fredag 29 september 2023

Det finns en spänning i tronrummet och hela skapelsen håller andan - Ett endräktigt rop från Herrens brud

 


Det finns en spänning i tronrummet och hela skapelsen håller andan. Vi väntar nu för att se brudgummen. Alla undrar hur bruden ska vara klädd. Hon är klädd i en vit klänning, men hon ser sin egen ofullkomlighet. Hon bär på historiens skam, som en trött och sliten brud. Men det är inte på det sättet brudgummen ser henne. Hon bär vitt från topp till tå, men enbart han kan få det att bli så. Hon har dansat i präktiga slott, och hon har vandrat på smutsiga vägar. Men idag står hon framför honom, och hon bär hans rättfärdighet, och hon kommer att vara den han älskar.”

(Fritt översatt från sången Wedding med Casting Crowns)

Högprofetiska tidstecken

Under den tid jag har haft förmånen att studera tidens tecken har jag aldrig tidigare upplevt något liknande som det vi nu genomlever. Resultatet av det jag såg och upplevde av tidstecken för flera år sedan blev ett personligt uppvaknande. 

Jag var en av många som blåste i basunen för att varna. Vi såg mörka och oroväckande moln på horisonten, och vi kände en stark maning att ropa ut ett varnande budskap: Skynda in i arken, syndafloden kommer! Vi står inför ett oväder som denna värld aldrig tidigare har skådat eller upplevt: en andlig storm som förutsågs för tusentals år sedan, och vi är den generation som kommer att få se det fullbordas. 

Det som har hänt och utvecklats de senaste åren har varit utan jämförelse. Här talar jag både om tecken i himlen och på jorden. De tecken vi har bevittnat i himlen under september är likaledes utan jämförelse och något som helt enkelt inte kan vara en tillfällighet. Det måste peka på något mycket större, något som Herren har planerat och tänkt på sedan urminnes tid. De tecken vi upplever i världen genom naturkatastrofer, världsekonomin och det politiska området, tillsammans med hotet om ett närstående världskrig, är alla otroliga, fantastiska och högprofetiska i sin natur. 

Alla dessa tecken pekar gemensamt på Herrens ankomst. Tiden sedan människan skapades verkar ha nått sitt slut, och vi ser hur jubelår och 6000 år nu sammanfaller i en perfekt ordning som Herren har skapat och förutbestämt. "Vi närmar oss slutet på denna tidsålder, som snart kommer att övergå till en ny - tusenårsriket."

En avgörande tid

Det känns också som om något avgörande är på väg att ske! Är det uppryckandet i sig själv, ett stort kommande avtal mellan Israel och arabvärlden, Kinas invasion av Taiwan eller något avgörande i konflikten med Ryssland? Allt verkar närma sig en kulmination på en och samma gång: uppryckandet, det tredje världskriget och sedan Antikrists framträdande. 

Allt är klart och allt är förberett för syndens människa att träda fram.". Herren kommer mycket snart tillbaka och vi kommer äntligen att få se vårt kommande himmelska och eviga hem.

Anden och bruden säger: Kom!

Det finns en oerhörd längtan i Herrens brud efter att brudgummen snart ska komma. En brud som är redo att gå upp i altargången för att ta emot och möta sin utvalde och älskade brudgum. För mig personligen har bilden av föreningen mellan bruden och brudgummen blivit levande på ett fantastiskt sätt. Jag tror att Herren tröstar och förbereder våra hjärtan för det som snart ska ske.

Här vill jag göra något annorlunda än vad jag brukar. Jag vill be om er hjälp för att färdigställa detta inlägg. Vilka personliga ord skulle ni välja för att beskriva er och brudens längtan efter brudgummens återkomst? Vad är det för ett rop som finns i era hjärtan? Om ni skickar in era tankar som kommentar, kommer jag att inkludera dem i inlägget under rubriken "Ropet från brudens hjärta". Tillsammans skapar vi en enad längtan och ett rop efter Herrens återkomst. Jag hoppas att ni vill vara med och dela er längtan, glädje och suckan efter Herrens uppenbarelse. Det blir en helig och dyrbar väldoft inför Herren.

Ropet från brudens hjärta

Vi har redan fått flera underbara böner från syskon här på hemsidan, men finns plats för många fler. Så fortsätt gärna att lägga in era kommentar, och de kommer att inkluderas i detta avsnitt allt eftersom:

"Min bön är till vår himmelska Far: Snälla låt Jesus få hämta sin brudeskara. Vi väntar dag och natt. Jorden är full av ondska och omoral och vi lider likt Lot i Sodom."

"Kom Jesus kom och hämta oss, är mitt rop till Herren Gud"

"Älskade Herre Jesus Kristus min brudgum kom! Längtan efter att få vara hemma hos dig är oändlig. Se ditt ansikte höra din röst tala ut din kärlek till mig. Få omfamnas av Dig, vara trygg hos Dig för evigt, få tillbe Dig inför tronen. Ord kan inte beskriva min kärlek och längtan. Kom!"

"Äntligen ska vi få komma hem till din famn, där vi hör hemma. Där vi får vara de du skapat oss till att vara fullt ut. Jag har alltid känt mig som en turist här nere på planeten jorden. Ingenting är roligt längre, allting överskuggas allt mer av längtan till den sanna plats vi är medborgare i. Kom älskade Pappa och hämta oss likt en förälder hämtar sitt barn på dagis och vi får springa skrattandes till dig och upplyfta i famnen - Där vi ska få stanna. I en evighet"

"Kom käre Jesus och hämta dina barn. Vi har väntat så länge, vi längtar till himmelen och härligheten. Världen blir mer och mer ond, krig, svält, naturkatastrofer, mord dagligen nu i Sverige. Vi vill härifrån. Hämta oss käre Jesus. Amen!"

"Vänta lite längre o Jeus, de finns så många än som lever kvar! Bara lite längre o Jesus så några fler får följa när vi far"

"Kom älskade Jesus och kom i all din härlighet. Vi längtar efter dig."

"Åååå vad jag längtar hem"

"Amen..känner samklang med den tonen, Herre kom, vi längtar efter dig!

"Oh du dyrbara Herre. Vi tackar dig att vår läntan vi möter hos många i Kristikropp/brud, är oxå ett tidstecken, du har förberett oss länge på. Nu känner vi många att vi syskon står vid porten. Längtande, fyllda av glädje att få möta dig på skyn mycket snart. Att få skåda dig vår älskade ansikte mot ansikte. Kom Herre Jesus kom. Våra hjärtan brinner av en längtan"

"Herre kom och hämta oss, vi har ett himmelsk medborgarskap och vill hem, det blir svårare att leva i denna värld för varje dag som går, när rätt är fel och fel är rätt. Fader i Himmelen vi längtar otåligt och jublar för vi vet att du kommer inom kort."

"Herren vi vet att det finns ondska och tiden börjar rinna ut men ge oss mer tid så vi kan bli klara o de övriga människor som inte är frälsta ännu"

"Vi bo ej här vi blott här nere gästa en liten tid på resan till vårt rätta hem. Kom Herre och hämta oss!"

Maranata - du vår Herre kom 

Mikael 


33 kommentarer:

 1. Vänta lite längre o Jesus ,de finns så många än som lever kvar! Bara lite längre o Jesus så några fler får följa när vi far🙏

  SvaraRadera
 2. Kom älskade Jesus och kom i all din härlighet. Vi längtar efter dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Amen.. Känner samklang med den tonen, Herre kom, vi längtar efter dig!

   Radera
 3. Tack för alla dessa mycket gripande hälsningar från hjärtan som ropar ut till Herren. Man kan känna glädjen, förväntan men också den suckan som finns att vara tillsammans med vår Frälsare och Kung. Var varmt välkomna att dela fler i dag och under veckan som kommer, så kommer dessa med i inlägget. Som jag skriver så är det en väldoft inför Herren. Den första kärleken och längtan efter Honom är dyrbar.

  En välsignad dag i Herren

  Mikael

  SvaraRadera
 4. åååå vad jag längtar hem Fin välsignad helg jag önskar dig broder /Yvonne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Amen Yvonne. Jag delar denna underbara glädje och förväntan

   En välsignad helg i Herren

   Mikael

   Radera
 5. Oh du dyrbara Herre ! Vi tackar dig att vår längtan vi möter hos många i Kristikropp/ brud , är oxå ett tidstecken.du har förberett oss länge på.. Nu känner vi många att vi står vid porten
  Längtande , fyllda av glädje att få möta dig Herre på skyn mycket snart..Att få skåda dig vår älskade ansikte mot ansikte.Kom Herre Jesus kom
  Våra hjärtan brinner av en längtan
  TZ

  SvaraRadera
  Svar
  1. Amen TZ! Tack för att du delar din bön och din längtan. Vi instämmer med dig och ropar: Kom Herre Jesus kom

   Mikael

   Radera
 6. Ser bönen ovan, som önskar att Jesus dröjer, så att fler får följa med, det kommer alltid att finnas tveksamma eller okunniga människor, i så fall kommer det aldrig att bli rätt tid, många människor på Noa tid var säkert helt okunniga, därför har jag ofta undrat över 1 Pet 3:19 (1917) I anden gick han gick han ock åstad och predikade för de andar som höllos i fängelse, 20 för sådana som fordom voro ohörsamma, när Guds långmodighet gav dem anstånd i Noas tid, då när en ark byggdes, varför predika i dödsriket, om det inte är meningen att ge dessa en möjlighet till?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår dina tankar
   Men jag tror att det kommer en stor väckelse efter uppryckandet
   När bönebarnen förstår att detta var
   på riktigt. Det kommer att bli svårt för dom. Må Gud beskydda dom från martyrskap för trons skull.. Men inför en evighet är det värt det
   TZ

   Radera
  2. Upp 7
   13 Och en av de äldste tog till orda och sade till mig: ”Dessa som äro klädda i de vita, fotsida kläderna, vilka äro de, och varifrån hava de kommit?” 
   14 Jag svarade honom: ”Min herre, du vet själv det.” Då sade han till mig: ”Dessa äro de som komma ur den stora bedrövelsen, och som hava tvagit sina kläder och gjort dem vita i Lammets blod. 

   Jag kan tänka mig att väckelsen når människor som har fel kunskap om Jesus idag
   T.ex muslimer där koranen ger fel kunskap, som beskriver Jesus som profet, efter uppryckandet kommer en stor del av dessa till verklig tro.

   Radera
 7. Christer Åberg skriver en intressant artikel om på det sätt evangeliet sprids i Kina. Bland annat genom en busskyrka. En busschaufför hämtar upp kristna på förutbestämda platser och de håller bibelstudier ombord på bussen:

  https://www.apg29.nu/artikel/busskyrkan-en-kreativ-tillflyktsort-for-tro-och-gemenskap-i-kinas-underjordiska-kyrka-2418/

  Mikael

  SvaraRadera
 8. Herre kom och hämta oss, vi har ett himmelskt medborgarskap och vill hem, det blir svårare att leva i denna värld för varje dag som går, när rätt är fel och fel är rätt. Fader i Himmelen vi längtar otåligt och jublar för vi vet att du kommer inom kort. Blessings!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Lelle.

   Tack för det du delar. Det är så vi har det. Vi längtar otåligt och jublar för vi vet att Herren kommer inom kort.

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 9. Herre vi vet att det finns onska och tiden börjar rinna ut men ge oss mer tid så vi kan bli klara o de övriga människor som inte är frälsta ännu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, låt oss se många fler människor vid korset och låt väckelsens eld brinna till dess Herren kommer tillbaka

   Mikael

   Radera
 10. Vi bo ej här vi blott här nere gästa en liten tid på resan till vårt rätta hem. Kom herre och hämta oss!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Amen! Gäster och främlingar i den här världen som är på väg mot vårt eviga och himmelska hem. Kom snart, Herre!

   Mikael

   Radera
 11. På väg mot det tredje världskriget:

  Ryssland kommer att genomföra sin första nationella övning för att simulera en kärnvapenattack från väst, som en del av deras förberedelser för en eventuell kärnvapenkonflikt.

  Övningen är planerad att äga rum den 3 oktober och syftar till att framställa Väst som en potentiell kärnvapenaggressor enligt Vladimir Putins regim.

  Denna endagarsövning för kärnvapenangrepp, som tidigare bara har utförts region för region, kommer att inkludera förberedelser för att hantera förstörelsen av upp till 70% av Rysslands bostadsbestånd och livsviktiga infrastrukturer.

  Min kommentar:

  Ryssland förbereder sig för det mest oroande scenariot, där man ser en kärnvapenkonflikt med väst.

  https://metro.co.uk/2023/09/29/russia-putin-to-stage-first-nationwide-nuclear-attack-exercise-19576216/

  Mikael

  SvaraRadera
 12. När det gäller en del böner som handlar om att Jesus må dröja för att fler människor ska bli frälsta, är det för att vi vet att när Herren dröjer så betyder det fler människor vid korset. Men samtidigt så vet vi att tiden börjar rinna ut, och vid ett givet tidspunkt som bara Herren vet, kommer nådens dörr att stängas och Jesus kommer tillbaka för att hämta sitt folk. Som Herrens brud så längtar vi efter brudgummen, men känner också församlingens kallelse så länge vi är på jorden: att verka medan vi väntar och vänta medan vi verkar.

  Fräls människor, Herre, i denna korta tid som är kvar!

  Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är rädd att det blir fler som tappar tro, om Jesu dröjer, budskapet, särskilt i våra stora församlingar handlar inte om väckelse, men kanske att bli större, "kom som du är" är det viktigaste, våra budskapsbärande sånger är inte populära, många av dom stör, särskilt våra ledare, det gjordes försök med minns du sången, kanske finns dessa kvar i mindre grupper, och YouTube som kanske kan nå många.

   Radera
  2. Tack för din kommentar. Vårt land behöver mer än någonsin en genomgripande väckelse där korsets budskap är det centrala i vår förkunnelse. Först och främst måste Guds folk vakna där den första kärleken till Herren är det viktigaste. Så kan Herren röra vid våra hjärtan och ge oss en nöd för vårt land.

   Mikael

   Radera
 13. Luk 17:26 – Så som det var på Noas tid, så ska det vara under Människosonens dagar. 27 Folk åt och drack, gifte sig och blev bortgifta, ända till den dag då Noa gick in i arken. Då kom floden och gjorde slut på dem alla. 28 På samma sätt var det på Lots tid: de åt och drack, köpte och sålde, planterade och byggde, 29 men den dag då Lot lämnade Sodom regnade eld och svavel från himlen och gjorde slut på dem alla. 30 På samma sätt ska det bli den dag då Människosonen uppenbarar sig.

  Samma dag som Herren stängde dörren till Noas ark och Noa och hans familj var säkra inne i arken, började regnet falla. Noas familj blev räddade i precis rätt tid innan det förödande vattnet började översvämma jorden. På samma sätt var det med Lot. Den dag Lot lämnade Sodom, dömde Gud staden genom att låta eld och svavel regna från himlen.

  Jesus kommer snart för att frälsa och rädda oss undan den kommande domen

  Maranatha

  Mikael

  SvaraRadera
 14. Tack Mikael för ditt inlägg kl 11.16.
  Det är visdom från Gud att församlingen behöver vakna till den första kärleken och då få nöd för vårt land.
  Djävulen fäller många kristna och ofrälsta med lögner och villoläror som får de att tro att de är vakna för sanningen när det är precis tvärtom. De tror på lögnen och får förakt för sitt land och för andra som de menar inte är vakna.
  Men om man är vaken på Guds sätt har man kärlek till sanningen och får nöd för sitt land och för människor och deras frälsning och medlidande som frukt.

  SvaraRadera
 15. Mycket snart är församlingens tid ( på jorden) över och Israels tid inne. Avtalet Dan 9:27, förstörelsen av Damaskus Jesaja 17 och krig i Israel är nära. Snart är Israel helt i fokus.

  SvaraRadera
 16. HEB 12

  När vi nu har en så stor sky av vittnen omkring oss, låt oss då lägga bort allt som tynger och särskilt synden som snärjer oss så hårt, och löpa uthålligt i det lopp vi har framför oss. 2 Och låt oss ha blicken fäst på Jesus, trons upphovsman och fullkomnare. För att nå den glädje som låg framför honom uthärdade han korset, utan att bry sig om skammen, och sitter nu på högra sidan om Guds tron. 3 Tänk på honom som fick utstå sådan fiendskap från syndare, så att ni inte tröttnar och tappar modet.

  "Ge oss kraft den sista biten på vägen, Herre. Ge oss kraft att fullborda vårt lopp och göra det du kallat oss att göra. Ge oss kraft och nåd att gå igenom allt som möter oss i vår vardag. Tack för nåden och blodets kraft i våra liv. Jag ber om beskydd, nåd och välsignelse över var och en här i forumet. Hjälp oss att hålla blicken fäst på dig, även när allt skakar omkring oss. Håll oss nära ditt hjärta vid foten av din tron. Vi älskar dig från djupet av våra hjärtan"

  Kom snart tillbka, Herre. Vi längtar efter dig!

  Mikael

  SvaraRadera
 17. Nu pressar man på i Israel för att se det tredje templet i Jerusalem

  https://www.youtube.com/watch?v=jjlf8LXF70k&t=2s

  Israel är det största profestiska tecken vi har och kan uppleva. När vi ser Israel få sitt land tillbaka, på väg att bygga ett tredje tempel och ett stort avtal med de många är på väg, då vet vi, att vi lever i avslutningen av denna tidsålder och Jesus mycket snart kommer tillbaka.

  Maranatha

  Mikael

  SvaraRadera
 18. Jesu blods beskydd över Mikael och forumet.
  Herre hör din brudeskaras rop och längtan över hela jorden!
  Maranatha

  SvaraRadera
  Svar
  1. Amen och tack.

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 19. Vi är mycket nära en av historiens största händelser - Uppryckandet av Guds församling!

  Överskriften är ingen överdrift. Vi står på kanten till vedermödan men också till en av historiens största händelser. I rätt tid kommer Herren att förändra tidens gång och göra något som aldrig tidigare har hänt. Miljoner människor över hela världen kommer samtidigt och ögonblickligt att försvinna från den här jorden. Den Helige Anden kommer att träda åt sidan och ge plats åt avgrundens mörker, vilket betyder Antikrists framträdande och vedermödans dom.

  En chockerad värld

  Denna händelse kommer att lämna världen i ett chocktillstånd. Var har alla människor tagit vägen? Varför sker alla dessa katastrofer, krig och övernaturliga händelser samtidigt? Vem har lösningen, och vem kan skapa ro under den mest kaotiska tiden någonsin på jorden?

  Ganska snabbt efter denna händelse kommer två vittnen att träda fram. De kommer att varna, profetera och peka på Herrens återkomst sju år senare. En grupp judar (de 144 000) kommer att träda fram och evangelisera samt predika evangeliet om Guds rike över hela jorden. Ljuset mot mörkret kommer att bli mycket mer påtagligt och tydligt, med demonisk aktivitet och Guds uppenbarade kraft.

  När vi lever i födslovåndornas tid innebär det att vi ser en försmak av dessa domar som en dag kommer att utgå över världen

  Maranatha

  Mikael

  SvaraRadera
 20. En mycket oroväckande nyhet

  Enligt USA kan Iran skapa material som kan användas i kärnvapen inom 2 veckor. Enligt rapporten förföljer inte Iran ett vapenprogram för närvarande men har kapacitet att producera tillräckligt med fissilt material för en kärnvapen på mindre än två veckor.

  Två veckor är inte lång tid och hur kommer Israel att reagera på detta?

  https://www.jpost.com/middle-east/iran-news/article-761161

  Jesus kommer snart!

  Mikael

  SvaraRadera
 21. 2 TIM 4:7

  Jag har kämpat den goda kampen, jag har fullbordat loppet, jag har bevarat tron. 8 Nu väntar mig rättfärdighetens segerkrans. Den ska Herren, den rättfärdige domaren, ge mig på den dagen, och inte bara mig utan alla som älskar hans återkomst.

  Snart kommer Herren att lägga en krans runt vår hals. En krans till alla dem som har älskat hans återkomst.

  Maranatha

  Mikael

  SvaraRadera
 22. Kommunikationsminister Shlomo Karhi har läst ur Toran tillsammans med andra judiska gäster på ett hotell i Saudiarabien. Det är ännu ett steg som visar på att det finns en närmare relation mellan de två länderna.

  Mikael

  https://worldisraelnews.com/praying-in-riyadh-towards-jerusalem-israeli-politician-reads-from-torah-in-saudi-arabia/?utm_source=MadMimi&utm_medium=email&utm_content=%E2%80%98Praying+in+Riyadh+Towards+Jerusalem%E2%80%99+_+Israeli+Minister+Reads+from+Torah+in+Saudi+Arabia%3B+%E2%80%98Profound+Miracle+Saves+Mother+of+5+from+Terrorist+Gunfire%3B+Israel-Saudi+Peace+Deal+Gets+Closer&utm_campaign=20231003_m176239897_%E2%80%98Praying+in+Riyadh+Towards+Jerusalem%E2%80%99+_+Israeli+Minister+Reads+from+Torah+in+Saudi+Arabia%3B+%E2%80%98Profound+Miracle+Saves+Mother+of+5+from+Terrorist+Gunfire%3B+Israel-Saudi+Peace+Deal+Gets+Closer&utm_term=_0D_0A_09_09_09_09_09_09_09_09_09_09Read+Now_0D_0A_09_09_09_09_09_09_09_09_09

  SvaraRadera