torsdag 5 mars 2015

Skapelsen väntar på Jesu återkomst
Rom 8: 19–22 – Ty skapelsen väntar ivrigt på att Guds barn skal uppenbaras. Skapelsen har ju blivit lagd under förgängligheten, inte av egen vilja utan genom honom som lade den därunder. Ändå finns det hopp om att också skapelsen skall befrias från sitt slaveri under förgängelsen och nå fram till Guds barns härliga frihet. Vi vet att hela skapelsen ännu samfällt suckar och våndas.

Det fortsätter att strömma in nyheter kring massdöd av djur som sker över hela vår jord. De sista par åren har vi upplevt både oförklarliga dödsfall av djur som vetenskapen många gånger är oförstående för, men också skrämmande statistik från WWF (världsnaturfonden) som visar att cirka hälften av alla världens vilda djur har försvunnit genom de senaste 40 åren.

Forskning av massdöd av djur visar att det inte bara sker allt vanligare, men att det också sker i en allt ökad omfattning.  

Tydliga exempel
Här är några exempel på bara det vi har upplevt de senaste par månaderna:
·         I Indonesien dog plötsligt över 16 ton fisk på grund av sänkt syrenivå i en vulkanisk sjö.
·         135 sköldpaddor har hittats döda i Italien bara under december och januari månad vilket er en markant stigning i förhållande till det antal som hittades döda förra året. Experter uttalar att det är en mycket oroande situation
·          Tusentals av döda sjöstjärnor har spolats upp på en strand i Abergele i Wales. Man menar att det är det är klimatförändringar och det våldsamma vädret, som är orsak till dessa sjöstjärnors död.
·          Tusentals fåglar har hittills dött i en virussjukdom i sjön Walker Lake som ligger i Nevada. Uppskattningsvis rör det sig om cirka 3000 fåglar som har dött av detta virusutbrott som man inte sett något liknande i årtionden.
·         Biologerna är chockade över det antal delfiner som har dött de senaste par månaderna utanför Irlands kust. Det antal som har dött sedan oktober månad förra året, är samma antal som normalt dör under ett helt år.
 
·         För tredje året i rad har Kalifornien haft rekordmånga dödsfall av sjölejon som har blivit uppsköljda på land. Dom är uppsköljda utan muskler eller fett på kroppen och har bokstavligt talat svält ihjäl.
Det här är bara några få exempel på det vi upplever av massdöd av djur just nu. Inte bara Guds församling, men hela skapelsen suckar, våndas och lider under syndens förgängelse, och väntar på förlösning och den kommande härligheten. (Rom 8:22)
En förnyad jord
Efter Jesu seger över fienden vid Harmagedon, och efter det att han har dömt nationerna och varje enskild individ som har överlevt vedermödan, så kommer han att upprätta sitt rike här på jorden.
När Riket för Israel, eller tusenårsriket kommer betyder det en fullständig återupprättelse och frälsning för hela den här jorden. Det är Herren själv och himmelriket som kommer ner, som inte bara betyder att Herren kommer att regera och att hans ord kommer att gå ut från Jerusalem, men också att själva jorden, djuren och naturen upplever en fullständig förvandling.
Herrens härlighet och det nya tillståndet kommer att påverka både typografin, djurlivet, luften och hela jordens skapelse. Man kan säga att tusenårsriket är en försmak av himlen, som är den nya och fullkomliga kommande jorden.
Öknarna blomstrar
Jes 51:3 – Han gör dess öken lik Eden, dess ödemark lik HERRENS lustgård.
Allt ska läggas under Kristi fötter, och allt ska sammanfattas i honom (Efe 1:10). Under den här tiden kommer hela världen att vara underlagd Kristus och vi kommer se en återställelse av syndafallets konsekvens.
Klimatet och naturen kommer att totalt förändras. Öknarna kommer att blomstra och bli bördig mark, och jorden kommer att återställas så den kommer att bli lik Edens lustgård och på det sätt som Herren hade tänkt från början. Hela jordens djurliv kommer också att påverkas och vi kommer att se vargen bo tillsammans med lammen, och lejon och gödboskap sida om sida. (Jes 11:6-8)
Hela skapelsen väntar och suckar efter Jesu återkomst och uppenbarelse.
Jesus kommer snart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar