lördag 25 april 2015

Jordbävningar - Ett ändetidens tecken
Tusentalts människor har dött och hus och byggningar har rasat samman, efter att en kraftig jordbävning har inträffat i Nepal. Skalvet uppmätte 7.9 på richterskalan, och kunde kännas så långt bort som i New Delhi i det nordliga Indien och i Pakistan. Jordbävningen är den värsta som har drabbat Nepal på 80 år.

Vi upplever svärmar av jordbävningar i dag, och jorden skakar runt om på vår jord. Varför? Jo, därför att Jesus snart kommer tillbaka. 

Tecken som föregår Jesu ankomst

Matt 24:7 – Folk skall resa sig mot folk och rike mot rike, och det skall bli hungersnöd och jordbävningar på den ena platsen efter den andra.

Jesus profeterade om andliga tecken, politiska tecken, sociala tecken och tecken i naturen, när han svarade lärjungarna på deras fråga om de tecken som skulle föregå hans återkomst, och den här tidsålderns slut.

Genom de sista åren har vi upplevt en våldsam stigning i antal jordbävningar, som också är helt i linje med det som Jesus profeterade just om. I den sista tiden skulle det ske jordbävningar ”på den ena platsen efter den andra”. Hela fem av de elva största jordbävningarna som kunnat registreras har alla inträffat på 2000-talet.

Jordbävningar i vedermödans tid

Även om dessa jordbävningar vi upplever i dag är våldsamma, är det bara en försmak, och ingenting i jämförelse med dem som kommer under vedermödans tid. Skillnaden på de naturkatastrofer vi upplever i dag, och dem vi ser under vedermödans tid är storleken och antalet. Det som förut hände lokalt kommer i vedermödan att vara globalt, och kommer att påverkan hela jorden. 

Var varmt välkomna till att ta del av ett tidigare inlägg jag har skrivit om just ändetidens jordbävningar:Jesus kommer snart!

2 kommentarer:

 1. Hej! Jag undrar, du skriver alla hela fem av de elva största jordbävningarna som skett har alla skett på 2000-talet. Det är något som du kom fram till innan Nepal-jordbävningen. Har jordbävningen tagit sig in på den listan kanske eller är det samma som innan fem av elva? MVH

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, och tack för din fråga.
   Det kommer ju lite an på hur man ser statistiken. Den kommer inte med på 10 i topp listan om man går utifrån richterskalan. Den i Nepal var uppe 7,9 men på tiondeplatsen för världens största jordbävningar efter 1900 talet hittar vi en jordbävning tillbaka i 1950 i Tibet som var uppe på 8,6.

   Men samtidigt så är dödstalet väldigt högt i Nepal, och är ett av de hösta någonsin i förbindelse med en jordbävning. Den största på 1900-talet var i 1960 i Chile. Den var uppe på 9,5 på richterskalan och krävde 5000 människors liv, som är ungefär det samma som nu i Nepal.

   Det är med andra ord en stor jordbävning vi precis har upplevt med oerhört stora konsekvenser för tusentals människor. Som jag skrev i inlägget så är det ett tydligt tidstecken när vi börjar att se dessa stora jordbävningar över hela vår jord.

   Herrens rika välsignelse
   Mikael

   Radera