vägen? Varför sker alla dessa katastrofer, krig och övernaturliga händelser samtidigt? Vem har lösningen, och vem kan skapa ro under den mest kaotiska tiden någonsin på jorden? 


Ganska snabbt efter denna händelse kommer två vittnen att träda fram. De kommer att varna, profetera och peka på Herrens återkomst sju år senare. En grupp judar (de 144 000) kommer att träda fram och evangelisera samt predika evangeliet om Guds rike över hela jorden. Ljuset mot mörkret kommer att bli mycket mer påtagligt och tydligt, med demonisk aktivitet och Guds uppenbarade kraft. När vi lever i födslovåndornas tid innebär det att vi ser en försmak av dessa domar som en dag kommer att utgå över världen: 


Jakobs nöd närmar sig


Jer 31:3 - Med evig kärlek har jag älskat dig, därför låter jag min nåd bli kvar över dig


Som jag har skrivit tidigare så tror jag inte att allt detta sker av en tillfällighet. Det är en del av ändetidens skeende och något som vi vet måste komma. Det som sker nu är att vi är på väg mot vedermödan men också det som kallas "Jakobs nöd".


Det är dessvärre på det sättet att innan dess att Herren upprättar sitt rike för Israel och sätter sin tron i Jerusalem, så kommer det en tid av nöd för Israel och det judiska folket. Det betyder att det finns flera krig som ligger framför som har med det judiska folket att göra: GOG-kriget, Psaltaren 83, Syrien och Damaskus kriget, Antikrists utrotningskrig m.m.


Det som gör skillnaden för Israel och det judiska folket är Guds trofasthet mot sina löften. Det är inte på grund av Israels trofasthet som Herren bevarar Israel, men för att han har bestämt det. Israel skulle vara Guds egendomsfolk framför andra folk på jorden, bärare av Herrens förbund och löften, och genom det judiska folket skulle frälsningen komma.


Det vi ser nu är en förberedelse för Jakobs nöd, men så länge som församlingen är kvar på jorden så ber och stöder vi det judiska folket. Men det känns som att den tiden är mycket kort.


UFO i Maryland  


Berättelser om UFO fortsätter att göra rubriker över hela världen, något jag inte tror är en tillfällighet. Just nu vittnar många människor i Maryland om att de har sett UFO:n och rapporterat om det, samtidigt som USA:s kongress och NASA försöker att öppna upp omkring det. Personligen tror jag att det är en del av det bedrägeri som kommer att spridas i världen efter uppryckandet. Kommer UFO (fallna änglar) att bli syndabocken när miljontals människor plötsligt försvinner från jorden? 


Världsekonomin 


Nu varnas det för att aktiemarknaden kan vara mycket instabil under oktober månad. Det råder ingen lugn på världsekonomin, och bakom varje stabil period väntar flera skakningar.  

Det är en del av det vi kan förvänta oss på vägen mot en ekonomisk krasch och sammanbrottet av det nuvarande ekonomiska systemet. Det gamla måste försvinna och gå under för att något nytt ska kunna ta dess plats. Det som väntar är ett globalt ekonomiskt system som är kopplat till vilddjurets märke 


Ryssland varnar England med 3 världskrig 


Vladimir Putins närmaste allierade hotar med att utlösa tredje världskriget mot Väst om Storbritannien skickar trupper till ukrainsk mark. 


Tidigare ryske presidenten Dmitry Medvedev sa på söndagen att brittiska soldater som tränar ukrainska soldater skulle vara legitima mål för ryska styrkor och skulle "skoningslöst förstöras". Uttalandet kom efter att Storbritanniens försvarsminister Grant Shapps sagt att han överväger att skicka brittiska trupper för att utbilda ukrainska soldater. Medvedev säger att de blir en laglig måltavla för våra väpnade styrkor.  


Vi kan bara konstatera att den världsutveckling vi har sett de senaste åren inte kommer att avta, utan bara kommer att växa i styrka och kraft. Födelsevåndorna måste vara närvarande för att barnet ska komma till världen. Vi lever i födelsevåndornas tid!  

 

Avslutning  

 

Joh 10:28-29 – Jag ger dem evigt liv, och de skall aldrig någonsin gå förlorade, och ingen skall rycka (Harpazo) dem ur min hand. Vad min Fader har gett mig är större än allt, och ingen kan rycka (Harpazo) dem ur min Faders hand.  


Det här är ett fantastiskt bibelställe som visar på Herdens hjärta för sina får. Han känner oss, vi lyssnar på hans röst och följer honom. Det löfte han ger oss är att ingen ska kunna "rycka" oss ur hans hand. Det innebär att det som Fadern har gett Sonen kan ingen någonsin stjäla från honom. Det ger oss trygghet i frälsningen och en visshet om att ingenting kan skilja oss från Guds kärlek i Jesus. Varken Satan eller omständigheter kan med andra ord rycka oss bort eller skilja oss från kärleken i Herren. 


Det är Herren själv som kommer att rycka (Harpazo) sina barn i ett givet ögonblick. Herren har gett oss evigt liv med ett löfte om att aldrig gå förlorade. Vi har ett evigt hopp och ett förutbestämt arv i himlen. Jag blir tacksam och kan inte med mänskliga ord uttrycka min kärlek och tacksamhet till Herren - för allt vad han är och allt vad han har gjort. 


Må jag snart bli förenad med min bästa vän, min älskade Herre och Gud. 


Mikael 

 
 

 

 

33 kommentarer:

 1. Holger Nilsson skriver en intressant artikel om den kommande utveckling i Mellanöstern. Vad kan hända nu? Holger skriver bland annat:

  Risken finns nu att konflikten får en större spridning.

  Det som hände i lördags då Hamas attackerade Israel är en gnista som kan blossa upp till en stor krigseld. Konflikten kan höjas ytterligare ett steg om Israel går in i Gaza. Vad kan hända framöver?

  Holger skriver: Fler parter kan gå in då Israel är upptagen med att hantera Gaza i söder. Norr om Israel i Libanon finns Hizbollah-rörelsen med sitt stora hat emot Israel. De har laddad upp med ett stort antal raketer som beräknas överstiga 100 000. Dessa har lång räckvidd när det gäller att nå in i Israel. Om de ser sin möjlighet att avfyra dessa raketer i denna svåra situation för Israel, kan det bli besvärligt. Då blir det i så fall ett tvåfrontskrig, svårt för Israel att bemästra.

  Till detta kan läggas att Iran finns i bakgrunden. De har understött både Hams och Hizbollah med vapen och är en ärkefiende till Israel och de har uttalat att de skall utplåna Israel! Skulle de agera är ett storkrig runt hörnet."

  https://flammor.com/vad-kan-hnda-nu-p2715.html

  SvaraRadera
 2. I dag är det ju fredag den 13 oktober och den dag då Hamas har uppmanat mot en global attack mot Israel. Just nu är det massiv raketbeskjutning mot den israeliska staden Ashkelon efter att Israel uppmanat Gazans att fly söderut

  Be för Israel!

  https://www.timesofisrael.com/liveblog-october-13-2023/

  SvaraRadera
 3. Profetiska nyheter:

  Samtidigt med allt det här kommer Turkiet med en indirekt varning till Netanyahu och säger att konsekvensen för Benjamin Netanyahu blir att han en dag blir skjuten och dödad om Israel fortsätter med att attackersa Gaza.

  Min kommentar: Ryssland, Turkiet och Iran vänder sig mot Israel och det vi ser är inledningen till GOG-kriget.

  Jesus kommer mycket snart!

  https://www.hindustantimes.com/videos/world-news/israel-pm-threatened-by-turkish-minister-erdogan-aide-says-youll-die-to-netanyahu-amid-hamas-war-101697139863691.html

  Mikael

  SvaraRadera
 4. Så är det. Israel är attackerat från fyra fronter och vi vet vilka som ligger bakom det hela.
  Maranatha

  SvaraRadera
 5. Vi får lyfta blicken till Jesus
  Maranatha kom Herre Jesus!

  SvaraRadera
 6. Israel och Global Jihad!

  https://youtu.be/I9qtbDVxwdk?si=OErsnUQOpCo627Tn

  Be för Israel och det judiska folket över hela världen!🙏🇮🇱❤

  Guds frid!🙏

  SvaraRadera
 7. Samtidigt som hela världens ögon är riktade mot Mellanöstern närmar sig USA och Kina en konfrontation i samband med Taiwan. Igår meddelade Kina att de hade skickat stridsflygplan för att övervaka och varna ett amerikanskt flottflygplan som flög genom Taiwansundet.

  https://economictimes.indiatimes.com/news/defence/china-sends-fighter-jets-to-warn-us-navy-plane-in-taiwan-strait/articleshow/104366990.cms

  Mikael

  SvaraRadera
 8. Rom 13: 11-12 – Akten på allt detta, så mycket mer som I veten vad tiden lider, att stunden nu är inne för eder att vakna upp ur sömnen. Ty frälsningen är oss nu närmare, än då vi kom till tro. Natten är framskriden, och dagen är nära. Låt oss därför avlägga mörkrets gärningar och ikläda oss ljusets vapenrustning.

  1 Kor 1:7 – så att I icke står tillbaka i fråga om någon nådegåva, medan I väntar på vår Herres, Jesu Kristi, uppenbarelse.

  Fil 3:20 – Vi åter har vårt medborgarskap i himmelen, och därifrån vänta vi och Herren Jesus Kristus såsom Frälsare.

  Fil 4:5 – Låten ert saktmod bli kunnigt för alla människor. Herren är nära!

  1 Tess 1:10 – och till att vänta hans Son från himmelen, honom som han har uppväckt från de döda, Jesus, som frälser oss undan den kommande vredesdomen.

  Tit 2:13 – medan vi vänta på vårt saliga hopps fullbordan och på den store Gudens och vår Frälsares, Kristi Jesu, härlighets uppenbarelse.

  Heb 9:28 – och han skall en andra gång träda fram, inte för att bära synd utan för att frälsa dem som väntar på honom.

  Heb 10: 37 – Ty ännu en kort liten tid, så kommer han som skall komma, och han skall inte dröja.

  Jak 5:7 – Vänta alltså tåligt, bröder, tills Herren kommer.

  Jak 5:8 – Var också ni tåliga och styrk era hjärtan, ty Herrens ankomst är nära.

  1 Pet 4:7 – Slutet på allting är nära.

  Judas 1:21 – Håll er kvar i Guds kärlek, medan ni väntar på att vår Herre Jesus Kristus i sin barmhärtighet ska ger er evigt liv.

  Upp 3:11 – Jag kommer snart. Håll fast det du har, så att ingen tar din krona.

  Upp 22:7 – ”Och se, jag kommer snart.

  Upp 22:20 – Han som betygar detta säger: ”Ja, jag kommer snart.” Amen, kom, Herre Jesus!

  Jesus Kommer Snart!

  Mikael

  SvaraRadera
 9. I 2018 så fanns det Turkiska röster som ropade ut till islamvärlden för att bilda en gemensam islamisk arme för att attackera Israel. Turkiet har ofta gett uttryck för att "Israel är en ”terrorstat”, där Turkiet lovar att göra allt vad som står i deras makt, för att kämpa emot ett erkännande av Jerusalem som Israels huvudstad. Skulle det bli verklighet, så skulle vi se en armé, nästan lika stor som antalet av invånare i den judiska staten.

  Jag tycker att det vi ser hända just nu i Israel allt mer liknar det krig som är profeterat om i Psaltaren 83. En en attack från en gemensam koalition av islamiska länder. Här ser vi länder som Edoms tält och Ismaeliterna (Palestinier och södra Jordanien), Moab (Palistinenser och Centrala Jordan) Hagariterna (Syrien) Gabal och Tyrus (Hizbollah och Libanon), Ammon (Palestinier och Norra Jordanien) Amalek (araber från Sinai området) Filisteerna (Hamas från Gaza stripan) Assur (Syrien och Norra Irak).

  Som jag tror och upplever det är det här kriget knutet och är en del av ändetidens skeende. En profetisk varning för det som ligger framför.

  https://www.wnd.com/2018/03/army-of-islam-would-be-worlds-biggest-military/

  Jesus kommer snart!

  Mikael

  SvaraRadera
 10. Terrororganisationen Hamas som styr Gaza säger i ett uttalande på lördagsmorgonen att de välkomnar "Rysslands outtröttliga ansträngningar" som syftar till att stoppa Israels aggression mot territoriet.

  "Vi uppskattar den ryske presidenten Vladimir Putins ställningstagande angående den pågående sionistiska aggressionen mot vårt folk och hans fördömande av Gazabelägringen, nedskärningen av hjälpförsörjning och attackerna mot civila", låter det i uttalandet.

  SVT-avatar
  Natalie RadlovackiSVTreporter

  Känns som att det börjar dra ihop sig för Gogs fälttåg??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är många kristna som inte vet varför Israel "stängde in sig" det var många självmordsbombare på bussar och kaféer, biografer och liknande, där budskapet var att Israel skall utplånas.

   Hittar inga länkar om det, men minns det själv, varför är det så tyst om den terrorn.

   Radera
 11. Profetiska nyheter från i morse 14/10

  https://youtu.be/BaJ2VarBLbo?si=2EIayunA_Qsh88sq

  Be för Israel och det judiska folket!🙏🇮🇱❤

  Guds frid!🙏

  SvaraRadera
 12. Irans utrikesminister varnar nu Israel att de kan drabbas av "en kraftig jordbävning" om Israel inte väljer att avsluta sina attacker mot Gaza. Han varnar även för att kriget kan sprida sig till andra delar av Mellanöstern om Hezbollah ansluter sig till striden.

  Som vi vet så både stöder och finanserar Iran den libanesiska militantgruppen Hezbollah.

  https://abcnews.go.com/International/wireStory/irans-foreign-minister-warns-israel-beirut-suffer-huge-103977573

  Jesus kommer snart

  Mikael

  SvaraRadera
 13. Vi närmar oss en markoffensiv från Israel och i förbindelse med det så kommer Iran med varningar till Israel.

  "Om Israel inleder en markoffensiv så hotar Iran med att blanda sig i kriget. Enligt World Israel News Staff har Axios rapporterat att Iran på lördagen genomförde en diplomatisk åtgärd genom att framföra ett meddelande till Israel där man uttryckte sin önskan att undvika ytterligare eskalation i den pågående konflikten mellan Hamas och Israel.I meddelandet betonades att medan Iran strävar efter att förhindra en regional krig, skulle man känna sig tvingad att ingripa om Israel fortsätter sina militära operationer i Gaza.

  Min kommentar:

  Det här kan snabbt utveckla sig till ett scenario som Guds ord profeterar om. Ett flertal muslimska länder som anfaller Israel. Jesus kommer snart!

  Mikael

  https://worldisraelnews.com/crisis-escalates-iran-warns-of-direct-intervention-in-gaza-conflict-as-regional-dynamics-unfold/?utm_source=MadMimi&utm_medium=email&utm_content=BREAKING%3A+Iran+Threatens+to+Enter+Gaza+War%3B+IDF+Ground+Attack+Imminent%3B+Hamas+Urges+Gazans+to+Stay+as+Human+Shields%3B+Video+Shows+Terrorists+%27Playing%27+with+Abducted+Israeli+Children&utm_campaign=20231014_m176503597_BREAKING%3A+Iran+Threatens+to+Enter+Gaza+War%3B+IDF+Ground+Attack+Imminent%3B+Hamas+Urges+Gazans+to+Stay+as+Human+Shields%3B+Video+Shows+Terrorists+%27Playing%27+with+Abducted+Israeli+Children&utm_term=_0D_0A_09_09_09_09_09_09_09_09_09_09Read+Now_0D_0A_09_09_09_09_09_09_09_09_09

  SvaraRadera
 14. Det är inte bara rykten om krig som blir allt mer våldsam. Samtidigt så ser vi jordbävningar som har stora konsekvenser.

  Afghanistan har precis haft en ny jordbävning med magnitud 6,3. Det är den tredje jordbävning som landet har haft på väldigt kort tid.

  https://www.bbc.com/news/world-asia-67114332

  Mikael

  SvaraRadera
 15. Det är minst 199 i gisslan i Gaza.
  Be att de alla kan föras ut och hem till Israel.
  Det är även utländska medborgare som hålls fångna.
  Be om beskydd över soldaterna som skall frita gisslan och att de hittar alla, även de som tyvärr har dött.
  Välsigne och beskydde Israel och beskydd för civila och oskyldiga.
  Frid över Jerusalem.
  Maranatha

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är så fruktansvärt! Kunde inte sova så bra inatt för jag tänkte på dessa stackars människor som hålls fångna! 😭 /S

   Radera
  2. Ja, det är så fruktansvärt och det ser väldigt svårt ut. Vi måste fortsätta att be för dessa otroligt utsatta människor som blir utsatta för denna förföjelse och hat.

   Vi ber för dem och lyfter dem op i Jesu mäktiga namn

   Mikael

   Radera
  3. Amen! 🙏😢/S

   Radera
 16. Är nästan 300 fångar i gisslan har framkommit.
  Maranatha

  SvaraRadera
 17. Det vi ser i Israel av hat, skändade och mördande nu är djupast sett hat och uppror mot Gud.
  Djävulens hat och uppror mot att Gud skapade människan och utvalde Israel och det judiska folket som sin ögonsten.
  På gatorna ut över världen ser man hur detta visar sig öppet i demonstrationer mm.

  En varning att inte låta kärleken kallna är viktig nu. Det gäller oss kristna i bibelordet.
  Nu gäller det att vara uthålliga i kärleken och väntan efter Herren, hålla första kärleken vid liv och hålla ut i kärleksfull bön och välsignelse för Israel och de heliga.
  Inte lyssna till världens ande som skriker ut sitt budskap i media och på gator och torg.

  Kom älskade Herre Jesus kom!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid,

   Det är sant det du skriver. Det är ett hat mot Herren och hans förbund med det judiska folket.

   Maranatha

   Mikael

   Radera
 18. Allt pekar på att Jesus kommer snart!
  Var redo.
  Maranatha!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Amen! Det finns vissa tecken som måste visa sig i förbindelse med Jesu komma - tecken himlen, naturkatastrofer, rykten om krig, jordbävningar etc, drömmar och syner. Och allt det som ska ske i förbindelse med Herrens komma och det är precis det vi upplever på en och samma gång. Allt pekar på att Jesus kommer mycket snart tillbaka.

   Maranatha

   Mikael

   Radera
 19. Profetiska nyheter:

  Toppiransk representant varnar för att "förebyggande åtgärder" mot Israel förväntas inom kort.

  Iranska utrikesministern Hossein Amirabdollahian varnade på måndagen för att "förebyggande åtgärder" mot Israel kunde förväntas "inom de kommande timmarna" på grund av dess bombningar av Gaza, enligt iransk statlig TV.

  Amirabdollahian sade att Israel, som bedriver en flygkampanj mot den palestinska militanta gruppen Hamas med en markinvasion som förväntas snart, inte kommer att tillåtas att vidta sådana åtgärder i Gazaremsan utan konsekvenser.

  "Motståndets ledare kommer inte att tillåta [Israel] att vidta några åtgärder i Gaza... Alla alternativ är öppna, och vi kan inte vara likgiltiga inför krigsbrott begångna mot Gazas befolkning", sade Amirabdollahian till statlig TV, enligt Reuters översättning.

  Jesus kommer snart!

  https://thehill.com/policy/defense/4259380-top-iranian-envoy-warns-preemptive-action-against-israel-expected-soon/

  Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om det är någon som tänker vad det är profetiskt med en nyhet som den här, så är det för att vi vet att just Persien eller Iran en dag kommer till att anfalla Israel i en gemensam attack med andra länder.

   Mikael

   Radera
 20. Ta gärna del av denna välsignade sång på Hebreiska. Vi känner den som "välsignelsen"

  https://www.youtube.com/watch?v=kzqrWae5lK4

  Ha en välsignad dag i Jesu namn

  Mikael

  SvaraRadera
 21. "Även en arbetskamrat till mig sa i dag: 'Det är otroligt hur allting händer samtidigt i världen. Plötsligt har allting blivit så skrämmande. Man kan knappt titta på tv längre...'"

  Min kommentar: Personen kan inte ha mer rätt! Det rätta att säga är att vi lever i födslovåndornas tid, och att den tid vi lever i aldrig mer kommer att bli normal igen. Den dyrbara sanningen är att Jesus kommer mycket snart tillbaka!

  Vi ses snart på himlens sky till en evighet med Herren!

  Maranatha

  Mikael

  SvaraRadera
 22. "Djävuls"-kometen, tre gånger större än Mount Everest, exploderar och rör sig nu mot jorden

  Som om saker inte redan verkade tillräckligt oroande, har forskare rapporterat att en "hörnig" komet som är tre gånger större än Mount Everest har exploderat och är nu på väg mot jorden.

  Explosionen skedde den 5 oktober från kometen 12P/Pons-Brooks, som är en kall vulkanisk komet, och den är enorm med en diameter på hela 18,6 mil, ungefär storleken av en liten stad. För att sätta det i perspektiv är Mount Everest, världens högsta berg, 8 848 meter högt - eller ungefär 9 kilometer.

  Detta är den andra gången på fyra månader som den här isiga kroppen från rymden har exploderat, med den senaste händelsen som inträffade i juli, enligt Science Times.

  Min kommentar: behöver vi mer tecken än det vi redan har på att Jesus mycket snart kommer tillbaka?

  https://nypost.com/2023/10/17/devil-comet-bigger-than-mount-everest-now-heading-to-earth/

  Mikael

  SvaraRadera
 23. Tiden är över!

  Iran skickar ett skrämmande meddelande till Israel efter explosionen vid sjukhuset i Gaza där 500 personer dog: 'Tiden är ÖVER'.

  "Efter det fruktansvärda brottet från det sionistiska regimen, där de bombade och massakrerade mer än 1 000 oskyldiga kvinnor och barn på sjukhuset, är det dags för mänsklighetens globala enhet mot denna falska regimen, som är mer hatad än ISIS och dess dödsmaskin," twittrade Amir-Abdollahian, Irans utrikesminister.

  https://www.foxnews.com/world/iran-shares-chilling-message-israel-gaza-hospital-explosion-kills-500-time-over

  Mikael

  SvaraRadera
 24. Det har verkligen hänt något i den muslimska världen gentemot Israel efter Hamas attack den 7 oktober, men det har också resulterat i en ökande antisemitisk rörelse över hela världen.

  Delar av den arabiska världen vänder sig mot Israel, särskilt Iran, och en konflikt mellan Iran och Israel närmar sig. Många upplever att det krig vi ser nu kan vara en del av profetian i Psaltaren 83, vilket kommer vara ämnet för morgondagens inlägg.

  Jesus kommer snart!

  Mikael

  SvaraRadera
 25. Den svarta flaggan är hissad i Iran!

  Inom islam kan det tolkas på olika sätt, både för att visa sorg men det kan också ett uttryck för krig och kamp.

  https://www.thesun.co.uk/news/24451372/black-flag-iran-imam-reza-meaning/

  Mikael

  SvaraRadera