söndag 25 januari 2015

Världens topp ekonomer: Vi är på randen till ekonomisk kollaps


 
Flera av världens topp ekonomer pekar nu på att världen står på randen till en ekonomisk kollaps.
http://www.naturalnews.com/048322_financial_collapse_Federal_Reserve_global_economy.html

Det är en utveckling vi har sett accelerera med våldsam hastighet de senaste par åren, och vi kan konstatera att världsekonomins tillstånd är så dårlig att vi går mot en oundviklig samhällskollaps. Vårt finansiella system skakar, och snart återstår bara kaos, upplopp och uppror.
2008 och 2015

Det finns bara en gång tidigare där vi har sett samma hotande tecken i världsekonomin som vi gör just nu, och det var före finanskrisen i 2008. Samma tecken som visar sig just nu på aktiemarknaden, genom fallande oljepriser och i det generella tillståndet i världsekonomin är precis samma mönster som vi tidigare har sett och upplevt konsekvenserna av.
Grekland är återigen i fokus

Grekland är återigen i fokus, och enligt tyska regeringskällor är det så gott som omöjligt för Grekland att stanna kvar i eurozonen om inte den nya regeringen efter det kommande valet inte fortsätter med det sparprogram som landet nu genomför.
Grekland kan med andra ord vara på väg in i ett nytt ekonomiskt och politiskt kaos. Det påminner mig om David Wilkersons profetia som just omhandlar USA:s ekonomi, som enligt Wilkerson skulle börja med att ett land i Europa skulle gå i konkurs, som sedan får en dominoeffekt för hela världsekonomin. Om vi skulle se Grekland lämna Euron, och den grekiska staten ställer in sina betalningar skulle man bokstavligt talat gå i statsbankrutt.   

Wilkersons profetia om USA:s ekonomi
Enligt en profetia från David Wilkerson, kommer ett land i Europa, Nordafrika eller en Östnation att gå i konkurs och sedan ställa in betalningarna för sina internationella lån. Troligen kommer också Argentina eller Brasilien att gå i konkurs. Två veckor senare kommer även Mexico, som har enorma skulder till USA, att ställa in betalningarna. Följden blir att ekonomin i USA kommer att raseras och de får uppleva ett kaos i ett halvår, med följdverkningar i hela världen. Denna profetia kommer sannolikt att gå i uppfyllelse mycket snart.

I boken synen profeterar Wilkerson så här:
Det kommer utbryta ett kaos, en ekonomisk förvirring breder ut sig, som först drabbar Europa och sedan påverkar Japan, USA, Kanada och alla andra nationer. Världens ekonomer kommer att stå rådvilla. Slut citat

Det är intressant att se att just de länder som är och har varit i fokus med hänsyn till ekonomi de senaste par åren är just USA, Europa och Japan.
Tidens tecken pekar på att Jesus kommer mycket snart!

10 kommentarer:

 1. Ja, detta är mycket intressant och boken "Synen"
  är högaktuell läsning för oss i dag,
  som ser hur profetiorna går i uppfyllelse!
  Det gäller att inte ha skulder som överstiger tillgångarna,
  för skulle man behöva lämna allt,blir man inte någon skyldig här på jorden.
  Vi får också tänka på att göra allt som står i vår makt att hjälpa de som lider nöd,
  ty då "lånar vi åt Herren" och Han blir inte skyldig någon enda människa någonting...
  Tack för dina inlägg, käre Mikael!
  Var Välsignad, du med hela ditt hus!
  KRAAAM!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din hälsning Marguerite!
   Ja, det är svåra tider som är på väg in över vår värld och man kan märka att vi är på väg mot den allra sista tiden och Jesu dyrbara återkomst. Det profetiska ordet uppfylls inför våra ögon och jag upplever att vikten av att vara vaken och bedjande är större än någonsin. Tack för allt du delar, och Herrens välsignelse över din och Kalles tjänst.

   Herrens välsignelse
   Mikael

   Radera
  2. Tack Mikael för det du delar på dina bloggar! Alltid lika intressant och spännande att ta del av. Måste bara få fråga dig Marguerite vad du menar med det du skriver att "det gäller att inte ha skulder som överstiger tillgångarna"?. Jag blev minst sagt orolig och frågande angående detta. Vi har tex ju både huslån, billån och studielån och många med oss. Vad ska vi göra åt detta menar du? Och varför? Och hur ska vi hinna bli av med dessa lån innan Jesus kommer? Hoppas på ett lugnande svar från antingen dig eller Mikael.

   Radera
  3. Hej, och tack för din hälsning och dina intressanta frågor.
   Jag tänker att Marguerite kan svara själv på din fråga, men med risk för att hon inte läser eller ser den, så vill jag gärna svara hur jag själv tänker med just ekonomi och den tid som ligger framför oss.

   För det första kan vi slå fast att det är mycket oroliga tider som ligger framför, och även på det ekonomiska området. Men när jag skriver om många de tidstecken som vi ser, så är det utifrån den förståelsen att vedermödans tid är på väg, och att många av de händelser som ska ske under vedermödan, som till exempel ett nytt ekonomiskt system börjar ta form och visa sig redan nu. Så vissa händelser är jag säker på att vi inte kommer att uppleva, då jag tror på att Jesus kommer för att hämta sin församling innan det att Antikrist träder fram. Men om det betyder det att vi blir sparade från all ekonomisk kaos är riktigt svårt att säga? Det var ju även frälsta som upplevde depressionen i 1929 och senast finanskrisen i 2008.

   Jag tror att det är riktigt svårt, och precis som du själv säger, att inte skylla någon pengar i dag. Jag har själv till exempel huslån, så i princip har jag själv skulder som överstiger mina tillgångar här och nu, då huset är dyrare och betalas av på längre tid. Jag tror när det gäller just ekonomi så gäller det att i alla tider och oavsett konjunktur, inte leva över sina tillgångar, eller låna pengar man inte kan eller har råd att betala tillbaka, så att ekonomin i grunden är sund. Jag hoppas att det här gav svar på några av dina frågor.

   Herrens rika välsignelse med din egen hemsida!
   Hälsningar Mikael

   Radera
  4. Frid ,kära syskon i Herren!
   Jag menar att man kanske ska vara försiktig med att ha lån som överstiger tillgångarna.
   Jag tänker så här:
   Om vi skulle få gå ifrån alltihop så får ju staten, banken eller vad det nu är,
   ta hela "klabbet" och då blir vi inte skyldiga någonting,
   för värdet på huset, bilen, motorcyklarna,mm, överstiger det som vi har lån på.

   Och angående "låna åt Herren", innebär:
   Ju mer man giver till hans minsta och behövande,
   ju mer får man tillbaka i Välsignelser,
   det är i Sanning en "Andlig hemlighet" som vi har fått erfara i våra liv!

   Hoppas att jag har kunnat förklara på ett förståeligt sätt,
   annars är ni Välkomna åter att utbyta tankar i frågan...

   KRAAAM!!!

   Radera
  5. Men.. neej, jag skrev just ett långt inlägg men det postades inte.. måste skriva om allt.. orkar inte skriva så långt igen. Alltså, antingen är jag trög eller så är jag trött eller både och :) Tack för era svar iallafall. Men jag förstår fortfarande ingenting. Ändå har jag just startat eget så borde ju vara lite insatt i ekonomiska frågor :)

   Jo, en sak hänger jag med i och det är att ekonomin ska i grunden vara sund. Men att våra lån inte överstiger tillgångarna.. tyvärr har vårt hus inte stigit i värde så som vi önskat. Det är värt mindre eller lika mycket som när vi köpte det. Så visst skulle vi kanske få ut det som vi gav... om det är så du menar Marguerite? Men däremot studielånen.. de är ju totalt på ca en halv miljon kronor och när månaden är slut har vi alltid bara några hundralappar eller max ett par tusen kvar på kontot.Det är en ren omöjlighet att vi skulle kunna betala tillbaka det i ett svep. Hjälp! Jag kanske inte får följa med Jesus när han kommer om jag inte betalat av mina skulder innan? Förlåt att jag inte förstår så bra vad ni menar.

   Radera
  6. Tack båda två för era kommentarer och tankar kring ämnet. Det kan vara svårt att ge personliga råd med hänsyn till privat ekonomi, för samtidigt finns det två sidor av det hela tycker jag.

   Dels som Marguerite skriver, att man inte ska leva över sina tillgångar, men ha möjlighet att kunna betala de lån man nu har. På andra sidan tror jag att det är fel om vi slutar utbilda och duktiggöra oss om man inte har andra möjligheter som du att ta studielån. När jag var mindre hörde jag ofta att det med att utbilda sig osv kan inte löna sig för Jesus kommer snart, och även om jag verkligen tror på att Jesus kommer snart är det inte en tanke jag stöder. Jag tror Herren önskar att vi ska fortsätta med att jobba och utbilda oss så länge vi är kvar på den här jorden, även om vi lever i hoppet om hans tillkommelse. Precis som du Marguerite som precis har utbildat dig till undersköterska! Riktigt bra gjort och stort grattis!

   Sedan vill jag verkligen slå fast angående det sista du skrev, om din rädsla för att bli lämnad kvar på grund av lån. Din relation med Herren har absolut inget med dina lån att göra, och gör dig varken mer eller mindre redo för hans tillkommelse, det har med andra ord inte det minsta att göra med storleken på ditt lån. När det gäller Jesu tillkommelse så har det med din frälsning och din relation med Herren som gör skillnaden.

   Herrens rika välsignelse!

   Radera
  7. Tack för ditt svar Mikael! Guds välsignelse önskar jag dig.

   Radera
 2. Din så utmärkta blogg förtjänar definitivt en länk. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Tony för din hälsning!
   Det verkar som att Vetlanda är välsignad med väldigt många underbara trossyskon!
   Jag önskar också dig och din familj Herrens rika välsignelse, nåd och kraft.

   Varma hälsningar
   Mikael

   Radera