lördag 23 september 2023

Vi ser en uppfyllelse av profetian: ”Fred och trygghet” som banar väg för antikrist och vedermödan

 


FN:s generalförsamling 18-22 september 2023

FN har precis haft sin 77:e generalförsamling i New York. När man möts så är det för att världen står inför en av de största utmaningarna för global fred säkerhet på årtionden, Rysslands anfallskrig mot Ukraina.

Kriget förvärrar redan tidigare existerande geopolitiska brister och kriser, t.ex. sådana som orsakats av coronapandemin och klimatförändringarna. EU bekräftar sin övertygelse att vår tids största utmaningar, till sin natur och globala omfattning, inte kan hanteras av länder som agerar på egen hand, utan är något man måste gripa sig an gemensamt.”

Min kommentar: Fred och trygghet är med andra ord det som är den stora efterfrågan som ska lösas genom globala insatser. Det finns ett rop efter en global agenda och en stark ledare som kan gå längst fram och leda denna nya värdsordning. Antikrist kommer att vara den mannen.

Internationella fredsdagen den 21 september

För ett par dagar sedan, den 21 september, inträffade den internationella fredsdagen. I samband med detta framförde generalsekreterare Ban Ki-moon en vädjan till omvärlden; att man skulle lägga ner vapnen i en 24-timmars vapenvila.

"Den här dagen, inför fredens dag, uppmanar jag alla partners att stödja detta krav om vapenvila och att arbeta outtröttligt under de kommande dagarna för att uppnå en 24-timmars vapenvila den 21 september. Låt oss göra den här internationella fredsdagen till en dag utan våld och en dag av förlåtelse. Om vi för en dag kan leva i en värld utan aggression och fiendskap, kan vi föreställa oss hur mycket mer som är möjligt”, tillade han.”

Det här är som taget från en mycket intressant biblisk profetia som är direkt knuten till vedermödans tid:

Fred och trygghets profetian

1 Thess 5:1 – Om tider eller stunder, bröder, behöver vi inte skriva till er. Ni vet själva att mycket väl att Herrens dag kommer som en tjuv om natten. När folk säger: ”Fred och trygghet”, då drabbas de av undergång lika plötsligt som smärtan kommer över en kvinna som skall föda, och de slipper inte undan. 1 t

Rubriken för det som FN och världen eftersträvar är precis som det som står på FN:s hemsida: Fred och trygghet (Peace & Security). Det är exakt samma ord som profetian i 1 Tess 5 innehåller. Där bekräftar Herren att i de tider när man ropar efter och säger "Fred och trygghet", just då kommer människan att drabbas av undergång (vedermödan).

Jag tror inte att det är en tillfällighet när vi hör dess ord om och om igen. Det är en profetisk uppfyllelse av den tid vi lever i och en av de allra sista profetior som är knutna till vedermödans början.

Anden och bruden säger: Kom!

Upp 22:17 - Och Anden och bruden säger: "Kom!" Och den som hör det ska säga: "Kom!" Och den som törstar ska komma, och den som vill ska fritt få ta emot livets vatten.

När den helige Ande tillsammans med bruden säger ”kom”, så är det både ett rop efter Herren Jesus Kristus att han snart ska komma tillbaka, men det är också en inbjudan till var och en att komma och vara en del av den skaran om får lov till att uppleva detta eviga liv och härlighet i Herren.

Denna inbjudan riktar sig till var och en som törstar. Det är till den som inte kan släcka sin törst eller tvätta sig ren i denna världens förorenade brunn, men som längtar efter den rena och oförfalskade källan. Den brunn som innehåller det renaste och klaraste vatten. När man först har druckit av detta livets vatten, kommer det att vara en egen personlig källa som flödar fram och ger liv.

Om man tar del av detta vattnet kommer man aldrig någonsin att törsta igen, och man kommer aldrig att gå tillbaka till det smutsiga och förgiftade vatten som denna världens brunn erbjuder.

Om du inte redan har gjort det är det hög tid att dricka och ta emot detta livgivande vatten från vår frälsare, Jesus Kristus. Han som mycket snart kommer tillbaka.

I Jesu mäktiga och välsignade namn

Mikael

30 kommentarer:

 1. Taaack Mikael för denna tydliga undervisning!🙏 Spännande tider nu...vi får ha fokus på vår Frälsare!💗 Y.A.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Y.A.

   Tack för din hälsning. Ja, det är mycket spännande tider och allt tyder på att vi närmar oss vårt saliga hopp. Bägge ögon på Jesus vår Frälsare!

   Maranatha

   Mikael

   Radera
 2. Jag delar igen denna intressanta vision som en broder hade helt tillbaka år 1987.

  Här är en broder som delar ett intressant vittnesbörd från en broder som fick en vision och upplevelse av Herren år 1987, precis efter att han hade tagit emot Herren. Gud visade honom ändenstid och början på de två vittnens framträdande, uppryckandet och det tredje världskriget. I den visionen hände allt samtidigt.

  "Han visade mig Uppenbarelsebokens två vittnen när de möttes och påbörjade sitt sista dagars uppdrag. Det började på ett nattklubbsgolv med en dansgolv när countrysången "Sure Be Cool If You Did" spelades i bakgrunden. Den sången släpptes inte förrän år 2013. De två vittnena blev förvandlade och liknade Kristus på berget, och när de mottog kraft från ovan sken Guds härlighetsljus ut från dem och lyste upp hela världen. Den händelsen följs snabbt av en oväntad uppryckning av de döda i Kristus och de utvalda som kallas upp till himlen. Världskrig 3 börjar samma natt mot Förenta staterna. Detta inträffar en natt med fullmåne under hösten."

  Det är intressant att höra att den sång som spelades i visionen först utgavs flera år senare, år 2013. Dessa händelser hände samtidigt med en fullmåne på hösten, men utan att det gavs ett datum eller en månad. Fullmåne i september infaller den 29 som är i dagarna efter "den sista blåsningen" i ett jubileumsår.

  https://www.youtube.com/watch?v=zAyV0eMoNmY&t=376s

  Jesus kommer snart

  Mikael

  SvaraRadera
 3. Amen tack för att du troget delar med dig Shabbat Shalom broder /Yvonne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Yvonne.

   Jag önskar dig Herrens underbara nåd, kraft och välsignelse

   Mikael

   Radera
 4. Ta gärna del av denna mycket intressanta video på engelska av en broder.

  https://www.youtube.com/watch?v=KvdLIwXzLjc&t=0s

  Han tar utgångspunkt i 3 Mos 25 som handlar om sabbat och jubelår. Han argumenterar för att Herren säger man ska börja räkna från det år ”man kommer in i det land som Herren ger dem” (vers 2).

  Sedan pekar han på Balfourdeklarationen från 1917, men mandatet trädde dock först officiellt i kraft den 29 september 1923. När Herren gav löftet så var det inte först när Israel blev en nation, men då man ”kommer in i landet”. Det hände först den 29 september 1923 för 100 år sedan. Det betyder att här den 29 september har vi på dagen uppnått två jubelår efter mandatet trädde i kraft.

  Om detta stämmer så kan det peka på att ett nytt jubelår börjar här i september 2023. Den 29 september är också fullmåne (skördemåne) och är i dagarna omkring den sista blåsningen (Jom Kippur).

  Ingen kan sätta datum eller vet vilken dag, men vi pekar på tecken som händer på en och samma tid, så får var och en lyfta fram det inför Herren.

  Jesus kommer snart!

  Mikael

  SvaraRadera
 5. Holger Nilsson delar en väldigt intressant och trovärdig video på engelska som visar hur det bli när Jesus kommer tillbaka:

  "Se en film som vill illustrera vad som sker när Jesus tar hem sitt folk:

  https://www.youtube.com/watch?v=cEAqYHE8fgQ

  Det är den kände pastorn David Jeremiah som lagt upp denna film. Han omnämns som en av världens mest respekterade bibellärare och har skrivit över 40 böcker. Ingen kan beskylla honom för att vara en fanatiker.

  Filmen visar på hur det kan gå till vid Jesu tillkommelse: "The Great Disappearance" - Coming this Fall - YouTube 1 miljon har sett denna film på fyra dagar!"

  Jesus Kommer snart

  Mikael

  SvaraRadera
 6. Vad är egentligen uppryckandet?

  http://denytterstatiden.blogspot.com/2018/10/uppryckandet-vart-saliga-hopp.html?m=0

  ”Uppryckandet är den förvandling som levande troende upplever, när Herren vänder tillbaka för att hämta de troende till himlen. Människor kommer då att uppleva att bli förvandlade, utan att uppleva döden.”

  Jesus kommer snart

  Mikael

  SvaraRadera
 7. Vilken tid vi lever i!

  I den tid jag har förmånen att studerar tidens tecken, har jag aldrig någonsin tidigare upplevt något liknande. Min tidigare förståelse var att det var våldsamt då, men det som har hänt och utvecklat sig till de senaste åren har varit utan jämförelse. Här talar jag både om tecken i himlen och på jorden. De tecken vi upplever i himlen här i september är på samma sätt utan jämförelse och något som helt enkelt inte kan vara en tillfällighet. Det måste peka på något mycket större, något som Herren har planlagt och tänkt sedan urminnes tid. De tecken vi upplever i världen, naturen, ekonomin och på det politiska området är det samma. Otroliga, fantastiska och högprofetiska i sin natur. Allt pekar på Herrens komma. Till och med tiden och vår kalender pekar på en avslutning på den här tidsåldern för att snart träda in i ett nytt - tusenårsriket.

  Det känns också som att något avgörande håller på att ske. Är det själva uppryckandet, ett stort avtal med Israel, Kinas invasion av Taiwan eller något avgörande i kriget med Ryssland? Allt drar i hop sig på en och samma gång, och min tro är att allt sker nästan samtidigt och parallellt: uppryckandet, det tredje världskriget och sedan Antikrist framträdande. Allt är klart och allt är förberett för syndens människa att träda fram.

  Herren kommer mycket snart tillbaka och vi kommer äntligen att få se vårt kommande himmelska och eviga hem.

  Jesus kommer snart!

  Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Amen!
   Mikael tack för att du delar din längtan efter att få möta Jesus på skyn. Vi är många som bär samma längtan
   Jesus förbereder sin brud
   TZ

   Radera
 8. Rysslands utrikesminister Sergey Lavrov påstår att USA är "direkt i konflikt" med Moskva när Vita huset fortsätter att lova att skicka vapen till Ukraina."

  Vi närmar oss avslutningen och därmed ett tredje världskrig

  Jesus kommer snart!

  https://www.businessinsider.com/sergey-lavrov-us-at-war-with-russia-military-aid-ukraine-2023-9?r=US&IR=T

  Mikael

  SvaraRadera
 9. "FN-chefen varnar: "Mänskligheten har öppnat portarna till helvetet" när han sammankallar världsledare till klimatmötet."

  Vi bevittnar alltmer ett "domedagsscenario" där extremt väder och naturkatastrofer, som är tecken på ändetiden, är på väg att bli verklighet."

  https://edition.cnn.com/2023/09/20/world/unga-climate-summit-guterres/index.html

  Mikael

  SvaraRadera
 10. I mitt långa liv har jag upplevt alla typer av väder, stormen 1969 där mängder tak blåste av, något år fick vi hagel, stora som pingisbollar, men vissa orter på jorden är ofta drabbade av tromber, skall vi verkligen vänta oss mycket annorlunda än det varit hitintills, det är vad dom styrande vill att vi skall tro, och sedan skylla på oss gräsrötter för att genom det ta makt, är verkligen extrem väder tecknet eller är det påståendet om och uppstressnigen, som gör att människor påverkas.
  Någon menade att det är ändetidsbevis när E6an rasade, men sådant händer när man bygger på blålera, som finns hela området.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tänker som så. Tidstecken är för mig att det händer så mycket samtidigt. Mycket vi ser nu, har hänt förr. Men enligt vad bibeln säger skall allt öka. Komma tätare . Som när en kvinna föder barn , värkarna kommer tätare o kraftigare. Det händer saker nästan varje dag. Översvämningar, jordbävningar , bränder, skjutningar, osv
   Men det största tecknet är Israel. Det som händer där. Judarna återkomnst hem. Väckelse bland messianska judar, templet skall byggas 2024 hörde jag. En röd kviga har dom .
   Vet inte om vi behöver fler tecken? Det går så fort nu 🙏🙂
   TZ

   Radera
 11. Nu har vi haft en del tecken som tillsamman med Basunhögtiden och ett jubelår pekar på den 29 september. Man får aldrig sätta datum men det kan vara svårt när många saker ändå sker på en och samma dag. För att återupprepa så känner ingen dagen, men tiden däromkring ska vi ha kännedom om. Vi lever i tiden för Herrens komma och därför så visar vi på det som sker just nu omkring oss.

  En annan sak som också kan knytas till detta datum är Enoks bok. Enok har jag skrivit om tidigare och han står som en förebild på församlingen och också dess bortyckande före syndafloden (vedermödan)

  I Enoks bok kap 60, så talar Herren till Enok i det 50 året (jubelår) i den sjunde månaden på den 14 dagen. Där ser Enok hur det kommer en våldsam skakning i himlen och Herren uppenbarar sig.

  Den sjunde månaden på den 14 dagen i det 50 året är precis den 29 september. Är det där att vi på samma sätt kommer att uppleva en skakning och Herren kommer uppenbara sig. Ingen vet med det är en väldigt intressant tid att leva i. Jesus kommer mycket snart tillbaka

  https://bookofenochreferences.wordpress.com/category/the-book-of-enoch-with-biblical-references-chapters-51-to-60/chapter-60/

  Mikael

  SvaraRadera
 12. Ryssland och Medvedev varnar igen för en eskalering av kriget och att Ryssland inte snart har andra alternativer än ett fulltaligt krig med Nato som kommer att ha större konsekvenser än andra världskriget

  https://www.dailymail.co.uk/news/article-12563025/Putin-running-options-blown-ground-war-NATO-lead-greater-cost-humanity-WW2-warns-Presidents-ranting-ally.html

  Tiden går mot sitt slut och Jesus kommer snart tillbaka

  Mikael

  SvaraRadera
 13. Kära Syskon. I morgon kommer ett nytt inlägg och vill jag göra något annorlunda än vad jag brukar. Jag vill be om er hjälp för att färdigställa detta inlägg. Vilka personliga ord skulle ni välja för att beskriva er och brudens längtan efter brudgummens återkomst? Vad är det för ett rop som finns i era hjärtan?

  Om ni skickar in era tankar som kommentar, kommer jag att inkludera dem i inlägget under rubriken "Ropet från brudens hjärta". Tillsammans skapar vi en enad längtan och ett rop efter Herrens återkomst. Jag hoppas att ni vill vara med och dela er längtan, glädje och suckan efter Herrens uppenbarelse. Det blir en helig och dyrbar väldoft inför Herren.

  En väsignad dag i Herrens underbara namn

  Mikael

  SvaraRadera
 14. Min bön är till vår himmelske Far: Snälla låt Jesus få hämta sin brudeskara. Vi väntar dag och natt. Jorden är full av ondska och omoral och vi lider likt Lot i Sodom. /Anki

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid, Anki.

   Tack för din bön och vädjan till Herren. Den kommer med i nästa inlägg i morgon.

   Herrens rika välsignelse
   Mikael

   Radera
 15. Kom Jesus kom och hämta oss, är mitt rop till Herren Gud/UBA

  SvaraRadera
  Svar
  1. Amen! Tack för ditt rop och bön!

   Maranatha

   Mikael

   Radera
 16. Älskade Herre Jesus Kristus min brudgum kom!
  Längtan efter att få vara hemma hos Dig är oändlig.
  Se ditt ansikte höra din röst tala ut din kärlek till mig.
  Få omfamnas av Dig, vara trygg hos Dig för evigt, få tillbe Dig inför tronen.
  Ord kan inte beskriva min kärlek och längtan.
  Kom!
  Maria

  SvaraRadera
 17. Vi får se hans ansikte, snart en gyllne morgon. Just när molnen lyftat, skuggorna har flyktat. Glädje kommer sorgen går, smärtan flyr för evigt. Mörkret flyr dagen gryr, när vi honom ser.

  Gud skall torka varje tår, denna gyllne morgon . När vi målet hunnit, arbetsdagen svunnit. Aldrig smärta, sorg och död, glädjen är för evigt. Aldrig strid alltid frid, när vi honom ser.

  Vi skall aldrig skiljas mer, denna gyllne morgon. Himlens portar gläntar, våra kära väntar. Rymden fylls av segersång denna hälsningstimma. Ändlös tid, ändlös frid, när vi honom ser.

  N.J CLAYTON

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för att du delar denna underbara sång! Mycket välsignad.

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 18. Äntligen ska vi få komma hem till din famn, där vi hör hemma. Där vi får bara de du skapat oss till att vara fullt ut. Jag har alltid känt mig som en turist här nere på planeten jorden. Ingenting är roligt längre, allting överskuggas allt mer av längtan till den sanna plats vi är medborgare i. Kom älskade Pappa och hämta oss likt en förälder hämtar sitt barn på dagis och vi får springa skrattandes till dig och upplyfta i famnen - Där vi ska få stanna. I en evighet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för att du delar detta. Jag delar din längtan

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 19. Kom käre Jesus och hämta dina barn. Vi har väntat så länge, vi längtar till himmelen och härligheten. Världen blir mer och mer ond, krig, svält, naturkatastrofer, mord dagligen nu i Sverige. Vi vill härifrån. Hämta oss käre Jesus! Amen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för denna bön från hjärtat

   Maranatha

   Mikael

   Radera