onsdag 22 april 2015

Dollarn krasch, Grekisk euroexit och en ekonomisk kollaps


 
Det finns många orosmoln på den finansiella marknaden just nu, där vi upplever samma hotande tecken och mönster som visade sig före finanskrisen i 2008, och som nu visar sig på aktiemarknaden, i dollarkursen och i det generella tillståndet i världsekonomin.

Dollarkrasch

Redan 2006 förutsåg ekonomiexperten Peter Schiff finanskrisen som fick sin början i 2008. Nu kommer han med nya radikala uttalande om ett kommande dollar krasch.


Peter Schiff, som är känd för att göra dramatiska uttalanden, har talat om en dollar kollpas i flera år nu. Men den senaste dollar stigningen har gjort honom mer orubblig i sin tro än någonsin.

Markant dollar stigning

Bara de senaste nio månaderna har vi sett dollar indexet stiga, som har nått sitt högsta punkt i 12 år i förhållande till Euron.

Peter Schiff uttalar sig: “The 'reality' according to Schiff, is the U.S. economy has not "recovered" and the Federal Reserve is not going to raise rates anytime soon”

Översatt: ”Värkligheten är den att USA:s ekonomi inte alls har återhämtat sig, och att Federal Reserve inte kommer att höja räntan när som helst” Han fortsätter: ”Jag är förvånad över att det har tagit så lång tid, men det faktum att vi har fått vänta så länge kommer betyda att raset blir desto större. Den nästa verkliga rörelsen av dollarn kommer att bli en krasch. Han uppmanar därför människor i att investera i guld som han menar kommer att stiga i rasandes fart.”

Grekisk euroexit

Det ser ut som att Europa allt mer försöker att vänja sig till tanken att Grekland kommer att bli tvugna till att lämna eurosamarbetet. Det som är mer osäkert är vad som händer om Grekland skulle lämna euron? Det som är helt säkert är att det inte blir utan konsekvenser för både det grekiska folket, men också för den europeiska ekonomin.

Samtidig är Greklands ekonomi är liten, och en Grekisk kollaps skulle världsekonomin säkert klara, men det man är mest rädd för är att det ger en dominoeffekt och att andra länder kommer att följa efter och att valutablocket skulle då kollapsa.

Derivat bubblan


Men det är inte bara en dollarkrasch eller en Grekisk euroexit som hotar. En av de största bubblorna just nu är på derivat marknaden. Derivat är ett samlingsnamn på en form av värdepapper som bland annat kan vara optioner och terminer, och den är alltid kopplat till värdet på en tillgång som exempelvis aktier, valutor eller räntor.

Några av de största bankerna i USA som JP Morgan Chase, Goldman Sachs och Wells Fargo har just nu derivater eller handelspapper för över 278 biljoner dollar. Men om man räknar på deras rejäla tillgångar, så hämnar vi på runt 10 biljoner dollar. Vi talar alltså om en bubbla som långt överstiger deras tillgångar. I 2008 fick vi en försmak av vad som händer när något man har övervärderat slår till mot derivatmarknaden.

Många menar att när derivat bubblan spricker, så är det tala om så mycket pengar att den helt enkelt inte kan räddas, och finansmarknaden skulle bokstavligt talat krascha inom mycket kort tid.

När kollapsar världsekonomin?

Den stora frågan är naturligtvis, när vi kan förvänta att se en dollarn krasch eller en fullständig kollaps på finansmarknaden?

Med tanke på det shmita år vi är inne i just nu, och genom att studera tidigare konjukturcyklus är det många som förväntar att världsekonomin på något sätt kommer att se avgörande händelser här i till hösten 2015. Det vi med säkerhet vet, är att tidigt inne i vedermödan,  och när den tredje svarta hästen träder fram kommer världen att få uppleva en hyperinflation som resulterar i våldsamt stigande räntor och matvarepriser.

Vilddjurets märke

Det är ett sammanbrott som kommer att medföra ett nytt antikristligt system, där den ekonomiska marknaden blir bunden till ett märke på handen eller pannan. Ett märke som samtidigt visar ett tillhörsförhållande till Antikrist och den falske profeten.

Tidens tecken peker på den absolut sista och avslutande tiden innan det att Jesus vänder tillbaka och sätter sina fötter på oljeberget för att döma människan och upprätta Riket för Israel

Jesus kommer snart!

2 kommentarer:

 1. "Jesus vänder tillbaka och sätter sina fötter på oljeberget för att döma människan och upprätta Riket för Israel",skriver du.

  Jag förstår inte varför Guds Enfödde Son som mördades på initiativ av judar skulle återvända till Israel och judarna? Finns ingen logik i det. Förklara om du kan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anders,

   Tack för din kommentar och din fråga.
   Först och främst kan man ju säga att det egentligen inte var det judiska folket som slog ihjäl Jesus, men det var din och min synd som gjorde det. Jesus valde frivilligt att dö på ett kors, inte först och främst för att det judiska folket krävde honom död, men för att han ville och önskade att bära all världens synd på sig på korsets träd, för att försona världen med sig själv.

   När det gäller Herrens plan för det judiska folket så är ordet tydlig med att Herren inte har förskutit det judiska folket (Rom 11:1), men att Israel lever i en tid av förstockelse.
   Det betyder att Israel såg inte att Jesus var deras Messias som kom och erbjöd det judiska folket Riket för Israel. När Israel valde att förskasta Messias, så fick vi ”församlingens tidsålder”, alltså den parantes eller nådeshushållning som Herren har gett oss hedningar. Guds fokus flyttades från Israel till församlingen, hans kropp.

   Sedan av vi löften om att Herren inte slutar där.

   Rom 11:1-2 - Jag frågar nu: Har då Gud förskjutit sitt folk? Visst inte. Jag är själv israelit, av Abrahams ätt och av Benjamins stam. Gud har inte förskjutit sitt folk, som han tidigare har känt som sitt

   Hos 5:15 – Jag (Jesus) vill gå min väg, jag vill vända tillbaka till min boning (himlen), till dess de (judarna) erkänner sin skuld och söker mitt ansikte. I nöden (vedermödan) skall de vända sig till mig.

   Herren kommer alltså att upprätta det judiska folket igen och fullborda alla de löften och förbund som Herren har för det judiska folket. Jag har skrivit ett längre inlägg om du vill läsa mer om det:

   http://jesus-kommer-snart.blogspot.in/2013/10/parantesen-mellan-den-69e-och-den-70e.html

   Hälsningar
   Mikael

   Radera