fredag 12 januari 2024

En asteroid kan vara på kollisionskurs mot jorden i 2024

 2 Mos 24:12 - Herren sade till Mose: ”Stig upp till mig på berget och bli kvar där, så ska jag ge dig stentavlorna med lagen och budorden som jag har skrivit till undervisning för dem.” 13 Då gav sig Mose av tillsammans med sin tjänare Josua, och Mose steg upp på Guds berg. 

När Herren önskade att göra ett förbund med israels folk, så talade Herren till Moses och sade ”Stig upp till mig på berget och bli var där, så ska jag ge dig..”

Det är en genomgående princip av Herren och det ligger i hans natur att ”ge oss något” när vi träder fram i hans närhet. ”Stig upp till mig på berget, kom inför min tron och bli inför mig, så jag kan ge och välsigna ditt liv. För här i min närhet kan du höra min röst och känna min välsignade hand.”

En förtärande eld

2 Mos 24:17 - Och HERRENS härlighet såg för Israels barn ut som en förtärande eld på toppen av berget. 18 Mose gick mitt in i molnskyn och steg upp på berget. 

Om man inte har smakat eller upplevt Herrens härlighet, kan det på avstånd se ut som en ”förtärande eld”, men för oss är Jesu närvaro en hugsvalelse, en kraftkälla och ett bad i nådens hav.

När Moses kom upp på berget och trädde fram inför Herren, så gav Gud honom lagen. När vi träder fram inför Herren inför hans ansikte så ger han oss kraft, nåd och all den kraft vi behöver för att vandra den väg han har bjudit oss. Herren låter oss ta del av ett dukat bord och han gjuter olja över våra huvuden och låter vår bägare flöda över. 

Samtidigt med att vi drar när till Herren, så fortsätter dessa enorma tidstecken att visa sig på den profetiska himlen. Här delar jag en intressant nyhet som kan peka på några av de domslut som går ut under vedermödan:

En asteroid kan vara på kollisionskurs mot jorden i 2024

Nu kommer varningar att en enorm asteroid på 54 miljoner ton kan vara på kollisionskurs med jorden här i år (2024) som kan utplåna livet som vi känner det – men NASA är inte säker på var den befinner sig. (?!)

Ändå säger NASA: "Det finns inga kända hot om asteroidnedslag på jorden de kommande hundra åren. Vi och våra partners håller noga koll på himlen för att hitta och följa asteroider och objekt nära jorden."

Min kommentar: Om vedermödan är så nära som vi tror så kommer det att finnas en närstående asteroid eller liknande som kommer att slå ner på jorden. Det är ju inte säkert att det här är ”vedermödans asteroid/meteor” som kommer att orsaka otroliga skador för människor och djur på jorden. Men vi vet att Uppenbarelseboken vittnar om att vi under den andra basunen kommer att uppleva något som liknar ”ett stort brinnande berg” som slår ner i havet:

Upp 8: 8-9 - Den andra ängeln blåste i sin basun. Då var det som om ett stort brinnande berg hade kastats i havet. En tredjedel av havet blev till blod, och en tredjedel av allt liv i havet dog, och en tredjedel av alla fartyg gick under.

Vid den här domen kan det se ut som att jorden träffas av en jättestor meteor eller en asteroid. Den slår ner i havet och orsakar död för en tredjedel av allt liv i havet, en tredjedel av vattnet förvandlas till blod, och en tredjedel av alla fartyg går under.

Förödelsen av en meteor

Vi har svårt att förstå kraften och förödelsen av en stor meteor eller en asteroid som träffar jorden. Bara en 40 meter stor meteor av järn och nickel, som kommer med en hastighet på cirka 70 000 km/h, friger lika mycket energi som 1600 atombomber av samma slags som föll i Hiroshima och Nagasaki i Japan under 2 världskriget. Om den skulle träffa jorden bildar den en krater på cirka 1,2 kilometer och skulle totalförstöra en mindre stad.

En större asteroid med en diameter på 1,75 km skulle orsaka en stor krater på cirka 24 km och skulle totalförstöra en större stad i Sverige. Den skulle ses som en enorm eldkula på himlen, och skulle lysa upp himlen som en extra sol. Värmestrålningen från denna eldkula skulle vara så kraftig att de mesta av allt brännbart material skulle brännas upp. Människor som befinner sig utomhus skulle få en tredjegradsförbränning. Det ville samtidigt utlösa en jordbävning på cirka 8,3 på richterskalan, där hus skulle skaka, fönster blåsas in och träd vältas omkull.

Vatten blir till blod

2 Mos 7: 20 - Mose och Aron gjorde som HERREN hade befallt. Han lyfte upp staven och slog vattnet i Nilen inför faraos och hans tjänares ögon. Då förvandlades allt vatten i floden till blod. Fiskarna i Nilen dog och floden stank så att egyptierna inte kunde dricka vattnet från floden. Det var blod i hela Egyptens land

På samma sätt som i Egypten så kommer en tredjedel av havet att förvandlas till blod. Med andra ord så kommer havet på ett speciellt sätt att utsättas för denna dom, som också kommer att påverka jordens handel då många fartyg går under. Man räknar med att det finns cirka 40 000 fartyg runt om på jorden i dag fördelat i cirka 140 länder.

Jesus kommer snart

Mikael

 

29 kommentarer:

 1. Denna fina kommentar kom i natt på förra inlägget. Jag delar det här igen:

  Hej anonym. 🌸
  Fina du, vilken fin dröm, kanske Gud gav dig den som en uppmuntran, kära du?
  Det är så lätt att tvivla, och falla i rädsla. Det gör vi alla, speciellt i dessa tider. Man vet inte vad man ska säga alla gånger, men när jag hamnar där brukar jag försöka tänka på vad som får mig att må bra för stunden, en promenad i skogen, etc.
  Gud omsluter dig på alla dina sidor, han håller dig och alla dina vägar i sin hand, också dina barn .

  Han har lovat att inte överge dig, eller din familj. Han älskar dig så djupt. Han kommer ge dig, vad du behöver, när du behöver det.

  Hans Ande bor i dig, Han styrker dig och hjälper dig. Det är Hans löfte till dig. Du är hans ”Apple of the eye”, hans ögonsten.

  När man är nere i sitt djupaste mörker så kommer Han ge skatter som är dolda i mörkret, och även om vi tar vår väg så långt bort ifrån Honom, vi bara kan, så är han fortfarande där, precis bredvid oss och håller om oss.

  Han är redan där, i de framtida situationer vi kommer möta. Även om vi inte upplever eller känner så, det har Han lovat oss i sitt Ord. Han är trofast och kommer inte svika.

  Jag vill inte förminska din oro och det du går igenom, vi alla känner igen oss i det du skriver, men jag hoppas det kan vara lite till hjälp, och en dag kommer vi stå inför den levande Guden och vilken glädje det kommer bli!

  och glöm inte kära du att, Herren är för dig och Han ska själv strida för dig och dina barn.
  Många Varma styrkekramar till dig.
  Allt gott. 🌸

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var jag som delade min dröm
   Om den starka lovsången
   Det fina svaret kom till mig
   Och samtidigt till en annan som berättat om sin rädsla .
   Förstod sen att svaret blev till oss båda från en person som tagit oss för samma person . Det gjorde inget.Förstod efter en stund av det blev fel. Gör absolut inget
   Passar på att skriva om är så salig var dag att få möta Jesus på skyn snart
   Fröjd i Herren är vår lovsång
   Och
   Frukta ej säger Herren , 365 ggr i bibeln har något räknat ut
   TZ

   Radera
  2. Hej TZ.
   Tack för ditt fina svar.
   Ja det vart lite fel där 😂

   Mikael, en fråga;
   Du bekräftar ett inlägg om att ”
   Något större är i görningen än media talar om”
   Var kan man läsa mer om detta utanför Aftonbladet och expressen och ” vanlig ” media så att säga?

   Tack för denna bloggsida, Mikael!! Så tacksam för den.
   Allt gott 🌸
   Mvh /Anonym

   Radera
  3. Guds frid,

   När Hamas startar krig med Israel, så vet de i förvägen att de är militärt underlägsna Israel. Så varför starta krig med Israel, när det vet hur det slutar. De vet hur Israel reagerar och det är kanske det de önskar. Då kan de få arabvärlden med sig och kan få fler grupper och länder till att vända sig mot Israel. Precis det vi upplever nu. Nästa steg kan vara att få till ett storkrig mot Israel där ännu fler och större länder går tillsammans mot det judiska folket.

   Mikael

   Radera
 2. Björn delade också denna intressanta kommentar i förra inlägget. Jag delar den här igen:

  Denna natt en ytterligare eskalering av konflikten i Mellanöstern. USA och Storbritannien gör gemensam sak och bombar Hutirebellerna i Jemen. Varför har jag hela tiden sedan Hamas brutala attack i Israel den 7 oktober haft en stark känsla av detta är mycket välplanerat av de islamistiska terrororganisationerna och de länder som stödjer dom? Till exempel Hamas måste vetat mycket väl omfattningen av Israels svar på den mest brutala attacken mot judar sedan andra världskriget. Det är något större i görningen än vad vi får veta av media.

  Guds frid

  Björn

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, och frågan är nu om flera länder kommer att dras med i kriget och situationen kommer att eskalera. Utvecklingen går snabbt på flera fronter och som du säger kan det vara något större i görningen än vi vet.

   Guds frid,

   Mikael

   Radera
 3. Denna bön är med inspiration i Psaltarens underbara böner:

  "Jag är en främling här på jorden och strömmar av tårar rinner från mina ögon. Ur djupen ropar jag till dig, HERRE. Låt din nåd komma över mig och vara min tröst. Jag gömmer ditt tal i mitt hjärta, och min själ längtar efter din frälsning. För evigt, HERRE, står ditt ord fast i himlen. Från släkte till släkte varar din trofasthet. Ditt heliga ord är mina fötters lykta och ett ljus på min stig."

  En välsignad helg i Herren

  Mikael

  SvaraRadera
 4. Kära Vänner,

  DEFCON - dvs. den beredskapsskala som används USA:s försvarsdepartement för de väpnade styrkorna. Skalan går från 1-5, där 5 är normal fredstid och 1 absolut högsta beredskap.

  https://www.defconlevel.com/european-command-news.php

  Just nu så är DEFCON i Europa, USA, Afrika, Asian satt till nivå 2, som betyder ytterligare förstärkt beredskap, dvs. strax under högsta beredskap. I Mellanöstern är den satt till nivå 1 som betyder direkt krig.

  Det är ett väldigt känsligt läge just nu och tiden får visa hur det kommer att utvecklas.

  Matt 24:6 - Ni kommer att höra stridslarm och rykten om krig. Se då till att ni inte blir skrämda. Ty detta måste hända, men därmed har slutet ännu inte kommit.

  Maranatha

  Mikael

  SvaraRadera
 5. Det är val i Taiwan just nu och det ser ut till att vinnaren av valet inte gillas av Kina och den redan spända situationen har blivit allvarligare. Jag vill påminna om den utombibliska profetian som en kvinna fick där Jesu återkomst var knuten till en kinesisk invasion:

  Herren gav henne i 2015. När hon fick visionen, visste hon inte ens vad Taiwan var och var tvungen att slå upp ordet. Kvinnan såg en tv-skärm med ordet "Kina invaderar Taiwan, Jesus kommer". Denna vision upprepades tre gånger med samma budskap. "Kina invaderar Taiwan, Jesus kommer".

  Herren talade och visade systern att samtidigt med uppryckandet, kommer Kina att invadera Taiwan. Det är alltså 9 år sedan denna syster fick denna vision. I dag är denna profetia högaktuell och väldigt intressant, då vi alltså upplever en eskalation av konflikten, där en kinesisk invasion ser ut till att vara närstående.

  https://www.youtube.com/watch?v=Iv7RgJyAiPA

  Mikael

  SvaraRadera
 6. Tänk att få leva i Uppenbarelsebokens dagar
  Denna fantastiska bok i Bibeln, som är den enda boken i Guds ord som lovar välsignelse till de som läser den.
  Många generationer av kristna syskon har önskat att få leva i dessa dagar.
  Att få uppleva att få möta Herre Jesus på skyarna och att allt blir nyii i Hans härlighets närvaro.
  Snart kommer de två vittnena att predika det rena heliga evangeliet ut över hela världen och ingen kan stoppa dem
  Frukta inte världen och världens ande - bara Herren
  Snart kommer Jesus Kristus Frälsaren och vi är hemma!
  Var vid gott mod, Guds kärlek driver ut all fruktan.
  Maranatha
  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vilka dagar vi lever i. Profetior och det profetiska ordet uppfylls inför våra ögon och vi är den generation som kommer att uppleva Herrens återkomst.

   Tack för en uppmuntrande hälsning

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 7. ???En märkbart rörd Frederik X har krönts till kung i Danmark.

  På slottets balkong vinkade han till folket – och visade i förbifarten ett smycke som har en särskild innebörd.

  Är kungen buddhist, med korset i flaggan?

  SvaraRadera
 8. Med tanke på valet i Taiwan och den ökade spänningen med Kina, skriver en skribent i Aftonbladet några intressanta saker. Wolfgang Hansson skriver bland annat:

  ”Fel” kandidat vann presidentvalet i Taiwan sett med Kinas ögon.Nu kommer alla världens ögon att riktas mot hur Kina agerar efter den motgången. Världensfreden står på spel. Kina har hotat att invadera Taiwan om ön inte går med på att ”återförenas” frivilligt. Om Xi gör allvar av sitt hot att invadera Taiwan och USA håller sitt löfte att försvara ön innebär det ett krig där världens två främsta militärmakter ställs mot varandra. Båda dessutom kärnvapenmakter.
  Av lätt insedda skäl en oerhört farlig situation."

  Tidningen The Sun skriver om det samma:

  "Kina förklarade att de aldrig kommer att ge upp sin anspråk på ön samtidigt som de sa att de "aldrig kommer att backa" i frågan. I presidentens nyårstal sa han att Taiwans "återförening" med "moderlandet" är en "historisk nödvändighet".

  Jesus kommer snart!

  Mikael

  https://www.thesun.co.uk/news/25348562/xi-bigger-threat-world-putin-seize-taiwan/
  https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/152lmq/valet-i-taiwan-varldsfreden-star-pa-spel

  SvaraRadera
 9. Turkiet rör också på sig där vi här i helgen har upplevt hur man har utfört luftangrepp i norra Irak och Syrien

  Mikael

  https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/8J2y1G/turkiska-anfall-mot-pkk-och-ypg

  SvaraRadera
 10. Varje år presenterar forskare "domedagsklockan" som ska visa hur nära mänskligheten är på jordens undergång. Vi afväntar fortfarande resultat för 2024, men det förväntas att det kommer en särskild varning när det gäller kärnvapenkrig när de presenterar domedagsuret 2024. I år sker det den 23 januari.

  https://eu.usatoday.com/story/news/nation/2024/01/13/doomsday-clock-2024-announcement/72175283007/

  Mikael

  SvaraRadera
 11. Terrorattack i Israel med många skadade och minst ett dödsfall.
  Knivattacker och överkörningar med bilar och både skolbarn och äldre inblandade.
  Be för Israel!
  Be om beskydd, frid, frälsning och välsignelse.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Amen! Vi fortsätter att be för Israel

   Maranatha

   Mikael

   Radera
 12. Fruktan biter sig fast i världen och det gäller inte bara rykten om krig. Det gäller också sjukdomar och pandemier.

  Världsledare kommer prata om hur man ska vara redo för 'nästa pandemi' nästa vecka. Det är under Davos-mötet, efter att experter varnat att en påhittad pandemi vid namn 'Sjukdom X' kan vara 20 gånger farligare än Covid-19.

  Rykten, fruktan och varningar är en del av den tid vi lever i. Vi har vår trygghet och hopp i Herren

  https://www.mirror.co.uk/news/world-news/disease-x-global-leaders-discuss-31873247

  Mikael

  SvaraRadera
 13. Profetisk uppdatering från 16 januari!

  https://youtu.be/UR8qUv6MBPw?si=FGAcZnR9ruJkt86o

  Be för bönderna!🙏❤ Fortsätt be för Israel och det judiska folket!🙏🇮🇱❤

  Guds frid!🙏

  SvaraRadera
 14. Börserna faller drastiskt i Kina just nu

  Efter några svåra år för den kinesiska ekonomin verkar landets aktiemarknad nu vara i fritt fall. Myndigheterna uppmanar institutionella investerare att inte sälja aktier i ett försök att stabilisera aktiepriserna, eftersom utländska investerare drar sig tillbaka.

  https://www.newsweek.com/china-stock-market-free-fall-1860933

  Mikael

  SvaraRadera
 15. Kinesiska forskare sägs ha 'skapat' en mutant coronavirusstam som angriper hjärnan och har en dödlighet på 100% hos möss - samtidigt som de erkänner att det finns en 'risk att det överförs till människor'. Åtta möss som smittats med patogenen dog 'förvånansvärt' inom åtta dagar. Kritiker av studien säger: 'Detta vansinne måste stoppas innan det är för sent.

  Min kommentar: När man läser och tar del av nyheterna i vår tid, så tror man knappt att det är sant. Människan har nu möjlighet för att utveckla virus som kan orsaka hög dödlighet. Hela skapelsen är i vånda och ropar efter Herrens återkomst, så både människan och jorden kan få upprättelse.

  https://www.dailymail.co.uk/health/article-12969105/chinese-scientists-lab-coronavirus-kill-rate-mice.html

  Mikael

  SvaraRadera
 16. Iran har attackerat Pakistan! Shia mot sunni!

  https://omni.se/pakistan-vi-har-ratt-att-sla-tillbaka-mot-iran/a/Q71mMA

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är så otroligt mycket spänningar och konflikter just nu och det är ett tidstecken som verkligen blir allt mer tydlig. Vi ser vad den här världen är på väg och vi förstår på de varningar som Herren ger att det är allvarliga tider

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
  2. Ja! Konflikt mellan två muslimska länder med olika läror är ett med många andra starka tidstecken idag! Det finns Bibelforskare som lägger fram att väduren i ändens tid är Iran och bocken är Turkiet! Daniel 8

   Guds frid!🙏

   Radera
  3. Du har så rätt Mikael och man får nästan känslan att Ukrainakriget har skapat något av en "triggerpoint" som får andra stater att attackera sina grannar. Det blir lite som att "kan dom så kan vi". Som du har påpekat tidigare så kommer vår värld aldrig mer att återgå till ett normalläge utan utvecklingen kommer istället att enbart eskalera på alla fronter tills det hela exploderar i det mest fasansfulla krig som mänskligheten upplevt, det tredje världskriget.

   Guds frid

   Björn

   Radera
  4. Och nu har Pakistan gjort vedergällning och bombat mål inne i Iran. Mycket farligt detta.

   Radera
 17. Tack, Kumling, för din kommentar. Jag har sett den och är glad över att du delade informationen

  Herrens rika välsignelse

  Mikael

  SvaraRadera
 18. Björn skriver: "Som du har påpekat tidigare så kommer vår värld aldrig mer att återgå till ett normalläge utan utvecklingen kommer istället att enbart eskalera på alla fronter tills det hela exploderar i det mest fasansfulla krig som mänskligheten upplevt, det tredje världskriget."

  Det är den väg vi är på väg mot. Uppryckande och vedermöda, förlossning och förödelse. Min tro är att det vi upplever nu är inledningsfasen till just ett tredje världskrig och allt det fruktansvärda som följer med. Vi ser alltså själva inledningen till avslutningen på den här tidsåldern.

  Som Björn skriver så har Pakistan bombat inne i Iran och USA har igen utfört attacker inne i Jemen.

  Maranatha

  Mikael

  SvaraRadera
 19. Kinesiska regeringen är inte glada när det gäller valet i Taiwan, där man häromdagen reagerade med att skicka krigsflygplan och militärfartyg utanför Taiwan. Taiwan uttrycker rädsla för att man står inför en kommande invasion

  https://www.the-sun.com/news/10117298/china-taiwan-beijing-warplanes/

  Maranatha

  Mikael

  SvaraRadera