lördag 2 augusti 2014

Ebolavirus i utbrott


 
Uppenbarelseboken visar oss att i den yttersta tiden kommer det finnas sjukdomar som människan inte kommer att rå på. Det kommer att vara en del av de straffdomar som Herren sänder genom sigill, basuner och vredesskålar över den här jorden.
Redan i dag ser vi allvarliga virusutbrott och resistenta bakterier som vi helt enkelt inte har något motgift mot. Det är ett globalt stigande problem som skördar tusentals människoliv varje år.

Organisationen Läkare utan gränser varnar
Organisationen ”Läkare utan gränser” varnar och rapporterar om hundratals döda i det värsta utbrottet av den smittsamma, plågsamma och höggradigt dödliga blödarfebersjukdomen ebola i Västafrika någonsin. Trots att tolv länder vid ett krismöte enats om åtgärder för att stoppa smittspridningen varnar WHO för att utbrottet kan fortsätta länge till.

Virusutbrottet är det allvarligaste genom tiderna – såväl när det gäller antalet smittade och döda som den geografiska spridningen. Före det nuvarande utbrottet hade 1.587 människor avlidit i sjukdomen sedan viruset första gången spred sig till människor 1976. Dödssiffran i ebolautbrottet i Västafrika har stigit till 660 människor, uppger Världshälsoorganisationen (WHO). Antalet kända ebolafall överstiger samtidigt 1000.
Det finns inget motgift

Det finns ingen medicin som botar den böldpestliknande sjukdomen och heller inget vaccin som kan ge immunitet. Epidemin som tros ha startat i Guinea runt årsskiftet har hittills utvecklats i tämligen långsam takt. De senaste veckorna har den emellertid accelererat kraftigt och slagit till med stor kraft mot Guinea, Sierra Leone och Liberia där hundratals personer på kort tid har dött. Enligt Läkare utan gränser är detta det största utbrottet som någonsin har dokumenterats och med det högsta antal döda.

Det kan ha stora och allvarliga konsekvenser om detta virus får lov till att fortsätta sprida och utveckla sig. Upp till 90 % av de som smittas avlider i en våldsam död, och många menar att det bara är en tidsfråga innan viruset får fäste i Europa.
 

 

4 kommentarer:

 1. Ja,det är fruktansvärt detta, men det som ska komma - det kommer...
  Vi må vara vakna,bedjande och verkande denna sena tid!
  Herrens Välsignelse till dig och de dina käre Mikael, du är en Herrens röst i tiden!
  Kram!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Marugerite för din hälsning.
   Ja, det är sant att det som ska komma det kommer.
   Jesus bad Johannes att skriva ner det skal skal komma och det som måste ske.
   Herren önskar att vi ska avläsa dessa tidstecken som ska vara en profetisk hänvisning om att den här tidsåldern går mot sitt slut och att Jesus snart kommer tillbaka.

   Guds rika välsignelse i ditt stora och välsignade arbete för Herren
   Hälsningar
   Mikael

   Radera
 2. Hur tänkte du nu egentligen?? Ebola är en fruktansvärd sjukdom men man har redan nu börjat prova medicin som verkar lovande. Snart kan man kontrollera även Ebola. Dessutom är Ebola i ett globalt sammanhang inget problem. Få människor har dött eller blivit drabbat i förhållande till andra sjukdomar som har härjat på jorden sedan långt före Jesus tid. Att det nu har blivit en epidemi har sin grund i hur människor hanterar sina sjuka och döda.

  Ca 80% av de som drabbas av Ebola dör. Resten överlever och med tiden kommer en tålighet mot sjukdomen att utvecklas om den får härja fritt tillräckligt länge. Det kan vi tacka evolutionen för.

  Sjukdomar och farsoter har härjat i världen i alla tider. Att påstå att Ebolan är ett "tidstecken" är att gripa efter halmstrån för att motivera sin teologi. det blir lite som att påstå att våldet i samhället ökar då det varit ett slagsmål på stan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Jonas, och välkommen hit.

   Som du kan läsa i början av mitt inlägg så jämför jag med sjukdomar, virus och resitenta bakterier som finns i dag, med det som den här världen kommer att uppleva under själva vedermödan.
   Under den den sista årsveckan kommer det att finnas sjukdomar som människan inte kan övervinna eller få bukt med, som är en del av de straffdomar som kommer att gå ut i världen.
   Det vill säga, att det vi ser i dag, bara en försmak på det som ska komma som blir långt värre än det vi upplever i dag. Ett ännu större problem och utmaning som vi står över för i dag rent samfundsmässigt är just resistenta bakterier, som det i dagsläget inte finns någon naturlig lösning på.

   Herrens välsignelse

   Radera