fredag 6 oktober 2023

Eld, svavel och en syndaflod - händelser som förekommer samma dag som församlingen bortrycks


Luk 17:26 – Så som det var på Noas tid, så ska det vara under Människosonens dagar. 27 Folk åt och drack, gifte sig och blev bortgifta, ända till den dag då Noa gick in i arken. Då kom floden och gjorde slut på dem alla. 28 På samma sätt var det på Lots tid: de åt och drack, köpte och sålde, planterade och byggde, 29 men den dag då Lot lämnade Sodom regnade eld och svavel från himlen och gjorde slut på dem alla. 30 På samma sätt ska det bli den dag då Människosonen uppenbarar sig. 

Samma dag som Herren stängde dörren till Noas ark och Noa och hans familj var säkra inne i arken, började regnet falla. Noas familj blev räddade i precis rätt tid innan det förödande vattnet började översvämma jorden. På samma sätt var det med Lot. Den dag Lot lämnade Sodom, dömde Gud staden genom att låta eld och svavel regna från himlen. 


Det har varit fantastiskt att ta del av alla de längtande böner som delades i det föregående inlägget. Tack så mycket till alla er som delade dessa böner och det rop som kommer från församlingen och brudens hjärta. Vi längtar efter vår älskade Jesus och vi längtar efter att resa till vårt himmelska hem. Anden och bruden säger: “Kom!” 


Perfekta tecken i himlen och på jorden  


Tecknen i himlen och här på jorden är fullständiga och perfekta. Som någon skrev, behöver vi inte fler varningar. Vi har redan fått så många tecken och profetiska varningar som pekar mot den kommande tiden. Herren kan med all rätt säga: Kom inte och säg att ni inte har blivit varnade. 


Det vi väntar på nu är en befallning, en överängels röst och Guds basun. På samma sätt som Noa och Lot, så väntar Herren till det sista ögonblicket och kommer att rädda sitt folk precis i rätt tid. En syndaflod, eld och svavel väntar på att drabba och fylla jorden. Detta kommer att ske när dörren är stängd och Herren har tagit sitt folk ut ur denna värld. 


Mörkret är på väg i den här världen, och redan nu ser vi tecken på det: 


Ryssland över en kärnvapenkonflikt med Väst 


Den 3 oktober genomförde Ryssland sin första nationella övning för att simulera en kärnvapenattack från Väst som en del av deras förberedelser för en eventuell kärnvapenkonflikt. Enligt Putins regim syftade den militära övningen till att framställa Väst som en potentiell kärnvapenaggressor. Denna endagarsövning för kärnvapenangrepp, som tidigare bara har genomförts region för region, inkluderade förberedelser för att hantera förstörelsen av upp till 70% av Rysslands bostadsbestånd och livsviktiga infrastrukturer.  


Här ser vi ett Ryssland som förbereder sig för det mest oroande scenariot, där man befarar en kärnvapenkonflikt med Väst. 


Markkrig mot NATO 


Dmitry Medvedev, tidigare president och en av Putins närmaste män, pratar återigen om att Ryssland har begränsade alternativ kvar i Ukraina, förutom att inleda en omfattande markkonflikt med NATO. Han påstår att en sådan konflikt skulle vara ännu mer förödande för människor än andra världskriget. 

Det finns oro för att Putin snart kan bli tvingad att inleda ett sådant krig med NATO. Medvedev anklagar även NATO för att agera på ett sätt som påminner om hur axelmakterna agerade under andra världskriget. 


När Ryssland hotar med krig mot NATO och hävdar att det skulle vara mer förödande än andra världskriget, beror det på att de nu har tillgång till kärnvapen och bomber som inte fanns under den tiden. Under andra världskriget förlorade mellan 70 och 85 miljoner människor livet. Men det motsvarar vad en modern bomb ensam kan åstadkomma i dag. Så det är ingen överdrivelse när Medvedev talar om en kommande och förödande konflikt långt utöver vad människan tidigare har upplevt. 


Avslutning  


2 Pet 2:7-9 – Men han frälste den rättfärdige Lot, som plågades av de ogudaktigas utsvävande liv. 


När Herren först räddar Lot, Noa och hans familj, innan han dömer jorden, är det en bild och en princip för hur Herren generellt handlar med sitt folk. 

Lot blev borttagen från tid och plats där Guds dom skulle verkställas. Änglarna som sändes för att rädda Lot förkunnade att de inte kunde inleda Guds dom förrän Lot var i säkerhet. Här representerar Lot församlingen som blir räddad från både tid och plats inför den kommande vreden. Herren kunde helt enkelt inte påbörja sin vredesdom förrän Lot hade lämnat staden och befann sig i säkerhet i grannstaden Soar. 


Petrus bekräftar detta och visar oss att Gud inte dömer de rättfärdiga tillsammans med de ogudaktiga. Guds församling är inte avsedd för Guds vrede, men vi sätter vårt hopp och vår tro på honom som kommer att frälsa oss från den.  


Jesus kommer snart! 

Mikael    
 

42 kommentarer:

 1. Kära Syskon,

  En väsignad fredag och helg i Herrens närhet. Låt oss fortsätta att hålla blicken på Jesus - han kommer mycket snart tillbaka.
  Om Herren dröjer är jag inte hemma från söndag till torsdag i nästa vecka och kommer att vara begränsad att kommentera och uppdatera med händelser i världen. Men fortsätt att dela det som Herren lägger på era hjärtan. Tiden är kort.

  Herrens rika välsignelse

  Mikael

  SvaraRadera
 2. USA har skjutit ner en turkisk drönare som flög i närheten av amerikanska styrkor i Hasakah i Syrien, uppger källor för Reuters. Enligt AP, som har samma källuppgifter, sker det efter att Turkiet de senaste dagarna utfört attacker mot kurdiska mål

  https://www.wsj.com/world/u-s-jet-shoots-down-turkish-drone-over-syria-21634844

  Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. TACK ännu en gång allt du delar med INTRESSANT se hur nära vi är JESUS återkomst Shalom broder / Yvonne

   Radera
  2. Guds frid, Yvonne.
   Vi lever i en högaktuell tid då vi kan förvänta oss Herrens underbara återkomst. Vi är nära nu!
   Herrens rika välsignelse.
   Mikael

   Radera
 3. Det kommer många varningar från Putin i dessa dagar och nu hotar han igen

  Putin hotar väst med total förstörelse genom kärnvapen och säger att det inte skulle finnas någon chans att överleva om det skulle bli en attack mot Ryssland. Han säger att hans 'Satan-2'- och 'Flygande Tjernobyl'-missiler är redo att användas.

  https://www.dailymail.co.uk/news/article-12598295/Putin-vows-create-new-world-Russian-insists-Western-arrogance-started-war-Ukraine-trying-end-ranting-anti-speech.html

  Jesus kommer snart!

  Mikael

  SvaraRadera
 4. Tusentals raketer mot Israel!

  https://www.expressen.se/nyheter/raketattacker-mot-israel-hamas-forklarar-krig/

  BE FÖR ISRAEL OCH DET JUDISKA FOLKET!

  Guds frid!🙏🇮🇱

  SvaraRadera
 5. Det var en väldigt tråkig nyhet här på morgonen. Tusentals raketer har avfyrats mot Israel från Gaza och beväpnade män har tagit sig in i landet. Den palestinska terrorgruppen Hamas har tagit på sig attacken.

  Israel är med andra ord under attack. Ja, låt oss be för Israel och beskydd över det judiska folket.

  Mikael

  SvaraRadera
 6. Har vänner som om ca en månad åker till Israel. Vad tror du Mikael - är det verkligen säkert att åka dit nu när detta händer?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en riktigt svår fråga att svara på. Vi får se utvecklingen och hur det kommer bli, men Israel är mer utsatt än någonsin som jag ser det.

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 7. Glömde länka..

  https://www.svt.se/nyheter/hamas-attack-mot-israel?inlagg=25c72aabef64aff6969348ca0f3a268f

  SvaraRadera
 8. Finns uppgifter om att Ryssland och Iran ligger bakom attacken
  ( Terrorexpert Aftonbladet bla)

  SvaraRadera
 9. Välsigne och beskydde Israel!

  SvaraRadera
 10. Kära syskon,

  Det vi upplever i Israel just nu är mycket våldsamt och utöver det vanliga. Vi ser hur Hamas tränger in i Israel för att döda och kidnappa israeler och samtidigt avfyrar man tusentals raketer mot Israel.

  Detta sker samtidigt under en sabbat som är en helig dag för judarna. Samtidigt inträffar detta exakt 50 år efter Yom Kippur-kriget som ägde rum i oktober 1973.

  Låt oss fortsätta att be för Israel och det judiska folket.

  Mikael

  SvaraRadera
 11. Det är desvärre på det sättet att innan dess att Herren upprättar Riket för Israel och sätter sin tron i Jerusalem, så kommer det en tid av nöd för Israel och det judiska folket.

  Det betyder att det finns krig som ligger framför som har med det judiska folket att göra: GOG-kriget, Psaltaren 83, Syrien och Damaskus kriget, Antikrists utrotningskrig m.m:

  https://denytterstatiden.blogspot.com/2023/04/israel-och-andetidens-krig.html

  Guds trofasthet

  Jer 31:3 - Med evig kärlek har jag älskat dig, därför låter jag min nåd bli kvar över dig

  Det som gör skillnaden för Israel och det judiska folket är Guds trofasthet mot sina löften. Det är inte på grund av Israels trofasthet som Herren bevarar Israel, men för att han har bestämt det. Israel skulle vara Guds egendomsfolk framför andra folk på jorden, bärare av Herrens förbund och löften, och genom det judiska folket skulle frälsningen komma.

  Jesus kommer snart

  Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det sprider sig en lära i våra kyrkor, att vi skall vara kvar i vedermödan, för att vi inte kan lämna Israel, jag menar att alla troende Judar eller hedningar är med i uppryckandet, för det står att vi alla är ett i Jesus Kristus vår Herre.

   Radera
 12. Alla profetiska tilltal ska prövas och även det här. Men det här är väldigt intressant och som kan peka på att uppryckandet är närmare än vi tror. En kvinna vittnar om att nyligen hörde hon änglar sjunga och det de sjöng var: "Jesus kommer hem. Jesus kommer. Jesus kommer"

  Är vi så långt i utvecklingen att Herren har lämnat sin tron och befinner sig nära jorden och när som helst kommer att kalla sin församling hem? Är det därför att änglarna sjöng "Jesus kommer hem" just för att han faktiskt inte är i himlen längre men på väg för att hämta sina barn?

  Skulle det stämma så kan vi ha kortare tid kvar än vi tror och uppryckandet är väldigt närstående.

  https://www.youtube.com/watch?v=3kdmNaZFgvM

  Jesus kommer snart!

  Mikael

  SvaraRadera
 13. Sefanja 2:4

  4 Ty Gasa skall bliva övergivet och Askelon varda en ödemark; mitt på ljusa dagen skall Asdods folk drivas ut, och Ekron skall ryckas upp med roten.

  Är det detta vi ser nu snart hända? Gaza ska bli övergivet! Netanyahu har varnat att alla måste lämna staden Gaza!

  Vi fortsätter be för Israel och det judiska folket!🙏🇮🇱

  HERREN kommer aldrig överge sitt folk även om det snart kommer bli hårda tider främst för Israel och det judiska folket!

  HERREN JESUS KRISTUS är med oss alla dagar intill tidens ände och HAN kommer snart tillbaka!🙏❤

  Guds frid!🙏

  SvaraRadera
 14. Lämna Gaza, men hur, Israel vill inte ha "ormar" på gatorna, jag minns innan Israel stängde mot Gaza, när många bussar och kaféer sprängdes av självmordsbombare.

  SvaraRadera
 15. Shalom, Kan det vara så att det som händer nu i världen, med nu också krig i Israel som startat helt plötsligt samtidigt som de stora hösthögtiderna pågår för fullt att det 7-åriga vedermödan inleds - det är 7 år till 2030!
  Ps 83 och vi får be för Israel och judarna runt om i världen.
  Yvonne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid, Yvonne.

   Det är också min personliga tro. Vi står inför ändetidens krig och vedermödans tid, men framförallt och först och främst, uppryckandet av Guds församling

   Maranatha

   Mikael

   Radera
 16. Guds frid,JESUS kommer mycket snart.Vaka o bed.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Amen! Jesus kommer mycket snart!

   Mikael

   Radera
 17. Israel i krig! Hur ber vi?

  https://youtu.be/hsAKm2fHQwY?si=NLBL-xu4iIfZT3SY

  Låt oss stå i gapet i bön för Israel och det judiska folket!🙏🇮🇱❤ Vi ber att det som sker nu ska vara ett uppvaknande för Israel och att det judiska folket vänder åter till HERREN! Lars Enarson talar om vad som är orsaken till det som har kunnat ske och att detta är det värsta som har skett efter förintelsen!

  Ortodoxa judar och rabbiner ber kristna om hjälp att be för Israel! Hamas styrt av Iran har utmanat Israels Gud! Detta krig är förutom ett fysiskt krig ett stort andligt krig och alla kristna måste förstå vad det handlar om! Låt oss alla kristna ställa oss i gapet och be för Israel och det judiska folket, men också att ett andligt uppvaknande sker i hela Israel på det att de må söka HERREN JESUS KRISTUS! Vi ber också för Israels regering och Israels soldater som dag och natt är hårt pressade för att försvara landet i alla väderstreck! Hamas som är styrt av Iran har utmanat Israels Gud som är vår Gud! HERREN JESUS KRISTUS är med oss alla dagar intill tidens ände och HAN kommer snart tillbaka!🙏❤

  Guds frid!🙏

  SvaraRadera
 18. Är detta början på Gog och Magogkriget?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid,
   Det här som vi uppelever nu kan absolut ha profetisk betydelse för Israel och ändetidens utveckling. Nu ser vi Israel som både upplever attacker från Gaza men också från Libanon i norr. Samtidigt har Israel varnat Syrien för att blanda sig i kriget för i så fall kommer Damaskus att jämnas med jorden. Det är som taget från Jesaja 17.
   Så det är högproferiska händelser som alla leder upp till denna tidens avslutning

   Maranatha

   Mikael

   Radera
 19. Psalm 121:4 - Nej, han som bevarar Israel, han slumrar icke, han sover icke.

  Här på hemsidan stödjer vi och välsignar Israel. Vi ber om särskilt beskydd i denna utsatta tid.

  Mikael

  SvaraRadera
 20. Hjärtat brister över all nöd, allt demoniskt övervåld och dödande Israel drabbats av.
  Herre förbarma dig, ber om ditt den högstes beskydd, nåd, hjälp till gisslan och alla skadade, anhöriga,sörjande till hela Israel.
  Ber i Jesu namn om frälsning för alla inblandade, att de mitt i allt mörker får se ditt ljus, vägen sanningen och livet, deras Messias.
  Uppenbara dig för dem även för fienden.
  Herre låt något gott komma ur det här, att de söker dig Jesus i sin stora nöd.
  Ditt ord måste uppfyllas. Det är heligt och rättfärdigt och sant.
  Samtidigt är varje dag en dag för frälsning.
  I Jesu namn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är verkligen fruktansvärda historier som delas i media och Hamas har bokstavligen slaktat judiska familjer. Låt oss fortsätta att be för Israel

   Mikael

   Radera
 21. 1 Mos 6:11
  Men jorden blev mer och mer fördärvad inför Gud och full av våld. (Ha-mas)

  Det som är intressant i förhållande till det vi upplever i Israel just nu är att när Herren beskriver jorden på Noas tid, så står det att ”jorden var fördärvad och full av våld”. Ordet våld i hebreiska grundtexten är ”Ha-mas”.

  Som det var på Noas tid ska det vara i tiden före Jesu återkomst. På samma sätt som då fyller Hamas jorden (som också kan betyda Israel) med ondska.

  Jesus kommer snart!

  Mikael

  SvaraRadera
 22. Det större kriget närmar sig och vi får påminna oss att i vedermöda vill Gud frälsa sitt utvalda folk och land Israel.
  Gud skall visa sin makt och helighet inför många folk och de skall inse att Gud är Herren.
  Gud sviker inte Israel och vi fortsätter att be för och välsigna det judiska folket.
  Tröst finns i att veta att alla barn på båda sidor som lidit ond bråd död är hos Gud nu och han torkar deras tårar.
  Välsignelse

  SvaraRadera
 23. Jesus kommer SNART!
  Maranatha

  SvaraRadera
  Svar
  1. Amen! Ja, det gör han verligen. Jesus kommer mycket snart tillbaka

   Maranatha

   Mikael

   Radera
 24. Det var 426 jordbävningar samma dag Hamas angrepp Israel!

  https://youtube.com/shorts/98gk0e-dT5o?si=SqH7jLfVNbVyy8St

  Vi fortsätter be för Israel och det judiska folket!🙏❤🇮🇱

  HERREN JESUS KRISTUS är med oss alla dagar intill tidens ände och HAN kommer snart tillbaka!🙏❤

  Guds frid!🙏

  SvaraRadera
 25. "Jag står här med ett brustet hjärta och lyfter mina händer mot den Helige och den Allsmäktige. Jag står här och väntar på din uppenbarelse och din ankomst. Tiden är så mörk, men du känns så nära. Har du lämnat din himmelska tron och står du just nu och tittar ut över jorden för att om ett kort ögonblick kalla mig hem? Gör du dig redo att blåsa i den himmelska basunen för att utropa och proklamera att du kommer att hämta din brud, och ingen kan göra något åt det eller hindra dig?

  När du så önskar, Herre, är jag redo. Jag är redo att lämna det som tillhör den här världen. Jag är redo att byta mitt liv som främling och gäst till medborgarskap där jag hör hemma. Jag är skapad för att vara tillsammans med dig. Kärleken mellan Kristus och församlingen är historiens största kärlekshistoria. Det finns ingen större kärlek än den mellan Jesus och hans brud – evig, oförändlig och starkare än döden. Den tror, hoppas och känner allt. Det var samma kärlek som spikade dig på korset. Det var samma kärlek som såg, utvalda och skrev mitt namn i Livets bok före världens grund blev lagd. Så helig och så dyrbar."

  Mikael

  SvaraRadera
 26. Bön om hjälp mot Guds folks fiender
  En sång, en psalm av Asaf.
  Gud, var inte tyst, tig inte och var inte stilla, Gud!
  Ty se, dina fiender larmar, och de som hatar dig lyfter huvudet.
  Mot ditt folk har de onda planer, de rådslår mot dem som du beskyddar.
  De säger: "Kom, vi utrotar dem, så att de inte mer är ett folk och så att ingen mer tänker på Israels namn!"
  I enighet rådslår de med varandra, de sluter förbund mot dig:

  Täck deras ansikten med skam så att de söker ditt namn, Herre.
  De skall komma på skam och förskräckas till evig tid, de skall komma på skam och gå under.
  De skall veta att endast du bär namnet " Herren ", den Högste över hela jorden.

  Ps.83:1-6, 17-19

  Guds frid!🙏

  SvaraRadera
 27. Det är många som uttrycker förbön för Israel just nu och det är väldigt starkt. Men det ser ut till att det behövs mer än någonsin:

  Hamas uppmanade idag till en "mobilisering" av den arabiska och islamiska världen nu på fredag den 13 oktober ​​i stöd för Gaza" och beskriver det som en dag av "hjältemod och uppoffring". De uppmanar också de "revolutionära ungdomarna" i Västbanken och i Jerusalem att konfrontera "fega" israeliska soldater.

  https://www.dailymail.co.uk/news/article-12613759/Hamas-calls-mobilization-Arab-Islamic-world-Friday-support-Gaza.html

  Min kommentar:

  Som jag har skrivit tidigare så tror jag inte att allt det här sker av en tillfällighet. Det är en del av ändetidens skeende och något som vi vet måste komma. Det som sker nu är att vi är på väg mot vedermödan men också det som kallas "Jakobs nöd". En tid av stor förföljelse för det judiska folket.

  Men så länge att församlingen är kvar på jorden så ber och stöder vi det judiska folket. Men det känns om att den tiden är väldigt väldigt kort.

  Jesus kommer mycket snart tillbaka

  Mikael

  SvaraRadera
 28. Ta gärna del av Christer Åbergs undervisning om ett av de mest underbara ord som finns: Halleluja!

  https://www.apg29.nu/artikel/vad-betyder-halleluja-2481/

  Mikael

  SvaraRadera
 29. Ja Mikael det är så nära nu. Vi lever i överlappningen mellan församlingens tid och Israels tid på jorden, på "övertid" så att säga.
  Uppryckandet och vedermödan är så nära.

  De manar till GLOBAL jihad imorgon fredag den trettonde.
  Ber för det judiska folket över hela världen, synagogor och alla länders folk.
  Deras vilja är att uppföra kalifatet och sharialagar MEN Guds vilja och planer är de som segrar.
  Tack Jesus Kristus för din eviga och fullkomliga seger på golgata kors.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid,

   Det är precis så det är. En överlappning där vi är på väg mot både uppryckandet och Jakobs nöd.

   Herrens rika välsignelse
   Mikael

   Radera
 30. Det eskalerar för varje timme nu.
  Be för Ashkelon!

  SvaraRadera